iskreno i lijepo napisano.... ali zar vas ne boli OP trošak propuštenih prilika/dobitaka? kojih je bilo jako puno?
Košara s voćem mi je super, samo je jedna voćka trula u njoj
iskreno i lijepo napisano.... ali zar vas ne boli OP trošak propuštenih prilika/dobitaka? kojih je bilo jako puno?
Košara s voćem mi je super, samo je jedna voćka trula u njoj
Gledajući svoje primitivne grafove zaključujem da cijena još nije na dnu. Predviđam da će cijena još propasti 1,5 - 2 eura. U to sam toliko siguran da ozbiljno razmišljam da prodam ovo što imam i kupim niže.
U ADPL sam u minusu 35%... ne sviđa mi se to nikako, boli me za oči, ali učim se nositi s time jer mi taj novac ne treba trenutno. Planiram to ostaviti i neću prodati. Opeko sam se par puta na prodajama u panici od 2020. na ovamo da sam nešto iz toga naučio barem
ADPL nije sada u nekoj profitabilnosti, i puno ovisi o Europskim proizvođačima kojima nije bajno, ALI neki zdrav razum mi govori da će se stvari popraviti. Kada? Ne znam. EU iako je birokratska splačina, zna se tko ima glavnu riječ, oni koji je financiraju. A to su Njemačka i Francuska. Njemačka nije što je nekad bila, zamotanih na svakom koraku, ali nemoš samo tako izbrisati stoljeća Pruskog drila i efikasne državne birokracije. Tako da vjerujem da će u Njemačkoj zapuhati novi vjetrovi promjene koji će utjecati na EU i da će tako doći do stabilizacije autoindustrije i samim time poslovanja ADPL.
Display MoreMene zanima jedna druga stvar, ako netko može pomoći kakvim suvislim odgovorom..
Po onome što se prikazuje na portalu mojedionice rezultat je sljedeći (cca, zadnjih 3 g):
2022.: Prihodi od prodaje (PP): 110 Meur; Neto dobit (ND): 6,7 Meur
2023.: Prihodi od prodaje (PP): 142,8 Meur; Neto dobit (ND): 0,8 Meur
2024.: Prihodi od prodaje (PP): 168,2 Meur; Neto dobit (ND): 1,1 Meur
Znači ispada dosta loša profitabilnost. NPM marža se kreće 0,7 - 5,7 %
Zašto je marža tako loša?
SPAN je reseller MS licenci (74,1% prihoda), IT servisi (10,2% prhoda) a segment cybera-a i drugog razvoja je malen. Kada gledamo po maržama, upravo ovi segmenti razvoja proizvoda mogu imati veće marže, sam reselling je low margine business.
Guys, pitanje. Imam dionice KODT2. Svi ovdje znamo da je kompanija brutalna, ali jedno praktično pitanje me muči. Vrijedi li mi to što je kompanija brutalna kad ju market tako ne vrednuje po cijeni? Hoću reći ja danas kupim po cijeni 100, a ona izabaci izvrstan report prema kojem bi cijena trebala biti 110, no market se ne pomakne, odnosno ne mogu izaći po većoj cijeni ako to želim iako fundamenti postoje.
Zašto si ju kupovao ako želiš izaći?
Pa recimo da mi trebaju novci za xy nečega
Guys, pitanje. Imam dionice KODT2. Svi ovdje znamo da je kompanija brutalna, ali jedno praktično pitanje me muči. Vrijedi li mi to što je kompanija brutalna kad ju market tako ne vrednuje po cijeni? Hoću reći ja danas kupim po cijeni 100, a ona izabaci izvrstan report prema kojem bi cijena trebala biti 110, no market se ne pomakne, odnosno ne mogu izaći po većoj cijeni ako to želim iako fundamenti postoje.
Bio sam prije dva vikenda na Rabu u Padovi i Imperialu. Padova je izuzetan hotel. Uložili su u Spa dio hotela, malo oko recepcije itd. Hrana je jako dobra u oba hotela, voće je svježe i kvalitetno, ostala je hrana je isto na nivou, jedino je kiks sok iz aparata koji je splačina. Valamar App je jako koristan da se vidi radno vrijeme objekata, ili meniji ili cjenik za Spa centar.
Padova je bila ako ću suditi prema parkingu, negdje 90% puna, obitelji s djecom ne fali
Sve u svemu, ponosan dioničar. Nadam se da je tako i u drugim objektima
Početkom godine sam prodao cijeli ADRS portfelj. Sada bih ponovno ušao na ADRS2. Trebam li ponovno slati mail sa svojim podacima za isplatu dividende?
Jel tko dobio dividendu od RIVP ?
Pozdrav, postoji li razlika u politici dividendi za ADRS i ADRS2? Koliko znam ADRS2 je povlaštena dionica i kao takva ima neke druga pravila od redovne.
Malo sam bio gledao podatke za cijelu 2023 i zamjećujem neke trendove opravka. Porast EBITDA i neto marže u ovom kvartalu u odnosu na Q2-Q3-Q4. Novčani tok je pozitivan.
Zna li neko jeli se porez na kapitalnu dobit plaća kao i prošle godine samo se stavi prirez nula?
Plaćaš porez za 2023. tako da prirez ostaje, prema stopi za 2023.
Znači 12% poreza na kapitalnu plus prirez za prošlu godinu?
Ekipa jel tko kupovao udjele u ETF-ovima na našoj burzi i koja su vaša mišljenja o tome?
Pitanje, jel koristi netko PBZ Investor? Ne mogu uplatiti novac na brokerski račun preko aplikacije, jel ima tko sličan problem?
Pozdrav imam jedno možda glupo pitanje. Domaće dionice sam kupovao preko PBZ brokera. Što ako želim odsada trgovati s InterCapital brokerima, koja je procedura prijenosa?
Odregistriras dionice od PBZ brokera na SKDD, kasnije ih samo registriras ponovno na drugog brokera
Aha ok, dakle jednostavno je. Hvala
Pozdrav imam jedno možda glupo pitanje. Domaće dionice sam kupovao preko PBZ brokera. Što ako želim odsada trgovati s InterCapital brokerima, koja je procedura prijenosa?
ovaj navodni rast bdp u 3q će zapravo i biti izgovor za novo povećavanje kamata jer kao ne škodi ekonomiji pa nema potreba za tiskanjem novca. sve osim medijske priče je u teškoj banani. kta po karticama 12-13%, u zadnjem kvartalu štednja građana se je otopila za 1/4 (cca 250milijardi) država se na dnevnoj bazi zadužuje 20 milijardi $, iduću godinu na naplatu dolaze trilioni dugova. ovaj rast bdp je ostvaren na osnovi zaduživanja, povlačenja štednje i vojne industrije. ovakvo stanje je na duži period ne održivo.
Dap, al jedino to može središnja banka da podizanjem stop destimulira kreditnu potrošnju, što može naravno dovesti do recesije.
Jucer prosao nalog na 50 iako je netko rekao da ispod 51 nece...
45 je iduci pa da vidimo jel ni on nece 😁
Ma to sam ja kupio jučer hahaa
Zaposlili su ih 200...sve zajedno 800, kako? Ako plaćaju kikirikijem...
jesu zaposlili.. mlade ljude sa srednom školom.. koje i malo plaćaju.. kada ljudi nauče odu pa pa....
Imate neke inside informacije ili je ovo izjava napamet?
Hvala, nisam skužio da govorite o market makeru, ja sam mislio da je riječ o inicijalima neke fizičke osobe pa me zanimalo koja je to.
Može li mi tko objasniti tko je MM i koje on ima veze sa SPAN-om. Mislim da nisam baš dobro popratio priču.