poštovani ZoD zakaj ste Vi svrstani u mešetar i kako to definiraju jer i meni stoji mešetar.
baš im hvala a nisu mi izdali nikakvo rješenje
Podnesi prigovor.
poštovani ZoD zakaj ste Vi svrstani u mešetar i kako to definiraju jer i meni stoji mešetar.
baš im hvala a nisu mi izdali nikakvo rješenje
Podnesi prigovor.
Nuklearna energija je ekološki najprihvatljiviji oblik energije. Jedna NE pokriva potrebe RH za sljedećih 80 godina, čini nas neovisnima, privlači industriju gladnu za jeftinijom energijom, razvoj EV (ako je to budućnost), itd.
Zar je Elon Musk budala što će za potrebe vojske SAD-a razviti mobilne mini NE koje će napajati američke vojne baze diljem svijeta?
Ne treba otkrivati toplu vodu.
Politika od kojeg bježi HDZova vlast, svaka kuća je proizvođač električne energije kroz vrlo učinkovite solare građani proizvode i troše je i sa vojno sigurnosnog aspekta fantastična. Mirovinskim fondovima i građanima omogućiti investicije u vjetroparkove i geotermalnu energiju.
Za geotermalnu nismo Island, za solarnu nismo Nevada ili Nefud.
Samo su dvije opcije - fizija i u skoroj budućnosti ono što radi ITER, fuzija
Da smo 80ih sagradili drugu nuklearku u Privlaci, kako je planirano... Da smo sagradili ustave i elektrane na Savi u Zagrebu kako je planirano... Da smo iskoristili nalazišta plina i nafte u Jadranu koja stoje zabetonirana već 40 godina, kako je i planirano... Da smo sagradili barem jedan vjetropark bez ogromnih muljaža, kako je i planirano...
Da smo išta napravili kako je i planirano...
Bili bismo samodostatni i neovisni.
Što je jednostavno nedopustivo.
Da smo 80ih sagradili drugu nuklearku u Privlaci, kako je planirano... Da smo sagradili ustave i elektrane na Savi u Zagrebu kako je planirano... Da smo iskoristili nalazišta plina i nafte u Jadranu koja stoje zabetonirana već 40 godina, kako je i planirano... Da smo sagradili barem jedan vjetropark bez ogromnih muljaža, kako je i planirano...
Da smo išta napravili kako je i planirano...
Nuklearku još uvijek možemo, a Slovenija mora snositi 50% troškova. Doduše, sa pripadajućim vlasničkim udjelom.
Problem su nerealno visoka primanja visokoobrazovanog kadra zaposlenog u tehnološki zaostaloj balkanskoj žabokrečini.
problem je u tome da neke robe nisu tržišna kategorija već strateške koje bi trebale biti pod kontrolom države. kad se radi infrastruktura za te robe onda su dobro došle državne pare, mirovinci, fondovi i td. a kad treba ubirati profit onda udri prvo po onima koji izdvajaju u budžet. npr. kakve veze ima pošto je struja u njemačkoj kad je hep državni. generacije su izdvajale za hidrocentrale i sad bi trebalo uvesti tržišne cijene u tom sektoru samo da bi masa uhljeba u hep-u primalo nenormalno visoke plaće ničim opravdane.
Što je država? Krenimo od tamo. Ja sam recimo uvjeren da "država" ne radi protiv svojih interesa.
Pa ne vidim u čemu je problem, svi žele povećati profit, samo se traže izgovori.
Kada je nešto ikada pojeftinilo, a da nije benzin i da nije nakon toga opet poraslo na veću razinu od one koja je bila prije pojeftinjenja?
evo sakupljači štede za plin
https://lider.media/poslovna-scena…ilijardi-140859
pola covid potpora završilo u štednji
Pa, trošili su plin dok je bio jeftin.
Lijepo je nadati se sniženju, ali bojim se da će mnogi ostati kratkih rukava..
Tzv. "sukob u Ukrajini" je fingiran da cijene plina i energenata porastu preko zime. Kada zatopli, zatoplit će i odnosi a Sjev. tok 2 će biti otvoren.
Jednom kada se Sjev. tok 2 otvori, EU neće imati nikakvog interesa podržavati Ukrajinu, a onda su prepušteni na milost i nemilost Rusima.
Ja samo gledam prosvjede u Bruxellesu i pitam se zašto to nije medijski malo više popraćeno..
Neki jednostavno vole prodavati jeftino, a kupovati skupo. Valjda se vode onom: "nisam toliko bogat da bih kupovao jeftino"
Odlično, dionice na popustu!
Navodno se Hrvati iz Australije vraćaju u Hrvatsku. Kada bi to bila istina i još medijski popraćeno u pozitivnom kontekstu možda i ne bi bilo loše za hrvatsku ekonomiju.
Nestašica čipova je simulirana, tj. ne postoji. Riječ je jednostavno o energetskoj tranziciji koja zahtijeva prijelaz na "čistu" (zelenu) energiju, posljedično proizvodnju el. automobila koji su puno skuplji i traže veća ulaganja od klasičnih automobila. Ako padne cijena nafte, riješit će se i "nestašica čipova", jer će i ulaganje u el. automobile i tzv. zelenu energiju postati neisplativo..
S obzirom na high-tech ulaganja AD Plastika, čini mi se da su pokrili i taj scenarij.
Osobno mislim da je budućnost u automobilima na vodik dok su baterije samo prolazna faza, ali vrijeme će pokazati.
Za ovo boldano je jako mala šansa da se ostvari, ako niste u detalje proučavali, pogledajte ovaj (cijeli, ili samo s timestampom koji je uključen) video:
. Na vrlo jednostavan način prikazano zašto je vodik neefikasan i zašto neće zamjeniti EV.
Toyota misli drukčije
Nestašica čipova je simulirana, tj. ne postoji. Riječ je jednostavno o energetskoj tranziciji koja zahtijeva prijelaz na "čistu" (zelenu) energiju, posljedično proizvodnju el. automobila koji su puno skuplji i traže veća ulaganja od klasičnih automobila. Ako padne cijena nafte, riješit će se i "nestašica čipova", jer će i ulaganje u el. automobile i tzv. zelenu energiju postati neisplativo..
S obzirom na high-tech ulaganja AD Plastika, čini mi se da su pokrili i taj scenarij.
Osobno mislim da je budućnost u automobilima na vodik dok su baterije samo prolazna faza, ali vrijeme će pokazati.
"Od privatne tvrtke dobili uređaj vrijedan tri milijuna, pa istoj tvrtki bez natječaja dali poslove vrijedne 72 milijuna kuna"
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…a-foto-20220119
Nema džabe ni u stare babe.
Da mi je samo vidjeti pripadajući bid..
Krajem prosinca 2021. godine u rad je puštena OIV 5G PrivateNET mreža u prostorijama AD Plastika u Zagrebu, a sve u svrhu testiranja OIV-ove privatne 5G mreže koja ne koristi resurse javne mobilne komunikacijske mreže.
Implementacijom NDAC 5G privatne bežične mreže, AD Plastik ima bežičnu mrežu najveće pouzdanosti, osiguravajući sigurnost podataka i nisku latenciju za sve svoje industrijske operacije. Nokia će sa svojim 5G campus rješenjem osigurati da AD Plastik zadrži kvalitetu u svojim proizvodnim pogonima s ciljem veće učinkovitosti u proizvodnji, te kao bazu za daljnje aktivnosti u digitalizaciji tvrtke i automatizaciji proizvodnje - rekao je direktor Nokia Enterprise South-East Europe, Michael Siegel.
Display MoreGledajući u retrovizor svi smo pametni.
Sa koronom je stvarno bila frka. I o svemu mogu svjedočiti iz prve ruke. O kisiku, plućnim embolijama, o nepredvidivosti .. koga će i kako.... onda je stiglo cjepivo, počelo je bivati lakše... onda je stigao Omkron, pa je još lakše... pogotovo u uvjetima visokog udjela cijepljenog stanovništa.
Svi smo mi sebični, iz svojih razloga. Pa bi se neki tako cijepli nikad pa ni onda, a Bog im je naklon pa nisu platili cijenu za svoja uvjerenja
Ja sam sebična iz svojih razloga.
Platila sam cijenu za tuđa. Još uvijek bih prislino cijepila sve starije od 60 godina, pa nek' se fućkaju, neka se bolnice isprazne , a život nastavi. Cijepljeni ljudi vrlo rijetko imaju potrebu za bolničkim liječenjem.
I zamislite... nema prisile, nema punktova, nema potvrda.
Al' ovo se sve otelo kontroli. Spirala.
Glavno da je retrovizor, a ne vjetrobransko staklo.