Onaj tko je cijepljen može liječiti i cijepljene i necijepljene. Liječnici su ionako već svi cijepljeni, jer imaju povjerenja u struku i znaju da ih cjepivo štiti.
Posts by ZoD
-
-
Ne vidim u čemu je problem. Oni koji se boje virusa, neka se cijepe. Kao cijepljeni su zaštićeni i ne moraju se bojati onih koji nisu cijepljeni.
-
https://www.jutarnji.hr/autoklub/aktua…-kraju-15101263
dobar intervju..stabilizacija sa cipovima ..nagodinu
u Sloveniju iz Zagreba isporučujemo oko 1500 branika dnevno raznih boja i komplikacija. Isporučujemo ih bez zaliha i imamo pola sata vremena da dođe kada je naručena u nizu kojim je potrebno na traci. Svaki dan šaljemo 30 do 40 šlepera, što je izazov na koji treba odgovoriti.
A i vrijednost dionice se oporavlja.
-
Po onome šta ja imam info, krajem godine bi trebalo u normala većina autoindustrije... I pojačane narudžbe adp. Mislim da to nije dugo za čekat, i ako padne na 160 da ću još vjerovatno kupit 1000kom.
Smatram da ne bi trebalo pasti ispod 150, a do kraja sljedeće godine bi moglo dostići ovogodišnji maksimum i još povrh toga.
U 2023. očekujem potpuni oporavak.
-
I da padne na 150 kn, opet će se uzdići na 200-250..
daj nas podsjeti kad smo to bili na 250!!??
Polako, bit će. Ovaj pad vrijednosti dionice je samo privremen.
-
I da padne na 150 kn, opet će se uzdići na 200-250..
-
Russia's car sales seen rising 4.8% in 2021 - ministry
Russia's car sales seen rising 4.8% in 2021 - ministrySales of new cars in Russia this year are expected to rise 4.8% year-on-year to 1.76 million vehicles, the ministry of industry and trade said in a report…www.reuters.comRussia 2021. Market surpasses pre pandemic levels, rising 14.7%
Focus2move | Russian Autos Market - Facts & Data 2021Russian vehicle market in June 2021 grows and surpasses pre-pandemic levels by 14.7%. In fact, 157.808 units have been sold in June (+28.7%), leading First…www.focus2move.comIdemo dalje.
-
i "kad nas u Njemačkoj" polako opadaju latice s ruže, valjda zbog jeseni
Audi's top executive said he believes the premium brand can nearly double its global sales volume to 3 million vehicles and maintain profit margins between 9 and 11 percent by 2030, even as it phases out internal combustion powertrains in favor of an all battery-electric lineup.
Audi CEO sees volume doubling by 2030 in EV-dominated futureMarkus Duesmann said growing Volkswagen Group synergies mean "a sustainable return of 11 percent is definitely realistic for us in the long term."europe.autonews.comSmanjuju proizvodnju automobila sa unutarnjim izgaranjem u korist električnih koji koriste znatno više čipova. Da bi prijelaz bio uspješan, moraju povećati trenutne proizvodne kapacitete čipova.
Regardless, EV sales are taking off -- research firm IHS Markit forecasts they’ll grow nearly 5-fold from 2.5 million vehicles sold in 2020 to over 12.2 million in 2025, while consulting giant Deloitte forecasts they’ll grow more than 12-fold from 2020 to 2030. And as a result, a slew of major chip suppliers are poised to see strong double-digit annual growth (and perhaps in some cases, triple-digit growth) in their EV-related sales over the next several years.
5 Chipmakers Getting a Big Boost From Electric Vehicle AdoptionFirms such as Cree, ADI and NXP are poised to see strong growth in their EV-related sales over the next decade.www.thestreet.com -
Koji su kapaciteti te tvornice u postotku svjetske proizvodnje čipova za automobile ?
U ukupnom udjelu proizvedenih čipova u Boschu, čipovi za automobile čine 100%.
Manufacturing of automotive microchips will be a primary focus when the fully digital and highly connected semiconductor plant is up and running. “Chips for tomorrow’s mobility solutions and greater safety on our roads will soon be produced in Dresden.
Pojednostavljeno, tvornica specijalizirana za "auto čipove".
-
https://www.ictbusiness.info/vijesti/trenut…-preplavljenost ubrzo će ih bit i viška...😀
Ne mogu se tako brzo napraviti nova postrojenja i opskrbiti tržište novim čipovima. Te tvornice traže golema ulaganja, a njihova gradnja traje dugo. I u članku vam piše ovaj američki plan tek 2024.
Europa i Amerika su za ovo krive jer se samo dizajn čipova radi na zapadu, ali cijela proizvodnja je na istoku. Sada su potpuno ovisni o istočnjacima.
Uostalom ako imate iPhone okrenite ga na pozadinu i pri dnu vam stoji ova rečenica, Designed by Apple in California, Assembled in China. Tako je sa skoro svime.
Bosch opens chip factory of the future in Dresden
Manufacturing of automotive microchips will be a primary focus when the fully digital and highly connected semiconductor plant is up and running. “Chips for tomorrow’s mobility solutions and greater safety on our roads will soon be produced in Dresden. We plan to open our chip factory of the future before the year is out,”
Bosch otvorio tvornicu čipova u Europi
Do početka 2022. situacija će se stabilizirati, ali sada je vrijeme za nadokupljivanje dionica ADPL-a. Nadam se da neće rasti barem do listopada.
-
Što se poluvodiča tiče:
-
Kada se prebace na proizvodnju električnih automobila, brzo će se riješiti i pitanje nestašice poluvodiča.
-
Po mom skromnom mišljenju s velikim Grahamovim utjecajem, mislim da je bb u ovom trenutku HPB. Cijena upola BV, P/E za ovu godinu u rasponu 4-5, u idućih par godina ide prodaja (teško ispod BV) tako da je to pozicija u kojoj sam najmirniji s uloženim iznosom.
Od firmi koje ne držim jako dobro izgleda CTKS, ali je likvidnost jako slaba.
Disclaimer: u brodare se ne razumijem dovoljno, ali piše se o nekakvim superciklusima koji valjda mogu donijeti i superprofite. Turistička sezona izgleda dobro, ali od firmi mi se sve čini skupo osim možda ILRA (ne držim) , ali je vrlo nelikvidna dionica.
Čateks super radi od kako su prošli restrukturiranje i slažem se da jako dobro i jeftino izgleda. Baš me zanima kako će se odraziti na rezulate u trećem kvartalu najavljena realizaija poslova za domaću i stranu vojsku.
Vjerujem da će problem nelikvidnosti nestati ako se cijena podigne jer znam da radnici, koji imaju veći udio, neće prodavati po ovim cijenama.
Mislim da je osnovni problem u tome što radnici nemaju velika primanja pa potencijalni ulagači smatraju da dionica ne vrijedi onoliko koliko bi radnici za njih tražili.
-
Kolika bi mogla biti dividenda? Vidim da je vrijednost dionice značajno porasla, a količina raspoloživih na asku je zanemariva.
spominjala se tu i nekakva prodaja
-
Da li je ostvarena neto dobit iz 2020. u cijelosti raspoređena u zadržanu dobit ili je dio dobiti raspoređen i u ostale rezerve?
-
Kolika bi mogla biti dividenda? Vidim da je vrijednost dionice značajno porasla, a količina raspoloživih na asku je zanemariva.
-
Ajde, bit će IKBA
-
Ništa od divke?
-
Kolika je bila dividenda 2020. godine?
-
Točno, HNB provodi suverenu monetarnu politiku za koju ništa ne pita ECB niti ih kopira
Ali mogli su ih kopirati kada je trebalo obustaviti isplatu dividendi.