"Tajne" isplivavaju da malo zamute vodu. Ne bi bilo loše vratiti se na sam početak i postaviti si pitanje, postoji li uopće Covid 19?
Posts by ZoD
-
-
neprovjerena informacija iz Njemačke, cjepivo će do određenog xy datuma biti besplatno, nakon toga morati će se plaćati neka luda cijena ?
čini mi se da se traži model kako što više ljudi primorati da se cijepe,
roba stoji, trgovci su nervozni
Ili će cjepivo iz nekog, nama trenutno nepoznatog, razloga za već cijepljenu populaciju postati nužnost.
-
Croatia: the latest coronavirus counts, charts and mapsTracking the COVID-19 outbreak, updated dailygraphics.reuters.com
Pretpostavljeni broj cijepljenih čini se ipak nešto niži, 42.4%.
-
Zanimljiv članak, nije sve tako crno.
Hrvatska može iskoristiti krizu u svjetskoj trgoviniKAOTIČNA situacija u svjetskoj trgovini ne jenjava. Od sredine 2020. traju poremećaji u logistici na svjetskoj razini, a ako je suditi prema najavama…www.index.hr -
Meni je znakovito da su se države odrekle prava na tužbu proizvođača cjepiva za slučaj teških simptoma i smrtnih ishoda. A kojih je, znamo sad, bilo.
Zato nema obveze cijepljenja ali se na druge dovitljive načine nameće isto. Tipa ne možeš na posao i/ili ćeš sam plaćati tjedne testove.
Od ponedjeljka ne možeš kao pratnja u bolnicu bez negat. testa ili potvrde cijepljenja a, srećom, ista gluparija za izostanak djeteta iz škole pa povratak s negat. testom je povučena.
Rekao bi Lauc velika lova je u pitanju. Kolač se mora dalje dijeliti, pekara radi dok je kupaca.
Tako je. A trziste se ne stvara voljom tih istih kupaca nego zakonskom i politickom prisilom.
Plansko gospodarstvo, vraćamo se korijenima..
-
Za posredno nametanje obaveze cijepljenja protiv bolesti kod koje je vjerojatnost smrtnog ishoda 0.3% racionalne podloge jednostavno nema.
Znanost je nažalost stavljena u službu kapitala.
-
Miokarditis, tromboza, anafilaksija ili 0.3% šanse smrtnog ishoda od Covida. Odabir je uistinu težak..
-
Uistinu, mislim da je svima već odavno jasno da ovdje riječ nije o Covidu niti je ikada bila.
Na Balkanu takve stvari jednostavno ne prolaze. Jasno je to doduše i političarima, ali i na njih se vrši pritisak.
-
Vjerojatno očekuju rast, ali ja ne mislim da će do kraja ove godine ići preko 230 kn..
-
I po kojoj cijeni
Ako bude scenarij iz Kraša, šmrcko
Tko to može znati.Odavna oni skupljaju, tko zna još kolko ima po drugim računima...jako ih dobro poznajem, zato sam i uša u podravku, ali nažalost sam izaša zbog leda i dalićke.Oni će sigurno ić na preuzimanje, samo je pitanje kad.Novaca imaju, skupljat će po malo i vjerojatno od fondova...
Kako bi se to odrazilo na cijenu dionice, isplatu dividende, itd.?
-
ovaj bi mogao dobiti po zviždaljki
Još jedna poštenjačina sa insajderskim informacijama.
-
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…ticeni-15103600
awwwSa željom da se djeca osjećaju što ugodnije, liječnici i sestre nosili su uši Mikija Mausa, a doveli su i klauna koji je izvodio performans.
Puno je teže cijepiti djecu, ali predstavlja veće zadovoljstvo. Znate da će biti zaštićeni i da neće imati ozbiljnih komplikacija niti će umrijeti od covida, izjavio je dr. Mengele
Monstruozno..
-
Mislim da na ZSE ne postoji niti jedna dionica koju možeš kupiti i zaboraviti na par godina.
Agencije koje bi trebale regulirati i kontrolirati tržište su pod kontrolom politike a naši političari rade što žele i smiju nam se u lice.
Nepovjerenje u ovakvo TK najbolje oslikava činjenica da veliki novci stoje u bankama na štednji (beskamatnoj) a na burzi trguju samo mirovinski fondovi. Ovdje, a i na drugim forumima, često se piše da naši ljudi ne znaju investirati, samo drže novce u čarapi. To nije istina, ne investira se zato što su investitori na ZSE previše puta bezočno opljačkani a ljudi to ne zaboravljaju. I znaju da se ništa nije promjenilo.
Zato i jesu cijene nekretnina tako visoke, prodavači zlata prosperiraju i sl.
ZSE je mala, mala, premala i smrdljiva bara prepuna krokodila.
Svugdje je isto.
The Big Short (2015) - FrontPoint Partners confronts Morgan Stanley Risk Assessors and S&P"...apparently, uh, tying up six years of insurance payments in hopes of housing Armageddon is not a prudent investing.""...Okay. I want you to walk back in ...youtu.be -
Jao, ovu temu je trebalo odavno otvoriti jer forumaši su samo aktivni na trejderskim dionicama. Po meni je otkljucavanje vrijednosti na ZSE dosta nezgodno a dionice su mahom jednostavno podcijenjene ako ne isplaćuju dividendu (sapn, hpb, vlen...) Shodno tome ja se krcam onda samo dividendušama koje su po meni puno realnije vrednovane ali imaju i daleko manje potencijala za rast. Shema mi je onda da jednostavno ubirem i reinvestiram dividendu i tako povećavam vrijednost portfelja iako i vrijednost samih dionica lagano raste, barem za sada. Dividendne dionice svrstavam u više grupa, npr ht i zaba su mi za sadašnjost, adpl, ernt i mdka za sadašnjost i budućnost a atgr, kodt2 i adrs2 čisto za budućnost. Vodim se po fundamentima i potencijalu tržišta a rizik si smanjujem diverzifikacijom portfelja mada sam daleko od toga da mi je portfelj jednoliko disperziran.
Nisam neki veliki stručnjak i ne mogu radit neke dubinske analize nego površno ali najbolje sto mogu i znam analiziram kvartalna izvješća. Alternativa mi je držati lovu na banci i zagarantirano pu$it na inflaciji. Trenutno su kamate na oročenu štednju oko 0,1%...
ADPL, ERNT i MDKA - Jedino što vrijedi
KODT - vrijedi, ali vrijedilo je i Gorenje
Podravka, vrijedi, ali dividenda je marginalna
Ono što ne isplaćuje dividendu, nije vrijedno klika mišem..
Za tradere koji raspolažu stotinama tisuća pa i milijuna kuna, vrijede neka druga pravila, naravno..
Priča se o traderskim dionicama da se zarade novci za dionice koje se skupljaju u tišini.
-
Sva sreća da se takvi poslovi na
Prodaja automobila u Europi se smanjuje, nakon nekoliko mjeseci blagog oporavka prodaja je zaustavljena zbog nedostatka čipova pa se više ne može mjeriti ni s prošlogodišnjim pandemijskim rezultatima.
Možda zato, jer su cijene cca 20-25%, veće nego 2019, a milijunI novih automobila proizvođači drže na livadama, bez namjere da ih prodaju, a ko fol nema dovoljno auta radi čipova...nisu ljudi budale..
Sve dok proizvođači automobila uredno naručuju dijelove od AD Plastika nad sudbinom proizvedenih automobila neću roniti suze.
-
Zgodno za proučiti. Razlika između urođenog i stečenog imuniteta, itd.
Immune System: Innate and Adaptive Immunity ExplainedThe immune system (or immunity) can be divided into two types - innate and adaptive immunity. This video has an immune system animation. The innate immune sy...m.youtube.com -
Tko zna, mozda se odluče za dividendu od 5-6%.
-
Onaj tko je cijepljen može liječiti i cijepljene i necijepljene. Liječnici su ionako već svi cijepljeni, jer imaju povjerenja u struku i znaju da ih cjepivo štiti.
Može liječiti one koji se ne žele cijepiti, ali bi trebao imati pravo i odbiti jer kao sto znamo cijepivo ne pruža 100% zaštitu, obolijevaju i cijepljeni građani i medicinsko osoblje. Zašto se oni moraju izlagati opasnosti od obolijevanja brinući o onima koji tu zaštitu odbijaju ?
Kodeks medicinske etike i deontologije ne pruža takvu mogućnost.
Uostalom, uz maske i dvostruku dozu cjepiva ima li se netko uopće razloga bojati?
-
u Sloveniju iz Zagreba isporučujemo oko 1500 branika dnevno raznih boja i komplikacija. Isporučujemo ih bez zaliha i imamo pola sata vremena da dođe kada je naručena u nizu kojim je potrebno na traci. Svaki dan šaljemo 30 do 40 šlepera, što je izazov na koji treba odgovoriti.
A i vrijednost dionice se oporavlja.
Zavaravajuće je prenijeti ovu izjavu bez početnog dijela rečenice - u nekom vrhu proizvodnje (...), a kako je evidentno iz intervjua sad se ne radi o vrhu proizvodnje niti je to izjavio kao da se sada događa. Imam ovu dionicu i dokupit ću je još, ali nemojte ovako prenositi stvari, ima i čitača koji nisu išli čitati cijeli intervju i na koje ovakvo citiranje direktno utječe...
Suština članka elaborira značaj proizvodnih kapaciteta firme koji su, sudeći po napisanom, na zavidnoj razini. Kako je unutar istoga spomenuta i promjena paradigme u globalizaciji, bilo je važno za istaknuti kako će AD Plastik znati odgovoriti i takvim, okolnostima uvjetovanim, izazovima.
Trenutna cijena dionice je 175,50 HRK, što predstavlja rast od 2,03%. Podaci dostupni na zse.hr.
Također bih volio nadokupiti po nižoj cijeni, ali ovdje se bavimo činjenicama, a ne osobnim afinitetima.
-
Dobro je za ZSE.