Koliko je novih zaplovilo u isto vrijeme?neto je plus ili minus?
Posts by brajakica
-
-
Što je vaznije dali ce se, nafta koristiti još 100 godina ili koliko ce se koristiti kroz broj tanketa? IEA kaze svake, godine 4.5% manje hoce li biti toliko manje tankera? Kako ce vozarine gore ako tereta ima manje a tankera vise?
Oil demand is expected to bounce back by 5.4m barrels a day this year, one of the fastest climbs on record, and by a further 3.1m in 2022, pushing consumption of crude above 100m for the first time by the end of next year, the IEA said.
Stressing that most of the increase will occur in transport fuels, such as gasoline and jet fuel in India, the US and other large oil consumers, the agency said vaccination campaigns in Europe and North America, which represent 40% of global oil demand, have supported growth.
The IEA said global oil supply increased by 970,000 bpd in May to 94.28 million bpd on the back of higher supply from non-OPEC+ and the monthly OPEC+ adjustment effort.
In June, oil demand is forecast to rise by a significant 2.5 million barrels per day (bpd) month-on-month, one of the largest monthly gains recorded in the past year, it said.
Ukratko imamo snažan porast potražnje u svibnju,te još snažniji u lipnju...ali priči ni tu nije kraj:
Demand is likely to grow by a further 1.2 million bpd month-on-month in July and 1 million bpd month-on-month in August, as the Northern Hemisphere summer holiday season supports increased travel, it added.
To je kratkorocan rast radi korone, usporedi brojeve od prije korone sa danasnjim, broj tankera raste i nece nestati a teret ce se smamjivati. Sada u 2-3 mjeseca sljedi dead cat bounce.
-
C3 Tubarao to Qingdao 160,000mt or 170,000mt 26.500 $/ton 0.95
C5 West Australia to Qingdao 160,000mt or 170,000mt 11.600 $/ton 0.159BCI 5TC 29383 +1631
-
A sto ce se desiti, naravno da ce ici dobrano gore, uz to ce i brodovima rasti cijena, porasti bv…
I ja sam mislio kolega na to, ali ljudi gube strpljenje, pogotovo što ATPL stalno raste od Nove Godine.
Nadam se da će i ovdje uskoro početi rasti vozarine, pa da se nagradi stpljenje, ali ne bih se iznenadio
da se to odgodi i za iduću godinu. Sada je Dry bulk i rast cijene željeza u modi, ali neće se nafta prestati
koristiti, bar još par desetljeća, a možda i nikad u potpunosti.
Što je vaznije dali ce se, nafta koristiti još 100 godina ili koliko ce se koristiti kroz broj tankera? IEA kaze svake, godine 4.5% manje hoce li biti toliko manje tankera? Kako ce vozarine gore ako tereta ima manje a tankera vise?
-
5. Element Sada smo blize da ce biti vise od 30 m u 2Q?moze li preko 40?
-
Kako ce ovo utjecati na potraznju?
-
Koje su ovo fore pojavi se na BID-u na desetak sekunda nalog od 1000 dionica na 40,20 te nestane...
trezor dokazuje da ima hrabrosti postaviti neki nalog na bid?
Koja je buducnost za ovaj biznis? Ako se potvdi prognoza IEA za godisnji pad od 4,5% do 2050 kada ce ukupno pasti 75%?
Hoce li se broj tankera smanjiti 75%?
sto ce biti sa vozarinama? Koliko jos vrijede tc ugovori?
Joakim@
-
Mogu li kupiti brodove da se dokapitalizira?vi koji imate dionice dali bi učestvovali? Po kojoj cijeni?
Naravno da mogu. A mogu napraviti dokap po procjeni. Lako za manjinske, nego je pitanje imaju li većinski dovoljno kapitala za dokap ili žele smanjiti vlasnički i uprasvljački utjecaj u kompaniji? Dokap radi povećanja/obnavaljanja flote sam po sebi nije loš ukoliko Uprava ima "ispravnu" procjenu da slijedi oporavak tog poslovanja i rast potreba za brodskim prostorom/rezervoarima. Na kraju, brod je operativna imovina i uvijek (ili gotovo uvijek) se može kupiti ili prodati.
Uprava nema hrabrosti postaviti debeli nalog na bidu da pokusa zaustaviti propadanje dionice o ostalom da ne govorimo.IEA prognozira godišnji pad potražnje za naftom 4,5%.kratkotrajno ce doci neki slabi oporavak ali kako dalje sa takvim padom potraznje? Koja je buducnost za ovaj biznis prijevoza. Tankeri se i dalje narucuju a ima ih previse. Na dry bulku potraznja raste a ovdje ce padati.
-
Samo za informaciju, bulk sektor je čekao oko 10 godina za značajniji rast vozarina, a Vi to najbolje znate...nadam se da nećete ostariti čekajući...
Da, znam, ali ovo je puno stabilniji biznis od Dry bulka, što pokazuje i dobit u zadnjih 5 godina sa samo 4 broda.
Idealno bi bilo da sada kada su cijene brodova niske, kupe još 2 broda, jer nisu previše zaduženi, ali to ovisi o
njihovoj odluci i raspoloživom kapitalu.
Zadrž. dobit i rez.= 141,83 M
Dug/kapital = 85,50%
U svoja 4 broda su koliko vidim ugradili filtere za balastne vode što je kapitalna investicija:
Društvo je i dalje intenzivno usredotočeno na
provođenje obveznih petogodišnjih remonta. Prema
planu, u 2020. godini planirana su četiri remonta,
a tri su dovršena zajedno s ugradnjom sustava za
pročišćenje balastnih voda (2x), dok je četvrti remont
započeo pred kraj četvrtog kvartala i okončan je u
prvim danima prvog kvartala 2021.Mogu li kupiti brodove da se dokapitalizira?vi koji imate dionice dali bi učestvovali? Po kojoj cijeni?
-
.
IEA racuna sa - 4,5% godisnje
Oil exports from Russia down 13% to 91.2 mln tonnes in January-May
As a result of the lower demand, ExxonMobil has decided to proceed with the closure of its Slagen refinery in Norway whereas France’s Donges will remain offline until March 2022
-
koliko mogu jos rasti brzine?
-
Supramax je najvazniji ako su panamaxi fiksni?
Supramax market now earning a premium over all of the other designs assessed by the Baltic Exchange. These ships have surged by 138% YTD to over $27,000 per day the greatest YTD percentage gain of all of the dry assetclasses.
-
Dok se tu raspravlja o zivotnim skolama i minusima slijedeceg kvartala mensecini da trezor ipak nesto kupuje.
Ono, kad nitko drugi nece.
Da vjeruje trezor da vrijedi stavio bi na bid debeli nalog, boje se jer znaju da bi im prodali.
kupuju sa aska po 100 komada a drugi prodaju po bidu tisuce komada.
Kako ce RD utjecati na potrosnju?
https://asmith.ucdavis.edu/news/i-hear-rd-train-comin
Kako ce ovo utjecati?
India brings forward target of 20 per cent ethanol-blending in petrol to 2023.
India is the world's third-biggest oil importer, relying on foreign suppliers to meet over 85 per cent of its demand.
-
Dok se tu raspravlja o zivotnim skolama i minusima slijedeceg kvartala mensecini da trezor ipak nesto kupuje.
Ono, kad nitko drugi nece.
Meni se pari da će iznenadni rast ove dionice, mnoge ostaviti spuštenih gaća.
Meni se pari da ces se dobro nacekati po IEA koja kaze vrh je bio 2019, do 2030 smanjenje sa 88 na 72 a do 2050 na 24 mb/d pad 75%. Dali ti znas kada isticu tc ugovori?
-
IEA: oil markets to face 'bumpy' years ahead due to the energy transition.
IEA: oil demand may return to pre-pandemic levels in a year or so.
6
Prodala sam opte ali prekasno na 5, 8 a mogla sam na 6,5.kupila sam atpl na 340 umjesto na 200. Ako ovdje za godinu dana dode oporavak zar nije bolje prodati pa kupiti za 6-12mjeseci?do tada na atpl uzeti zaradu?
Okej, sad barem znamo koja je agenda iza svih tih postova...
Ista kao i tvoja, veca zarada?
Zasto je to vazno?
Vazne su samo cinjenice, po istima smo mogli prodati svoje i kupiti na cemu se moze zaraditi vise? Ja sam mogla bolje a ti? Ostat ces u dionici i nadati se kako kaze IEA[ may] a to znaci moglo bi ali ne znaci da ce biti za godinu dana. Treci puta pitam do kada traju tc ugovori? Spot je na dnu, indija stoji lose.
-
IEA: oil markets to face 'bumpy' years ahead due to the energy transition.
IEA: oil demand may return to pre-pandemic levels in a year or so.
Prodala sam opte ali prekasno na 5, 8 a mogla sam na 6,5.kupila sam atpl na 340 umjesto na 200. Ako ovdje za godinu dana dode oporavak zar nije bolje prodati pa kupiti za 6-12mjeseci?do tada na atpl uzeti zaradu?
-
Velik pad u tjednu.
Ima tko prosjek za 2q do sada? Na koliko su ugovori i do kada traju?
-
IEA prognozira Vrh iz 2019 nikad vise,od 2020 do 2030 pad sa 88 na 72 mb/d, do 2050 pad na 24mb/d.
Tko se ne slaze neka napise svoje.
-
Sony@
kako ovo komentiras?
Možda crtalo neko dijete koje voli žarke boje, a mozda netko stariji po načelu bilo bi lijepo i poželjno. Ajmo promatrati do kada, kako, i na koji način će Svijet uspjeti ovako nešto ostvariti
Ni vi nemate graf? Ali znate da ovaj nije tocan? Sta kazete na prognozu IEA, ako nije tocna napisite vi svoju.
-
Toliko znalaca a t
Sony@
kako ovo komentiras?
Možda crtalo neko dijete koje voli žarke boje, a mozda netko stariji po načelu bilo bi lijepo i poželjno. Ajmo promatrati do kada, kako, i na koji način će Svijet uspjeti ovako nešto ostvariti