1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. brajakica

Posts by brajakica

• DRY BULK

• brajakica
    • September 20, 2021 at 11:20 PM

dug evergeande je 300 milijardi$

Dug amerike je 30.000 milijardi$

Dug evergranda je isporuciti 1mil stanova koji nisu zapoceti. u kini se godisnje gradi 6.5 mil stanova.

Ima jos dodatnih informacija na

RE: China property-evergrande

A complete scorched Earth default for Evergrande would be somewhere in the neighborhood of over $300 billion worth of unpaid bills and liabilities.

For example, the outstanding amount of money in all crypto markets right now is trillions of dollars being shuffled around trading assets that don’t even tangibly exist.

The United States, for example, literally just papered over its entire economy for the entire year of 2020 by stacking $4 trillion onto the Fed’s balance sheet. What the hell is…
    brajakica
    September 20, 2021 at 10:13 PM
  • China property-evergrande

• brajakica
    • September 20, 2021 at 11:13 PM

More fundamentally, Chinese leader Xi Jinping’s new push for “common prosperity” conflicts with developers’ most profitable business, building upscale apartments in affluent top-tier cities. The government is nudging the industry toward lower-cost and rental properties in ways subtle and not so: from manipulating credit to setting “reference prices” for real estate in the red-hot Shenzhen market.

This will expand elsewhere, Chen predicts. “The clampdown on the property sector is almost relentless,” she says. “Developers will be more like regulated utilities going forward.”

China's Plan for Troubled Developer Evergrande: 'Controlled Detonation'
    With $300 billion in outstanding debt, China Evergrande got the green light from Chinese regulators to discuss restructuring with banks and other creditors.
    www.barrons.com
  • DRY BULK

• brajakica
    • September 20, 2021 at 10:26 PM

Opravdana ili pretjerana reakcija dry bulka?

Files

IMG_20210920_221801.jpg 98.22 kB – 0 Downloads IMG_20210920_222251.jpg 132.16 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • September 20, 2021 at 10:13 PM

A complete scorched Earth default for Evergrande would be somewhere in the neighborhood of over $300 billion worth of unpaid bills and liabilities.

For example, the outstanding amount of money in all crypto markets right now is trillions of dollars being shuffled around trading assets that don’t even tangibly exist.

The United States, for example, literally just papered over its entire economy for the entire year of 2020 by stacking $4 trillion onto the Fed’s balance sheet. What the hell is $300 billion?

Will China Bail Out Evergrande, The Coming Contagion or Neither?
    The answer will determine how the market moves for the foreseeable future.
    quoththeraven.substack.com
  • DRY BULK

• brajakica
    • September 20, 2021 at 5:12 PM

The cost of transporting iron ore from Brazil to China (referred to as C3) as a % of the delivered iron ore price reached today a new high, as freight prices remain strong while iron ore prices have collapsed... the ratio is now approaching 40%...

Files

IMG_20210920_170650.jpg 44.35 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • September 20, 2021 at 3:50 PM
    Quote from looserst
    Quote from brajakica

looserst

S obzirom da ste zabrinuti za capesize na threadu atpl kako komentirate rast na 60k?

Roy Hill paid 17.50, TCE roughly 60k? C3 quite due to lack of liquidity today. TCE only 46k based on last done c3 fixture. 60k for http://W.Aus/China for 35 days Vs 46k for Brazil/China for 90 days. The gap of earnings has widened now to 14k per day

Demand iz kine se je smanjio u zadnja 2 mj a da nije bili bi danas na 70-100k?

Koliko ce kina izdrzati sa suzdrzavanjem ako je sada nakon 6 mj pokrenula infrastr. projekte?

Display More

Mislim da svi čitamo ATPL i ovaj thread pa sad da li sam zabrinut tamo ili ovdje nije baš bitno?

Komentiram taj cape na spotu sa 60k kao super vijest i hvala vam na informaciji, eto. Predlažem da javite norvežanima pa da gogl okrene 13% u plus umjesto toliko u minus

Nebi dalje, ne doprinosimo temi. over and out.

Display More

Nisu ni vikinzi sto su nekad bili ali ce se oni opet ohrabriti sutra ili krajem tjedna.

Kako to ne doprinosimo? 🤔🤭😁

• DRY BULK

• brajakica
    • September 20, 2021 at 3:17 PM

looserst

S obzirom da ste zabrinuti za capesize na threadu atpl kako komentirate rast na 60k?

Roy Hill paid 17.50, TCE roughly 60k? C3 quite due to lack of liquidity today. TCE only 46k based on last done c3 fixture. 60k for http://W.Aus/China for 35 days Vs 46k for Brazil/China for 90 days. The gap of earnings has widened now to 14k per day

Demand iz kine se je smanjio u zadnja 2 mj a da nije bili bi danas na 70-100k?

Koliko ce kina izdrzati sa suzdrzavanjem ako je sada nakon 6 mj pokrenula infrastr. projekte?

• brajakica
    • September 20, 2021 at 2:54 PM
    Quote from barbosa 2.0
    Quote from goldfinger

Nisam baš siguran da će ovo proći bez intervencije komunista.

Pokrenut će ovo veliki val stečaja i gubitka povjerenja.

Rado bi bez uskakanja, ali sumnjam da će uspijeti.

nema to veze sa uspjehom, nema tu labavo, ovo u kini treba gledati u širem kontekstu kao alibaba, tehnološki sektor i kripto...ovo vam je jedno discipliniranje onih koji su previše "poletili" i počeli zastupati zapadnjačke ideje...biti će tu sada malo-pomalo iz svakog sektora poneki izloženi subjekt, onako za primjer da se vidi tko je pravi gazda u kini i što te čeka ako ne slušaš

Tako i meni mirisi na obracun💪 sa divljim🤠kapitalizmom na kineski nacin🇨🇳

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• brajakica
    • September 20, 2021 at 11:45 AM
    Quote from slovojed12
    Quote from Parica

Evo kolege, javila mi se Kvark, sve vas pozdravlja i pise:

"Ne razumijem kako ljudi razmisljaju i cime se vode kada rasprodaju dionicu.

Konkretno za Atpl: Ugovori Atpl za sve brodove sigurno traju jos 6 mjeseci - vozarine izvanredne.

Dionica usla u Crobex10 - jako pozitivno. Financijski izvjestaj ce biti iznad ocekivanja - dugo nije bilo ovakve dobiti za kvartal.

I na sve te cinjenice netko jutros rasprodaje. Ako netko ima odgovor, neka napise na forumu da i ja "naucim" nesto novo"

P.s. Kvark, znam da citas, bilo bi prirodnije da si sama napisala ovu poruku...teska vremena dolaze i trebaju nam "ljudi s mudima"😀

Display More

I nakon ovog posta cijena odmah sa 470 kn na 484 kn
    Što rade pravi influenceri ^^

Display More

Lako se prodaje a tesko kupuje🤧

• brajakica
    • September 20, 2021 at 11:36 AM

Kineska tvrtka s prihodom većim od 100 mlrd. dolara pred propasti. Što to znači?

Kineska tvrtka s prihodom većim od 100 mlrd. dolara pred propasti. Što to znači?
    MILIJARDER i miljenik vlasti (jer to tako obično ide), Hui Ka Yan je sagradio poslovni imperij zahvaljujući pomami za nekretninama u koje je dobar dio Kineza…
    www.index.hr

HONG KONG - Prezadužena kineska tvrtka za razvoj nekretnina Evergrande Group ne bi trebala očekivati pomoć vlade, računajući da je prevelika da bi se dopustila njezina propasti, upozorio je glavni urednik kineskih državnih novina Global Times.

Global Times: Prezaduženi Evergrande ne bi trebao računati na pomoć Pekinga
    HONG KONG - Prezadužena kineska tvrtka za razvoj nekretnina Evergrande Group ne bi trebala očekivati pomoć vlade, računajući da je prevelika da bi se dopustila…
    seebiz.eu
  • DRY BULK

• brajakica
    • September 20, 2021 at 11:22 AM

Zna Partija kada treba uskociti 😉

nakon 6 mjeseci krece sa investicijama u infrastrukturu.

Puno zeljeza i cementa malo vode dvije lopate💪💪 i idemo dalje... 😁

Files

IMG_20210920_103245.jpg 124.58 kB – 0 Downloads IMG_20210920_104213.jpg 141.64 kB – 0 Downloads IMG_20210920_104341.jpg 56.62 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • September 20, 2021 at 10:20 AM

Predsjednik kine Xi ne voli spekulante a evergrande se u to pretvorio i predvodio gradevinu u tom smjeru.

Biti ce primjer drugima.

Kratkorocno manji poremecaj a na duze ubrzat ce gradnju.

Stanovi ce biti dostupniji rast ce prodaja i izgradnja.

Kina ima jos dosta ruralnog stanovnistva koje bi u grad ali stanovi su preskupi.

• DRY BULK

• brajakica
    • September 20, 2021 at 10:09 AM

Razlog je evergrande.

Biti ce prilike za dokup. :thumbup:

RE: China property-evergrande

Jedan od pogleda.

Za mene previse pesimistican je ne uracunava da partija navecer donese zakon koji je ujutro na snazi.

https://threader.app/thread/1438944431734919175
    brajakica
    September 20, 2021 at 9:50 AM

• brajakica
    • September 20, 2021 at 10:06 AM

Partija kaze da nije to grande to fail, da moze i u provaliju.

Partija daje signale da nece spasavati.

Nece ako im je cilj sprijeciti rast balona i zele spustiti cijene nekretnina.

Kinezi imaju fin mugucnosti da to rjese a ako se oni ne boje za evergrande zasto da mi strahujemo?

• brajakica
    • September 20, 2021 at 9:50 AM

Jedan od pogleda.

Za mene previse pesimistican je ne uracunava da partija navecer donese zakon koji je ujutro na snazi.

A thread written by @INArteCarloDoss
    Evergrande: why most analysis is dead in water and how best to understand and navigate what’s happening? Both denialists and alarmists are getting it wrong.…
    threader.app

• brajakica
    • September 20, 2021 at 9:42 AM

Aktualna tema sa puno spekulacija o buducim posljedicama evergrande situacije.

Dali je to:

Nova svjetska kriza

kineska kriza

Kriza kineske gradevine

Tresla se brda rodio se mis

🤔🤨

• DRY BULK

• brajakica
    • September 19, 2021 at 3:45 PM
    Quote from looserst
    Quote from brajakica

looserst

Da je sve 100% sigurno na 2-3 godine unaprijed bulkeri (ATPL) bi bili 3-5x skuplji na danasnje cijene?

ja procjenjujem za sebe da je sada prilika na 20-30% rizika okladiti se na dobit 100-400% na 6-24 mjeseci.

realno ili ne?

Dajte napisite kako to vi vidite u brojevima,% rizika i %moguce zarade.

Vidite li bolju prilika od dry bulka na burzama kao omjer rizika i moguce zarade?

Display More

Ne vidim bolju priliku i zato sam u bulkerima. Isto tako ne vidim da samo cveta cvece u nase preduzece nego da bi moglo biti valova u provu.

Display More

Valovi su dobrodosli za jeftinije dopuniti poziciju. Vazno da idemo prema cilju i da tamo stignemo.

Ove zime ocekujem veliki rast racuna za struju i za grijanje u svijetu. Da ce se ugljen kao najmanje skupi energent trositi u rekordnim kolicinama.

Da ce bulkeri jako zaraditi.

Kazu meteorolozi 70-80% biti ce duga i hladna zima. Radi skupe struje nestasica i iskapcanja mogla bi biti i mracna.

Idemo dalje...😁 tko ne zeli dugu mracnu i hladnu zimu neka izabere toplu osvjetljenu i profitabilnu.

Trenutno najbolji hedge na svijetu su bulkeri.

• DRY BULK

• brajakica
    • September 19, 2021 at 12:54 PM

looserst

Da je sve 100% sigurno na 2-3 godine unaprijed bulkeri (ATPL) bi bili 3-5x skuplji na danasnje cijene?

ja procjenjujem za sebe da je sada prilika na 20-30% rizika okladiti se na dobit 100-400% na 6-24 mjeseci.

realno ili ne?

Dajte napisite kako to vi vidite u brojevima,% rizika i %moguce zarade.

Vidite li bolju prilika od dry bulka na burzama kao omjer rizika i moguce zarade?

• DRY BULK

• brajakica
    • September 19, 2021 at 12:05 PM

looserst

Kaze Urlik CEO gogl da se od njih trazi povecanje brzine i da voze brze nego prije.

Kaze H. N. CEO sblk da demand iz kine pada ali da raste elswhere i da ima vise demanda nego brazil moze isporuciti. U 2022 ce se jos povecati proizvodnja u brazilu a dodatno u 2023.

Ugljen je najpozitivnija strana dry bulka i sada krece najbolji dio. Najava je za jaku zimu a cijena plina je jako narasla.

Grain najava 4% vise za 2022.

Ostali tereti isto rastu.

Vraca se teret sa kontejnera i neki bulkeri voze kontejnere.

Isporuke novih brodova su jako nisko i tako ce ostati do 2023 ili duze.

Vrijednost brodova narasla duplo od pocetka godine a ako ce biti kao na kontejnerima ovo je samo pocetak.

Dolaze sve bolji fin izvjestaji bulkera. Krenule dividende i biti ce vece.

Koliko je pametno danas traziti dlaku u jajetu na bulkerima i na atpl 490? 😶😬🤪🙊🤨🤔

Ja svoje nedam danas ispod 700 a mozda i dignem ljestvicu ove zime.😁

• DRY BULK

• brajakica
    • September 18, 2021 at 4:18 PM
    Quote from looserst
    Quote from brajakica

looserst Pad cijena stanova je i pozitivna stvar jer ce povecati dostupnost i utjecati na rast potraznje.

Ima jos dosta kineza koji su u gradovima i kupili bi ali preskupo ili bi iz sela presli u grad da mogu kupiti.

Evergrande ce nesto utjecati na market ali partija nece dozvoliti histeriju. Kina je jedina drzava koja je rjesila covid. U kini je sve pod kontrolom😉

Nije to bas tako jednostavno. Past ce cijene pa ce svi pokupovati stanove i sve pjesma. Radi se o sustavnom jeftinom kreditiranju koje traje godinama i koje je rezultiralo visokim dugom. Sad partija to pokusava sa 3 red lines zaustaviti i evo rezultata, evergrande, pad cijena i prodaje, uglavnom retail market se trese a njima je to 25% ekonomije. Uostalom pise u threadu koji sam postao, nisam ja tu ekspert ali necu biti ni noj pa glava u pijesak. Evo jos jedan clanak koji dobro analizira stanje:

https://amp.theguardian.com/world/2021/sep…rattles-economy

Da se razumijemo ja osobno ne mislim da je ovo novi Lehman B kako se pise ali isto tako mislim da nije bezazleno, posebno za drybulk. Ako se vec vidi sra..e na rio tintu, mozda kasnije na vale...lako je moguce da se prelije na bulk.

Ove ideje da se sad svijet upaliti celicane i nadoknaditi proizvodnju, progutati ironore koji kini (mozda) nece trebati su meni lista lijepih zelja, naiva. Nemoguce je nadoknaditi toliku proizvodnju, bar ne u normalom roku.

Display More

Ne slazem se. Po meni nece biti drvenih automobila i plasticnih aviona za prijevoz ljudi ili drvenih i plasticnih nebodera.

Proizvodnja celika se vec seli i to ce se pojacati.

Kina ce uvoziti sve vise celika.

Zele smanjiti zagadivanje i mogu platiti da im drugi to rade.

Nema brige za rudare zaraduju milijarde i po ovim cijenama.

Cijena za iron ore ce UP

kada kinezi ili netko drugi upali peci. Oni koji ne mogu bez celika platit ce svaku cijenu sve dok mogu zaraditi na prodaji vlastitog proizvoda.

Vama je casa poluprazna a meni polupuna.

Zajedno cemo pratiti kako ce ispasti.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt