JPMorgan analysts including Natasha Kaneva:
If withdrawals from cushing continue, the oil market could be weeks away from the storage hub effectively running out of crude.
Cushing’s operational tank bottoms are likely 20-25% of capacity.
Posts by brajakica
-
-
Ako se uporedi sa 2020 u 3QoQ2021
Kina je proizvela thermal coal +6,7% ali i dalje u odnosu na 2019(-10%),2018, 2017(-20%)
U vrijeme kada ocajnicki treba ugljen.
Kina je najagresivnije od svih drzava crpila svoje rezerve ugljena.
Procjena rezervi je na 40g ali kojim tempom. Dosadasnjim?
Zelje su jedno a mogucnosti?
Po meni kina prijeti praznom puskom da bi spustila cijene na svjetskom trzistu.
Ti i ja smo se vec jednom slozili da se ne slazemo, pa ajmo onda ne ulaziti opet u raspravu.
👍 ja sam upravo to i potvrdila svojim komentarom.
Pobijam vas netocan navod "Ovo je dosta vazna vijest:"
Detaljno sam obrazlozila zasto nije dosta vazna vijest.
Ne slazemo se i idemo dalje... 😁
vrijeme ce pokazati tko je bio vise u pravu. 😉
-
Rekao je to, ali i da ce 2022 u globalu imati vise vozarine nego 2021.
Rekao i prije 12 mj da ce biti 10k u sijecnju u ove godine pa je bilo 25k😂
Joakim ima fetis na sijecanj, cim prode eto i njega u normalu.
Sad nije svoj, sezona je pecurki🤣
-
China Races to Avert Another Energy Crisis as Diesel Usage Soars -
Prvi puta u 8g.
Drugi puta u povijesti🤪😉
Nebi htjela siriti paniku ali
svakim danom Idemo dalje prema onoj "vezite se polijecemo" 🚀Tik-tak🤓
Trebalo bi iskoristiti dok OTP indexni glumi nezainteresiranost za kupnju jos >30k
Uzet cemo za koji dan knjigu da vidimo koliko je to vise od 30k.
Sto vise to bolje🤭😂
With the WTI Dec 21 expiry getting closer, the Dec-Red-Dec spread is on fire, trading > $10 a barrel. On a rolling continuation chart, it's the only second time in history the spread surges into double-digit territory
-
$PBR >Brazil to hike fuel imports in Nov. despite record domestic refining rates. Petrobras’ refineries are running in Oct. at a record 90% rate of its full 2.2M bpd capacity, up from 79% during first half of the year. Local market remains in short supply due to robust demand
-
Crude oil stocks in 7 ports in Shandong decreased by 5% to 41.3 million barrels as of the week of Oct.22, to the lowest level since Feb 5.
Stocks in Qingdao port decreased by 4.1% to 17.87 mln barrels, fuel oil stocks down 8.9% to 1.67 mln barrels -
Sjednica Uprave i Nadzornog odbora Tankerske Next Generation d.d. održat će se dana 28. listopada
2021. godine, a na njoj će se razmatrati program otkupa vlastitih dionica, te nerevidirani financijski
izvještaji za treće tromjesečje i prvih devet mjeseci 2021. godine. https://eho.zse.hr/fileadmin/i…64974b87b5fc027879d71.pdfZanimljivo🧐
Nije nista novo ali cemu apostrofirati otkup?
Bilo bi dobro kada bi bilo mogucnosti sada kada je krenuo oporavak, jeftinije nece biti,moze biti samo skuplje u buducnosti.
Sa ili bez aktivnijeg otkupa stvari vise nece biti iste.
Pradavaca ce biti svakim danom manje a kupaca sve vise.
WB ce se opet pokazati kao zakon veci od zuje😁
-
Za sada kineska strategija zaplasivanja na ugljenu djeluje sto je jako dobro za bulkere jer ce niza cijena dodatno povecati povoljnost u odnosu na upotebu plina,povecati demand.
Neki bi mozda napisali "nista se neda zakljuciti"? 🙃
Neznam bolje
IZVOR:
ICE europe🤭😂
-
Ako se uporedi sa 2020 3QoQ
Kina je proizvela thermal coal +6,7% ali manje u odnosu na 2019,2018, 2017
U vrijeme kada ocajnicki treba ugljen?
Koji je najlogicniji zakljucak?
zaključak je da se iz tih vaših postova ništa ne da zaključiti
niti navodite izvor, niti poveznicu s bilo čime
što bih dakle trebao zaključiti
🤭🤣
Izvor sxcoal
Sto je jasno vidljivo na prilogu
Gornji lijevi kut
Ako sumnjate u vjerodostojnost izvora koje postam te vas moji komentari zbunjuju ucinite sebi i meni uslugu i pohvalite se javno da ste me stavili na blok kao sto cu ja vas jer se bavite samnom umjesto sa najnovijim vrijednim informacijama u mojim komentarima.
Ovo jos malo toga za zainteresirane, idemo dalje.... 😁
China's raw coal output from top five provinces retreated in September, the typical shoulder month after strong electricity demand in summer and before winter heating consumption kicks in. https://t.co/19GZ9dZhny?amp=1
-
Ovo je dosta vazna vijest:
NDRC to the rescue:
CHINA TO MAKE COAL TRANSPORTATION A PRIORITY AT PORTS, RAILWAYS
CHINA AIMS TO RAISE COAL OUTPUT TO 12 MILLION TONS A DAY
Ako se uporedi sa 2020 u 3QoQ2021
Kina je proizvela thermal coal +6,7% ali i dalje u odnosu na 2019(-10%),2018, 2017(-20%)
U vrijeme kada ocajnicki treba ugljen.
Kina je najagresivnije od svih drzava crpila svoje rezerve ugljena.
Procjena rezervi je na 40g ali kojim tempom. Dosadasnjim?
Zelje su jedno a mogucnosti?
Po meni kina prijeti praznom puskom da bi spustila cijene na svjetskom trzistu.
-
Ako se uporedi sa 2020 3QoQ
Kina je proizvela thermal coal +6,7% ali manje u odnosu na 2019,2018, 2017
U vrijeme kada ocajnicki treba ugljen?
Koji je najlogicniji zakljucak?
-
Tko bi doli sad bi gori i tako u krug😉
Dvije najvaznije od WORREN BUFFETa
"The stock market is a device for transferring money from the impatient to the patient."
"Don't be afraid to buy the dips"
Biti ce tih dip-ova i na tankerasima za one koji sporo pale😉
Nisam🤓
-
Index capesize gets premium of $2.4k to stay in Pac rather than ballast west past Singapore today.
"As a share of the trading fleet, the orderbook remains extremely low - Today’s full dry bulk delivery schedule translates to 7.6% of capacity currently on the water. This is the lowest this metric has been since the 1990s" drybulk
-
*S&P 500 RISES 0.2% TO ALL-TIME HIGH
Democrats are ‘making great progress’ toward agreeing on a spending plan to fulfill U.S. President Joe Biden's Build Back Better agenda, House Speaker Nancy Pelosi said https://t.co/h9z0anAPPy?amp=1
-
If the Cushing mid-week data is correct, then we are going to fall below 2018 levels by the next EIA oil storage report.
-
On the clean side, interest in the LR2 sector has continued this week and on the MRs rate sentiment has firmed slightly providing some optimism
-
Evo ovdje je market efikasan😉
Supramax market developing overall, robust sentiment remains in USG yet limited tonnage in the basin, grain cargoes in demand and 1 yr tc rates been debating for arnd high $20k’s reported dely Singapore 22 Oct trip via Indonesia redel S China $41,500 for 56k dwt
-
scrapping tankera
2020 3 mdwt
2021 12 mdwt
Rjesavanje iranskog embarga bi ubrzalo scrapping.
2023 stupa na snagu EEXI koji ce ga ubrzati.
Flota tankera je najstarija u >10g
-
Trafigura Beheer BV recently chartered a Suezmax (built 2021) for $18,000/day for 6 months. Vitol chartered a 2017 Aframax for $20,000/day for 1 year. Cape Tankers chartered two 2012 Aframaxes for $16,750/day for 1 year each