Display MoreDisplay MoreKoji dio mog posta je povrsan i brzoplet? Kakvu ja to paniku sirim prenoseci jednu vijest sa twittera, i to sa istog onog accounta sa kojega ti prenosis svaku pozitivnu vijest, ali nekako uspijes preskociti sve one koje pozivaju na oprez.
Da ti pomognem.
Prvo se trebas pitati kakav je kineski coal output zadnjih godina te zasto je takav. Nemoj samo bez razumijevanja gledati tablicu kako im zadnjih godina pada proizvodnja, vec se pitaj zasto je to tako, koje su to uzrocno-posljedicne veze.
Onda kada to proucis pogledaj koliki su kineski kapaciteti proizvodnje ugljena i koliko je starih zatvorenih rudnika zadnjih dana ponovo otvoreno.
Onda se pitaj zasto je uopce cijena ugljena ove godine toliko porasla, zasto su guzve u lukama tolike i moze li partija na to i kako utjecati najavom davanja prioriteta transportu ugljena u lukama.
Na kraju se zapitaj kako bi sve ovo moglo utjecati na cijenu ugljena, ali i na vozarine.
Mozemo mi ovdje razgovarati o tome hoce li partija te svoje planove stvarno i uspjeti provesti u djelo, ali ne mozes mi reci da ova vijest nije vazna. To je kolegice ignorantski. Moras znati staviti stvari u odredjeni kontekst da bi im shvatila znacenje, umjesto samo bez razumijevanja prenositi linkove sa twittera i crtala rakete. I daj mi reci kako mi pomaze ta tvoja tvrdnja da Kina ima rezerve ugljena za sljedecih 40 godina? Sta si time htjela reci?
Ja bih se zapitao i zasto se nakon ove najave cijena ugljena strmoglavila u tih svega par dana. Je li to odrzivo ili je samo panicna reakcija trzista na blef partije? Sta to cijeli svijet zna a da mi ovdje na forumu ne znamo. Kako ti ono kazes, oni svi nemaju pojma?
Jel mozemo sada zakljuciti da je ovo ipak bila vazna vijest?
https://www.cnbc.com/2021/11/02/chi…port-shows.html
Far Eastern congestion is falling, now below 200 Capes for the first time since early Oct.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Zakljucak po pitanju ugljena 50 dana prije nego kalendarski pocinje zima.
Stvarno dobra, jedna od boljih u 2021.🤭🤣
Kina moze privremeno razne egzibicije a na duze dolazi racun sa kamatama.
Samo strpljivo😉
Isto ce biti na iron ore, kineski GDP u slobodnom padu sa 8 na 5% za sada,veceg rasta GDP bez punih visokih peci nece biti, nikada do sada nije bilo.
Cim prode olimpijada krece veliki rast vozarina.
Zivi bili...