1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. brajakica

Posts by brajakica

• Tankerasi strani i domaci

• brajakica
    • February 6, 2022 at 7:40 PM
    Quote from brajakica

Nakon potpisa mil barela stizu na trziste. prazne se strateske rezerve jer nema dovoljno, sve sto se iz rezervi otpustilo mora se puniti nazad.

Rezalista ce biti puna starih tankera za koje vise nema posla.

Orderbook na povijesnom minimumu.

Zurno jer tko zeli prodati na dnu i propustiti bull uskoro ostaje bez te prilike :/ =O 🤭 :saint:

"Iran & the US are getting very close to doing a deal...Iran doesn't want to see [Houthi drone attacks] blow this up."

https://www.bloomberg.com/news/videos/20…l-in-1h22-video

Display More

US petroleum (crude, SPR, oil products) inventories in million barrels (EIA)

Skladista i rezerve se brzo prazne samo Iran moze sprijeciti brzi rast cijene nafte prema

150$.

Za nekoliko mjeseci korona ce biti aorist, avioni ce jako povecati demand.

Files

IMG_20220206_192344.jpg 47.31 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 6, 2022 at 6:23 PM

Iran is set to boost its crude oil capacity to 4 million b/d by March 2022, returning to levels not seen since before the US withdrew from the nuclear deal and re-imposed sanctions on the country's crude sales in 2018.

Iran plans to boost oil output capacity to pre-sanctions levels by March 2022
    Iran is set to boost its crude oil capacity to 4 million b/d by March 2022, returning to levels not seen since before the US withdrew from the nuclear deal and…
    www.spglobal.com
  • DRY BULK

• brajakica
    • February 6, 2022 at 5:59 PM
    Quote from gigic23
    Quote from hugh

Prosjek je u donosu na što?.......konkretno, prosjek na dan 06.02.2022. je prosjek u odnosu na koji prethodni datum?......

Prosjek je YTD, znači za SVE navedene godine od početka godine do 06.02.

Super prosjek

Bilo skupo na 350,skupo na 400 :/ biti ce jos skuplje.

Kome je novi trend frend? 🤪

Ove godine idu svi ispod kejpa na > 40k jer vec sada ne pustaju 20k.

Olimpijada kada zavrsi krece svjetsko prvenstvo bulkerasa.

Favoriti za finale supre i hendici.

Vrijedi staviti koju paru na kladionicu ;)

Ako ne dobijete trazite moju glavu na pladnju za 12 mjeseci. :saint:

Ako dobijete ne treba zahvaljivati, pocastite se duplo. 🥂🍸🍻

Files

IMG_20220206_155950.jpg 82.42 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 6, 2022 at 4:38 PM

Pregled za petak

Files

IMG_20220206_155950.jpg 82.42 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 6, 2022 at 4:20 PM

PXS 1Y target 1,27$ +160%

ASC 1Y target 5.93$ +75%

Ardmore Shipping Corporation engages in the seaborne transportation of petroleum products and chemicals worldwide. As of February 15, 2021, the company operated a fleet of 25 double-hulled product and chemical tankers.

Files

IMG_20220206_161049.jpg 74.99 kB – 0 Downloads IMG_20220206_160622.jpg 70.27 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 6, 2022 at 11:29 AM

Nakon potpisa mil barela stizu na trziste. prazne se strateske rezerve jer nema dovoljno, sve sto se iz rezervi otpustilo mora se puniti nazad.

Rezalista ce biti puna starih tankera za koje vise nema posla.

Orderbook na povijesnom minimumu.

Zurno jer tko zeli prodati na dnu i propustiti bull uskoro ostaje bez te prilike :/ =O 🤭 :saint:

"Iran & the US are getting very close to doing a deal...Iran doesn't want to see [Houthi drone attacks] blow this up."

https://www.bloomberg.com/news/videos/2022-02-03/mcnally-base-case-is-brent-at-80-a-barrel-in-1h22-video

• brajakica
    • February 6, 2022 at 10:33 AM
    Quote from tenchi0110
    Quote from brajakica

Kada me vec prozivaju i tjeraju neki vodeci zse strucnjaci shippinga bez vlastite prognoze za 2022. za bilo koju dionicu ili bilo kakve prognoze pa makar i opisne ako vec ne brojcane, da vidimo sto se dogodilo u ovih mjesec dana 2022.

Iako ispod pojasa je i nekorektno ne ponuditi bilokakvu vlastitu prognozu ali tudu prognozu za 12 mjeseci secirati vec nakon mjesec dana i traziti dlaku u jajetu koje nema :

Nafta u 2022. +27%

Stng u 2022. >+10%

Tpng u 2022.?

Za sada nelikvidno i tesko dokucivo i zato je fer uzeti prosjecnu cijenu sijecnja za izracun.

tpng u 2022. -3%

Moja prognoza za tpng 50 nije se jos ostvarila, omikron i ostalo.

Na zse sve ide sporije i prodaje se kada je vrijeme za kupovinu.

Pojedini vodeci zse strucnjaci shippinga pokusajte pokazati malo strpljivosti jer nebi bili vodeci da vi to niste u stanju.

Doci ce dan za podvuci crtu ispod prognoza.

Pogledajmo prognoze cleavesa i ostalih I postavimo si jednostavno pitanje dali je ovo vrijeme za prodaju ili kupnju.

Idemo dalje promatrati... :)

Display More

Daj mi objasni kak je stng ove godine u plusu? Jel to mene google laze ili netko njega?

Takođery nedavno sam gledao Mintzmayera kako kaze da veca cijena nafte nema veze o demandu i da ju ne treba gledat kao indikator rasta tankerskih vozarina vec je to samo produkt geopoliticke igre...

Display More

Kod mene kao sto je vidljivo u prilogu na google na 31.12. 12,81$

prilazem i nasdaq da zakljucimo

taj dio rasprave.

Files

IMG_20220206_102545.jpg 61.91 kB – 0 Downloads IMG_20220206_103536.jpg 87.16 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 6, 2022 at 10:02 AM
    Quote from tenchi0110
    Quote from brajakica

Kada me vec prozivaju i tjeraju neki vodeci zse strucnjaci shippinga bez vlastite prognoze za 2022. za bilo koju dionicu ili bilo kakve prognoze pa makar i opisne ako vec ne brojcane, da vidimo sto se dogodilo u ovih mjesec dana 2022.

Iako ispod pojasa je i nekorektno ne ponuditi bilokakvu vlastitu prognozu ali tudu prognozu za 12 mjeseci secirati vec nakon mjesec dana i traziti dlaku u jajetu koje nema :

Nafta u 2022. +27%

Stng u 2022. >+10%

Tpng u 2022.?

Za sada nelikvidno i tesko dokucivo i zato je fer uzeti prosjecnu cijenu sijecnja za izracun.

tpng u 2022. -3%

Pojedini vodeci zse strucnjaci shippinga pokusajte pokazati malo strpljivosti jer nebi bili vodeci da vi to niste u stanju.

Pogledajmo prognoze cleavesa i ostalih I postavimo si jednostavno pitanje dali je ovo vrijeme za prodaju ili kupnju.

Display More

Daj mi objasni kak je stng ove godine u plusu? Jel to mene google laze ili netko njega?

Takođery nedavno sam gledao Mintzmayera kako kaze da veca cijena nafte nema veze o demandu i da ju ne treba gledat kao indikator rasta tankerskih vozarina vec je to samo produkt geopoliticke igre...

Display More

Ja sam postala sliku i izvor(yahoo) iz koje je vidljivo koja je zadnja cijena stng na 31.12.(12,81$)

Dajte vi prilozite svoju cijenu na 31.12.u slikovnom obliku I izvor pa cemo brzo i lako razjasniti taj misterij.

Moze link na tu navodnu izjavu Mintza da je rast cijene nafte

Kako prenosite " samo produkt geopoliticke igre..."

On je preozbiljan i dokazani shipping analiticar koji zna iscitati brojeve rasta potrosnje.

Tako da sam uvjerena da nije izjavio da je to kako vi citirate" samo produkt....

Ima i toga naravno ali veci utjecaj na rast cijene nafte ima stvarna potrosnja.

Dajte link na taj izvor i izjavu da vidimo gdje je greska.

• brajakica
    • February 6, 2022 at 12:09 AM
    Quote from brajakica

...

Nafta i tankerasi su odlican izbor za 2022.

Za naplatiti u 2022. a za kupiti sada, sto prije jer...

Nafta u 2022. +27%

Stng u 2022. >+10%

Tpng u 2022.?

tpng u 2022. -3%

• brajakica
    • February 5, 2022 at 7:22 PM

Brent futures price rose +$4.75 from $88.52 to $93.27 week ending Febraury 4.

WTI 12-month spread increased +$2.41 (+23%) week ending February 4.
    It has increased +$1.85 (+17%) since Wednesday, February 2.
    Steep slope since Wednesday suggests continued price growth on Monday

Files

IMG_20220205_190809.jpg 85.91 kB – 0 Downloads IMG_20220205_190323.jpg 98.68 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 5, 2022 at 8:50 AM
    RE: Tankerasi strani i domaci

[…]

JCPOA participants intensify work on drafting new deal
    Iran&the remaining signatories of the2015agreement that promised sanctions relief4certain caps on Iran’s nuclear program are intensifying the process of drafting a revived deal.

Tehran is willing to engage in direct talks with Washington if negotiations to revive the Iranian nuclear deal reach an advanced stage that requires such dialogue, Iran’s foreign minister Hossein Amirabdollahian said.

Ovo znaci da ostaju jos samo detalji glavno…
    brajakica
    January 25, 2022 at 8:31 AM

Ovo je BREAKING

Jos samo jedan korak do sluzbene

objave da je sporazumum postignut i sljede najpozitivnije posljedice za tankerase u zadnjih 5- 10g.

Ovo je muguce zadnja prilika za prodaju na dnu tankerasa po "preporuci" nekih vodecih strucnjaka za shipping na ZSE koji jos nisu napisali sto ocekuju u 2022.

Koji nisu dali svoje prognoze za bilo koju dionicu ili bilo kakvu opcenitu opisnu prognozu.

Tajanstvenost kakva se rijetko vida u praksi🤭 :saint:

Izmedu redova sugestija je da prodamo kao sto su oni prodali.

Promatrajmo kako ce to zavrsiti. :)

Biden admin has waived US sanctions on Iran’s "civil nuclear program."

"The waiver with respect to these [nuclear] activities is designed to facilitate discussions that would help to close a deal on a mutual return to full implementation of the JCPOA," the State Department said

Cijena nafte je vec na 93$ raste nezaustavljivo.

Otpustanje SPR nije pomoglo.

Sporazum sa iranom moze zaustaviti rast cijene nafte barem kratkorocno.

10% tankera ucestvuje u ilegalnoj trgovini sa iranom i venezuelom, to su stari tankeri za rezaliste.

Da samo 2-3 posto uskoro tako zavrsi sljedi vatromet :love:

• brajakica
    • February 4, 2022 at 6:40 PM

big trouble for the White House. U.S. average retail gasoline price has hit its highest since Sep 2014 at $3.343 per gallon, according to motoring club AAA.
    Every state (including the likes of Mississippi and Alabama) is above $3. California is approaching $4.7

Korona ide prema kraju.

Demand jako raste u USA.

Dali ima netko tko misli da se u ostataku svijeta nece isto dogoditi jaki rast demanda?

WTI fireworks. Prompt time-spread has jumped >220¢ per barrel, signaling (perceived or real) extreme tightness in Cushing. WTI Posting-Plus diff up to >$6 per barrel - that's only the 12th day ever it trades above that level in ~7,500 trading days since 1992

Brent fireworks. Time-spreads are ballooning too, with 2nd-to-3rd month (to avoid expiry noise) up to 145¢ per barrel -- an unusually strong backwardation seldom seen in Brent (since 2008, only 11 trading days with equal or stronger 2nd-to-3rd time-spread)

Files

IMG_20220204_182119.jpg 76.37 kB – 0 Downloads IMG_20220204_184547.jpg 87.02 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 4, 2022 at 5:19 PM

WSPR data for week ending Jan. 28, 2022 shows distillate inventory is seasonally low.

Files

IMG_20220204_152412.jpg 125.33 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • February 4, 2022 at 3:53 PM

Lagano idemo dalje... :/

A ako necemo dalje morat cemo se zadovoljiti i sa ovom zaradom od "samo" 10k po brodu na dan😅 :saint:

zastekali su u brazilu radi kise ali kada krene iron ore i soja =O

Mozda je po futuresima soja i krenula👀

Brazil's Jan soybean exports at 2.47 mil mt dwarf 50,000 mt a year earlier
    Brazil's soybean exports surged to 2.47 million mt over Jan. 1 30 from 49,498 mt a year earlier, the country's foreign trade department Secex said in a report…
    www.spglobal.com

Files

IMG_20220204_154159.jpg 88.61 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 4, 2022 at 3:07 PM

Jos novih 400k mb/d👍

Idemo dalje....

OPEC : 25th OPEC and non-OPEC Ministerial Meeting concludes

• brajakica
    • February 4, 2022 at 2:53 PM
    Quote from mitkko
    • ja vidim samo jedan tvoj citat, i to baš za taj koji je prodan za više, i uz citat znakovite zamišljene "čončike",
    • 21.10. je jesen - nije ljeto, nije zima, već jesen,
    • na dan kada si otvorila thread (21.10. ) je vrh cijene bio na 44,80, jučer je završio na 39,00, to je pad 12,95% (ja sam velikodušno zaokružio na 10%),
    • "Tko zna koja je prava cijena danas?" :D :D :D Prava cijena je ona koju je netko spreman platiti, to svakodnenvno jasno vidiš na burzi, a kolika bi ti htjela da je cijena je drugi par opanaka,
    • gotovo svi strani tankeraši su u ovoj godini u minusu, STNG čak i najviše od svih, -23% - samozavaravanje je nezgodna stvar,
    • ja sam svoje dionice davno prodao (sa profitom, ne brini ti za mene), tako da već neko vrijeme možete dalje - i evo samo što nije krenulo.

1.uz moj citat prodanog MR tankera jebila prilozena i tablica vrijednostiiz koje se sve moze iscitati pa je insinuacija manipulacije besmislena. evo je po treci put.

2.u listopadu je tpng trgovana u rasponu 39-45

Prosjek 42,09 a vi ste uzeli 44,80 jer vam je bilo prigodno za vas izracun?

U sijecnju je prosjecna trgovana cijena 40,63

Vase je pravo da u tome svojim ocima vidite pad od 10%.

3."gotovo svi strani tankeraši su u ovoj godini u minusu, STNG čak i najviše od svih, -23% - samozavaravanje je nezgodna stvar"

Vi sami sebe zavaravate, ajde da neznate ali dva posta prije vaseg na istoj stranici navodno niste vidjeli

RE: Tankerasi strani i domaci

[…]

Poanta lezi u odgovoru koliko tpng ima VLCC.

Stng ima isti broj VLCC kao i tpng

Stng u 2022. +14%

Tpng?
    brajakica
    February 2, 2022 at 9:49 AM

I bez ikakvih prilozenih dokaza napisete

da je STNG - 20% u 2022?

Ja cu opet zaljepiti iste sliku gdje se vidi da je na 31.12 stng bio na12. 81$ a vi ponovno izracunajte i prilozite svoj izvor za izracun.

4.sada mozemo gore ako ste prodavali preostalo,tada ste i vi zasluzni za pad cijene, ja sam kupovala, zahvljaljivati jos necu da ne ureknem,doci ce dan.

Files

IMG_20220202_161017.jpg 80 kB – 0 Downloads IMG_20220204_141925.jpg 52.07 kB – 0 Downloads IMG_20220204_140548.jpg 48.41 kB – 0 Downloads IMG_20220202_094645.jpg 60.81 kB – 0 Downloads

• brajakica
    • February 3, 2022 at 10:57 AM

Week 3-4

Scrapping

Tankeri 3/6

Files

IMG_20220202_171045.jpg 58.46 kB – 0 Downloads
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• brajakica
    • February 3, 2022 at 10:47 AM

BudFox

zborite kao lukava lija 🦊 :love:

A sta kazete ako bi se dogodilo

da istovremeno krene iron ore i cement koji su u velikom zaostatku sa sojom koja je u velikom zaostatku a vozarine su vec na 20k? :/

Brazil's Jan soybean exports at 2.47 mil mt dwarf 50,000 mt a year earlier
    Brazil's soybean exports surged to 2.47 million mt over Jan. 1 30 from 49,498 mt a year earlier, the country's foreign trade department Secex said in a report…
    www.spglobal.com

• brajakica
    • February 3, 2022 at 10:23 AM
    Quote from mitkko
    Quote from tizian1

Zato danas tankeri vani i rastu 3-7%...

Poanta?

Lezi u odgovoru koliko tpng ima VLCC.

Quote from mitkko
    Quote from brajakica

MR2 Prime Express (46,000 DWT, Nov 2010, Shin Kurushima Onishi) sold to Greek buyers for USD 16.40 mil, VV value USD 15.18 mil.

Realizirana cijena + 8% od procjenjene.

Poanta? :/ :saint:

Nekoliko je tu poanti, ali evo za sada samo tri:

• trubis o TPNG od jeseni, a unatoc tolikoj galami dionica ti je u tom periodu pala cca 10%,
    • sto se tice ove prodaje broda koju si istaknula, tebi vidim nije jasno kako se racuna i sto znaci prosjecna vrijednost necega,
    • zanimljivo je da si uz sve ostale brodove iz izvjesca koji su prodani za manje novaca od procjenjene vrijednosti, ti bas slucajno izvukla samo ovaj.

Evo ostalih prodaja iz tog izvjesca:

Tanker: Modern LR1 and older tanker values have firmed.

LR1s STI Exceed, STI Excel, STI Excellence, STI Excelsior, STI Executive, STI Expedite, STI Experience, STI Express, STI Precision, STI Prestige, STI Pride, STI Providence (74,000 DWT, Nov 2015 – Nov 2016, STX Offshore/SPP) sold in an en bloc deal for USD 414 mil to Hafnia, VV en bloc value USD 369.64 mil – SS Passed.

MR2s Aquila L and Arctos (50,000 DWT, Jul – Sep 2018, Hyundai Mipo) sold in an en bloc deal for USD 68.00 mil, VV en bloc value USD 69.06 mil – BWTS Fitted.

MR2 STI Fontvieille (50,000 DWT, Jul 2013, Hyundai Mipo) sold for USD 23.50 mil, VV value USD 24.72 mil.

MR2 STI Majestic (47,500 DWT, Jan 2019, Hyundai Vietnam Shipbuilding) sold to Premuda for USD 34.90 mil, VV value USD 32.32 mil – DD Due, Scrubber Fitted.

MR2 Prime Express (46,000 DWT, Nov 2010, Shin Kurushima Onishi) sold to Greek buyers for USD 16.40 mil, VV value USD 15.18 mil.

Small Chemical Tanker Celsius Manila (20,000 DWT, Mar 2002, Shin Kurushima) sold to South Korean buyers for USD 7.85 mil, VV value USD 8.34 mil – SS/DD Due, BWTS Fitted.

PS. Glupo ti je ovako manipulirati s podacima, ima nas vise koji pratimo ta ista izvjesca, ali samo naprijed, necu ti se vise petljati u sheme, imam drugog posla.

Display More

"glupo ti je..."

Kolega proba/pokusaj spustanje rasprave na taj nivo? <X

Vidljivo je da nije samo jedan od mene citiran MR tanker prodan za 8% iznad VW ocekivane cijene.

U mojem komentaru sam postala i tablicu iz koje se sve moze vidjeti,prosjek rasta MR cijena kakva je tu manipulacija moguca?

P. S.

Nije od jeseni vec od 21.10.

Nije pala tpng 10%,kupila sam na 42 i otvorila ovaj thread

Tko zna koja je prava cijena danas?

Jucer netko "prodaje" po bidu 39 a ne postavlja se na ask po 40.

Mozda se boji se da nebi prodao za vise? :S

Strani tankerasi i stng su u dobrom plusu u 2022,doci ce i do nas dobre vijesti pa cete prodati ostatak kao sto ste javno najavili.

Izgleda da dok vi preostalo ne realizirate ne mozemo dalje? :saint:

Files

IMG_20220202_161017.jpg 80 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• brajakica
    • February 3, 2022 at 8:37 AM

Jucer su strani bulkeri ostali oko nule ali su zadrzali veliki rast od dan ranije a danas vikinzi od jutra jurisaju.

Futuresi su okrenuli u veci plus jucer, danas nastavak rasta.

Znam da vodeci tehnicari cekaju ispod 350 i da prvo ide olimp pa sam zatecena 🤪

Dali i atpl ide na taj olimp? :/

Files

IMG_20220203_083100.jpg 76.21 kB – 0 Downloads IMG_20220203_083226.jpg 89.31 kB – 0 Downloads IMG_20220202_085237.jpg 88.34 kB – 0 Downloads IMG_20220203_075956.jpg 133.16 kB – 0 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt