Postovani forumasi, da li netko zna da li se kod promjene boravista treba sta dostaviti SKDDu radi izracuna prireza na oporezivanje dividende ili dobitka od prodaje dionica?
Posts by Kreso27
-
-
Kolika je izlozenost AD Plastik dd Ruskom trzistu?
U slucaju rata i sankcija na izvoz u Rusiju koliki utjecaj na AD Plastic dd bi to imalo?
-
Postovani Boris,
Zahvaljujem na Vasem opsirnom odgovoru. Nakon sto sam ga procitao dao sam se malo u istrazivanje i koliko sam zakljucio svaki dobitak na dionici i primitak dividende za nas strance se oporezuje sa 25% + jos 5.xx% na to za nesto trece, znaci ukupno preko 26.5%.
Nakon ovoga malo sam se ohladio od zeljenog ulaganja makar mi je sad zao posto su i BASF i Allianze SE porasli preko 10% od mog posta + oboje daju odlicnu dividendu.
Nastavno da teme ulaganja i oporezivanja na europskom trzistu, da li je netko upoznat sa oporezivanjem na Slovenskom trzistu?
Promatram ulaganje u NLB (nova ljubljanska banka). Unaprijed hvala na odgovoru.
-
Pozdrav svima,
Zanima me kako se oporezuje dividenda od njemackih dionica za nas gradjane RH? Koliko sam negdje uspio procitati kod njih je porez na dividendu veci nego kod nas, pa da li se u startu od divke uzima njihov dio poreza pa mi trebamo traziti povrat do naseg ili nekako trece?
Svaka informacija je dobro dosla.
Pozdrav i hvala
-
Pozdrav svima,
Zanimljivo mi je ulaganje u dividendne dionice na trzistu HR/EU pa otvaram temu.
Ako tko ima kakav prijedlog, sugestiju ili samo razmjenu misljenje dobro je doslo. Ciljam na dividendni prinos od 3+%
Vec posjedujem:
ADPL
ZABA
HT
Proucavam Njemacko trziste i zanimljiv mi je:
EON
ALLIANZ
BAYER
BASF
US trziste mi nekako nije u fokusu zbog placanja 30% poreza na dividende, ali ako netko ima dobar argument za neka ga podijeli.
Unaprijed hvala svima i nadam se da cemo razmjeniti podosta kvalitetnih informacija.