Miraz!
Miraz!
Kuljike je miraz? 8 kuna? 9 kuna?
Zna li itko?
Miraz!
Miraz!
Kuljike je miraz? 8 kuna? 9 kuna?
Zna li itko?
Tip of the day!
Viro!
Sinoć je na drugom forumu "onaj o kojem se ne piše" na nekoliko tema objavio ovaj graf, a koji su mu tamo moderatori stalno uklanjali.
Evo malo dobrih vijesti….smart money iliti pametni novac ulazi već neko vrijeme. RSI skrivena pozitivna divergencija već duže vremena. Nedavno je bio impuls, akumulacija je došla svom kraju.
Očekujte skok cijene, barem ja to tako vidim.
Proboj 65kn otvara vrata novom vrhu preko 105 kn.
Pretresao sam i sam navedene targete i djeluju mi tehnički održivi.
nadam se da se moderator neće ljutiti, jer su se njih dvojica znala oko ovakvih stvari pokačiti.
A meni je prvi put.
I nije druk.
Pa što nije Addiko kupio u 2 navrata od kada je izašla obavijest da se angažira inv banka za prodaju. Do tad su prodavali.
Jesu, kupili su ukupno 15740 komada od 31.07. do danas. HPB je nešto prodao u tom razdoblju, i broj deset dokupio.
+VIRO neku siću.
Građevinarci su se ispuhali, sad samo treba ubosti pravu dionicu u koju će se preliti.
Ima eno, OPTE, VIRO, i tak, LPLH.
Sve se nudi.
To me baš i muči. Prihod je ako se na varam 30 - tak mil kuna veči nego prošle god. ali neke ljepe dobiti nema......
ni Meggle već godinama nema dobiti u Hrvatskoj, ne ide pa ne ide
Dok Vindiji ide jako dobro....
Nema druge, nego sačekati da se nakon FI odradi što se ima odraditi, pa u dokup.
e pa da, samo gdje će to biti
Od kud smo i krenuli, neđe oko 120 kn.
Ili Viro npr.
Opet nula fundamenti. Samo da je vlakic😂
Zato sam i napisao...
Hahahahah
Idemo sad brzo natrag u OPTE.
Ili Viro npr.
Poanta ovih upisa je da mnogo kolega viču dugovi dugovi i samo dugovi a ne razumiju materiju. Ti dugovi su i nastali od izgradnje infrastrukture i to sve ostaje novom vlasniku tako da nije samo bilanca i brutto netto.
Vrijednost nije lako odrediti ali definitivno trubiti o stečaju i da ovo ništa ne vrijedi su besmislice, a da ne govorimo razvoj svih ostalih procesa i usluga, core mreže ( nedavno podignuta na 100 Gbps) to su sve cifre da nam se zavrti u glavi.
Evo danas udarna vijest da se srušila A1 mreža u cijeloj HR, a optima radi ko sat
Meni će se vrtiti u glavi oko 8 kn, a na 9 ću biti u nesvjesti.
Display MoreDisplay MoreHvala na pojašnjenju.
Na Poslovnom sam našao sljedeće podatke:
"Navodi da je Optima položila 2700 kilometara optičkih vodova te da oni imaju tri do četiri puta veći kapacitet od Hrvatskog telekoma. Inače, pretpostavlja se da je upravo optička mreža ključan razlog zbog kojeg se Vipnet zainteresirao za akvizicije alternativnih operatera u Hrvatskoj. "
RE: OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)
A na rep.hr:
" Optima Telekom je do kraja 2012. godine podigla 276 novih kolokacija koje je spojila na vlastituinfrastrukturnu mrežu čime je broj dostupnih priključaka prešao 660.000 što je više od 46 posto svih priključaka u Hrvatskoj, a realizirala je 2727 kilometara vlastite svjetlovodne mreže - navodi se u priopćenju."
https://rep.hr/vijesti/tvrtke…situaciju/5401/
Tražio sam po bespućima interneta ali nisam pronašao, da li možda znate kakav je odnos kilometraže i dostupnih priključaka danas ( Optima : HT )?
2700 km je bilo davne 2011 ako uzmemo prosječno do danas 100 km godišnje dođemo do blizu 4000 km.
Kolokacije su ostale u istoj razini kao i tada tako da je to točna informacija.
Ja sam bio uvjeren da nije preko 3000 km optike provučeno.
Ali ako je 4000 km...
Kolega Headhunter upućeniji ste u problematiku više od svih nas, pa znate li otprilike koliko košta postavljanje 1 kilometra?
Onak, laički.
Ak ovo ode za ispod 9 kn, netko se za sitne pare prodao. Ili je bio deal ispod stola.
-IGH sve na 143/144
+OPTE na 4.98
Kako kažu, mlada se udala, ali sumnja da će roditelji biti sretni odabirom, pa ga još uvijek skriva.
A pitanje je i miraza...
Mlada danas na šminkanju?
Ili na djevojačkoj?
Naime , ili kresho , kako ti više paše, nešto si mi happy danas, daj reci i nama da uzmemo vise od 2000 komada
Kolega znas li možda pod kojim nickom piše ZABA, oni sigurno imaju inside info😉
Evo, baš smo došli s ručka natrag na Trg Republike 10, bili malo u Apetitu na 9 sljedova, ma si mislimo jel nam 11 kuna dosta....
https://zse.hr/default.aspx?id=99151
Svaku put kad HHDL krene u let, nešto explodira na serveru!
I OPTE ne treba zaboraviti, pogotovo na ovom forumu gdje je očita miljenica mnogih prisutnih.
opte će da pukne kad se najmanje nadaš. bit će ko u bejrutu. vidi se po načinu trgovine da se cijedi drenov kolac i ozbiljnih volumena na ovoj razini nema. potrošena razina na kojoj se tresu posljednje šljive.
Kolega, nije jučer bio baš Beirut, no, pristojna priprema.
kol. BSOD, nikada nisam "zazivao" stečaj niti na jednoj dionici a nekidan sam napisao da me kockarnice nikada nisu privlačile a opte je tada fundamentalno bila itekakva kockarnica bez dobiti, ogromni dugovi i sl. a to što neki na ruletu dobiju, riskirali su pa neka i dobiju, i to je sasvim uredu, međutim napisao sam i da bi zbog momentuma dionica objektivno mogla i na 5 kn a da je sve više puno previše i to je moj stav a i opte ti je već duže vrijeme na 5 kn +/- neka tolerancija!
što se hpb-a tiće, imam solidnu poziciju tamo i sve što zatrejdam pretvaram u dionice hpb-a i skupilo se toga a i skupiti će se još i da ti budem iskren, za mene subjektivno, hpb je toliko fundamentalno jaka dionica sa tako dobrim potencijalima pogotovo sada kod ulaska u eurozonu i europsku bankarsku uniju te pod nadzor ecb-a, unazad 5 god. svake godine napravi po 100tinjak kn + kapitala po dionici, uspješno je prošla stress test ecb-a, za prvo pougodište ove krizne 2020 ima već 60etak kn + kapitala po dionici koji trenutno iznosi 1140kn a dionica na tk 450kn i još neka hnb makne zabranu isplate dobiti bankama koju su uveli uslijed paranoje od korone, mogla bi 2021 zbog rupe u proračunu po nalogu države i dividendica a možda i nešto još bolje... tako da me ova tvoja podmetanja o dorhu i slićnim glupostima baziranim na aferama još iz 2010. uopće ne impresioniraju i mirno spavam bez obzira što tržište ne prepoznaje vriednost hpb kao niti vrijednost mnogih drugih stabilnih i fundamentalno jakih dionica na zse jer je zaokupljeno stečajušama po 5 kn i ok, ti voliš rizičnije zombi tvrtke u problemima a ja baš takve ne volim i zašto si neurozan, pa ne okidam ja tvoje naloge, to radiš sam sebi
Uopće ne želim ulaziti u Vaš stil ulaganja, stoga niti si Vi nemojte uzimati pravo ulaziti u moj.
Ja Vam kolega volim i KOEI i KODT i PTKM i OPTE i DLKV.
PTKM posebno na 12 kuna.
I to je trebalo u stečaj.
No, želim Vas podsjetiti, ukoliko toga svjesni niste, da je u interesu Vaše pozicije u HPB-u da se i ta Optima proda po barem 10 kuna, tako smo svi u dobitku, pa i HPB, a uzročno posljedičnom vezom i Vi osobno.
Hvala na čitanju.
ma nema nikakve "lansirne rampe" na opte nego ekipa jednostavno skaće sa jedne stečajuše na drugu...još samo thnk i popis je pun ali izgleda da je sve preko 5 kn preskupo pa ništa od thnk
Baš mi je drago kolega što ste se javili. Koliko me pamćenje služi, a služi me, jer, relativno sam mlad, zazivali ste stečaj tamo na 1.7 kn.
Drago mi je što ste stečaj tada zazivali, jer, eto, od tog Vašeg zazivanja, papir je odradio barem 350%.
A pošto je već sad indikativno da kada Vi stečaj zazivate, dionica odradi svoje.
Ne nadam se da će odraditi i ovaj put 350%, jer, skroman sam čovjek.
Ali, hvala Vam još jednom na javljanju!
I sretno sa HPB, navodno da DORH ima pune ruke posla, ja se tamo stečaju ne nadam.
Display MoreNekoliko tableta za smirenje...
Ovaj tjedan katastrofa...tisuce pogresnih odluka...
Prodavao DLKV po 6,7kn...danas ga vratio po 7,42kn...katastrofa
IGH kratio po 115kn i vracao po 125kn...katastrofa
DDJH samo promatrao i osobno naucio sto je "hrvatski jal"😆😆😆
OPTE se neckao i doktorirao "hrvatski jal"
Moje perjanice u teskoj banani...VLEN, ATPL
Sve u svemu od tisuce prilika nisam iskoristio ni jednu, dapace, a ovo sto sam i trejdao je bilo pogresno (DLKV i IGH)...
Ne ponovilo se...nek ovaj tjedan zavrsi sto prije...
Cestitke optimasima, djurasima i prodavateljima gradjevinaca...
Kolega, svaka čast na iskrenosti.
Za razliku od onog "drugog" foruma ovo mjesto drastično bolje. Baš zbog osoba poput Vas.
-IGH po 127 kuna
Razišli nam se putevi kolegice....ccc