Kakva su vasa predvidanja danas za pltr
Danas ne radimo.
Kakva su vasa predvidanja danas za pltr
Danas ne radimo.
je li ovo procurila neka informacija ?
Zašto, što se dogodilo?
Citat:
"U međuvremenu neslužbeno doznajemo kako se osumnjičenim čelnicima HT stavlja na teret to što su za vrijeme ovršnog postupka na više skrbničkih računa sakrili svoj cjelokupni paket dionica Optima telekoma (17,41%) kako bi osujetili namirenje ovršne tražbine. Riječ je o paketu dionica temeljem kojeg je AZTN dopustio HT-u uvjetnu koncentraciju i upravljanje Optimom na ograničeno vrijeme.
Stoga se vezano na ovaj slučaj otvara pitanje, je li HT sakrivao dionice Optime po skrbničkim računima te ih kasnije prenio na tvrtku kćer uz suglasnost AZTN i od kakvog je to utjecaja bilo na neuspjelu prodaju dionica Optime kao i na druge prethodno HT-u određene obveze?"
Samo špekuliram, ali, nekako mi se čini da je HT ovo radio mimo znanja bračnog druga Zabe, a to bi moglo biti od utjecaja na njihov međusobni ugovor koji imaju.
Napominjem, samo špeksa.
Mislite da ne može gore od Hrvatske? Pogledajte Afganistan ili Somaliju, ili samu Hrvatsku prije 50-ak godina. Uvijek može gore. A kad pričamo o privatnom sektoru, zaboravljate sve one vlasnike dućana, ugostitelje, obrnike, prijevoznike, poljoprivrednike, male i srednje poduzetnike i njihovih 600-700.000 radnika koji će najviše nastradati od ovoga, a od čijih poreza svi vi živite? Na neki mračni način bi i volio da se cijeli truli sistem uruši što vi svi indirektno prizivate pa da svi koji žive na račun privatnog sektora odjednom ostanu bez penzija / plaćica / plavih kuverti, na koje su navikli do te mjere da to smatraju svojim svetim pravom. Mi koji krvavo zarađujemo svoj kruh u privatnom sektoru ćemo se snaći, tražena smo roba diljem Europe bez brige, a što ćete vi? Živjeti od rente? Uvesti migrante koje ćete onda guliti kao nas sad? Ajd sretno s tim...
COVID će proći, bilo sam od sebe, bilo uz pomoć cjepiva, ali neće sam od sebe ostaviti pustoš. Pustoš će nastati zbog neodgovornih i iracionalnih tuduma koji ne razmišljaju dalje od svog nosa i sljedeće plaće / penzije. Darwin će se na kraju pobrinuti za takve, bez brige...
Kolega, tko živi od poreza? Koji su to "vi"?
Postavili ste se kao da Vi i još trojica u ovoj državi krvavo zarađuju svoj kruh u privatnom sektoru, nakon toga plaćate poreze, a "mi" svi to "cicamo".
Gluposti.
Ako ste tražena roba diljem EU, što tu onda radite? Postoje države u kojima su sposobni poduzetnici poput Vas puno bolje plaćeni, odnosno zarade su puno bolje.
Ja od rente koju primam ne mogu održavati svoj lifestyle, no sva sreća pa radim još dva posla, pa ide to nekako...sa lockdownom ili ne.
Moji prijatelji poljoprivrednici, imam ih dosta, jako dobro žive, jednako kao i vrijedna cura koja ima dućan pa mi plaća rentu uredno svaki mjesec.
Sva sreća, ugostitelj nisam.
Protiv lockdowna sam, to sam u prethodnom postu i napisao. Ali ne ove floskule ugostitelja i tzv. "poduzetnika" te promašena dociranja ex cathedra sam izrazito alergičan.
Biti će par trejdova sigurno i u petak, ali ništa neću crtati.
To za vikend. Možda.
Dow opet kliznuo ispod 30000, opasna granica, tržište obveznica nategnuto i prepuno shorta. Bit će pokrivanja, a ako pokrivanje krene dekica će biti kratka za par trilijuna.
Pa sad od kud će te pare smoći ako do toga dođe?
Odgovor je samo jedan.
Zato sam i oprezan.
Danas nešto jako sitno.
+APWC na 2,29, prodano po 2,37.
Nulla dies sine linea.
MVIS sam bio škrt, stao na bid par centi niže. Ali nema niti volumena, stoga..
Laku noć do ponedjeljka.
Ajmo malo razmišljati, ovo nije crno-bijela situacija, ništa nije. Ovdje imamo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir, jedan je COVID i njegove posljedice na zdravlje dijela populacije, a druga je cijena koju smo kao društvo spremni platiti da ga suzbijemo. Morate u svakom trenutku imati u glavi da javna medicina NIJE BESPLATNA, financira se iz poreza koje plaćaju zaposleni u PRIVATNOM SEKTORU, koji su jedini koji stvaraju dodanu vrijednost od koje svi vi ostali živite, školujete se i liječite se. Ako ubijete taj privatni sektor lockdownom, ostat ćete bez SVEGA. Penzija, škola, bolnica, cesta, vojske i policije. Vratit ćemo se u kameno doba, a tada se živjelo do 30-40 godina i to jako teško. Ne pretjerujem. Malo uključite mozak i shvatite s čim se ovdje igrate. Lijek ne smije biti veći otrov od bolesti.
PS: ti emil mi ne odgovaraj jer nemam namjeru polemizirati s ograničenim ljudima. Ostali slobodno.
Perfektno si ovo sročio, slažem se 100%.
Protiv sam lockdowna, ali o kojem Vi privatom sektoru kolega pričate? Privatni sektor u ovoj državi ne postoji, postoje samo crony kapitalisti, kumovi i braća iz masonskih loža. Imate tu na burzi 20 dionica s kojima se trguje svaki dan. Koliko je meni poznato, tržište kapitala je slika i prilika države i gospodarstva te države.
Bez čega ćemo mi to ostati?
Bez loših škola i još lošijih fakulteta?
Loše vođenih bolnica?
Loših cesta? Tunela, na kojima je bojanje plaćeno dotičnoj braći 50x?
Vojske? Koje vojske?
Rezon je u banani.
Ne žalim za propuštenim prilikama, nikada. Odnosno jako rijetko. Ali neiskustvo je uzelo svoj danak.
Imao sam prije 3 tjedna 300 komada PLTR. Zaradio ugodnih 20 %.
Par puta i surfao.
Eno ga na 27.
Treba naučiti što držati a što pustiti.
Ne mislim da sam to naučio, biti će još ovih situacija mnogo.
Ako je itko ostao u PTVE odlično!
Baš je odradila kako spada!
Display Moredobar dan!
danas malo kasni morning tip al' bolje ikad...
jučerašnji tip IMBI se vidim oporavlja u premarketu je na $6.50 (ja sitno utržio jučer s onim disfunkcionalnim Trading212 računom po $6.05)
sve ono što sam naveo, stoji! to je dobra dionica i za dugoročne...
za danas (ispod $5, baš takve volim): Cocrystal Pharma Inc.
a od vijesti dovoljno je samo navesti sljedeće:
QuoteContinued progress of COVID-19 development programs with additional preclinical studies of coronavirus protease inhibitors (3CL) underway and lead preclinical molecule selection expected by year end....
Its fully owned drug candidate CC-42344 for Influenza A is expected to complete the ongoing IND-enabling studies and enter into clinical trials in 2021....
u premarketu je poludjela pa pazite na swingove, propadanja i sl.
ne odgovaram ni za što! osobito ako Zloćka pogubi novih $6
PS
zaboravih, target analitičara je oko $4.75
To ne trgujem ni u povlačenju.
Risky!
Gledajte, moja ideja je da mi je rađe staviti 5000$ u jednu dionicu i cekati da naraste 1%, jer dionica nije rizicna, nego staviti 500 ili 1000$ pa čekati ludi rast, koji nikad ne znas dal si uhvatio. Na ovako rastucem trzistu takvi swingovi prolaze jer sve raste, pa i kad padne, ti pokupiš, a dionica se naglo okrene s cijelim trzistem. Uglavnom, da skratim jer imam posla, ja volim manji rizik i ulazem samo u dionice koje poznajem. To bih preporucio svakome. Eto, toliko. Ovo sve vam govorim jer sam citao dionice koje ste postavljali. Svaki dan ih je bilo 10 novih. To ne stignes procitati cime se bave, a kamoli malo dublje uci u ideju. Mislim, vas je novac, ali prijateljski savjet. Jako sam dugo na trzistu i znam sta pricam
Istina, nismo svi trgovali svih 10 dionica.
Ja trgujem zadnjih mjesec dana ukupno 8 ili 9 komada. I to ne svaki dan.
Dnevno maksimalno dvije. Eventualno 3.
Za više od toga nemam vremena.
Boze moj, ja ovako, vi onako. Bitno je da se zaraduje. Ali ono sta vam zelim reci je da je sad trenutno tako vrijeme da svi zarađuju. To se vrlo brzo promjeni. Poanta mojeg posta je da ne švrljate. Ako poznate dionicu lakse cete i nacrtati. Samo to.
P.S. i ovo sta kazete da ste puno vise zaradili (tj. s manje love) od mene jednako tako znaci da ste puno više riskirali. Jos jednom, to sve ide jedno vrijeme i onda se naglo okrene. Pazite, pazite, pazite.
Pod puno manje novaca nisam mislio da radim sa $2000. Već sa $10000. Vi radite sa +$50.000. Što će reći u ovom ludom tržištu prinos od 18% u 10 radnih dana.
I ne noćim u dionicama, uopće, ili jako rijetko.
Niti trgujem ove koje radi +/- unutar dana 25%.
Stoga, nije nešto previše bilo rizično. I sve vežem stop lossom.
Sa pušionom nemam problema, to je sastavni dio ovog posla.
Jedno je bitno da je na kraju mjeseca zeleno. Dovoljno zeleno da mi omjer uloženog vremena i truda to opravdava. Sve iznad - pobjeda.
Display MoreDisplay MoreDanas je dan za zapamtiti .
Iz ovakvih se dana nešto može naučiti.
Za početak, novi brokeraj
Second, što je pošlo po zlu, i što smo mogli učiniti ?
Treće- Kada platforma zašteka ne možeš učiniti ništa, što nas opet vraća na početak
Ajmo se pozabaviti brokerima. Sogo brokerima ??
Istražiti
Netko je rekao da Interactiv brokeri ne posluju u real time, da kasne 15 minuta. To ih čini pogodnim samo za ulaganje.
A sada ozbiljno. Piše Elder, da kada imamo niz od nekoliko loših trejdova, da treba obustaviti trgovanje i razmišjati.
Kakvo kasnjenje? Nalog se izvršava iste sekunde. U zivotu nije zastekalo. Ima za kupiti sve papire svijeta, i još puno toga. Tko ne razumije platformu moze valjda skuziti buy i sell. Za to previse pameti ne treba. Ja danas zaradio 300 bureka. Rekao sam vam na pocetku, ali niste slusali i poceli ste švrljati. Ne skacite od dionice do dionice. U pocetku cete zaraditi novac, ali kad krenete na taj nacin trgovati sve cete pogubiti. Ja sam ovih 10 dana izvrtio nekih 10 svojih dionica i zaradio oko 3000$. Vidim, vi po svuda trazite prinose, nema veze o cemu se radi. Kazem, jedno vrijeme cete pogadat, kasnije puno vise izgubiti. Znam jednog decka koji je prodao stan, dignuo dva kredita i sve pogubio na TA. Prvo mu je islo totalno, pa mi je rekao da je TA samo bog stvorio. Godinu dana kasnije mi govori da ce se ubiti. Ne zezam vas. Igrate sa sitnom lovom pa nije problem, ali svejedno pazite.
Bogme, svaka čast na zaradi.
Ja sam recimo samo temeljem TA u zadnjih 10 radnih dana u plusu točno 1873 dolara (jer drukčije ne znam). A vrtim 10 dionica, 30 ih pratim, a radim sa puno manje novaca nego Vi (ne zato što ih nemam već zato što nije oportuno biti mlad i izrazito nadobudan).
Svaki graf koji sam tu nacrtao sam tako i trgovao, i još neke koje nisam objavljivao, koje prilagođavam situaciji kako se razvija. Izgubio sam jučer 80 dolara na tom vragu, jer sva sreća pa kupujem skalirajući a ne odmah cijelu količinu koju mislim kupiti.
Znam da Vi trgujete na osjećaj, ja ga još nemam, već moram imati sliku ispred sebe. A to je taj graf. Taj graf pokazuje vaš osjećaj, i osjećaj svih ostalih na tržištu.
Samo jedan od "pogodaka" u nizu mnogih.
PTVE
Nacrtan u ponedjeljak, sa buy zonom 15.30/15.50. Pao je so 15.28. Prosjek 15.40. Jučer odradio projekciju rasta do zone 16.30/16.40.
Vi osjećaj, ja grah.
Svima ide dobro.
Meni je jedan nalog sad prošao. Zadan u 16.00
Krasno
Dakle, niti Interactive Brokers ne radi.
Kaže ovako:
Greetings,
We apologies for not being able to reply timely to your recent inquiry in our Live chat. We’re working hard to catch up with the demand, and your patience is appreciated.
The matter with delays in order execution is due to downtime on the end of our intermediary Interactive Brokers. They are currently working on improving redundancy so that this cannot happen again.
Thank you once again for your understanding.
Ekipa, radi li ikome išta na Trading 212?
Ja sam za probu uspio prodati jednu dionicu PTVE.
Meni stoje tri naloga od 15.45....
Na chat se nitko od osoblja ne javlja.
Ajme kreteni!
Ajme!
Nije to tako bilo do prije 10-tak dana.
Sve je radilo super. Do prošlog ponedjeljka.
Kako mi se čini.
Vidim, nitko ne piše, svi koji su na Trading212 su uskoro bivši, a trenutno jako frustrirani.
Jednako kao i ja.
Užas živi!
Neće, ali samo na nekim papirima.
Ipak upalo na 5,95 nešto.
Premda me pomelo i na 7.10. Prosjek 6.20
MVIS @ 2.18 ali bio je limit nalog pa je prošao.