1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • January 7, 2021 at 1:29 PM
    Quote from gepard0

Mišljenja sam da ovaj period od ožujka, koji se naziva Bullom i nije pravi Bull, nego vjerujem da taj Bull market traje najmanje 3.g., a vrlo vjerovatno i tamo još od 2009.g. Ovaj pad koji se kratko desio nije niti slikia niti prilika krize i pada tržišta dionica, jer sada i konačno znamo da se je tržište prebrzo oporavilo i nadoporavilo.:/

Postoje razne teorije, da li je tržište sada prenapuhano, ali sigurno da ovaj nerealni trend rasta u posljednjem desetljeću nije "normalan".

Znamo svi koji se bavimo ulaganjima da stock market ne prati gospodarstvo i ekonomiju, ali to više nema nikakve veze i mislim da će biti vrlo neizvjesno (zanimljivo) prognozirati i predviđati kretanje vrijednosnih papira pogotovo za long term investiciju.:huh:

Moguće je naravno da se i ove godine nastavi ovaj cijeli trend rasta, ali mišljenja sam da kad-tad će se dobro to srozati, i da će biti nažalost opet hvatanja za glave. Nekom će to teško pasti, a iskusnim ulagačima će to više značiti i donesti nego cijeli ovaj linearan trend rasta!^^

Upravo tako.

Zato ja u dionici ne ostajem više od pola sata.

A dugoročni value ulagači će prije ili kasnije dobiti po glavi.

Nije da ja ne dobijem po glavi od marketa, ali ne želim se naći u situaciji sa većom količinom dionica u trenutku korekcije kakva je bila u ožujku.

Stoga, scalp!

• OPTE prodaja - kladionica

• BSOD
    • January 5, 2021 at 10:13 AM

A ovaj kaj je kupio je izgleda investirao 7 kn u članak.

:D

• Birtija

• BSOD
    • January 4, 2021 at 2:06 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from LodeRunner

Kina vam slicno aktivno igranje lokalnom klimom izvodi vec desetak godina. Disperziju oblaka kao i stvaranje oblaka kemikalijama ispred povrsina gdje zele sunce.

Nije to nista novo.

hvala na pojašnjenju :thumbup:

ali nije mi jasno zašto ga onda lansiraju poviše Švedske, a ne npr. poviše Sahare?

i inače mi nije jasna ta opsesija ledenjacima i njihovim otapanjem ako tu količinu vode i vodene pare na ovaj način možeš preseliti iznad Sahare i Bliskog Istoka?

šta ne bi za Svijet bilo bolje da na cijeloj planeti postoji više manje ujednačena klima i da Sahara i Bliski Istok postanu nova "pluća" Zemlje, a ne da se kuhaju na +50?

u krajnjoj liniji, šta ne bi to pridonijelo zaštiti biološke raznolikosti i stvaranju nove iz krša i kamenjara?

di ćeš boljeg načina od zaštite okoliša i sječe šuma, ako možeš stvoriti istu tamo di je sada nema, a nećeš doći ni u doticaj sa virusima koji očito obitavaju na takvim postojećim staništima, pa sada imamo problem.

ovo je dokaz da se svaki izum može upotrijebiti i na korist i na štetu čovječanstva, samo je pitanje tko je taj koji o uporabi odlučuje i za koje svrhe.

Display More

Zato što je ledenjak posebna atrakcija za turiste!

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• BSOD
    • January 3, 2021 at 10:28 PM

Bespredmetno je uopće pričati o korištenju usluge Webull/a jer nije dostupna u EU. Odnosno dostupna je američkim državljanima i rezidentima (trebaš imati social security number da bi ju upogonio).

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• BSOD
    • January 3, 2021 at 7:31 PM
    Quote from zm1

Hvala braji i zloćki, ja sam inače kod hita vrijednosnice, možda i oni imaju opciju, na stranicama njihovim nisam naša :)

Za ozbiljno trgovanje vani, samo SAXO. Probao sam sve demo verzije svih brokera.

Američki Webull ima najbolje sučelje, dubinu naloga, besplatnu, sve je free, jednako kao i kod Trading212, a sučelje je čak bolje i od SAXO.

Prodao sam Interactive brokers, pa to je ludo, dok zadaš nalog (ako se baviš scalpingom) cijena odradi 3/5% gore dolje.

Smiješno.

• Kolike prinose ostvarujemo

• BSOD
    • January 2, 2021 at 8:01 AM

Meni je 2020bila super.

Vratio sam se na tržište nakon 10-tak godina izbivanja, sa skromnom količinom novca.

Ušao sam u ožujku, prva kupovina je bila TPNG, i odmah win! Tako sam u tom razdoblju jeftinoće u svašta nešto ulazio pa izlazio (DLKV, IGH).

Ušao sam i u Optimu, ali tu sa većim novcima, nakon što ste ju rušili kao da ide u stečaj.

To mi je jedini papir koji trenutno imam, ujedno je i posljednji koji ću imati na ZSE.

Sav preostali novac sam u listopadu alocirao u USA. Polako i bojažljivo krenuo sa trejdom, jer, to je neki novi svijet, te sam u 3 mjeseca ostvario prinos (apsolutni) za koji bi mi na ZSE trebalo barem dvije godine, i bez razmišljanja hoće li me na nož dočekati kakva zadužnica ili neće, te hoće li uhititi kakvog direktora zbog brojača novca u klubu.

To bih preporučio svima onima koji još uvijek misle da će ovdje doći do preokreta, promjene paradigme, jer neće.

Svjet je velik, prilika je užasno puno (kao i neprilika). Sa dovoljno volje, želje, učenja, istraživanja, dobrog balansa između straha i pohlepe lijepo se može zaraditi.

Svako dobro svima u 2021!

• BSOD
    • December 30, 2020 at 12:52 PM

Na Tradingview kasne podaci, ali uz pretplatu naravno ne.

A na Stockbeep-u je osvježavanje 5 sekundi. I besplatno je.

• BSOD
    • December 30, 2020 at 10:02 AM

Ekipa!

Neki dan sam našao super stranicu, možda netko od vas to već i koristi, ovdje:

https://stockbeep.com/

Dakle, možete u izborniku odabrati kriterije po kojima će vam osvježavati podatke svakih 5 sekundi. Sve to brzo skače, no, jučer sam u drugoj minuti ludila na Intelu uspio uloviti nešto oko 47,90 te to prodao zeru iznad 50,00. Moglo se jučer s njime igrati barem 5 puta tako, no usred učestalog podrhtavanja tla, odvozio sam samo prvi (i posljednji krug).

Uglavnom, tko hoće uloviti postotak dva, stranica je jako korisna.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• BSOD
    • December 29, 2020 at 10:10 PM
    Quote from KultLicnosti

Sutra je lako moguća navala na građevinare, ovo tuge šta imamo još uvjek. Možda i Tehnika živne konačno.

A zašto ne na Podravku?

Koliko čujem, Belupo printa Normabel brže nego FED dolare.

Em tužno, em istinito.

• OPTE prodaja - kladionica

• BSOD
    • December 28, 2020 at 2:49 PM
    Quote from vladimir

U kojoj valuti ide kupnja OPTE ?

U pfeninzima.

• BSOD
    • December 27, 2020 at 12:42 PM

LAC, nastavak:

Nakon što je papir odradio lijepih 40% u svega dva/tri dana, a sve unutar ovog rectangle bottoma.

Sada treba vidjeti, hoće li izvršiti proboj, ili će ići u manji pullback da skupi momentum. RSI je još uvijek na 60.

Ja tipujem na pullback do 11,20/11,30 te onda ponovni pokušaj proboja.

A možda sam u krivu... 8o

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BSOD
    • December 26, 2020 at 11:21 AM

Jutro!

Dakle, ovaj papir pratim od početka prosinca, pa sad, ide kako slijedi.

Prvi graf je crtan 13.12.2020., tada je papir izašao iz raspona, no, nacrtana je i buy zona.

Ovako:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Nakon toga, papir se vratio do linije potpore, te je tu neko vrijeme i gruntao što će i kako će, no, odbio se od prethodnog otpora, koji je postao i podrška, te sam ja svoj shopping obavio na $8,60

A ovdje je projekcija rasta (ne zamarajte se sa vremenskim rasponom):

I tak...

• BSOD
    • December 23, 2020 at 8:04 PM
    Quote from BSOD
    Quote from BSOD

LAC - čisto špekulativno!

Dakle, cijena je ovaj tjedan sjela na FIBO 0,5 (koja se do sada dva puta pokazala kao potpora),i s koje je krenuo jaki rast u tjednu 28.09.

Cijena je sjela i na EMA 21, volumen je presušio, meni se čini da su se medvjedi umorili...Sad ćemo da vidimo.

Update.

Jučer je cijena ušla u buy zonu, točno u dlaku, i danas se odbila. Od jučer do danas 10%.

Hvala lijepa.

Display More

Znam da je za bivše igrače sa ZSE 40 i kusur % sića, ali čestitam svima koji su bili ustrajni ova tri dana i držali papir.

Hvala lijepa.

• BSOD
    • December 23, 2020 at 5:20 PM

Taj papir je rođen za pogubit novce.

Probao, platio jedan semestar, hvala lijepa.

😂

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• BSOD
    • December 22, 2020 at 10:59 PM
    Quote from Headhunter

Kad malo saberem fino su Šveđani uvalili UGu tele2 jer su infrastrukturno katastrofa(sve najam od drugih) tako da će tu trebati silu novca ulagati kako bi se podigla mreža na bolju razinu.

Prije mjesec dana je pokućni internet smanjen sa 1TB prometa/mjesečno na 200 MB jer im je strašno mreža bila opterećena pa su morali uvesti restrikcije sto je opet natjeralo korisnike da pronađu druge solucije na tržištu.

Uglavnom ulog od 230 milja € u 5G i optiku kroz 5 godina uopće nije neka velika investicija, ako uzmemo u obzir trenutno stanje mreže u tele2, tako da ja to gledam kao Optima+ 230 milja sto mi već drži vodu.

Dakle, circa 400 milja.

• Birtija

• BSOD
    • December 22, 2020 at 1:07 PM
    Quote from alfa
    Quote from BSOD

Ne razumijem ovaj Vaš komentar.
    Komentar je bio upućen kolegi accountant.
    S Vama nema nikakve veze.

Ne bi me iznenadilo i da stvarno ne razumiješ.

Ovo je forum, a ne privatna korenspodencija, pa svatko ima pravo pisati dok se drži pravila ponašanja na istome.

Ima veze s komentarima o ZSE i države u kojoj sam rođen i živim, Hrvatske, tebe i većine koji su prešli na USA tržište koje je u svemu sasvim suprotno od našeg, ali je vaše ponašanje tamo isto kao i ovdje, trgovanje između zona potpore i otpora, s tim što tamo ne pljujete po njima zbog toga.

Itd i tome slično...

Jel to kolega neki nacionalni ponos, naboj u ovo blagdansko doba?

Baš mi je drago.

Vama je izgeda otpor na GP Bregana, a potpora na GP Metković.

• Birtija

• BSOD
    • December 22, 2020 at 11:58 AM
    Quote from alfa
    Quote from BSOD

Kak se brzo od fundamentalista/dugoročnog ulagača postane trejder!

U mjesec dva dana!
    :)

Znači i USA tržište postalo nelikvidno, plitka bara, muljaža, s nefunkcionalnim institucijama i pravosuđem, investitori ostavljeni na milost nemilost raznim fondovima i njihovom služenju pokvarenim političarima?

Ne razumijem ovaj Vaš komentar.
    Komentar je bio upućen kolegi accountant.
    S Vama nema nikakve veze.

• BSOD
    • December 22, 2020 at 11:14 AM
    Quote from accountant
    Quote from BSOD

Vratih se danas u CNDT na 3.82.

Nakon mjesec dana izbivanja.

šta je toliko bio pao? nisam gledao uopće, bavim se sitnim trejdom ha ha

bude to brzo opet preko $5

nego glede PAG i BJ

jučer uletio na par dana u potonjeg, da vidimo kako se budu razvijale preporuke sa Zacks-a (po $38.20)

PAG mi je nekako bio pre zbunjen, dolje pa flat, kao da nema jasan smjer pa sam stavio malo novčeka u BJ

kad se graf BJ-a rastegne na satni, vidim da je u posljednje vrijeme dosezao i probijao bez problema $43.50-$43.60

dakle, tu je negdje otpor pa ću tu negdje staviti i izlaz potencijalno 13%-15% pa da vidimo

javim kako je prošlo

inače, kolega alias me pitao kako mi služi Trade-Ideas softver

puno prčkam i igram se sa strategijama... postoji pregršt predložaka (strategija) pa sam probao i ja napraviti svoju

sastavio sam 'Alert' prozor u kojem mi je ključni parametar tzv. opening range breakout (10-min i 15-min), inače ovdje više o tome: Opening Range BreakOut

dakle svaki puta kad neka dionica probije limit, ja dobijem confirmationi onda pogledam prvo graf (duži period, par mjeseci) pa pogledam prozor s vijestima i onda odlučim ući ili ne, to je jednostavno odluka na feeling

rezultat: dobrih 7 od 10 dionica već u tom prvom danu kupnje nastavi rast, a neke čak i padnu, konsolidiraju se i nastave rast drugi dan preko te granice

kod jedne je npr. čak isplaćena dividenda, na otvaranju se spustila za taj iznos i naravno potegnula i napravila breakout

ja je kupio, isti dan još pušiona, drugi dan nastavlja u revionalnom tonu - sjeverno :)

kao što vidite, razne strategije i razni načini trgovanja - cilj isti

maksimizirati učinak sa što manje buljenja u ekran

Display More

Kak se brzo od fundamentalista/dugoročnog ulagača postane trejder!

U mjesec dva dana!
    :)

• BSOD
    • December 22, 2020 at 10:56 AM
    Quote from BSOD

Isprike.

4,82. Bože sveti!

• BSOD
    • December 21, 2020 at 10:42 PM

1. Privacy Policy
  2. Kontakt