Mišljenja sam da ovaj period od ožujka, koji se naziva Bullom i nije pravi Bull, nego vjerujem da taj Bull market traje najmanje 3.g., a vrlo vjerovatno i tamo još od 2009.g. Ovaj pad koji se kratko desio nije niti slikia niti prilika krize i pada tržišta dionica, jer sada i konačno znamo da se je tržište prebrzo oporavilo i nadoporavilo.
Postoje razne teorije, da li je tržište sada prenapuhano, ali sigurno da ovaj nerealni trend rasta u posljednjem desetljeću nije "normalan".
Znamo svi koji se bavimo ulaganjima da stock market ne prati gospodarstvo i ekonomiju, ali to više nema nikakve veze i mislim da će biti vrlo neizvjesno (zanimljivo) prognozirati i predviđati kretanje vrijednosnih papira pogotovo za long term investiciju.
Moguće je naravno da se i ove godine nastavi ovaj cijeli trend rasta, ali mišljenja sam da kad-tad će se dobro to srozati, i da će biti nažalost opet hvatanja za glave. Nekom će to teško pasti, a iskusnim ulagačima će to više značiti i donesti nego cijeli ovaj linearan trend rasta!
Upravo tako.
Zato ja u dionici ne ostajem više od pola sata.
A dugoročni value ulagači će prije ili kasnije dobiti po glavi.
Nije da ja ne dobijem po glavi od marketa, ali ne želim se naći u situaciji sa većom količinom dionica u trenutku korekcije kakva je bila u ožujku.
Stoga, scalp!