1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • February 14, 2021 at 7:40 PM
    Quote from Hrx84

Koliko vidim svi komentirate neka sitna kockanja sa 1000-2000$ u neke čudne papire vani. Šta radite s ozbiljnijom imovinom. Imate keš, nekretnine, gomilu srebrnih poluga, indeks ili šta? Zaradite ili izgubite par tisuća $ kockanjem, a s druge strane na inflaciji gubite desetke tisuća $ godišnje?

Ostao sam u glavi keš-centričan, pa sam zadnjih godinu dana realno izgubio dosta. Kud s tom gomilom gotovine. Boli me đon za 1000-2000$ ako mi inflacija godišnje jede 20-30000$ a nemoćan sam i kompletno zbunjen.

Ja recimo uopće nisam zbunjen.

U zadnjih 2 tjedna ste imali priliku odraditi 500-1000% na barem 10 papira.

To bi moglo pokriti inflaciju.

A moguće da će vam to slično odraditi i SESN u utorak po našem vremenu od 14h...

• BSOD
    • February 12, 2021 at 10:28 PM

Samo da malo elaboriram potencijal pada. Imamo jako puno rizika u nadolazećem vremenu. O puno njih je pisao i st-brajo (kta na 30y obveznici, FED, dolar). Plus što dolazi vrijeme u kojem fondovi rade rošade u svojim portfeljima. No, ja najveći rizik vidim kod velikog broja novih nevinih retail drhtavih ručica koje su došle kako bi zaradili neke pare, jer kladionice ne rade.

Mislim da će, u trenutku malo jačeg pada, proraditi strah, evocirati će se uspomene na pad od prošle godine, i to bi nas moglo zabiti dosta duboko. Nisam medo, ali to the moon je pri kraju.

Quote from emil
    Quote from BSOD

Evo da imamo sličicu, pa da vidimo koliko ću biti u krivu, ili neću. :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Pa Vi samo ove na dole znate crtat :(

Zato i pada sve. Zato ja pratim samo ove kaj prema gore crtaju i odma mi bolje ide :)

zlocesti meni nacrta prema gore i to je to. Svi sretni i veseli idemo u krevet u 22 :00 :)

Nije da ja ne znam crtati za gore. Ali prema gore više ne može. :D

• BSOD
    • February 12, 2021 at 9:19 PM
    Quote from LadyM
    Quote from zlocesti

MACD je lagging indikator

Bolji su RSI i Directional za day trade

Directional mi nije poznat indikator, a RSI ukazuje kao izdvojeni indikator samo snagu kupnje (zato mislim da je dobro kombinirati više tih indikatora jer npr. ako volumen i dalje raste, cijena raste a RSI je u Overbought zoni,iznad 80,a MACD linija kupnje isto iznad iznad linije prodaje onad znamo da još nije vrijeme za prodaju iako je RSI dosegnuo overbought zonu (može se dulje zadržavati,isto kao i oversold zoni)

Da je to tako jadnostavno, mi bi bili svi jako bogati...

Bez uvrede, ali ipak mislim da malo previše simplificirate stvari. I to kažem sa najboljom mogućom namjerom.

• BSOD
    • February 12, 2021 at 9:12 PM

Evo da imamo sličicu, pa da vidimo koliko ću biti u krivu, ili neću. :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BSOD
    • February 12, 2021 at 1:08 PM
    Quote from emil

accountant

nisam ni usao jer je cijena na otvaranju bila previsoka.(rjesavao sam se svojih pa nisam odma isao u shoping). kad tome dodamo misljenje kolege fundamentalista(alias) koji brodare ima u malom prstu zakljucak je bio da ne ulazim...

travari- ja sam uso u CGC - nakon laganog pada jucer ocekujem barem "scallops u nizu........." znaci on ce vrijedit barem ko svi spomenuti zajedno :)

Samo jos da mi zlocka to ukuca u kamen pa da bude tako :)

Eh.. da nam je Neo sad tu...

I za neupucene- ja sam neozbiljan ulagac pa se nemojte navodit mojim slatkim rijecima kao kolega alias :)

Display More

Evo ti.

Svugdje se može naći ako dovoljno dugo gledaš. A ima i ovakav obrnuti.

^^ ^^ ^^

Files

Obrnuti scalop.png 89.3 kB – 0 Downloads

• BSOD
    • February 11, 2021 at 4:11 PM
    Quote from zlocesti

Na žalost, koliko god ga volimo, nije. ova druga formacija se previše povukla.

A možda je druga tek prva, pa bude scallops u nizu, samo za Emila :S

Eto ga, druga formacija je bila prva!

Emile?

• BSOD
    • February 11, 2021 at 11:25 AM
    Quote from accountant

što se tiče pot stocks zanimljiv razvoj situacije na dvije od njih nekoliko, iako je jučer SNDL odradio najjače

Redditovci? it's not just Reddit (barrons.com)

vrlo zanimljivo: Aphria becoming the Stock Market's Biggest Merger Arbitrage Play (fool.com)

Tilray shares are worth roughly double those of Aphria. That opens up a potential arbitrage opportunity, as investors should theoretically be able to do the following:

• Sell short 0.8381 shares of Tilray stock and receive about $45 in proceeds, based on recent share prices around $54
    • Buy one share of Aphria for $25 to $26 per share
    • Wait for the merger to happen, at which point the Aphria share will turn into 0.8381 shares of Tilray
    • Close the short position with the newly acquired Tilray stock and pocket the $19 to $20 in cash

Pitao sam prije 3 tjedna, prati li itko SNDL, kada je bio oko 0,6, nitko se nije javio. Šteta, nisam ga niti ja kupio, dugoročno, istrejdao sam ga samo jednom, i to prvi put kada je probio 1$, do $1.3. Mislim da mi je to bio najbolji scalp u životu. Velika količina i veliki pomak cijene. Najdužih 30 sekundi u mom životu.

Jedna od tehnika koje ja koristim za scalp, je čisto zdravoseljačka.

Možda nekome pomogne.

Ljudi i algoritmi vole okrugle brojke, i brojke koje u sebi sadrže broj 5. Dakle, uvijek će Vam biti borbe oko tih petica ili okruglih brojki.

Jučer npr. sam trgovao ZYNE, čekao sam proboj $8. Papir je par puta pokušavao pa se vraćao, u trenutku proboja, odletio je odmah na 8.30, pa je testirao tu osimcu par puta, da bi završio daleko iznad 8.

Hoću reći, dosta je jednostavno na taj način trgovati, samo treba uloviti moment.

• BSOD
    • February 11, 2021 at 11:14 AM
    Quote from zlocesti

Na žalost, koliko god ga volimo, nije. ova druga formacija se previše povukla.

A možda je druga tek prva, pa bude scallops u nizu, samo za Emila :S

Neka, za Emila je to scallop i gotovo!

• BSOD
    • February 11, 2021 at 11:10 AM
    Quote from zlocesti

U mom idealnom svijetu ovo je cup, a slijedi handle

Još ima vremena za ući u papir

To naravno može biti i neki drugi pattern, al' ja sam odlučila da je cup :S

A možda je i scalopp u nizu.

(samo za Emila).

• BSOD
    • February 10, 2021 at 10:50 PM
    Quote from LadyM

Annnd ode CNDT na 5.55 $

Chartmill: TLRY: 8,1 -ode na 50%

GM:9,5 - -2,1%

Ja sam prodao danas kupljen CNDT na 5.50.

Biti će tu još borbe oko 5.50.

• BSOD
    • February 10, 2021 at 3:30 PM
    Quote from accountant

pitanje za tehničare: zašto se kaže za neku dionicu, koja je napravila cjenovni gap, da prvo mora popuniti taj gap a nakon toga može još gore?

jel to ljudska priroda (ljudi su po prirodi nestrpljivi i vole kupovati kad dionica raste) pa se onda 'popunjava gap' kad ovi koji nisu stigli prodati, izlaze iz dionice

jel to zato?

Eh ti sad isto puno pitaš... :D

• BSOD
    • February 10, 2021 at 10:27 AM

Dakle, u redovno vrijeme omjer bid/ask je na ovom papiru 1:4, odnosno na bidu je izloženo oko 10 mil. kom, a na asku oko 40 mil. kom.

Papir će danas otvoriti sa npr. 5% plusa, i onda će šetati cijeli dan od 2-5%, ali inicijalni plus je napravio jučer uvečer i danas ujutro.

Tokom dana slabo. Hoću reći da 90% brzorastućih papira otvara sa gap-om, i istina je što kolega plavac kaže, 90% rasta je u doba kada nije redovno radno vrijeme burze.

• BSOD
    • February 10, 2021 at 8:43 AM
    Quote from plavac

U zadnjih godinu dana rast burze u redovnom radnom vremenu je nula, sav rast burze se dogodio izvan redovnog radnog vremena, praktički po noći. Znači jučer se burza cijeli dan vrtila na mjestu i sada preko noći je solidno porasla. Ima i graf o tome, ali ne znam koje je objašnjenje tog fenomena.

Fenomen je objašnjiv time da van radnog vremena igru vode retali investitori, pa se igraju na sitnim volumenima i napucavaju cijene.

Vidimo to na level II platformi iza 22h, kada nestane 90% izloženih naloga i onda kreće igranka.

• BSOD
    • February 10, 2021 at 7:53 AM
    Quote from accountant

emil

ima više metoda, svaka je dobra ako je dobra priprema i izvedba

npr. Chartmill.com dosta koristim zadnje vrijeme... Na skeneru dionica imaš kolonu 'setup' i kolonu 'TA', sortiraš prvo po 'TA' da su na vrhu 5 zelenih zvjezdica i onda gledaš koje dionice imaju trenutni 'setup' bar žuto, po mogućnosti isto zeleno. To znači da je na njima uočen rastući trend i da se dionica konsolidirala. Uđeš, držiš koliko treba, svaka mi je odradila rast. Je li to do tržišta u kompletu, ne znam. Ili sam jednostavno pogodio? Al meni funkcionira.

Onda možeš trgovati dionice kojima je blizu earnings, kao recimo Uber, Twitter. Ili još bolje kupiš gdje je earnings dobar, a tržište reagiralo padom: tako sam ja odigrao na MU a ovih dana i na AMD.

Ili sektor: tko god je držao dionice med. konoplje, dobro je prošao.

Može se! Dok indexi rastu, više pogodaka nego misseva, kad okrene vjetar brojat ćemo krvna zrnca

Btw CNDT lijepo narastao... funkcionira i hold taktika

Display More

Htio si reći "hodl taktika". :)

Svi naši papiri o kojima smo ovdje pisali, nekada prije 3 mjeseca, su odradili jako dobar rast. Ili izvanredan.

Mislim da kolega accountant prednjači u postocima zarade sa svojim pickovima (APWC, CNDT, VERU i još njih par).

No, i moje miljenice s početka našeg druženja su jako dobro odradile (SPWR posebice, to mi je bio prvi graf koji sam ovdje stavio na cijeni od 10/11 dolara, nakon toga PLTR, to smo trgovali po 9/10 dolara). Definitivno, najbolji prinos od svih dionica koje sam imao, ali prodao rano, ili nisam kupio dovoljnu količinu je imala SAVA. U par dana od 12 do 150$. Naravno, obična špekulacija, manija, nakon čega je uslijedila i depresija s padom na oko 50$.

Sve u svemu, tržište nam je išlo na ruku, dosta smo naučili, te smo imali i sreće. Sad se samo postavlja pitanje, koliko ćemo biti uspješni kada vjetar okrene na drugu stranu, i medvjedi zavladaju (ako zavladaju).

• BSOD
    • February 5, 2021 at 9:29 PM

Ekipa, pratite OLMA.

😊

• BSOD
    • February 5, 2021 at 8:32 AM

AMC, BB, BBBY su, bez obzira na trenutnu situaciju na tržištu dobre investicije. No, neka se još malo ispušu. :)

GME nije, on je svoje odradio. I kao takav će otići u povijest. Izgleda.

Hoću reći, teško je rezati gubitak, ali, kada čovjek jednom uđe u rutinu rezanja gubitaka, nije to tako strašno. Sve dok je na kraju dana/tjedna/mjeseca zeleno.

Imam pravilo 2%, dakle, ukoliko kupim papir, i on padne za 2% režem ga bez obzira na to što u mojoj glavi neka budala viče "sad će to gore". Neće. Uglavnom. Par puta mi se dogodilo da sam držao papir, nadajući se da će se trend okrenuti, ali to se uglavnom ne dogodi. Stoga, lakše je odrezati 2% minusa nego 20%.

• BSOD
    • February 4, 2021 at 7:29 AM

emil taj ZKIN mi nije jasan, pratim to, ali taj papir ima neku čudni psihu. Svako malo nekakva ralica pomete ask, nabije ju 20% i sve stane.

:D

• BSOD
    • February 4, 2021 at 7:22 AM
    Quote from plavac

AVXL sam prošle godine kupovao po 3$ i prodao po 4$, CEO Njemac, pedantan s financijama. Ali ovo pumpanje da raste sa SAVA om nema smisla. Danas svašta leti. SAVA sam prvo trejdao od 5$ do 7$. Išla je do 12$, pa objavili da je studija bila neuspješna, pala na 3$ i onda poslije da je ipak bila uspješna, nisam pratio i propustio sam tih 3$,bilo mi žao, teško je sve pratiti.

Kolega, pa vi ste to trejdali još dok smo mi INGRE i Dalekovode ganjali na ZSE. Nema šanse sve popratiti. Tak nam je svima.

• BSOD
    • February 3, 2021 at 10:41 PM
    Quote from my moon

AVXL moguća nova Sava.

Naglašavam , moguça

Bogme, danas su se tu lijepi novci zaradili.

Ulaz 9.60 izlaz 10.30 (otišlo je i do 10.60).

I ode na 13...u afteru.

• BSOD
    • February 2, 2021 at 4:46 PM
    Quote from emil

trade212 opet steka(cancel naloga traje 10 minuta)pa me podsjetilo da mi na onaj mail od proslog tjedna jos nitko nije odgovorio.

Eto samo da znate ak nesto zapne bit ce problem to rijest s nekim ko ne odgovara eto 5-6 dana na mail

Meni sad pukao film, radim prijavu za IBKR.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt