1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• BSOD
    • December 17, 2021 at 12:36 PM

etoimene upravo tako.

To što je duboko u nama ukorijenjeno nam ne donosi dobro na marketu. Posebice nama, koji smo odrasli u podneblju u kojem jesmo. Ne odnosi se to samo na nas, nego i na naše roditelje etc.

Nije stvar ni obrazovanja, stvar je mindseta. Koji imamo. Svi. Do jednoga.

Čitao sam u nekoj knjizi o trejdu, ne znam joj više ni autora ni imena, koliko na nas kao trejdere utječe okolina, odgoj, roditelji, bake, ustaše, partizani i tak....

Filozofija sve skupa

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • December 17, 2021 at 7:28 AM

Ja sam jučer sve tako loše odigrao. U PM zgrabio 100 kom NVDA na 310, samo što radim takav dnevni posao da ne mogu baš stalno gledati kaj se događa, pokrio sam se 2 dolara niže i morao ugasiti sve

U PM i AM ne možeš zadati stop loss i profit taker, to mi predstavlja problem. Postoje neke skripte da se "ugrade" u TWS ali daleko sam ja od toga. Još i da programiram... :D

No, na otvaranju sam bio skoncentriran na druge papire, a ne na ove u kojima je bila lova. Dok sam se ja snašao, ode NVDA, AFRM, RBLX, i svi ostali u ponor. Pokupio sam neku siću. Ukratko, bolje da sam popodne spavao.

Danas ipak očekujem mali bounce prema gore.

• BSOD
    • December 15, 2021 at 9:37 PM

Sve mi se nekako čini da bi u idućim danima mogli vidjeti tobogan prema dolje. Ovo je čista pumpa na mizernom prometu.

• BSOD
    • December 15, 2021 at 8:05 PM

Kaj se to događa ljudi???????????

NVDA 7 dolara gore dolje???? u 4 minute??

Fed Accelerates Bond Tapering, Sees Earlier Rate Hikes to Curb Inflation By Investing.com
    Fed Accelerates Bond Tapering, Sees Earlier Rate Hikes to Curb Inflation
    www.investing.com

• BSOD
    • December 15, 2021 at 12:32 PM

Što se shorta tiče, na ovim padajućim zvijezdama repaticama (NM).

Onaj prvi udar je teško uloviti, doslovno moraš gledati u ekran u tom trenutku.

Eventualna druga prilika je kada se shorteri krenu pokrivati pa u tom odbijanju nešto loviš, ali i to je obrnuta igra od igre padajućih noževa. Ne znaš kada će stati. Ne vrijede tu previše pravila otpora, fibo, kanali, potpore.

Uglavnom, opasne igre. Jedino ako je Chapter 11 u pitanju, onda smo sigurni. :D

Pa i ono neko sranje kaj je dobilo figu jučer od FDA, papir je pao 80%, nema tu kruha. Spread velik, malo gore malo dolje, sve skupa ništa.

Strpljivo treba čekati dobre prilike za short jednako kao i za long, samo što je teško u shortu postaviti mindset kada krene gore. Misliš si, ne može do neba. Stop je majka. Bolje biti 3 puta u krivu i pokriti se na vrijeme nego se bogu moliti i trpiti. Uostalom, meni se znalo dogoditi da odradim 5 trejdova dnevno, 4 negativna, ali onaj jedan pokriva minuse i nosi dobit. Statistički - loše. Novčano - dobro.

Jebeš mi sve, mi smo svi psihopati.

• BSOD
    • December 14, 2021 at 6:26 PM
    Quote from BudFox
    Quote from StatusQuo

NM 15% u minus izgleda zbog ove vijesti sad pokusavam skuzit jel dobra ili losa, trziste je zasad tretira kao losu hmm

https://seekingalpha.com/pr/18599970-na…-debt-financing

• Navios Maritime (NYSE:NM) entered into agreements which will provide Navios Holdings with a total of $550M of debt financing.
    • Financing proceeds along with available cash will be used to repay at maturity all of Navios Holdings' outstanding 7.375% First Priority Ship Mortgage Notes due Jan.15, 2022 and redeem $50M of Navios Holdings' outstanding 11.25% Senior Secured Notes due on Aug.15, 2022.
    • Navios Holdings entered into two commercial bank facilities and four sale leaseback agreements in an principal amount of $287M.
    • It also entered into two PIK loan facilities with an entity affiliated with its Chairwoman and CEO which will provide with loans in principal amount of $262.6M.

Mislim da je ovo dodatno zaduženje loša vijest od omiljene CEO i da zato NM pada 15%.

Šta nije ovo boldano(PIK loan) i Todor uzeo prije nego je AgroBankrotisao?

Kockaju se sa zaduženjem, pa valjda znaju kuda će tržište i nadam se da će im se isplatiti.

Ovo je gore nego kod kamatara =O :/

Annual interest rate:

• PIK - in the form of Unsecured Convertible Debentures - 18% until the Senior Secured Notes are repaid in full; 16.5% thereafter
    • Or cash – 13.5% after the initial 18-month period;

BSOD, jesi ga zašortao?

Display More

Nisam, NVDA danas časti.

Ne mogu sve popratiti!

• BSOD
    • December 14, 2021 at 2:34 PM

Gospe mu ova NVDA nema dna.

• BSOD
    • December 14, 2021 at 9:59 AM

BLU short, offering neki!

Ako bude prilike!

• BSOD
    • December 14, 2021 at 7:24 AM

Jučer mi je stvarno muka bila.

Hrvam se sa LCID, na drugom grafu gledam kako NVDA pada i pada i pada.

A imao sam plan ukrcati se na NVDA malo ispod 300, i nako, lagano.

Nema lagano. Prvo sam spržio jedno 400$ na LCID, doslovno sam u svakom trejdu bio na krivoj strani. Događa se i to.

Onda sam na onom jednom vrhu odbijanca ulovio NVDA, uzeo 150 kom, pokrio se 3 dolara niže i bog te veseli. Na kraju dana jedno 70$ plusa, ali ipak sreća što nisam završio u minusu, odnosno, izvukao sam ga. Nekako.

Još sam ujutro shortao neke gluposti na njima zaradio donji limit dnevnice ali ne.

Događa mi se to često, da odradim tri super trejda, i umjesto da odem usisavati, kuhati ručak, posvetim se ženi, ja klikam bez ikakvoga smisla i razuma pa se na kraju dana češkam po glavi, što je to meni trebalo da sa npr. 800 padnem na 200 dobiti. Vjerujem da nisam jedini kojem se to događa.

Ili se samo tješim...

• BSOD
    • December 13, 2021 at 9:55 AM

accountant kako si spomenu tech, zadnjih par dana se igram sa NVDA, pa i nije toliko strašan P/E - samo 92.

Danas bude igranka na SGMA!

Neka stara firma, svakih par godina ju napumpaju u 3 dana 300% i onda pad na početne postavke.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BSOD
    • December 10, 2021 at 1:46 PM

I LUV roni.

O bože.

Ha, dobro, valjda ću danas naći nešto dobro za trejd a da nije skuplje od 200$ po papiru.

Teško mi se hrvati sa takvima.

• BSOD
    • December 10, 2021 at 1:25 PM

Što je to danas na MRNA?

(lijen sam tražiti vijesti).

• BSOD
    • December 10, 2021 at 9:13 AM
    Quote from accountant
    Quote from BSOD

Taj ZIM je zanimljiv papir.

Market mejker je zajeban igrač.

Vjerojatno je to do likvidnosti. To je valjda jedini papir koji pokušavam trgovati a da ima volumena manje od 10 mil kom.

Prvo, održavaju veliki spread, uvijek je to 10/20 centi, što je puno za papir od 50-tak dolara.

Drugo, šupci kakvi jesu ti algoritmi, imaju uvid u Level IV, pa već vide gdje su stop lossovi. Ne znam jel se to samo meni događa, ali čim ja njega uzmem, stavim stop loss, za minutu dvije me više nema.

Dođe do mog stop lossa, i natrag na ulaznu cijenu.

Ok, možda sam i ja bedast pa odmah uzmem 500 kom...

:D

Display More

weekly volatility mu je cca 7%, a ATR(14) $3.53

gledam na Finviz

da se tu uzeti i više od 10 centi po papiru dnevno

uđeš kad dropne izađeš kad popne ^^

Display More

Ma uzme se i po dolar ili dva, ali stvarno treba pogoditi tajming.

Ja sam jučer dva puta dobro gađao tajming na NVDA, i jednom na LCID.

Premda LCID nisam ispratio do kraja. To mi je malo žao, ali učimo dok smo živi.

Edit: Da ne bi bilo da je lako, tu je i sličica.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Očito je da nije poanta uvijek biti u pravu, nego je poanta rezati čim je prije moguće sa što manjim minusom.

Ovaj od 67 je bio baš glup potez.

Sve ostalo - podnošljivo.

S time da su ovi najveći plavi iznosi trejdovi koji su trajali najkraće.

Uglavnom manje od 10 minuta.

• BSOD
    • December 10, 2021 at 7:36 AM

Taj ZIM je zanimljiv papir.

Market mejker je zajeban igrač.

Vjerojatno je to do likvidnosti. To je valjda jedini papir koji pokušavam trgovati a da ima volumena manje od 10 mil kom.

Prvo, održavaju veliki spread, uvijek je to 10/20 centi, što je puno za papir od 50-tak dolara.

Drugo, šupci kakvi jesu ti algoritmi, imaju uvid u Level IV, pa već vide gdje su stop lossovi. Ne znam jel se to samo meni događa, ali čim ja njega uzmem, stavim stop loss, za minutu dvije me više nema.

Dođe do mog stop lossa, i natrag na ulaznu cijenu.

Ok, možda sam i ja bedast pa odmah uzmem 500 kom...

:D

• BSOD
    • December 8, 2021 at 3:25 PM
    Quote from accountant

BSOD

bez straha kolega!

ako gledate 5 ili 15min graf onda ne vidite ovo što je na dnevnom grafu

pogledajte dnevni graf i recite, nakon ove vijesti iz Pfizera i BionTecha, kud to može nego gore?

Sell on news? :D

Ne vjerujem dok ne vidim!

• BSOD
    • December 8, 2021 at 2:42 PM
    Quote from accountant
    Quote from accountant

s obzirom da Pfizerov CEO kaže da sigurno, ono majke mi, 3 doze neutraliziraju učinke Omicrona, barem one po život opasne, danas možemo očekivati tulum na BNTX, PFE, MRNA te na braći kruzerima, avio kompanijama i sl.

živijo nama drug Bourla! profiti i nama a ne samo njima! :P

i odeeeee... BNTX i MRNA puštene s lanca

danas ako ne bude po 10% zarade na obje nisam ništa napravio

ajmo drugovi i drugarice!

I odmah se vratilo.

Bude danas postotaka, ali ne znam jel baš bude 10!

Edit: Zabrinjavajući su volumeni u padu.

• BSOD
    • December 8, 2021 at 2:06 PM

Danas ću opet ostati kuha gladan izgleda.

Premda je bio jedan dobar short.
    DARE na 3, pokrio sam se na 2,68.

• BSOD
    • December 7, 2021 at 11:52 AM
    Quote from accountant

ne znam za vas kolege, ali ja jučer u što god da sam se ubacio, raslo je kao kvas

tako da sam imao jedan od najboljih trejderskih dana od kad sam na US marketu :thumbup:

LCID otvaranje PM

PYPL, ZIM na otvaranju redovnog

i zadnjih sat, sat i pol MRNA i BNTX

to mi je i neki optimum, u isto vrijeme biti u max dvije dionice, ako je više pogubim se i ode profit

lako je biti stock picker kad se indeksi zelene

da je svaki dan tako, penzijaaaaaa... kavica i to ovdje

Display More

Ja se nisam dobro proveo.

Nema te slike koja bi to opisala.

:)

• BSOD
    • December 6, 2021 at 12:59 PM

Smak svijeta na LCID koji nisam popratio.

Ah...

• BSOD
    • December 3, 2021 at 4:47 PM

Hvala kolegi na tip-u za NVDA. Jest da sam izašao rano ali se nešto zaradilo.

:)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt