1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. BSOD

Posts by BSOD

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• BSOD
    • December 29, 2021 at 5:10 PM

Propustio sam short na NVDA u početku, uključio se kasnije.

No, dobro se zaradilo. Sad se kao grizem što sam se pokrio dolar iznad najniže cijene, ali kad ono malo bolje čovjek promisli, nije to takva greška, ipak je to papir od 300 dolara američkih.

• BSOD
    • December 28, 2021 at 12:54 PM
    Quote from accountant

glede one 'svađe' jel PANL u downtrendu... pogledati ovu deblju plavu liniju, točno po vrhovima, to traje preko tri mjeseca

PANL daily (Finviz.com)

tek kad probije to, par dana u nizu, i konačno prestane padati... onda ima smisla ulaziti ovdje

očito da ova dionica nije liebling ma što mi pričali o njoj

fundamentalno super, grozna za trejd

Ovo se odnosi na ZIM. Krivi quote.

Jel se onaj veliki prodavač istresao do kraja ili ima još?

Pratim malo taj ZIM, čudnih li volumena, gospe mu.

Kako preko 61, ne znam. Što ju više puta udariš, to ju bude teže probiti. To tako bude često. Pogotovo ako postoji veliki aktivni prodavač.

• BSOD
    • December 27, 2021 at 10:01 PM

Danas opet spektakl na zatvaranju.

Dosta više tog spektakla. :D

Kolegi accountant čestitke ako je izdržao sa ZIM.

Ja sam uspio uloviti jedan dobar i jedan lošiji short na MARA, lijepo se i tu može raditi, gore dolje dolar dva.

NVDA sam isto tako jednom okrenuo za sitno.

Ali, nikako da uđem u taj long, makar mi gut feeling kaže "hajde klikni plavi gumb".

• BSOD
    • December 27, 2021 at 2:03 PM

Ne sjećam se kada je zadnji puta bilo dobrih vijesti iz pharma sektora, odnosno kada je bilo dobrih vijesti iz FDA. Uglavnom zadnjih mjeseci samo loše.

Pa onda to tako loše i završi. Danas imamo zvijezdu repaticu sa u jednom trenutku -80%.

BBIO!

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• BSOD
    • December 27, 2021 at 10:55 AM
    Quote from zlocesti

https://www.zerohedge.com/news/2021-12-0…loodbath-coming
    Otišla sam jutros na finviz. Konfuzno

- 64% dionica se trguje ispod SMA 50, a 36% iznad

- 58% se trguje ispod SMA 200, a 42% iznad

U isto vrijeme cca 6000 papira je u advancing modu, cca 2000 u padajućem

222 New High, 100 New Low.

Pa smo malo u Bearu, a malo u Bullu, meni to liči na finale

Što vi mislite o marketu ?

Kakav god papir da imate, osim ako nije Stock in Play, potopiti će ga ostatak marketa

Display More

Ovo je totalna istina što kažu za napucavanja u zadnjim minutama trgovine.

I to na nikakvim volumenima. Samo se priprema bolja startna pozicija za idući dan. Na velikom broju papira distribucija je u tijeku.

To će tako i ostati još neko vrijeme, sve dok market ne odluči da je dosta. A onda... :love:

• BSOD
    • December 27, 2021 at 10:50 AM

Nakon 3 dana odmora, vraćamo se na staro!

Danas opet mrtvo u PM!

Možda se štogod otvori popodne, fjučersi ni vrit ni mimo.

• BSOD
    • December 23, 2021 at 8:52 PM

Mučim se cijeli dan sa NVDA, čekam, uletim, choppy trgovina. Ma ugasim sve, ništa, nula. Dosta za danas.

Upalim sad prije pola sata, odem na stockbeep (što nisam dugo), uzmem 1000 kom short STNE, na 18.43, pokrijem se na 17.90.

Odem ponovno na stockbeep, vidim neki shit BKKT, short 500 kom na 10.80, pokrijem se na 10.50.

Amen priča gotova za pola sata.

• BSOD
    • December 22, 2021 at 10:33 PM
    Quote from accountant

Jaka završnica na poluvodičima (TSM, QCOM, NVDA, ADM, MRVL)

Sutra nastavljamo u istom tonu, ipak imamo božićni rally

Nego jel to ameri i na Badnjak trguju?

Mislim da ne radimo na Badnjak.

I meni treba predaha. :D

• BSOD
    • December 22, 2021 at 10:10 PM

Gospe mu, al me navozalo danas. Ipak, tržište sam pobjedio, bio je jedan lošiji trade koji je odnio dobar dio zarade, no, s obzirom na okolnosti, sve u svemu okej.

Pričekao sam otvaranje u NVDA, bio je to dobar potez, no, toliko je brza igra bila da se nisam stigao pokriti na vrijeme. U jednom trenutku 500 plus za par sekundi 200. Trebalo bi i taj market nalog početi koristiti.... :D

• BSOD
    • December 22, 2021 at 2:49 PM

Short NVDA na 290. Da vidimo što nam dan (jutro) nosi!

• BSOD
    • December 22, 2021 at 7:14 AM

Zadnja dva dana loše!

Sve skupa točno nula. Jučer nisam mogao sudjelovati na otvaranju, na NVDA su se novci dijelili, zakasnio sam dobrih sat vremena. Ušao u short, za dolar razlike, uzeo tih dolar razlike, pokrio se 10 centi iznad najniže dnevne cijene. Pošto sam "defamilijariziran" sa long pozicijom zadnjih mjeseci u long nisam ušao. I propustio isto onoliko koliko i u shortu prvih sat vremena, i više.

No, sav taj rast mi je nekako kilav.

• BSOD
    • December 20, 2021 at 10:07 AM

Upravo sam otkrio najljepšu poziciju u životu!

Short NVDA, na bidu stoji jedan jedini nalog. Ajme sreće i veselja!

• BSOD
    • December 19, 2021 at 7:53 PM

Sutra se prati OCGN, bio neki pump u AM u petak, uglavnom takva pumpanja na neke pharma vijest traju od par sati do dva/tri dana, pa bi se moglo uzeti novce na oba kraja.

Uz naravno NVDA.

Idući kojeg će se jahati nakon što se NVDA "potroši" je RBLX.

• BSOD
    • December 19, 2021 at 9:20 AM

Ne znam kako bi itko mogao reći da PANL nije u downtrendu ako pada bez padobrana već uzastopno dva ili više mjeseca. Što to treba za potvrdu downtrenda, 6 mjeseci pada?

Kada dođe do opće rasprodaje kroz koji tjedan, kada se bude tražila ispod 3, jel to bude downtrend?

Bio sam spreman ući u papir ispod 4, long, ali gledajući malo širu sliku pri odluci ipak nisam. Hvala dragom bogu što nisam jer ovo se neće zaustaviti do 2.80.

Da se razumijemo, firma je fundamentalno okej, ali nema zainteresiranih velikih kupaca. I tu smo gdje jesmo. Cijede li ju cijede sve do idućeg skoka prema gore kada će ponovno kititi retail investitore. Ciklus će se ponoviti, ali očekivati da će papir doseći dvocifrenu cijenu je iluzija. Povijest papira nas tome uči.

• BSOD
    • December 18, 2021 at 10:28 PM

Bacite oko na jučerašnju zadnju minutu trgovanja i volumen.

LCID 50 mil, NVDA 15 mil, AAPL 45 mil., da ih sad sve ne nabrajam....

Hm?

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• BSOD
    • December 17, 2021 at 8:05 PM

Pa kada su nas prebacili u ovu temu, da čujemo ideje.

Kako dodajete na win poziciju?

Ja sam pokušavao sve, od toga da odmah idem sa cijelom pozicijom, pa sa trećinama, pa sa polovinama.

Pošto je trade igra vjerojatnosti, to je jako bitno.

Najviše novaca sam danas zaradio na trejdu u kojem sam prvo ušao sa 2/3 pa dodao 1/3.

No, to dodavanje na poziciju matematički sjebe prosjek, i ukoliko se okrene trejd protiv nas, moramo brzo van.

E sad, po mojoj nekoj kalkulaciji, 7 od 10 puta mi se to dodavanje na win poziciju ne isplati, odnosno, zaradim manje. No ostala 3 puta zarada bude odlična.

I onda se opet vraćamo na ono inicijalno pitanje, koliko nam pozitivnih trejdova treba da bi bili "dobri".

Primjer, short.

Uđem sa 2/3 zacrtane pozicije, čekam odbijanac nakon prve crvene svjećice (minutni graf), da pokuša iscrtati kakav takav "obrnuti" flag (tu negdje i dodajem), i ukoliko cijeli pattern propadne, izlazim flat.

Ideje?

• BSOD
    • December 17, 2021 at 6:30 PM

Eto, nastavno na današnju raspravu koja je prebačena negdje drugdje, da se ipak vidi da ljudi na burzi ponekad ponešto i izgube.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Nećemo se obogatiti, ali za to malo što su se okice umarale nije loše.

U ponedjeljak ide jedan post sa gubitkom!

To je sad sasvim sigurno.

• BSOD
    • December 17, 2021 at 2:42 PM
    Quote from mitkko
    Quote from etoimene

Istina. Sve u trešće ....

Druga, meni najnezgodnija, stvar je da smo navikli na koliko radiš/ulažeš truda toliko dobiješ. Npr. ideš mjesec dana na posao, dobiješ plaću.

I "stalno" treba radit, Na marketu to definitivno nije proporcionalno.

Najteže od svega mi je bit flat. Ako vidim slobodan margin, to mi je k'o crvena krpa. Polako napredujem i na tom području.

Je, najteze je sjediti na rukama, i ja se stalno s tim borim. Jedan trejder za to slikovito kaze kako moras biti kao snajper, a ne mitraljez.

Baš to, u početku smo svi mitraljezi (i kasnije, ne samo u početku), jer mislimo da moramo uloviti baš svaku priliku, pa kada ju ne ulovimo onda se nađemo u problemima propuštene prilike koja sa sobom nosi određene emocije, a koje emocije na kraju dovode do negativnog rezultata.

Kad malo bolje razmislim, imam dobar snajper u ruci, samo što su mi loši refleksi za povući taj okidač. Lakše je sa mitraljezom šarati, nije zahtjevno toliko, ne treba strpljenje. Samo šamaraš.

Uglavnom, danas svima sretno, i ovima koji imaju muda za long i ovima koji imaju muda za short.

• BSOD
    • December 17, 2021 at 1:35 PM
    Quote from BudFox
    Quote from BSOD

etoimene upravo tako.

To što je duboko u nama ukorijenjeno nam ne donosi dobro na marketu. Posebice nama, koji smo odrasli u podneblju u kojem jesmo. Ne odnosi se to samo na nas, nego i na naše roditelje etc.

Nije stvar ni obrazovanja, stvar je mindseta. Koji imamo. Svi. Do jednoga.

Čitao sam u nekoj knjizi o trejdu, ne znam joj više ni autora ni imena, koliko na nas kao trejdere utječe okolina, odgoj, roditelji, bake, ustaše, partizani i tak....

Filozofija sve skupa

Istina kolega, Hrvati će ti sve oprostiti, ali ne i neuspjeh, to se ne tolerira, pa i ovdje na forumu svi samo

zarađuju zar ne, jer bi da napišu suprotno bili izloženi ruglu i ismijavanju (ima par kolega koji to svakodnevno

rade drugima bez sankcije, da ih sada ne imenujem). To je taj luzerski mentalitet zbog kojeg Hrvatska ne

napreduje, a za sve je kriv obrazovni sustav, te sprega politike, obrazovanja i biznisa u svim porama društva.

Bez politike nema napredovanja u životu, poslu, položaju i to je preduboko ukorijenjeno u naše društvo.

U suprotnom smjeru da ne kažem za naširoko poznati hrvatski jal, uspjeh se također ne tolerira,

To je onaj stav dabogda meni crkla krava, ako tebi crknu dvije. Što sam stariji, sve sam više mišljenja

da je sve gore i gore, a ne bolje, te po meni nema nade u bolje.Banke gledaju da te oderu koliko god

mogu, a država i HNB ih štite u tome. Tržište kapitala takoreći ne postoji i nisu ni sjena onoga što je to

bilo prije 10-15 godina.

Minset je jako bitan slažem se, svi kažu optimistički mindset, ali mene optimistički mindset nije nigdje doveo, već

jing/jang mindset (sada sam se toga sjetio :) ), sumnjaj u sve dok je dobro ili dok je loše i ne vjeruj

nikome što piše po forumu, osim kada su to upute kako trgovati preko neke platforme 8o .

There si no free lunch. Konačan zbroj je nula i neko mora izgubiti da bi ti zaradio, to je takva igra, nažalost :thumbup:.

Ništa se ne proizvodi ni stvara trgovanjem i špekulacijom, već se samo novac retransferira iz jednog džepa u drugi.

Display More

Ma pizdu materinu zarađuju, prije nas je bilo 30 kaj smo u pisali, danas nas je opet 30 ali ima 15 novih, svi ostali koji ne pišu su novce pogubili. To je zakon svakog foruma.

Meni nije problem svaki dan javno objaviti P&L, nema tu sramote. Barem nema za mene. Sastavni dio ovog posla je gubitak. I on nikada nije problem. Problem je kako se sa njime nositi.

Evo, dva problema s kojima se ja (a i velika većina ovdje prisutnih) su:

1) Ne režemo rano gubitak

2) Dobitak rano kapitaliziramo

3) Ponekad trejdamo iz auta, tek toliko da se nešto vrti.

5)...

6)...

7)....

To je već dosta problema.... :D

No, hoće li ta NVDA danas bar do 280, pa da ju se malo šortne za 5 dolara, kad smo već jučer propustili 25?

• BSOD
    • December 17, 2021 at 1:29 PM
    Quote from Roman

Ja ne znam baš puno trejdera milijardera i stotine milijunaša. Al stratega i ulagača znam odnosno čuo sam za njih.

Na dnevnom trejdanju kakvo se ovdje promovira i kakvim se većina malih ulagača bavi ne mogu se zaraditi milijuni ili je to mnogo teže nego pri pravilnom i pravodobnom izboru odgovarajuće strategije, zauzimanju odgovarajuce pozicije u dugorocnom trendu i čekanju pravog trenutka za naplatu originalno zamisljene ili alternativno prilagođene ideje.

Kolega, nitko se od nas trejdera neće ovdje obogatiti. To nama (meni) nije niti cilj. Znaš koji mi je cilj? Cilj mi je savladati gradivo da mogu svaki dan sjesti za kompjuter i u 30 minuta od 15.45 do 16.15h uzeti 100-500$. Obogatiti se sigurno neću, niti ću postati milijunaš, ali znaš kaj ću imati? Slobodnog vremena. Ne treba meni bogatstvo, jer sam već bogat (duhom, ajde i nekretninama).

Kakav post, dobro da nismo došli do ustaša i partizana.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt