Ovi ameri i EU su se prebrzo vratili.. kakva je to korekcija od 2-3 dana i onda u dan se pola vrate
Posts by Bug0
-
-
Koji je mail od aztn da im se posalje upit o neocitovanju u vezi ponuda....
Moze li netko staviti link i idemo svi im poslati mail...istovremeno.
Ovo je manipuliranje cijenom.
Crobex 1.8 % plus
Dax 2.8% plus
DOW 5 %. !!!!!!
pa šta se čudiš ovo je ZSE.. pogledaj gdje je DOW i DAX u usporedbi se ZSE od 2008. ... mi smo tako malo tržište da par jačih mogu raditi šta požele duže vrijeme i ako to nisi spreman podnjeti, na krivom tržištu si
-
Nema panike. Ja nemam dionice. Ali komentiram ovakav bezobrazluk. S pravom.
ti imaš onda extra slobodnog vremena, nemaš dionice i njurgaš zbog nečeg normalnog na zse
-
Jel danas ili sutra zadnji dan kupnje da se pokupi i predujam dividende?
Danas je zadnji dan za stjecanje dividende
Znaci sutra pada za iznos divke po obicaju 😠
-
Ma oni su tatamata, zato i razvaljuju u svemu... ono pojavi se coronau NY... i razvale sa rastom 😂
-
S&P 500
3,038.69
+2.86%
Dow 30
26,201.90
+3.12%
Nasdaq
8,812.63
+2.86%
Pa i ZSE ih prati u padu :))))
-
A nek rade, kako bi i mi još uzeli po 6-7 kn ?? šta ste nestrpljivi, kad će, kad će.. strpljen spašen
Problem je šta i sve ostalo čeka da se oslobodi extra $$$$
-
Sudeći prema izvješću, igica postaje ozbiljan papir čija cijena ima pokriće u poslovanju i dobiti.
Možda, ali je malo čudno da u poslove nadzora gdje bi trebali biti tata-mata.. idu za drugim firmama kao podizvođačima ?? .... to mi smrdi da oni daju temelj, ime, a drugi poberu vrhnje
-
problm ove naše lude burze je što se tpng jednostavno ne može oteti "korona korekciji" kao što to mogu tankeraši vani i bez imalo srama odraditi 20% u dva dana.......nadam se da ce me sljedeća 2,3 dana demantirati ali za sada je tako......
Kolega, mislim da većina gleda zašto pokupiti 20%, i pitanje dali možeš unovčit .... kad možeš na opte u isto vrijeme odradit 50-100%
-
hehehehe,,, kad nešto krene rasti ili padati ti ćeš se zadovoljiti samo sa 10% ?? Riskiraš kapital za 10% ???? Šta ti nije onda pametnije staviti višak kapitala u par ETFova vani i bez puno kemijanja imaš uglavnom bar toliko prosječno kroz 5-10 godina....
-
Sad kad je vjerojatno trebao biti neki zeleni odbijanac, sad imaju tehničkih problema
hahahaa,.. očito.. trebali su prošli tjedan cijeli napraviti tehničke poteškoće, ko fol.. ono pale veze, nema struje, gasi internet i spriječi ubijanje trzišta kapitala koje je već i ovako ubijeno .... al neka bar se moglo na popustu nešto pokupiti :))
-
A cuj, ako ce netko stvoriti 3. operatera T comu i A1... onda bi i njima bilo u interesu da skupo prodaju svoju kozu i to sta ce im netko otimati dio kolaca u buducnosti ...
tj, da treci sto skuplje plati ulaz na trziste
-
Na moje dionice top 10 imaju 70% koliko vidim... kako da u skdd imaju 99%?? Samo oni kupovali vecinu? Nemoguce
-
I kako platiti porez po tom trgovanju? Napraviti solo izlist dobiti i gubitaka pa obracunati? Kako se kontrolira?
-
A na zse je problem sta je jako punno pozicija super... tj. Ubijene su i tesko se odluciti sta je bolje uzeti, tj. Koja ce najprije odraditi nekki rast... nadam se da ce rjesenje optime otkljucati extra kapital koji ce zapaliti fitilj i za sve ostale opcicije da se bar malo refresa sve
Ali to je ZSE.. apsurdistan, tako da i ono sta ovekujes, uglavnom bude k...c od ocfe
-
Riding the Bear , Sy Harding
Piše Harding, da tijekom cjeloživotnog ulaganja naša zarada ne ovisio prinosu u bullu/ mada je knjiga napisana prije ovog bulla u trajanju od 12 gdina i sa prinosom 300% /, nego o količini novaca koju uložimo u bear marketu u papire
I da na kraju bula nitko Ring a Bell.
Ne znam koliko vas je 2008. preživjelo na tržištu, nije bilo lijepo... a počelo je banalno... naprosto je sve izgledalo jako povoljno za kupnju.
Naravno da sam počela prerano kupovati u padu marketa. Sve što je bilo jeftino tijekom nekoliko mjeseci je postalo neizmjerno jeftinije.
A kada je postalo stvarno jeftino, više nisam imala novaca.
Kažu da tržište dulje može biti iracionalno, nego što mi možemo biti likvidni.
Onda je bio nekretninski balon i slom hipotekarnih kredita, danas je korona, stigla je i u Ameriku... market je na 28 500 , to je već više od 10% od ATH
I jutros sam se zatekla u istom mentalnom sklopu.... kupovala bih, kupovala bih... svi ti lijepi blue chipovi....
Da li kupujem dip ili downtrend ?
Ovog ću puta stati sa strane i čekati da postane jasnije u kom pravcu stvari idu.
A to je za vanjska trzista koja su na ATH.. Pa je za razmisljati koliko ce jos pasti da se malo valuacijje ohlade ..... nasi su i dalje debelo ubijeni.. sto ne znaci da mogu biti i vise ...
Ali ja to gledam ovako, ako jednokratno ulozis, onda je bitno u kojem trenutku uđeš, nije ugodno da ti odmah na pocetku padne 20-30-40%.... ali ako ti je to stil zivota, i kontinuirano ulazes godinama na trzistu kapitala, onda to nije toliko bitno.. dapace ako su pozicije pregrijane uvijek mozes visak investirati u ETFove obveznica .... pa kad dođe do neke big krize iskoristi i prebaci u dionicke etfove ili dionice
-
Ovo je stvarno ludo koliko je cape pao !!!
Srećom panamaxi su na vrijednosti za OK poslovanje, kao i TC vozarine
-
Mi smo plitko tržište. Ne možemo kontra ostatka svijeta.
kako ne možemo ?? dok su vani uglavnom bili na ATH, mi smo otprilike pri dnu ostali... ako to nije kontra svijeta onda neznam šta je ?? da bar imamo sreću da ZSE prati svijet bar sa 50% vrijedsnostima rasta ili pada :))
-
Jel ima živih? Šta se događa?
Nista.
Svi u cudu gledamo kako su nase prilike postale skupe kupnje 😄
a ništa vidjela ZSE da vani padaju pa kaže, moram i ja da ne budem crna ofca :))
to što su ameri i ostali morali pasti bar 20-30% da se ohlade samo dokazuje da već ZSE je ofca
-
A di ćeš ljepše nego super brojke na ubijenu cijenu.. iako ovo je ZSE... tako da je sve moguće