1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Milijarder

Posts by Milijarder

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Milijarder
    • March 12, 2023 at 10:21 PM
    Quote from st-brajo

ne, miroivina iz I. stupa je socijalna pomoć.

nađite mi stanje svog I. stupa, ako mislite da je to vaša lova, ako već niste u mirovini i plaćam janje.

za II. stup vam uredno stiže na e-mail, btw.

Quote from Paulie

Znači 30 godina doktora neurokirurga koji je u mirovinsko uplaćivao 1500 eura mjesečno i 40 godina blagajnice u Konzumu koja je u mirovinsko uplaćivala 200 eura mjesečno bi rezultiralo istom mirovinom.

Iako je doktor uplatio 540.000 eura, a blagajnica 96.000 eura.

Izgleda da je stvarno najbolje biti neradnik i bitanga. Malo je reći da sam zgrožen.

neradnik bi teško natukao tolike godine staža 🤷

Display More

Znam vrlo aproksimativno, kolika će mi biti mirovina, a vi o izračunu mirovine, očito ne znate apsolutno ništa, tako da završavam raspravu, jer nemam s kime raspravljati.

Laka vam noć! :)

Quote from Philidor
    Quote from Milijarder

Koliko uplaćuješ, toliko u mirovini dobiješ, kakva crna solidarnost!?

Je li to znači da ja koji uplaćujem višestruko od minimalca, na kraju dobivam istu mirovinu, kao i genijalac što uplaćuje doprinose na temelju minimalca, a ostalo dobiva na ruke.

NEĆE IĆI.

Prvi stup se doslovno zove i stup generacijske solidarnosti...

I, što je pisac time htio reći?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Milijarder
    • March 12, 2023 at 10:11 PM
    Quote from Paulie
    Quote from Milijarder

Je li to znači da ja koji uplaćujem višestruko od minimalca, na kraju dobivam istu mirovinu, kao i genijalac što uplaćuje doprinose na temelju minimalca, a ostalo dobiva na ruke.

NEĆE IĆI.

Upravo tako, mirovina nije socijalna pomoć, mirovina je zaslužena na temelju uplata. st-brajo je predložio da 75% uplate rezultira jednakom mirovinom, a samo 25% se vrednuje iznos uplate. To je suludo, i pogrešno na sto načina, jer potiče nerad u životu, jer sve rezultira istim rezultatom. Za je jednakost ishoda, ne jednakost mogućnosti.

Što se zdravstva tiče, i to bih stavio na jednak iznos svima.

100% tako!

• Milijarder
    • March 12, 2023 at 9:51 PM

NEĆE IĆI.

• Milijarder
    • March 12, 2023 at 8:50 PM
    Quote from st-brajo

sad imaš totalno suludi sustav di ti država kaže ako daš svoju mirovinu iz II. stupa u I. stup za postojeće umirovljenike, ja ti obećavam da će tvoja mirovina biti veća.

a svi znamo da tih novaca, iz postojećih uplata u I. stup fali, jer država tu uvijek mora alocirati iz drugih proračunskih sredstava

Mora, samo zato jer je država povlaštene mirovine, ugurala u redovne, koje se pune iz doprinosa zaposlenika.

Povlaštene mirovine se moraju isplaćivati odvojeno od redovnih mirovina iz proračuna RH.

Ali znamo da je politika kurva..... 8o :cursing:

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Milijarder
    • March 7, 2023 at 10:25 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from Milijarder

Inače pr

Kolega, je li vi to meni zabranjujete proširivanje i variranje teme koja se zove: "Ulaganje u obveznice", i usporedbu s drugim načinima ulaganja!? :) :/

I, Kolega probajte si naći slova s kvačicama na računalu!

A također Kolega, pitanja: kada smo mi to zajedno ovce napasali, da me tikate?

Pozdrav: ŠČ!

Pa da STE pratili sto smo pisali vidjeli bi da i ni ja nisam u obveznicama jer ima boljih prilika. Ali za one koji imaju u banci lovu ( a ima ih 35 mlrd.€) one su bolje nego imat 0%, ili da im banke poslje te iste obveznice uvale po 1% 🤣

Eto jeste sretni da se ne TIkamo 🤣, a ne pisem na kompu pa mi se neda zahebavat sa kvacicama, a mozda i nemam HR tipkovnicu 🫣

Display More

^^ ^^ ^^

• Milijarder
    • March 7, 2023 at 4:27 PM

Inače pr

Quote from D_artagnan
    Quote from Milijarder

Biti će ovo takva pušiona, da će se orit nadaleko.

U zadnjih par dana uložio dodatno u SPAN, i već sam u većem plusu od vaših obveznica!

A vi čekajte da inflacija sve poždere, pa možda dobijete obezvrijeđenih par posto i smežuranu glavnicu, za par godina! ^^ 8o

Vidim ja da si ti spavao na satu ili markirao pa nisi u toku oko cega i sto smo pricali 😅

Kolega, je li vi to meni zabranjujete proširivanje i variranje teme koja se zove: "Ulaganje u obveznice", i usporedbu s drugim načinima ulaganja!? :) :/

I, Kolega probajte si naći slova s kvačicama na računalu!

A također Kolega, pitanja: kada smo mi to zajedno ovce napasali, da me tikate?

Pozdrav: ŠČ!

• Milijarder
    • March 7, 2023 at 4:18 PM
    Quote from zdenkic

kako smo dosli na politiku od obveznica i dionica?

da si prosao dot com bubble, ili 2008, pa donekle i 2020 bi shvatio zasto se mora imati balansiran portfelj

naravno, ponovno zavisi koliko zapravo imas investirano, na male iznose obveznice bas i nemaju smisla

takodjer i ako si mlad, onda je bolje imat sve u dionicama, jer krizu budes dozivio i prezivio

Vrlo jednostavno.

Pravomoćno osuđena zločinačka organizacija navalila da uzme ljudima novac, iskoristi ga dok inflacija traje, pozatvara svoje dugove, i vrati raji ostatke!

• Milijarder
    • March 7, 2023 at 10:01 AM
    Quote from zdenkic
    Quote from boca

Kojeg brokera koristite? Interactivebrokers?

Jeste kupovali HR obveznice (prije ovih narodnih)?

Koristim ih nekoliko, ukljucujuci Interactive brokers.

Do sada sam dvaput imao hrvatske obveznice, to su bile one od 6+% posto, zadnja je dospijela, cini mi se 2019te, od onda su sve sto smo izdali bili jako losi prinosi, narodna je treca jer je ponovno kamata primamljiva.

Quote from Milijarder

U zadnjih par dana uložio dodatno u SPAN, i već sam u većem plusu od vaših obveznica!

normalno da jesi, dionice se nemaju sto usporedjivati sa obveznicama. totalno drugi instrument i namjena, tako da ne vidim bas smisao komentara.

Display More

Ovdje je jedini smisao zarada, a sve ostalo su gluposti i politika! :) :S

A ulaganje u obveznice je trenutno, zbog inflacije, teški gubitak i pokazatelj nedostatka osnovnog znanja iz matematike. ^^

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Milijarder
    • March 7, 2023 at 9:46 AM
    Quote from Laudator
    Quote from Milijarder

CERP -300 kom u petak!

napeklo se bureka u petak :love:

Izgleda da se peče i danas! 8o :love:

• Milijarder
    • March 7, 2023 at 9:39 AM

Biti će ovo takva pušiona, da će se orit nadaleko.

A vi čekajte da inflacija sve poždere, pa možda dobijete obezvrijeđenih par posto i smežuranu glavnicu, za par godina! ^^ 8o

• Milijarder
    • March 7, 2023 at 9:30 AM

CERP -300 kom u petak!

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• Milijarder
    • March 6, 2023 at 4:32 PM
    Quote from Manu

Na čemu se prelomio ovaj AZ-A? Do 2.2 je dobro išlo i onda opet nizbrdo zaostajući za drugima iz kategorije.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

https://hrportfolio.hr/mirovinski_fond/az-a-24

A koja je tek pušiona na AZ-C-u! :cursing:

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Milijarder
    • March 6, 2023 at 9:59 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Evo naše oronule uzdanice, ali, cash machine u Rijeci na ukrcaju! :) :love:

• Milijarder
    • March 3, 2023 at 11:20 PM

2.3. CERP prodao 900 kom ATPL.

• Ulaganje u obveznice

• Milijarder
    • March 3, 2023 at 6:22 PM
    Quote from zdenkic

ja sam bio onako 99% uvjeren da ce biti znatno visa nego 3.25

kao sto sam napisao prije, da su izasli sa 3.25, previse bi se ljudi htjelo upisat, morali bi vracat pare, stavljat limite, i bio bi fijasko

ovako je win win situacija

sad mi je malo zao da nisam jos vise ubacio...ah...

EDIT: jedino nisam zadovoljan sto je isplata kamata na dan zena...sad zna zena da imam, i ode mi kupon tik tak

Tako ti i treba, kada ulažeš u obveznice, gdje sigurno gubiš, zbog inflacije, a sada još i zbog žene. :D

• Milijarder
    • March 3, 2023 at 10:03 AM

Izgleda da se CERP ipak počeo danas iskrcavati, evo pratim:

5 kom, pa opet 5 kom, pa 11, pa ogromnih 15 kom, pa 6 kom.

Vrag odnio šalu! :)

• Milijarder
    • March 3, 2023 at 9:23 AM

CERP i dalje ne prodaje.

Mora da su pregovori o velikom paketu u tijeku!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Milijarder
    • March 2, 2023 at 11:36 AM
    Quote from Meri

Atlanska 95 super =O

Kolegice je li to znači ATPL 95% portfelja ili.... :/

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Milijarder
    • March 2, 2023 at 11:22 AM
    Quote from Marielena

Mene i sram reći koji postotak su mi brodari u portfelju 😅🙈

Samo hrabro! Da čujemo!?