Po načinu trgovanja sa ATPL , u zadnje vrijeme, jasno je da se radi o nekoj vrsti "dogovorne ekonomije".
Prelijevanje iz šupljega u prazno, ali na silu!
Po načinu trgovanja sa ATPL , u zadnje vrijeme, jasno je da se radi o nekoj vrsti "dogovorne ekonomije".
Prelijevanje iz šupljega u prazno, ali na silu!
Znaci nakon toga mozemo ocekivat povecanu potraznju za iron, znajuci za to sve sad je pitanje oce zauzimanje pozicija pocet ranije vec u prvom mjesecu i kako ce se trziste ponasat do tada, a bit ce zanimljivo i vidit kakva je potraznja s tim smanjenjem, puno pitanja.
Pa to sam odmah i pretpostavila da ce ovo umjetno ogranicavanje proizvodnje od strane komunisticke partije na kraju dovesti do povecanja demanda. Slican utjecaj kao zagusenje luka. Kao da je planska ekonomija ikada funkcionirala.
Planska ili dogovorna ekonomija je u nekim situacijama mnogo efikasnija od tržišne, kojoj je cilj samo stvaranje dobiti.
Planska ekonomija je nakon 45. godine od zemlje seljaka stvorila industrijaliziranu državu, koju su novopečeni opančari, nakon 91. zatukli i pretvorili u prah i pepeo!
A Kina i njen rast BDP-a, iz godine u godinu, je dokaz kako to ide!
Evo trenutne situacije!
mitkko: ja bi se nadovezao na cijenjenu kolegicu sa BDRY? Sijećam se da si ga crtao, bijahu neke trubde itd, kakvo je stanje sada? Hvala unaprijed!
Ja sam napravila jucer navecer za BDI. Izgledalo mi je to kao dno(barem lokalno).
Budem obrazlozila navecer ako nadjem vremena
Evo okrenuli u plus!
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…ljenja-15116067
Ajde, ovo se barem pojelo
Bolje to nego cjepljenje!
Dobro je, imaš još do ........ vrha! Samo naprijed! Samo je nebo granica!
Jesi li se već i vraćao danas u JDPL, jer je već pobjegla skoro 20% od dna!
Danas sam kupio samo ATPL.
Znate moje misljenje o JDPL, tu se nista nije promijenilo, super je to dionica i fundamentalno puno jeftinija od ATPL. Kupovat cu ju opet.
Danas mi je plan bio brzo uci u trejd sa cca 400.000 kn i profitirati na ovoj panici, a kako to zbog male likvidnosti ne mogu napraviti na JDPL, usao sam u ATPL. Na kraju dana mi je trejd bio u plusu 33.000 kn.
Definitivno je kod JDPL problem izlaska iz dionice.
Treba čekati jaki i povoljni vjetar za izlazak, ili više takvih uzlaznih nevera, kojih za sad baš i nema previše!
Display MoreDisplay MoreSkidam kapu...
Kako si odigrao brodare ove godine je fantazija...
Usao si u JDPL ispod 10kn...izasao na vrhu (75kn-80kn)
Usao si u ATPL isto na dnu na 190kn (i prodao puno prerano) pa sad opet pogodio lokalno dno...i sve to sa respektabilnim kolicinama...
Uz to savrseno baratas FA i filtriras podatke, a ni TA ti nije nista losija...
Impresivno...iskrene cestitke
Bravo
👐👐👐👏👏👏
P.s. i jos oborio rekord u mrtvom dizanju i cucnju (valjda)...ide te i gotovo🤭🤭
Pao je danas rekord i u cucnju Sutra je na redu bench
Dobro je, imaš još do ........ vrha! Samo naprijed! Samo je nebo granica!
Jesi li se već i vraćao danas u JDPL, jer je već pobjegla skoro 20% od dna!
Display MoreKupio sa danas da vas malo podrzim. Podmetnuo sam ledja na 36x. Ne valja ostaviti drugara samog u nevolji
Skidam kapu...
Kako si odigrao brodare ove godine je fantazija...
Usao si u JDPL ispod 10kn...izasao na vrhu (75kn-80kn)
Usao si u ATPL isto na dnu na 190kn (i prodao puno prerano) pa sad opet pogodio lokalno dno...i sve to sa respektabilnim kolicinama...
Uz to savrseno baratas FA i filtriras podatke, a ni TA ti nije nista losija...
Impresivno...iskrene cestitke
Bravo
👐👐👐👏👏👏
P.s. i jos oborio rekord u mrtvom dizanju i cucnju (valjda)...ide te i gotovo🤭🤭
Kada te ide karta, kada je sve savršeno, kada ti ide sve od ruke, zabrini se, jer znači da si na vrhu, a onda slijedi .........!
Bogami i meni tako.
Srecom ne ovisim o tome.
Necemo gladovati.
I vama otelo auto? Ajde lakše mi je kad nas ima, šetat ćemo, samo da nam cipele ne izbiju
Kretanjem do zdravlja! Svako zlo za neko dobro.
Nisam ništa kupovala ni prodavala, ali ipak ode jedan auto vise klase, rekla bi kolegica Ivana 7,samo ona vozi uglavnom u suprotnom smjeru. 😂
Užasan dan 🥵
Bogami otišao i meni, ali u zadnjih sat vremena, su mi vratili Fiću.
Kad krene dole sve ide, bez obzira na izvješća...
Neka se ispucaju do podne, kasnije to okrene...
Biti će još finih ulaza.
Hvala drhtavim ručicama.
Dajte još malo i niže!
Poštovani
Ovdje je najbitnije da se zna da su brodarske dionice uvijek u opasnim vodama. Ciklus je tek započeo i to je činjenica a trebate će znat kad napustiti brod. Ja sam na AP lijepe novce izgubio jer nisam vjerovao da dionica može tako nisko pasti ali u tadašnjem ciklusu toga nije bila svjesna ni ondašnja uprava. Imam priliku za popravni ali pogledajte koliko je godina prošlo. Dobivali smo i dionice od AP ....
Sve ste lijepo rekli, brodari su izuzetno volatilni, toga treba biti svjestan, i upravo na to i ja stalno upozoravam. Ali sa druge strane, ne treba zbog toga izbjegavati brodare jer se tako puno propusta. Brodari nisu i nikada nece biti "buy and hold", zato se treba pozicionirati u skladu sa situacijom.
Mittko, kakvo je tvoje predviđanje za kretanje cijene JDPL-a, u nastupajućem mjesecu, a i duže!
Display Moresa današnjim danom METSS postaje trgovina KRK!!! kaj upučeniji znaju o tome. malo mi neobično da na krajnjem sjeveru kupci sada kupuju u trgovini krk! kaj je sa trgostilom i trgocentrom? slijedeći za pripajanje?
Nema se tu što za reći, sve kako je već najavljeno.
Vjerujem da će "Trgovina Krk" pisati samo na računu, a maloprodajne poslovnice će se i dalje zvati "Metss". Tako bi svako razuman napravio, pa vjerujem da će i oni.
Što se tiče daljeg pripajanja, sljedeći na redu je, kako kažu u prvoj polovici 2022. godine, Trgostil d.d. Naravno, i oni se pripajaju Trgovini Krk d.d.
Zašto će Trgovina Krk biti nositelj maloprodaje, ne znam... "statutarni razlozi"... šta god... Uglavnom, sve to skupa itekako ima smisla.
Ne žale novaca za opremanje i modernizaciju. Počinju izgradnju još 4 prodavaonice. Krasno, nema što, ali u ovim uvjetima bi možda s tim valjalo malo pričekati.
Trgovina Krk je puna keša kao šipak koštica!
Evo malo o situaciji u pravosuđu u RH: Krunislav Olujić: 'Pravosuđe je nepopravljivo, a Plenković nije demokrat nego klasičan autokrat. No to sam o njemu znao od početka' - Novi list
Moram priznati da je vrlo neobično da je cijena ovoliko pala, moguće da se nešto valja iza brda. Možda odluka da ne ide dividenda do daljnjeg, zadnji put je na info o zabrani isplate dividende cijena pala 5 kn mada iskreno poklopilo se s potresom u ZGu. Moguće da stvarno kreće sr@nje sa švicarcem. Treća opcija je da ljudi izlaze i ulaze u sve ove papire koji su imali brutalna izvješća a bilo ih je mada je neobično da da zbog toga cijena ovoliko ode dolje. U svakom slucaju nije ugodna situacija...
Ne samo sa švicarcima nego po novome i sa euro-kreditima.
Sve se vraća sve se plaća!
Budite realni, preko 60mk
Budimo realni. Tražimo nemoguće!
moram primijetiti 'bježaniju' iz PTKM, ADPL, OPTE...
u RIVP, ATPL i ATGR
ipak izvješća daju ton trgovini
ATPL?
Evo nisam izdržao do izvješća, kupio atpl po 502 kn. I mislim to je to, više ne kupujem, dosta mi je.
Kolega potpuno te razumijem, i meni se omaklo na JDPL, i to preko nekoliko puta!
Ozbiljno razmišljam da zatražim stručnu pomoć .
Kolegice i Kolege, što možemo danas očekivati?
Je li izvještaj danas?
Trebao bi biti danas poslije 16:00 sati.
Kolegice i Kolege, što možemo danas očekivati?