Da znaju ne bi ispalo ovakvo njesra.
Posts by kupoprodajnik
-
-
Problem je u tome sto je HT imao obvezu raspisati natjecaj, i proveo ga je, angazirati banku, i jest, i izgubiti prava, i to ce ako treba, ali nigdje ne pise da ima obvezu do tada i tada prodati dionice, pod prisilom, a pogotovo ne ZABA. Zapravo, nakon srpnja 2021. nitko vise nema nikakvih obveza. Mozda kamate i neulazak treceg cine status quo najboljom varijantom za obje strane.
-
Postoji i teoretska mogucnost da i nakon sto HT izgubi prava sve ostane status quo.
Jos godinama, zauvijek. Optima radi, placa dugove, nema prodaje. Nikad.
AZTN je samo bitno da se dekonsolidira iz HT grupe, a kakve ce dogovore raditi HT i ZABA neformalno, hoce li to cuclati jos godinama nikog nije briga.
Ovo je naprosto lose odradjen posao. Vjerovatno namjerno.
-
Malo zelenila vani, a nije proljeće
Odlicno. Ma nema zime, uskoro odlijepljujemo od lokalnog dna i selimo na neke razumnije razine.
-
Jako dobro.
Na Alibri se jasno vidi da su panamax charteri za dulje periode s vecim vozarinama nego za krace, sto je inverzno od normalnog, a sugerira odlican outlook za narednih par godina.
Jooooj kako ce letjeti perje...
-
Kolega brajo, ipak ste inteligentniji od toga da mijesate svjetske dry bulk vozarine i trenutno stanje kruzerskog sladoledarstva u DU, zar ne? Lijepo su rekli da Batala stoji pending further notice. I neka. To se zove diverzifikacija rizika.
Sad je fokus na rezultatu za Q3, a on bi mogao ovisiti o onom sto sam objavio gore. Poplave u Kini, uvoz zitarica itd. Panamax rates...
Probajmo barem ponekad drzati se merituma stvari.
Pozdrav i ugodan odmor u DU!! Zivili!
Ma znamo, kad kupis po 200.. onda ce to po analizi bar na 280-300 😂
ako se odluči na kupnju po 200 znači da se dogodila neka značajnija promjena u nečemu i ima logike da tada očekuje navedene cijene, ja ga smatram vrlo logičnim ulagačem, jer burza je živ organizam, gdje i svatko od nas čini jednu malu stanicu
Da. Recimo pomak u ocekivanim vozarinama. Sto naravno kakti opet opravdava takvo burekolosko sijanje pameti svima na forumu. Uzas...
-
Zavrtio sam ovdje vise nego dobro, mozda sam neobjektivan, ali zasto je to sve skupa takva muljaza? Da nema nikakav info tko ce i na koji nacin preuzeti zadnji komad telekom trzista u RH? Koji je btw i izlistan na burzi. Zar apsolutno nista ne obvezuje nikoga da isporuci kvalitetne informacije o tom procesu? Nego nekoliko ljudi ima pravo znati sve, a svi ostali nista. Jel to ok?
-
Da li su nekadasnji naimxs i sadasnji naim ista osoba? Tesko mi je reci. Prvi mi je otvorio oci na vrijeme, a sadasnji mi se cini kao trol. Da li je moguce da nisu isti?
Naime, koji si??!
-
Pa isto sam napisao i ja prije par dana.
Trebala je biti javna drazba. Uvjeti i podaci su svima poznati nakon citanja, dodjes, licitacija i bok. Zasto ne bi moglo? Naravno da bi. Ali eeeejjj, kako bi se onda muljalo?
-
Da bi TA radila kako treba nije ponekad lose zaviriti u fundamente koji u realnom svijetu pogone poslovanje doticnih dionica. Inace je to stvarno cisto laprdanje.
-
Da, rasti ce jos neko vrijeme, i evo zasto:
https://edition.cnn.com/2020/08/08/eco…-hnk/index.html
Bez velikih prica, ali fakat ne treba biti Sherlock Holmes da bi se zakljucilo sto stoji iza rasta vozarina za panamaxe. I sto ce izgleda stajati u narednom periodu.
Kina ce morati uvesti izmedju 10 i 20% svoje ukupne potrosnje hrane ove godine, iznad onog sto bi uvezli inace. A to su fakat goleme kolicine.
-
Nije stvar u objavi ovakvoj ili onakvoj. Stvar je u samoj sustini natjecaja i uopce u uvjetima i trajanju koncentracije.
Sad se zapravo vidi da je zapravo netransparentnost glavna odluka cijelog procesa. Ali i bezkriterijnost. Teoretski i prakticki, mogla je doci ponuda od 17 kn po dionici, a ako HT-u vise odgovara jos otezanja on ju odbije i bok. Trebalo je em sve bitno javno dostupno jer postoji javni interes, pravo dionicara da znaju sto i kako utjece na vrijednost njihove imovine, em je trebao biti jasan kriterij da se ponuda iznad nekog iznosa ne smije odbiti vec da se najvisa takva protekom nekog roka automatizmom provodi na SKDD-u i bok.
Koji bi to bili pravicni, funkcionalni, zakonski ili bilo koji argumenti protiv tako poslozenog natjecaja? Nikakvi. Ali smecadiji to ne odgovara, kao niti njihovim jatacima u institucijama.
Mislim, budimo realni, kakva je to uvjetovano dopustena koncentracija koja traje ni vise ni manje nego 7 GODINA??!!??
Dva hebena svjetska rata pocnu i zavrse za to vrijeme!!
-
Ma to je sve pricam ti pricu.
Da je ikada bilo zelje za transparentnoscu i da se posao odradi kako treba sve je moralo biti pod lupom javnosti. Dionicari imaju pravo znati, ili ako nemaju bi morali imati pravo znati, za svaki detalj postupka u svakom trenutku. Tko je dao ponude, kolike su itd.itd. A ne da moramo slati mailove i doslovce se prijetiti ljudima iz AZTN da daju podatak da li HT predao papire za natjecaj ili nije.
Trebalo je biti napravljeno da potencijalni kupci pogledaju papire iz nekog data room, dodju jedan dan na drazbu, licitiraju i kraj fucking hebene price!! Zasto ne bi moglo biti tako? Koja je razlika izmedju prodaje telekoma i krave na placu? Nema je!! Samo su ovdje veca gospoda pa im treba vise papirnatog prostora za muljazu.
-
A i to nikad ne bismo vidjeli da nema ove pandemije. Ovo je jebena 100-godišnja slučajnost i tko sad to ne iskoristi, za života više nikad neće imati ovakvu priliku.
Čim se pojavi cjepivo...perje će letjeti na sve strane.
A nije to tak ni daleko...
Tu sam ja cijelo vrijeme....malo pritajen, ali ovdje....
Toooo!!! Pa djes ba!?! Bas si nam nedostajao...
To i ja kazem, uskoro ce letjeti perje, purani, dionice, vozarine...
Sad se kupuje, kad nitko nece, kad svi nesto gledaju i cekaju.
A po pitanju korone, na americkim forumima je sve cesca teza da cim Trump izgubi izbore otkrit ce se em da imamo cjepivo em da ni to nije tako strasna bolest. Ipak broj mrtvih ne premasuje znacajno broj mrtvih od proslogodisnje gripe, cca. 500-600k ljudi.
Sve je relativno, pogotovo ako si demokratski sponzor, zoves se Bill Gates i imas karte u rukama.
-
Ovo je totalna sprdacina zapravo.
Svi se kao nesto kunu u pravnu drzavu i tvrde da je prodaja HT paketa privatna stvar i da to regulator nema sto pitati, da mi nemamo sto znati itd. TO JE LAZ!!! Itekako imamo pravo znati sto se tocno dogadja u svakom hebenom trenutku s procesom prodaje, ponudama i svakim detaljem transakcije zato jer se radi o izlistanom drustvu i svaka ta informacija je cjenovno osjetljiva i nema apsolutno nikakvog rezona da ju neki ljudi tamo imaju, a dionicari ne!! Pa zar moram crtati tu najobicniju zdravorazumsku cinjenicu??!? Treba bagru istjerati na cistac!!
-
Ja samo kazem ako bude negativna projekcija i padanje gdje ce stati. Prije 130kn nece.
Dao Bog da Vi kolega Kupoprodajnik dobro zaradite. Sve 5. Ima dionica jos za igranje.
Al kad gledate graf i kad Vam nesto tuče u oči..i poprilično ste sigurni..oprezno kolega...vidjeli ste na Optimi kako se izgubi 25% u jednom danu.
Ako vozarine okrenu debelo u minus i potraju onda nije greda ni da ode ispod 100 kn. Pa i 50. Sve je moguce.
Samo sto to ne smatram vjerovatnim u trenutnoj konstelaciji.
P.S.
Svjetske vozarine i AZTN-HT muljaza nisu bas isto pa ne znam kako bih to usporedio.
-
Pozivao sam na kupnju na 226kn...slijedio je rast i bio sam u pravu...sad vjerujem u pad ispod 200kn. Evidentno je da Saponia pokriva gubitke Brodomerkur i Mepasa. Prihodi i ovaj kvartal u padu cak 7%. Po meni je ovo tocka prodaje
Je ga lupetas...ko Maksim po diviziji...
Zestoko. Ali ima "volumen igre", mijenja taktiku pa nema sanse da ne pogodi.
-
Optima je trebala biti ta koja ce u 2020 pogurati ovu saku jada od burze. Ali izgleda da nije sudjeno.
Maybe next year.
-
Dosta ih zaziva rast..a ja sam misljenja kako ce Atpl uskoro ostvariti novo dno u 2020.g. Ja gledam tehnicki i sve zove pad.
Trentutno ne bi dao vise od 130-135kn po dionici.
Legitimno.
At the end of the day it is all about rates.
Ako mislite da ce vozarine znacajno dolje onda ce se i vasih 130 kn ostvariti.
U suprotnom nece.
"Tehnicki..." - Majko moja... A sjecam se jako dobro na nekim drugim dionicama da se "tehnicka" slika znala promijeniti vec za koji dan, isto kao i vase "tehnicko" misljenje.
-
Mozda zvuci bezveze i glupo s obzirom sto se desilo u petak, ali meni bi uskoro Optima mogla postati best buy. Pogotovo ako dodatno padne u ponedjeljak. Sto vi mislite?
Slazem se. Ima razloga za vjerovati u to. Na kraju krajeva, regulatorni zahtjev se mora ispuniti. Optima se mora prodati, tj. dionice ce sigurno promijeniti vlasnika. Za neku cijenu vecu od 4 kn.