1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kupoprodajnik

Posts by kupoprodajnik

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 4, 2020 at 11:15 AM
    Quote from sveps
    Quote from zlocesti

Nikada od mene burzovnog mešetara.

Ne mogu predvidjeti reakciju mase, ne ide mi ta psihologija.

Vijest o produljenju natječaja i omogućavanju javljanja na natječaj svima zainteresiranima, a ne samo iz branše meni je bila dobra vijest

Tržište reagira snažnim padom.

Poklopilo me na bidu.

Ostalo/ propalo hvala im

Al' to je sve, šmrcko

Tržište može dulje biti iracionalno nego što mi možemo biti likvidni

Display More

tržište je uvijek racionalno. Tu imaš dvije komponente

- što ako nema ponuda?

- što ako će se ova igra s iskrcajima/ukrcajima nastaviti (poučeni iskustvom to je realna opcija)

zašto ne prodati i probati dokupiti 10% jeftinije? Sve je to dio priče pa si svatko odluči kak mu paše. Ja sam dosta puta na Optimi bio preoprezan i nedovoljno pohlepan. Jbg

Display More

Ma je li?

6.35 je skupo, a 5.65 je ok jer postoji mogucnost da nema ponuda?!? Kakva je to logika majko mila??

• kupoprodajnik
    • March 4, 2020 at 10:32 AM
    Quote from hugh

ajmo sad ovak.....budući da kažu da je tržište uvijek u pravu a cijena je stvarno luđački pala......kakve su mogučnosti ukoliko do ponude u ovom krugu ne dodje?....imam opte, da nebi bilo da drukam......koliko je uopće realno i moguće da se nitko ne javi i ne pristupi dubinskom snimanju?.....

Po meni, to je nemoguce. Jer onaj tko bi spekulirao s nedolaskom riskira da dodje netko drugi i pokupi mu ispred nosa.

• kupoprodajnik
    • March 4, 2020 at 9:58 AM
    Quote from zlocesti

Nikada od mene burzovnog mešetara.

Ne mogu predvidjeti reakciju mase, ne ide mi ta psihologija.

Vijest o produljenju natječaja i omogućavanju javljanja na natječaj svima zainteresiranima, a ne samo iz branše meni je bila dobra vijest

Tržište reagira snažnim padom.

Poklopilo me na bidu.

Ostalo/ propalo hvala im

Al' to je sve, šmrcko

Tržište može dulje biti iracionalno nego što mi možemo biti likvidni

Display More

Ni od mene! :)

Iskreno, nakon vijesti od jucet ocekivao sam pozitivnu blokadu.

• kupoprodajnik
    • March 4, 2020 at 9:50 AM

Evidentno se uvukao ogroman strah. Ali od cega? Da ce doci poneka bolja ponuda?

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 4, 2020 at 12:18 AM

Ne znam zasto onda prihodi Adpl rastu. I projekcije kazu da ce rasti po jakim stopama i dalje. Kako to? Kako to?

Pa zato jer Adpl ne radi u auto industriji nego u industriji auto interijera. A ona je sve zahtjevnija, ljudi hoce sve finiji interijer, sve lakse i ljepse i manje smrdljive materijale. Sto ce sve elektrifikacija automobila samo pojacati. Baterije su teske. Sto znaci da morate stedjeti masu na drugim mjestima. U tome je cijela ideja ulaganja u tehnologiju i napredak. I zato imaju ugovore do 2028 itd. Ok?

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 9:34 PM

Sama cinjenica da drevo kupuje i dalje, a to su dudeki dobro potkovani, ne vjerujem da je tu ista slucajno, meni dosta govori.

Plus sto je tu sad i novi igrac u top10.

Ma gle, ovo je zadnji slobodni komad ultrapenetriranog i saturiranog trzista. Nema nacina da se ne pomlate za to.

Onaj tko kupi ima trostruku korist:

- kupio je korisnike,

- te iste korisnike nije dobio konkurent,

- ne mora trositi na pridobivanje korisnika vec bas suprotno, broj korisnika mu omogucuje optimizaciju i konsolidaciju.

Zato su u pravu oni koji tvrde da bi ovdje premija mogla biti oko pola neke normalne cijene. Ni 11 ebitda ne bi bilo iznenadjenje.

• LKPC (Luka Ploče d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 9:09 PM

Koje se gluposti ovdje pricaju.

Cijena se stopa, ok, ali na nacin da se ne dize pa se onda ni mali ne ukljucuju.

Meni osobno to izgleda kao da se netko iskrcao i krenuo ganjati priliku na Optimi i negdje drugdje. Jer ovdje ne znamo kad ce biti divka, ponuda, dizanje cijene ili sto vec, a drugdje se vec igra.

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 9:03 PM

Ako se ovo radi zbog UG-a onda ce to UG i uzeti, ma sto god Nijemci i Austrijanci smislili da to sprijece. Nema vise Danke Deutschland, RH je americka kolonija od 1995. Sve se vise mislim da je Buzin shvatio da ovi nasi petljaju sa zakonom, da bi se spetljali i da ga promijene te da je stoga izmjena uvjeta natjecaja najelegantniji potez. Dodje netko sasvim lijevi, kakti nepovezan, uzme Optimu, a kad se zakoni popeglaju spoje to s Tele2 koji su vec kupili i bok.

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 6:09 PM

Zdravo Slobodane!

Bit ce tu jos svega. I vijesti i glasina i svega ostaloga, za trejdanje rodjeno.

Radi se o veeeeelikoj lovi i o golemom strateskom ulogu, da li biti na trzistu kao relevantan igrac ili ne.

Ako se igra da UG udje to znaci da je Buzin nazvao i onda nema majci, tako ce da bude, tako mi Manitua!!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 6:05 PM

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…-nadu/10041124/

Znaci totalna burekologija od virusa.

Uskoro i to pometemo pod tepih i punom snagom naprej!!

Pesimisiti, u misju rupu!

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 4:32 PM

Za taj zahtjev da ce ici se moglo znati.

Ali nema nacina da je itko mogao znati da ponuda NECE biti, ni od koga. Mozes jedino znati da HOCE biti, ako radis u A1 i u sobi do tvoje se pise ponuda.

Po meni ovo je sjajna vijest jer sugerira da ce doci jos netko.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 1:31 PM

I neka ne daju jos neko vrijeme, sto se mene tice. Ali ne daju niti da pada, da im ne pomrsi portfelj. Drzeci ju jeftinom osiguravaju si prinos i rezervoar za povoljnu kupnju. Ali i tome ce jednom doci kraj. A dotle prst u uho i brati divku i polagani rast.

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 1:18 PM

Za pjesnika ne znam, ali evo mene s ogranicenim ulogom da ispratimo finale. Nisam mogao vjerovati da ce se dan poslije natjecaja moci kupovati po 6.xx. Mozda je i to previse, tko ce ga znati. Ali vjerujem da ponuda ima i da ce za barem 10 kn to i otici ove godine.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 1:15 PM

Ma nije nikakav mazohizam. Nego je free float dosta velik i uvijek ima prodaje. Upravo to omogucuje relativno nisku cijenu i dobar dividendni prinos. A kako raste poslovanje rast ce i cijena.

• Best buy

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 11:47 AM

Vjecno ne moze, ali jos vrlo dugo ne da moze nego sigurno hoce. Ja za svoje tvrdnje imam materijalne dokaze, monetarnu politiku, sadasnju, i najavljenu, a vi za svoje nemate nista osim nagadjanja.

Coronovirus je kratkotrajan poremecaj. 80-90 tisuca ljudi u Kini i tamo se vec vidi kraj. U EU ce slicno tome doci do 50-100k i kraj je i tu.

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 11:38 AM
    Quote from du_Lac
    Quote from Mrcash

Da ove točkice na kraju kao da govore ima ih još osim dvije navedene. Iskreno neznam jeli ovo clanak na osnovu neke info ili tek tako da se nešto napiše.

Što se tiče objave koliko je zainteresiranih i po kojoj cijeni, pa ako to nije cjnovno osjetljiva info neznam sta je? Trenutno sigurno bar 20ak ljudi je vidjelo ponude, dakle imaju službeni insajderski info. Nje mi jasno kako je moguce da se ništa po tom pitanju službeno ne očituje.

Ponude su dobili odvjetnički uredi koje je HT angažirao za proces prodaje. Vjerovatno još niti u HT-u ne znaju za sadržaj ponuda, a možda čak niti za broj. Od odvjetničkih ureda ne cure informacije tako lagano. Pogotovo iz odvjetničkih ureda zaduženih za trgovačko pravo. Inače bi takvi odvjetnički uredi drugi dan mogli staviti ključ u bravu jer nitko s njima ne bi želio više poslovati.

S ovim zadnjim se slazem. Nacelno.

Ali i dalje smatram da je pravo javnosti da zna ispred prava na miran rad odvjetnickih ureda. Ovo je publicly traded stock i ne mogu cjenovno osjetljive info nekima biti poznate tjednima, a drugi neka se pacaju.

• Best buy

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 11:34 AM

Da bi nesto bilo bull trap prvo bi se morali uvjeriti da je coronavirus preokrenuo dugorocni uptrend uzrokovan jeftinim novcem, a ne da nema nikakvog dokaza za to vec dapace, najavljuju se nove monetarne mjere. U sukobu tisuca milijardi dolara i omalene gripice kladim se na ovo prvo.

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 9:58 AM

Ovo je ozbiljna manipulacija trzistem i treba pisati prijave. Ako nekome nije jasno da je skrivanje info o ponudama zlocin onda nemamo sto razgovarati.

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 9:56 AM

Nema panike. Ja nemam dionice. Ali komentiram ovakav bezobrazluk. S pravom.

• kupoprodajnik
    • March 3, 2020 at 9:53 AM

Ovo je nevjerovatan zlocin. Doslovce za kazneno gonjenje. Radi manipulacije trzistem skrivanjem cjenovno osjetljivih info.

Ceka se taj trenutak godinama i sad nitko nista ne javlja oko ponuda. Ako je nesto cjenovno osjetljiva info onda je to.

Treba pisati Hanfi da izvoli izdati nalog da se ocituju: tko je sve dao ponudu i koliko je ponudio.

Nema se sto tko praviti grbav i skrivati iza sluzbenih formulacija. Pravo investicijske javnosti da zna mora biti jace od clanaka i kerefeka.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt