Kolege, kakvi manji minusi? Za tjedan ili dva tri dana? Pa kod nas je tek buknulo malo jace sad preko vikenda. Sve ce tonuti kao kamen. Dosadan sam vec sam samome sebi i baniraju me zbog vec recenog, ali istina je jedna i jedina. Tek je krenulo, otkazi su tek poceli, bankroti jos nisu, a hoce, i kroz koji mjesec dva ce se tek poceti statisticki obradjivati razmjeri stete u ekonomiji i nazirati projekcije sto ce biti najesen, zimu i iduce godine. Ali da ce biti nezamislivi uzas, hoce.
Posts by kupoprodajnik
-
-
Problem s ovim je sto nema cjepiva, tj. nema trajnog rjesenja.
S karantenom se moze prigusiti zaraza, smanjiti sirenje, a onda kad olabavis karantenu u lipnju ili srpnju krece nova tura, do cjepiva. Znaci ide dugo mucenje. I neodgovorno je od vlasti da to jasno ne kazu. Da ne kazu koje su projekcije steta od tih mjera. Koje su dugorocne posljedice. A koji su benefiti.
Vjerovatno zato jer kad bi to rekli podrska karanteni bi bila vrlo mala. Sad je velika, samo zato jer se racun tek poceo pisati, jos nije stigao. A stici ce, i bit ce zapanjujuc.
-
Da nije bilo ponuda objavilo bi se vrlo brzo. I preslo na drugi stage prema nalogu AZTN. Tako nekako logika to nalaze.
Kako se to nije desilo (mozda hoce, mada nema smisla) ekipa percipira da ih ima i cijena raste.
Cista spekulacija, i jedno i drugo.
-
Da, FI je zapravo zacudno dobar. Nitko se nije niti osvrtao na to jer su svi u prici oko preuzimanja. I uz vecu amortizaciju dobit je puno veca. I NT dobar isto.
-
kupoprodajnik
Kolega opustite se ...nije sve u novu..papirićima, kakav divan dan, uživajte...kkao došlo tako će i ovo proći..
Bitno je preživjeti i živjeti u skladu s amogućnostima..samo polako..svi ćemo doći na svoje, netko prije, netko kasnije...
Slazem se. Evo bas idem na jogging na Jarun. Divota. Steta jedino sto ne mozes pivicu nigdje popiti, eh...
Budemo iz kioska.
-
Preokret će doći kad svi vi koji ga očekujete prodate u odaju i postanete zagriženi pesimisti. Tako je bilo i na Agrokoru, a i prije toga.
Nema preokreta dakle dokle god ima prostora za pad, a ima ga johoho, kako vani tako i ovdje.
-
na 8-9 kn ne kratiti ili ne prodati ako si imao više od 20-30 000 kom je ludost. Meni je na tim razinama i 5000 kom bilo to much držati jer sam znao da ako ne dođu ponude ide se natrag na 2-3 kune... pa to je na 5000 kom 40 000 kn alo!? A koliko je na 30 000 ili ovaj što kaže da ima 129 000 kom.. nevjerojatno. A ja sam kockar. Moš mislit.
To što si ti sitni kokosar neznaci da i drugi moraju biti takvi. Krešimir kopsejak ima 500k komada I nije prodao niti jednu jedinu dionicu od kad je cijena krenula sa 1.6 kn, a on nije bilo tko. Ova korona kriza je sve pogodila, tako i optimu
Upravo tako. Da nije bilo ovog cijena bi bila 7-8 kn. Poklopilo se sve... No dobro, sacekajmo...
-
Postoje valovi i valovi.
Oni veliki, i oni mali unutar velikih.
Ovi drugih ima i bit ce ih puno, do trenutka dok se ovaj veliki ne okrene.
To je nije stvar rasprave, misljenja... To je tako.
-
Zar ne bi A1 trebao poslati "bilo kakvu" ponudu samo da izbiju Optimu iz ruku HT-a?
Ne zato, nego zato da ne uzme UG. Ako UG uzme onda je razlika samo 10ak% u korist A1 i to se okrene kroz godine. Ako uzme A1 onda je razlika 20% i vise i to je cementiran duopol, skoro.
-
Po meni, firma od 5% trzista u smislu broja korisnika i 500 mil prihoda koji se mogu i povecati i troskovno optimizirati mora imati kupce. Nema nacina da nema. Pogotovo zato jer ako ne uzmes ti jer se neckas uzet ce onaj drugi. Ovdje se radi o postavljanju dugorocnih trzisnih odnosa. Ogromna lova je u pitanju.
-
Bit ce up, sigurno, ali puno vise down prije toga. Kinezi su zaustavili, i jos karanteniziraju, jer nema ni cjepiva ni imuniteta. Cim krenu jace na posao i putovanja buknut ce opet jos jace, na sto mjesta. Zaboraviti sve do next year. Samo kratki trejd i bok.
-
danas zanimljiv dan, mi smo se taman zaustavili na značajnom otporu, ako to padne idemo nisko... oko 1200-1250 za početak. Ameri su probili 20 000, oni bi mogli i do 15 000 a onda svaki bod ispod toga je dobra prilika za ulazak.
U prošlpj recesiji su pali sa 14 000 na 7000.. dakle ova bi bila 29 000-14 500??
Kolega, uzmite skalu od 25y za Dow Jones, spojite dva zadnja velika dna i povucite pravac do 2021. To vam je otprilile ovo dno koje slijedi. Da, oko 5-6k bodova. Nije to ni nelogicno: sto se vise leti nize se pada, a sad postoji i strahovito jak razlog za to. Disrupcija ce potrajati. Mnogo puta vise od dosadasnjeg trajanja pada, a pogledajte koliki je sad bio.
Tko je sad u cash-u mogao bi docekati AAPL po 50ak dolara, Rivp po 3 kn, Adpl po 20-30 kn i sl. Smijesne cijene. Doista.
-
Upravo sam to htio reci. Dno je toliko duboko da se niti ne vidi. Jer nitko nema niti najbljedju ideju koliko ce disrupcija trajati. Ako potraje 12 do 18 mjeseci, sto je realno, sve ide u stecaj osim prehrane i telekoma.
-
Poslao sam im ja.
No reply.
To se je toliko osililo u svojoj svemoci da ih nije briga.
-
Ovdje su se pisale prijave i za manje od ovoga. Ovo se ponavlja danima.
Sve sam više mišljenja da trgovanje treba obustaviti, jer cjenovno osjetljiva informacija nije dostupna svima
Nazalost, bezobrazkuk nadleznih vlada i dalje.
-
Onu odgodu su objavili malo poslije 8 ujutro. Tako da vjerujem da ce ujutro nesto osvanuti na burzi. I skupstina je sutra, namjerno sazvana za dan poslije. Jos malo strpljenja...
-
Nista se nece i ne smije promijeniti u fundamentima slobodnog globaliziranog kapitalizma jer bi to bio put u mnogo neslobodniji i losiji svijet. Ni slucajno.
Ono se hoce i treba desiti jer razvoj mehanizama ranog prepoznavanja slicnih ugroza i pravodobne reakcije. Nesto kao QE kad zaskripi s financijama, interventni fondovi i sl. Ali medicinski i globalno.
Medjutim, ovo niti ima potencijal niti ima opravdanje da se stubokom mijenja svijet i odnosi u njemu.
-
Prodaje se posljednjih 4-5% visokokonkurentnog, zasicenog i profitabilnog trzista. Ono, zadnja glavica kupusa na cijeloj pijaci. I da nece biti ponuda?!?
Stvarno svasta. Mozda sam ja nesto krivo ubrao, ali totalno...
-
Jel netko pisao Hanfi? Bez da ih se gnjavi nece nitko nista.
-
Da nema korone cijena bi bila na 7 kuna ili vise, na razini Crobija od 2000.
Sad je tu jer je strah trejdera ogroman. Prodaje se i s gubitkom samo da se ugasi strah.