Ma kakvo odbijanje. Jedino sto je tocno da ce se mnogi nauzivati straha do tada.
Posts by kupoprodajnik
-
-
Bit ce tu jos cekanja, ne idu pregovori bas tako brzo. I valova ce biti. Mozda je najbolje jednu kolicinu drzati za blokadu, a ostalo za trejd na sentiment trzista.
-
Procurilo je to da nema odgoda, nema objave da nema ponuda i da stvari idu svojim tokom. Realno je ocekivati stabilizaciju oko 5 kn, mozda i vise, ovisno prosjecnoj percepciji prodajne cijene i roka izvrsenja iste.
-
Slabasno je to sve ovdje. Ljudi prodaju dionice jer ce trebati za hranu. I to je nasa realnost. Protiv toga se ni fondovi ne zele niti mogu boriti.
-
Realan skroz, ali tko misli da ce proizvodnja krenuti u travnju se vara.
Ako bude u lipnju gladi bradu. Jer nasa Vlada je uletjela u ovo, strah je ogroman, a uopce nema exit strategiju, tj. kada pustiti, kojom dinamikom, sto ako se opet krene vracati itd. Puno je tu viseslojnih rizika.
-
Za kolicini novaca koje farmaceutske kompanije muzu, tisuce milijardi dolara godisnje, a muzu ih zahvaljujuci zdravstvenim sustavima, tj. poreznom novcu gradjana, ne da bi morala postojati cjepiva za sve poznate viruse (nema cak ni za sidu koja je tu vec 40 godina, sto je sramota) vec bi preventivno trebali simulirati pravce razvoja i mutacija postojecih virusa te imati u pripremi tisuce cjepiva za trenutno nepostojece, a simulirane mutacije. I nista manje od toga. Ili neka se nose vriti.
-
Znaci ako u populacija ima ljudi bez simptoma, neprijavljenih, deset puta vise od sluzbeno prijavljenih, to onda znaci da su stope hospitalizacije i smrtnosti deset puta manje nego sluzbene.
I to dovodi u pitanje citavu frku i histeriju te uvedene mjere. Prevelika cijena za nesto bez veze.
Al trebas uzest u obzir da Italija i odstupa od tih stopa nego drugi, s druge strane 6000 mrtvih u italjii do sada sigurno ne dovodi u pitanje nikakve mjere da su bez razloga, koliko ce mrtvih bit na kraju 15 000 koja je cijena toga da se netko uopce pita jesu li opravdane mjere ili ne ?
1% realne smrtnosti ne opravdava likvidaciju ekonomije. Pogotovo zato jer se radi o prosjecno vrlo starim i vec terminalno bolesnim ljudima koji da nisu umrli od korone bi umrli vrlo uskoro od raka ili neceg zbog cega su vec na palijativnoj skrbi.
Drustvena i ekonomska steta zbog devastacije ekonomije ce biti puno veca. Pa i mjereno u ljudskim zivotima.
Naprosto cisto darvinisticki smatram da ne smijemo unistavati zdravo i dobro da bismo pokazali kako smo humani spasavajuci ono sto bi umrlo tak i tak za metar dva ili godinu dve.
-
Znaci ako u populacija ima ljudi bez simptoma, neprijavljenih, deset puta vise od sluzbeno prijavljenih, to onda znaci da su stope hospitalizacije i smrtnosti deset puta manje nego sluzbene.
I to dovodi u pitanje citavu frku i histeriju te uvedene mjere. Prevelika cijena za nesto bez veze.
-
Znaci vrtimo se zasad od 12-13 kn, u prosjeku.
-
Mi svi ovdje smo crkveni misevi i nase transakcije i piskaranje nemaju veze s nicim. Ja sam se samo bojao da ne dodje vijest NEMA PONUDA, mada mi je razum govorio da to ne moze biti, i razloge sam iznio vec prije. Sad kad se to nije desilo mirnije se zivi i dise, jer proces ide svojim tijekom. Jedan dan ce biti objava i to je to.
-
12.5 kn - moja procjena najvise ponude.
-
fond u ime tele 2 , i A1 sam za sebe
Otkud vam to? Provjereno?
-
-
Ja iskreno mislim da se nije ovo desilo da koronom, sad bi bili bar na oni 9 kn nakon svih ovih vijesti koje imamo . Nažalost , radi korone cijena optime je pala, no problem je i u tome što radi korone prodaja može biti odgodjena i sve to utječe na cijenu. No desi li se prodaja unatoč svemu, mislim da ispod 8 kn neće ići transakcija
Jedno je rizik, a drugo percepcija rizika. Po meni, percepcija je da postoji rizik odgode, neprodaje i sl., a stvarnost je da ti rizici ne postoje. Imas rjesenje, sve ide po voznom redu, odabrat ce se i ispregovarati s najboljim ponuditeljem i to je to.
I upravo zato je ovo sjajna prilika na ovoj cijeni. Da nema takvih mutnih situacija, onih koje pokazuju rizike, a zapravo ih nema ili su vrlo malo vjerovatni ne bi niti bilo prilika, sve bi uvijek bilo na fer cijeni.
-
Ja bih volio da se pandemija razbukta do razine 40-50% globalne populacije i da vlasti naprosto kapituliraju. Da kazu da nemaju nacina kontrole i da se sve vraca u normalu, kao u sezoni gripe. Jer stvarna smrtnost i jest tu negdje. Ako se sad vec naslucuje da je stvarna prevalencija 5 do 10 puta veca od registrirane jer 80-90% slucajeva prodje asimptomatski, tj. neregistrirano jer nema nikakve simptome niti ideje da su zarazeni, onda je stvarna smrtnost oko 0.2%, a hospitalizacija do 2%. A za to je naprosto nedopustivo raditi ovo sto se radi. Netko ce morati odgovarati za ekonomski zlocin protiv naroda.
Ovo sve bi se otkrilo da se danas provede nasumicno testiranje na uzorku od 4-5 tisuca ljudi i usporedi s registriranom stopom zaraze na danasnji dan. Ali to nitko ne zeli provesti prvo zato jer bi se pokazalo da se panicno reagiralo, napravilo golemu stetu i to je tesko priznati, a drugo zato vladajucima izvanredno stanje zapravo odgovara, nema propitivanja nabava, postupaka, rada opcenito. Imamo nacionalno jedinstvo u ratnim uvjetima. Divota. Di ces bolje za vladati?
-
Bit ce odlicno. Cijena ce ludo rasti.
Samo je problem sto nemamo nikakvu predodzbu kad bi to moglo biti.
-
Kolega, hvala na info. Lijepo je znati.
Ja ostajem s 25-30k kom unutra plus malo za trejd kao recimo danas. Dobro sam procijenio dubinu propada, ali ne i rebounda pa sam izasao na 4.04 prosjek.
Bit ce zanimljivo ovih dana, ali i dalje.
-
Procitajte ovo...
https://finance.yahoo.com/news/coronavir…-140600768.html
Postoji koncept koji se zove Knightian Uncertainty, u kojem se ne bavimo rizicima, izmjerljivim, nego potpunim nepoznanicama oko naravi buducih dogadjaja. I sad zamislite kako ce se u takvom okolisu ponasati cijene dionica. Npr. usluznog sektora koji ovisi o ljudskoj interakciji. Ali i ostalih.
-
Dok se ne pronadje cjepivo imat cemo preventivno socijalno distanciranje, zatvorene granice u citavoj Europi i robne konvoje pod pratnjom policije i vojske, a ne turizam, tj. pustanje milijuna ljudi da minglaju po zemlji. Cak i ako se nekim cudom do lipnja ili srpnja pandemija zauzda, bez karantene ju je nemoguce drzati pod kontrolom ako nemas cjepivo.
O ekonomskim utezima nakon visemjesecnog kaosa da ne govorimo.
Kakav turizam, ovdje se ne zna sto nosi sutra... Boze dragi, sto mi citamo ovdje...
-
Problem s ovim je sto nema cjepiva, tj. nema trajnog rjesenja.
S karantenom se moze prigusiti zaraza, smanjiti sirenje, a onda kad olabavis karantenu u lipnju ili srpnju krece nova tura, do cjepiva. Znaci ide dugo mucenje. I neodgovorno je od vlasti da to jasno ne kazu. Da ne kazu koje su projekcije steta od tih mjera. Koje su dugorocne posljedice. A koji su benefiti.
Vjerovatno zato jer kad bi to rekli podrska karanteni bi bila vrlo mala. Sad je velika, samo zato jer se racun tek poceo pisati, jos nije stigao. A stici ce, i bit ce zapanjujuc.
Zašto imate potrebu suvereno tumačiti nešto o čemu pojma nemate ? Nepoznanice imaju znanstvenici, a kamoli totalni outsideri poput vas. Znamo da je problem značajan i da je svo svjetsko znanje usmjereno na problem. Vjerujem da će takav potpuni fokus dovesti do dobrih rješenja. Znamo da u Kini kreće i booking i promet. Da je Italija u teškom stanju. Znanstvenik dr. Lauc procjenjuje da će hrvatska obala ovoga ljeta biti vrlo tražena i zbog klime i zbog blizine autom. Naši stručnjaci rade sve što mogu. Brojke zaraženih za sada su pod kontrolom. Možda ćemo malo sreće i malo pameti otkad struka upravlja krizom.
Nema nepoznanica oko toga da ce trajati dugo. Pa sami Talijani su rekli forget sve ove godine. Epidemiolozi. Ne vodoinstalateri.