Postoje odlicne dionice kojima cijena naraste do te razine da postanu Best sell. Ovdje je vise rijec o relativnom odnosu cijene i kvalitete na nekoj dionici, a manje o njenoj kvaliteti per se.
Posts by kupoprodajnik
-
-
+ Opte - Opte, netto za 50 bureka.
-
Ima jos jedan bitan moment kod eventualne nacionalizacije drugog stupa: kako novca nema puno, vecinom su obveznice, to nacionalizacija ne bi rezultirala dotokom velikog novca vec primarno samo knjigovodstvenim smanjenjem javnog duga, znacajnim, sto pak omogucuje jeftinije zaduzivanje. Da, ali bi taj moment odmah vjerovatno bio ponisten jer bi nakon toga RH de facto opet postala SRH, sto ne bi bilo sjajno primljeno. Takodjer je vrlo upitno i kako to pravno izvesti. Mozes preusmjeriti nove uplate, zakonom, ali niti jednim zakonom ne mozes uzeti bez pravicne naknade postojecu imovinu. Pravicne naknade u realnom vremenu. Ako zelis ma i glumiti pravnu drzavu.
-
Svakako je bolje to pa da drzava dobije neki cash, a mirovinci firme, makar i po vecoj cijeni, nego da se ide u nacionalizaciju.
Jer to ne samo da je krah burze nego i krah mirovina za nas jednog dana.
Svakako podrzati ideju od Matese!!!
-
Fondovi A kategorije su maleni. Mislim da je relativno mali broj ljudi izabrao to kao opciju.
Nacelno mozes vise zaraditi kroz desrtljeca, ali ako ukinu drugi stup onda crobex ide na 500 bodova, a s tim i tvoja penzina u A stupu.
-
Drzavne sluzbe dobijavaju place i dobivat ce ih. Vecina privrede ce izgurati ovaj mjesec i jos jedan ili dva. Tako da raspolozivi dohodak nije upitan, ako uskoro ovo zavrsi. Ako ne, onda adio sve skupa. Pazite, bit ce dva tri mjeseca da se nije islo u kafice, ducane s odjecom itd. Online shopping ne moze zamijeniti impulzivno trosenje u shopping centrima. A ni otkaza zbog upumpavanja love izgleda nece biti kao sto sam ocekivao, a ocekivao sam ih puno. Zato pozdravljam brzo djelovanje Vlade.
Vec najava cjepiva ce uciniti da se ljudi opuste. I najavljivati da nece biti nekakav odbijanac je bez veze, bit ce ga sigurno, samo se mogu sloziti s tim da nece biti niti brz niti visok. Kod nas to ne ide tako zbog opce tromosti sudionika u sustavu.
P.S.
Ovdje se vodi bitka za ocuvanje drugog stupa. To je sad ono sto treba biti od primarnog interesa svih nas na burzi. Da se spasavanje drzave i ekonomije ne plati podrzavljenjem drugog stupa. Sve drugo je debelo sporedno.
-
Kaj je najbolje, ljudi su ustedjeli novca, skoro svima place idu, a trositi ne mogu skoro nigdje. Postupno otvaranje ce ici na nacin da se prati raste li broj zarazenih ili ne s tim popustanjem.
Ali da, kad se otvore birtije trebat ce poslati murju na ceste da se ekipa ne poubija pijana na cesti taj dan.
-
Tocno, ovdje cak nije stvar procjene rizika, kao mjerljive kategorije, nego postojanja Knight-ovskih nesigurnosti kao nemjerljivih. Ne znamo sto ce se dogadjati. Ukratko.
-
Bit ce kao po onoj staroj "domaci gost je najbolji gost". Markotic kad je rekla mozda cemo imati sezonu ako sve prodje ok je vjerovatno prvenstveno mislila na ukidanje zabrana medjugradskih putovanja u svibnju ili lipnju za Hrvate, a granice tesko da cemo otvarati za stotine tisuca stranaca prije iduce godine. Iskreno, volio bih da nam GDP padne samo 10%, a ne 20 ili vise, ali nije to realno.
-
Stvari definitivno nece biti kao prije jer nikad ne stajes u istu vodu dvaput.
Bit ce razlicite, prvo znatno losije, a onda moguce i znatno bolje. Za pocetak, doslo je do konsenzualnog dokidanja svetokravnosti javnog sektora. Do izbora ce ici samo linearni rezove uz neke iznimke, ali poslije izbora koje ce Plenki vjerovatno dobiti stravicnom vecinom (ako ovo ne potraje predugo) definitivno slijedi kakva takva reforma drzave jer duh je izasao iz boce, nema nacina da se pred ocima poduzetnika i radnika javni sektor opet lijepo opskrbi pravima kao prije i da se nastavi financiranje svih opcina u vrijeme dok se budemo cupali iz krize.
Rasprava je zapocela i svima je sve jasno.
Za pocetak, kad ode Miki stvari ce se poceti micati. Svi ostali ga imitiraju.
-
Postoji nekoliko dionicara koji su kao stijena, imaju velike kolicine i cekaju rasplet. Nadalje, usporedbom knjiga iz npr. veljace 2019 i sadasnjih lako se vidi da je top60 otpustio cca. 6% firme, a cijena je otisla s 1.60 do skoro 9 kn, znaci cca. 450%. Kad se makne glavne dionicare fluktuacija je znacajno veca. Ali sad se evidentno ceka rasplet.
-
Taj forum je leglo idiota gdje se selektvino puštaju postovi. Konkretno na Optimi je korisnik Invest dva puta napisao da ponuda nema i to u najosjetljivijim trenucima, dan nakon zatvaranja natječaja. Niti je bio sankcioniran, niti obrisan, stoga sam iz revolta prestao postati tamo.
Bas. Tamo su neki totalno retardirani moroni.
-
Ma jasno. Tko bi uopce isao gledati Dinamo - Slaven Belupo?
-
Ne mora biti to, ali nista nije nemoguce.
Za pocetak, niti jedna banka ne moze izdrzati navalu na saltere. Jer banke sve imaju plasirano u kreditima koji su dugorocni. ECB ce vjerovatno stampati koliko treba da pomogne bankama u eurozoni, a sto ce ovdje biti, to dragi Bog zna...
Jedino sto znam je da ako se ovo zavrsi za mjesec dva da ce okrenuti na bolje, ali ako se produlji onda je krah biblijskih razmjera.
Na kraju krajeva, imas semafor. Koliko para ulazi, a koliko izlazi, koliko korone, a koliko nezaposlenih. Kad broj nezaposlenih dosegne neku razinu onda vise nema mi smo humani, mi spasavamo zivote nego je.es koronu idemo na posao, nema se sto vise cekati. Ne moze stozer za koronu upravljati drzavom. I ne moze korona biti vaznija od ekonomije, naroda i drzave. Vrlo je jednostavno. U jednom trenutku morat ce biti a sad cut the bullshit.
Ne moze Maric ici okolo i gledati kako da isfinancira njihove p.zdarije.
-
ministar corone se upravo uživo obraća i najavljuje u ovoj utakmici i produžetke ako zatreba, a ministar kriminala dosnažuje da nakon 5-6 travnja nema više nikuda iz mjesta prebivališta bez e-propusnice, steže se nakon remena i obruč oko građana, porobljavanje u tijeku
Tako je. Ovce su zasluzile sisanje i sad ce osisane i biti. Prvo sloboda, a onda penzije pa dalje... Nadam se da grijesim, ali ne izgleda dobro nikako.
-
https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2170477
Znaci nema panike, je li?
Imamo direktivu Vlade kako treba izvjestavati. Ovdje ide lom lomova.
-
Kolega Barikb, najmanje sto mi odgovara je taj scenarij, ali kad je situacija kakva jest i kad postoje glasovi da se to ucini, ne moze nitko od nas odmahnuti na to rukom. Jos se nije kriza niti zakotrljala. Pitat cu vas za mjesec dana.
Nadam se, najcvrsce, da nece po nasim penzijama, imam tamo nekoliko stotina tisuca kuna. Ali da je nesigurno, itekako jest. A onda nam burza ide na 500 bodova. A Valamar na 5 kn, da.
Imajte oci na semaforu, a prst na okidacu.
-
Ja samo tvrdim da u ovoj banana drzavi nista nije sigurno ni nemoguce. Vidite kako su zaobisli ustav kod uvodjenja propusnica, karantena, izvanrednog stanja itd.? Ustav je mrtvo slovo na papiru, a vecina stanovnika ima mizernu ustedjevinu u drugom stupu, samo manji dio s tim ozbiljno racuna, tako da bi dobili aklamativnu podrsku za to, nema sumnje.
Takodjer, cijelo vrijeme se uvodi diskurs kako je zemlja u ratu. Ako je rat dodju ti u dvoriste, uzmu traktor, auto, jer treba za ratne svrhe. Jos lakse je pocistiti lovu s racuna. Ili krizno oporezovati 20-30%. Piece of cake. Jer u ratu smo, spasava se drzava, ne?
-
Eto, dosli ste na ono sto sam tvrdio nedavno, da je moj ultimativni strah gasenje drugog stupa. Prvo preusmjere tekuce uplate, a onda za par mjeseci nacionaliziraju sve i bok. I odjednom sve ponovno postaje drzavno. Cijela privreda.
Idemo snaznim koracima natrag u socijalizam.
Da ne bi pod firmom spasavanja drzave jos i zamrznuli ili oporezovali bankovne depozite... Sve je moguce. Ako je izvanredno stanje svi moraju doprinijeti, ne? Pazite se.
-
Po meni, logicno bi bilo da se ali ama bas sve odigra do lipnja pa da od 1.7. s q3 Optima vozi pod novim vlasnikom. I isplata svih.