1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kupoprodajnik

Posts by kupoprodajnik

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • April 20, 2020 at 9:41 AM

http://www.novilist.hr/Komentari/Osvr…-Agenda-ID-2020

O tome se radi. Pa ti sad cijepi djecu i sebe s nanocipovima.

Sve vlade svijeta su placenici i nemocnici u odnosu na bagru tipa Bill Gates. Sav bijes i svo oruzje treba okrenuti prema njemu i slicnima.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• kupoprodajnik
    • April 20, 2020 at 9:23 AM
    Quote from accountant

Tovarish, kolega

vidim da me tovariš sa 'palac dolje'... evo najnovija vijest, rano ste se poveselili: Predsjednik poručuje česima da uzivaju u domovini

To je bilo jasno svakome s dva grama mozga u glavi. Kakvi Cesi, kakve gluposti. Tko vjeruje vlastima pa taj je stvarno izgubljen skroz.

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • April 19, 2020 at 11:23 PM
    Quote from Ledica

https://m.vecernji.hr/vijesti/zasto-…m_source=Gastro

Treba si uzeti malo više vremena za čitanje , ali isplati se.

Ne ulazeci uopce u detalje potpuno je jasno da je spaljivanjem hrpe milijardi eura u par mjeseci RH dosla u takvu situaciju da druga karantena vise ne dolazi u obzir, financijski ni u ludilu, a ne vjerujem niti da bi vise postojala potpora stanovnistva. Vec sad kad pogledate komentare clanaka vidite da je uzasno malo razumijevanja za to. A najesen, kad ljudi malo povrate zivot, ce biti jos manje. I u pravu su. Tko se boji neka se zakljuca. Nije fer da drugi trpe zbog njega.

• Best buy

• kupoprodajnik
    • April 19, 2020 at 5:49 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from Neo

Ne znam na sto mislite kolegice da je previše palo? S obzirom na trenutne cijene i nagli pad prometa...mislim da je za trenutnu situaciju sve preskupo.

- teško mi je s vama raspravljati, neke stvari ste fenomenalno dobro pogodili ali svoj "ugled" srozavate pišući crnjake na dosta tema, vidite propast svijeta dok ste u kešu, a kad kupite dionice, potom se situacija mijenja i sve vam je sjajno-bajno.

- osnovni tipovi investitora su dugoročni i trejderi.

- dugoročni ne mogu shvatiti trejdere a trejderi ne mogu shvatiti dugoročne.

- sve ću vam probati objasniti na primjeru ADPL.

- u cca mjesec dana ili 22 radna dana na ADPL se moglo zaraditi cca 50%, ali to su zbilja rijetki investitori uspjeli.

- na toj dionici ja sam napravila veliku grešku nisam prodala (stop loss), bila sam spriječena u tom trenutku a kasnije sam procijenila prekasno je za bilo što dirati na ADPL, na dnu sam stvarno iskoristila priliku i u dva navrata sam kupila malo ADPL, nisam imala više novaca jer sam kupovala i neke druge dionice.

- zanimljivo mi je to što je dosta vas pisalo kad je ADPL pala ispod 100kn kako to ne vrijedi, kako se tu nema što više proizvoditi jer ljudi više neće kupovati aute.....

- vjerojatno većina vas vidi neki budući promet na konjima i magarcima a po autocestama će se odvijati teretni promet s volovskim zapregama.

- ja ne vidim budućnost s tim konjima, magarcima i volovima, auta će se i dalje proizvoditi a ljudi će ih kupovati. Sigurno će to biti manje u ovoj ili idućoj godini.

- 2022.g. vidim ADPL na cijeni preko 200kn i dividendnim prinosom XX,xx.

- neki će na porastu cijene zaraditi još dodatnih 100%.

- ako u ovako nešto vjerujete vi će te kupiti ADPL, ako ne vjerujete vi će te biti u kešu i uvijek će vam dionica ADPL biti skupa pa bila ona 50, 100 ili 150kn.

Display More

Sjajan post.

Ja sam recimo upravo prodao tocno na stop-loss poziciji (163 kn, vrh je bio 205 ako se ne varam, ulaz prosjek 179), poprilicnu kolicinu, trosoban stan u Novom Zagrebu, i jedino sto mogu reci je da em mi je zao sto nisam prodao ranije jer su bili jasni signali sto ide em mi je jos vise od toga zao sto se to uopce desilo jer je firma bila u strahovitom zaletu. Povecanje poslovanja za 50% u 3 godine te povecanje valuacijske multiple za 30ak% na nevelikih 12 bi dionicu poguralo na 400 kn u sezoni 2022-2023, a onda vjerujem da bi doslo do preuzimanja po barem 500 kn. Naprosto firme od 2 mlrd kn i vise prometa postaju mete. Steta, ogromna steta, sad ide reset pa ispocetka.

Nisam vise kupovao jer sam ocekivao da ode na 50ak kn. Sto sigurno i bi da nije bilo reakcije Vlade s placama i neformalnog miga fondovima da krenu kupovati perjanice na burzi i spase se od ukidanja (mislim da se o tome radi u toj prici s drugim stupom). Propustio sam rast s 90-100 jer sam imao u glavi drugi scenarij, a bez inputa sa strane.

Pratim situaciju i svakako namjeravam uci kad omjer cijene i perspektive razvoja bude optimalan.

• Turističke dionice i perspektive

• kupoprodajnik
    • April 19, 2020 at 5:41 PM

Tako nekako, prihodi se po toj racunici pali toliko, ali u vlasti vec racunaju sa znatno vecim, 90% i vise, sto se vidi iz mjera i stipulacije da se ide na 3+3 mjeseca.

Turistima su sidro nekretnine, a uteg dugovi, sto uz izostanak prihoda cini jednu neveselu kombinaciju. Bar zasad.

Svakako bi bilo dobro da se odigra barem nesto od sezone tako da javnindug ne grune preko 120% GDP-a, jer oko i preko 100% ide svakako, em po osnovi novog zaduzenja em po osnovi pada nazivnika, tj. GDP-a. Ako ne bude vrlo brzi rebound slepajuci se uz EU jadna li nam majka.

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• kupoprodajnik
    • April 19, 2020 at 3:33 PM
    Quote from Neo

Fondovi brane cijenu...sigurno nece to raditi dovijeka. A da im dodje crvena lampica i direktiva Stop? Tko ce onda braniti cijenu?

Mene ne bi iznenadilo da drzava da nalog mirovincima o zabrani kupovine.

Moze ih jedino ukinuti.

Fondovi svakako trebaju kupovati dionice, i tu i vani, a drzavne obveznice rasprodati. Od tog vise nema nikakve koristi.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kupoprodajnik
    • April 19, 2020 at 3:31 PM

Ja bih svakako folio da se Ameri izuju ispod 15k da zauzmem neku indeksnu poziciju i odvozim koju godinu. Surfanje na valovima nije my cup of tea. A ako zveknu dobro onda ce kroz koji mjesec oporaviti. Mada opet, kazem vam, Fed pumpa i pumpat ce, ne samo zbog burze nego i zbog ljudi. Moraju. Nemaju sto drugo. Tako ocekujem pad, ali vjerovatno ne jako velik. Inace, da Fed ne pumpa sad bi Dow bio na 6 do 8k, max.

• Birtija

• kupoprodajnik
    • April 19, 2020 at 2:06 PM

Da, prepametnog sveca zastitinika svih uhljeba, a najvise onih u visokom skolstvu.

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• kupoprodajnik
    • April 19, 2020 at 1:43 PM

Samo neka se na valu pozitive zavrti neka lova i sve ce biti odlicno! Zamislite jos da se i Optima proda pa to bi Valamar odjezdio preko 30 kn, a da nije ni kavu posluzio ove godine, a kamoli lancune oprao za turistima. :) Sve je prica. Nebitno je sto je, jer to sto je danas je, a sutra nije pa opet je, ili nije, nebitno. Nece cijena narasti jer ce doci hrpu turista, nece naravno, doci ce zalosno malen broj, sve ces moci intervjuirati, ali se PRICA da ce doci, i to je jedino bitno za kretanje cijene.

• Birtija

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 10:07 PM
    Quote from zlocesti

Opteljupci, imate graf tamo negdje Lost in Space

Lijep je. Nice :)

Ma gdje? :) :)

• Status korisnika - ograničenja i bodovi

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 10:02 PM

Gdje pise koji su kriteriji za status pocetnika, studenta, intermediate itd.? Hvala!

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 9:53 PM
    Quote from nemo

Za sve kupoprodajnike: Većina ljudi na neugodnu situaciju reagira standarno: nerviranjem, agresijom i negativnošću.

Čovjek počinje da se bori sa situacijom, osjećajući unutar sebe protivljenje. Zabluda je: vjerovati da nerviranje može poboljšati situaciju.

Koja je svrha negativnosti? Nema u njoj nikakvog cilja. Naprotiv, nerviranje i agresija stvaraju još više negativnosti.

Vjerojatno cu u TRASH ali i burza živi od emocija a ne samo matematike...

Ponajmanje zivi od matematike. Jer da zivi od nje nema teorije da bi firmama koje ne rade i ne zna se sto ce biti i kad prorade cijena narasla 30-50%.

Negativnost? Pa sto je pozitivno u lozenju beskonacnih para da bi na kraju opet shvatili da je virus i dalje tu i da nema druge nego da zivis s njim? I zar nije izrazavanje neslaganja uopce sama ideja ljudskosti? Ma kakve god. Vi ako ste tako sjajni u prihvacanju svega sto vam dodje pa vi ste ili hindus ili tako sjajno programirani da vam zavidim. Ili ipak ne...

Nema zablude da ista sam mogu poboljsati. Budaletina i zlikovaca je previse i prejaki su.

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 9:45 PM
    Quote from BabaLuji
    Quote from kupoprodajnik

Ok, malo pricice, malo najava, malo turista i ogroman gubitak za ovu godinu. I to je to. Nece biti 5 kn jer fondovi brane cijenu i mogu cekati koliko treba. Samo da ih ne ukinu. 2017-2018 je bila pravi trenutak za izlazak ina 42-47 kn. I to se duuugo nece ponoviti.

Dvojica poznatih su izasla pa se nisu proslavili. Sve u svoje vrijeme negdi zaradis negdi izgubis i opet si nigdje😂 tko je usao i ovdje na 18 mogao je na 27 izac tako da ni to ne stoji. Fondove ako ukinu nacionalizirat ce kompanije tako da nema ni od jednog ni od drugog nista. Bez fondova nece nista nikud jer su prometi kao na dolcu. Kad oni odaberu smjer uskacite u vlakice ili iskacite...

Kolega, jos 2018 se pricalo da je turizam best sell za 2019, sto se i pokazalo. Usao je u skare rastucih placa, cjenovnog plafona i skupoce daljnjeg investiranja, pocev od gradjevinskih radova preko zemljista do regulative. Sto se i vidjelo na rezultatima vecine kompanija, a sugerira zaokret trenda prema padajucoj profitabilnosti. I onda je doslo ovo...

Tko je usao na 18 i izasao na 27? Znate tko? Nitko. Ovdje se gleda sto i kako dalje. Sve pozitivne vijesti i najave nece obrisati cinjenicu da ovdje slijedi nekoliko stotina milijuna gubitka. I to debelih. Ne 100 ili 200 ili 300. A iduca sezona ovisi o cjepivu. Gotovo je nemoguce da se procijepi Europa i mi do lipnja 2021.

Zato kazem potpuno hladno da je turizam tezak sell. Naprosto poslovanje ne opravdava nestecajnu cijenu. A niti perspektiva istog. I nazalost, kao sektor nije jedini. Sve osim telekoma i farmaceuta izdise.

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 6:06 PM
    Quote from BabaLuji

Samo pozitivne vijesti i najave za vikend.

Naravno nema tu oporavka nekoga ali nema ni dezurnim katastroficarima mjesta. Najave od kunu dvije cete jos morat pricekati. Sretno sa cashom da vam se ne usmrdi.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…0-kuna-20200417

Ok, malo pricice, malo najava, malo turista i ogroman gubitak za ovu godinu. I to je to. Nece biti 5 kn jer fondovi brane cijenu i mogu cekati koliko treba. Samo da ih ne ukinu. 2017-2018 je bila pravi trenutak za izlazak ina 42-47 kn. I to se duuugo nece ponoviti.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 12:04 PM
    Quote from Neo
    Quote from zlocesti

Česi dakle u ova teška vremena razmišljaju kako će na more :S

---https://www.index.hr/vijesti/clanak…nu/2175868.aspx

Pametni ljudi. Pa razmisljam i ja o 3 tjedna kupanca i odmora. Ne vidim tu nista cudno.

E sad razmisljanje i stvarnost ne moraju biti kompatibilni.

Glede trgovine istina je...i ja cekam big short na SP500. Iako pametnije je trgovati DJI jer je tromiji. Npr. Nasdaq padne 3%, DJI sporije pada i stignete otvarati short i zaraditi.

I ja sam misljenja da tamo slijedi jos jedan ozbiljan pad, barem. Ali ne bih bio toliko hrabar da znam odakle i dokle, tj. kada. Jer to bi bilo kladjenje protiv Feda, kao sto kolege kazu, a Fed je premocan protivnik. Nasuju oni jos 5 bilijuna ko iz ickep ako zatreba, a zatrebat ce. I nitko im nemre nis.

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 12:01 PM
    Quote from BabaLuji

Domaci egzibicionisti se vec kupaju od dosade, kad jos malo dani ugriju to nitko nece moci zaustavit. Uz more je ljudi toliko da je policija prestala rastjeravat jer je nemoguce, toga su i oni svjesni tako da htjeli ne htjeli doci ce do popustanja mjera. Znate i sami u bivsoj drzavi nije bilo novaca ali isto se islo na more tako ce bit i sad. Ne govorimo o zaradama neznam kojima ali turizma ce bit taman granate padale. Sad vi ovdje povuci potegni kako kome treba za nadokupit ili prodat ali zidici su puni ispred ducana plaze takodjer ljudi setaju. Jedva se ceka da popuste mjere zivi bili pa se i vi okupali.

Bit ce turizma, da, nekakvog, ja cu sigurno u svoju viksu u sibenskoj zupaniji. I jos hrpa nasih. Ali stranci... I hoteli... Samo ako se veliko cudi desi. Iskreno, nisam strasljiv, moje misljenje o coroni znate, ali da bih se sad s obitelji naguravao na silu po Italiji, ne bih. Zamisli pokupis nesto, imas temperaturicu 37.2, ili zena i djeca ti, i spice te u samoizolaciju. Iz inozemstva transfer. Pod kljucem doma. Mjesec, dva, dok se svi ne izvrtite. A nije ti realno nista.

I zato ce ljudi izbjegavati odlaske u strane zemlje ove godine pa makar se granice i otvorile.

• Birtija

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 10:04 AM
    Quote from zlocesti

Obilje novaca svugdje, sve na dug. Pišu prijeti i dužnička kriza

Preneseno sa cnbc

----------https://www.cnbc.com/2020/04/17/cor…s-spending.html

Upravo zato se sve mora otvoriti pa makar isli s temperaturom 40 na posao. Jer ce se bankrotirati, a onda nema ni za mljecnu kiflu.

• kupoprodajnik
    • April 18, 2020 at 9:58 AM

Iskreno, od sezone nista jer svi lizu rane i presvjeze je to sve skupa, ali da ce se netko usuditi raditi karantenu najesen to nema nikakve sanse. Samoubojstvo. Financijsko, politicko, drustveno, nema teorije. Znat ce se do tada prokuzenost populacije, vidjeti da je rizik odredjene kolicine pobolijevanja i smrti sasvim prihvatljiv, a i upravljiv uz mjere poput razmaka u ducanima, kaficima, kinima itd. Plus sto je medicinski sustav sad uigraniji nego prije. Svedsko rjesenje, da. Na kraju ce doci na to. Jer ovo je prohibitivno preskupo, jako nepopularno i samim time neponovljivo. Samo sto neki shvate odmah, a neki trebaju nauciti na svojim greskama.

Mi naprosto vise necemo imati odakle izvaditi jos 10-20 mlrd eura za pokriti manjak. Sve je relativno i novcem mjerljivo. Pogotovo zdravlje. Koliko god netko mislio da nije. Jer i zdravstvo radi na pogonsko gorivo zvano novac.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• kupoprodajnik
    • April 17, 2020 at 8:51 PM
    Quote from overgame

Zasigurno uskoro mora doci dobra vijest ( iduci tjedan...nadam se )....promet i kupnja danas jako dobra...po meni namjerno u zadnjoj sekundi vraćeno na 6.00 kn. Ali što je najbitnije a mnogi to nisu baš ni popratili... HT je dao 4.mil kn pomoći za Coronavirus ( Zaraznoj bolnici ) a HT je najveća kompanija u HR i zaradila je ogromne novce na građanima HR... ( sve po zakonu ) a A1 je dao cc. 1.5 mil kn ( izuzetno skromno ) koliko dugo zarađuje jako puno novaca na našem tržištu...

A UG je dala samo pomoć Hrvatskoj za Coronavirus borbu 500.000 US $ ( a to je cc. 3.5. mil kn ). A uz to je dala još dodatnih 2.500.000 US $ ostalim zemljama u susjedstvu ( Slovenija,Srbija,Rumunjska...). A kod nas su na tržištu jako kratko....samo da imate usporedbu koliko je jaka ta firma.

Oni su organizirani i jaki da se mogu mjeriti i sa jačima od HT.

Čekam dobru ponudu za dionice Optime.

Kolega, manite se teorija zavjere, kontrola cijene itd. To je samo trziste. Netko kupuje, a netko prodaje. Netko ocekuje da ce dobiti vise, a nekome je bolji vrabac u ruci nego golub na grani.

Ja sam nekidan zatrejdao 10k eura Optime za zaradu od jednog malo boljeg rucka.

A danas sam ukrcao i skuplje negoli sam mislio jer mi je bilo dobro raspolozenje i dobri signali. Recimo pad broja novozarazenih, od pada vani nema nista jer previse se pumpa, ide lijepo vrijeme, relaksacija mjera, prodaja se blizi, ide to up mozda i prije nego mislimo.

Takav je zivot... Svi smo mi od krvi i mesa.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• kupoprodajnik
    • April 17, 2020 at 4:13 PM

Mene, sitno. Soma komada.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt