1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kupoprodajnik

Posts by kupoprodajnik

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• kupoprodajnik
    • April 29, 2020 at 7:11 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from naim

Ma to je maslo jednog ili vise vendora ili nekog tko želi utjecati na prodajnu cijenu. Ne mogu prihodi od interkonekcije toliko pasti. Očito netko zaobilazi “vodove” Optime da dobije “bolju” cijenu na tenderu.

To ima utjecaj na prihode (možda i privremen), al nema na operativnu profitabilnost.

A sto je tu je, još malo pa gotovo.

ima nešto iz prošlog izvješća što mi se čini da nam je nekako svima promaknulo.

"Iako se i u 2019. godini nastavio trend otkaza usluga od strane A1 grupacije, prihodi od podatkovnih usluga su se u četvrtom kvar-talu 2019. godine stabilizirali te su u odnosu na treći kvartal 2019. godine porasli za 4,0%, a zabilježen je i blagi porast u odnosu na četvrti kvartal 2018. godine".

bi li ovo mogao biti uzrok?

Display More

To je sigurno djelomican odgovor. Ostatak je korona. Kako izgleda da je gubitak na prometu mnogo veci od gubitka korisnicke baze, nekoliko puta, onda to dokazuje gornju pretpostavku.

Anyway, firma sve bolje operativno radi.

Zato i raste Ebitda.

Cekamo vijest da je prodano i za koliko love. A koliko god da bude bit ce vece od ove cijene. I to je to.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• kupoprodajnik
    • April 29, 2020 at 4:18 PM

Nije idiotska. Ili svima ili nikome. Isto kao i porezom. Cim se ide u selektivnost to je arbitrarnost, a to je zlo. Osim toga, ako ti silom drzavnih odluka netko zatvori onda imas pravo na kompenzaciju, ako imaju i svi.

Ali ovo je uzas. I za ocekivati je grozan rezultat tijekom cijele godine.

https://www.acea.be/press-releases…0-47.3-in-march

• kupoprodajnik
    • April 29, 2020 at 3:19 PM

b. Konsolidirani prihodi

Ukupni prihodi od telekomunikacijskog poslovanja u prva tri mjeseca 2020. godine bilježe pad od 18,6%, u odnosu na isti period prethodne godine. Smanjenje prihoda najviše je pod utjecajem manjih prihoda od interkonekcijskog poslovanja od 66,8% kao rezultat smanjenja obima poslovanja na području međunarodnog tranzita govornih usluga (75,8%). Predmetno smanjenje prihoda od tranzita prati proporcionalno smanjenje troškova tranzita te je utjecaj na EBITDA marginu zanemariv.

Ovo se moze objasniti smanjenjem opceg poslovanja s inozemstvom pa se manje i razgovaralo telefonom. Znaci ipak radi korona, i to jako, ali ukupna Ebitda marza raste.

• kupoprodajnik
    • April 29, 2020 at 1:34 PM
    Quote from dionicar

je li ovo bitno za nešto?

https://zse.hr/userdocsimages…up2qUPf0A==.pdf

Pokusavam shvatiti ZASTO je to uopce objavljeno. To su javno dostupne informacije.

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • April 29, 2020 at 1:04 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Manu

Svatko ima svoje Capake i Plenkoviće koji zasluge za statistike bolje od drugih pripisuju sebi i lockdownu pa tako i Indijci a znamo da je tamo nemoguće kontrolirati kretanje i kontakte

https://www.index.hr/mobile/clanak.…index_tid=11488

Da je lockdown isključivi razlog uspješnosti nekih onda bi Švedska imala daleko najgore rezultate a nema ih, čak naprotiv.

Ali u ovom trenutku možemo nešto gotovo sigurno konstatirati:

Da je zaključavanje najzaslužnije za povoljne statistike zaraženih od korone vjerojatnost je <50% ali zato

da je zaključavanje najzaslužnije za gospodarsku katastrofu vjerojatnost je 100%.

Kod nas su stvari još i gore jer će zaključavanje imati i političke posljedice i osigurati još jednu pobjedu HDZ-a na izborima.

Display More

Kolega Manu ,uzrečica da je cijeli ssvijet globalno selo nikad se dosad nije pokazala točnijom i istinitijom i ne samo u informacijskom i komunikacijskom smislu već i financijska i ekonomska povezanost i zavisnost cijelog svijeta je neupitna.

Kad je Europa u karanteni i većina ostalih kontinenata kakvu korist bi mi imali od ležernijih mjera u odnosu na ove sadašnje mjere ? Vrlo malu ili nikakvu jer turisti nam nebi dolazili , u kafiće i restorane i u Švedskoj ne ulazi više od pedeset posto građana , firme uglavnom rade , a u mojoj županiji baš sve rade .

Građani bi bili suzdržani u izlascima iz kuća i trošenju na stvari koje nisu bitne i neophodne pa u čemu je onda problem ?

Frizerke , pedikerke i krčmari su ekonomski stupovi naše ekonomije ?

Display More
    Quote from Ledica
    Quote from Manu

Svatko ima svoje Capake i Plenkoviće koji zasluge za statistike bolje od drugih pripisuju sebi i lockdownu pa tako i Indijci a znamo da je tamo nemoguće kontrolirati kretanje i kontakte

https://www.index.hr/mobile/clanak.…index_tid=11488

Da je lockdown isključivi razlog uspješnosti nekih onda bi Švedska imala daleko najgore rezultate a nema ih, čak naprotiv.

Ali u ovom trenutku možemo nešto gotovo sigurno konstatirati:

Da je zaključavanje najzaslužnije za povoljne statistike zaraženih od korone vjerojatnost je <50% ali zato

da je zaključavanje najzaslužnije za gospodarsku katastrofu vjerojatnost je 100%.

Kod nas su stvari još i gore jer će zaključavanje imati i političke posljedice i osigurati još jednu pobjedu HDZ-a na izborima.

Display More

Kolega Manu ,uzrečica da je cijeli ssvijet globalno selo nikad se dosad nije pokazala točnijom i istinitijom i ne samo u informacijskom i komunikacijskom smislu već i financijska i ekonomska povezanost i zavisnost cijelog svijeta je neupitna.

Kad je Europa u karanteni i većina ostalih kontinenata kakvu korist bi mi imali od ležernijih mjera u odnosu na ove sadašnje mjere ? Vrlo malu ili nikakvu jer turisti nam nebi dolazili , u kafiće i restorane i u Švedskoj ne ulazi više od pedeset posto građana , firme uglavnom rade , a u mojoj županiji baš sve rade .

Građani bi bili suzdržani u izlascima iz kuća i trošenju na stvari koje nisu bitne i neophodne pa u čemu je onda problem ?

Frizerke , pedikerke i krčmari su ekonomski stupovi naše ekonomije ?

Display More

Stavljam like, a drugarsku kritiku / ostvrt pisem u nastavku... :)

Naime, da, tocno je da bi sustav stradao i bez da smo uveli karantenu. Turizam i sve povezano s tim, pa i sire. Ali to ne znaci pod br.1 da je uvodjenje drakonskih mjera i u EU uopce bilo opravdano u vecini zemalja, a pod br.2 niti da smo morali zgaziti i ono sto ne bi stradalo. Jer rupa koju smo iskopali je sada barem dvaput dublja nego sto je objektivno trebala biti. Ovo sto su napravili je klanje. To nije upravljanje krizom, krizni management, vodjenje situacije itd. A sad kad idu izbori brze bolje popustaj, i to crkve prije svega, a jos uvijek bez jasne strategije osim "vidjet cemo". U tome je problem.

Po meni, u zemlji kao sto je nasa, najveci zlocin je zatvoriti kafice. Bilo bi kud i kamo pametnije uvesti dezinficijense, razmak stolova, stolica itd. nego zatvarati birtije. Zatvorene birtije daju jednu stravicnu sablasnu notu, upumpavaju uzasan pesimizam i lose se odrazavaju na stanje, elan i psihu nacije, kao i na buduca ocekivanja. A od ocekivanja se zivi, zbog njih se investira i radi, bilo koji posao.

Birtije su najvaznije. One su srce i dusa nase hrvatske nacije. One nisu vaznije od zivota. One JESU zivot.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kupoprodajnik
    • April 29, 2020 at 11:45 AM
    Quote from Manu

Potražnja za dionicama nikakva. Možemo samo gledati kako država kroz svoje obveznice usisava sav kapital s tržišta a ponajviše onaj fondovski.

Za očekivati je da će cijena zaduženja rasti pa bi na obveznicama kupljenima danas u budućnosti fondovi mogli lako izgubiti.

Spas bi bio jedino jači gospodarski rast od q3 pa nadalje a to je kod nas uvijek upitno.

S tim da je trenutno stanje bolje od onog sto slijedi. Mi naprosto nismo u fazi sa svijetom jer nemamo snage, a snaga je kapital i znanje da ga se oplodjuje. Svijet vec izlazi iz krize, a mi smo tek krenuli s tonjenjem. Kad se svijet u 2021 ili najdalje 2022 vrati na i premasi prijasnje razine mi cemo tek poceti s grebanjem dna iz kojeg nema teorije da se iscupamo prije 2024, optimisticno 2022-2023, pod uvjetom da se odmah nakon izbora krene s ozbiljnim reformama, u sto sumnjam. Otpori promjenama su preveliki i prvo cemo se isprezaduziti, ukinuti mirovince itd. i onda iz totalne letergije i mrtvila krenuti s rastom u trenutku kad svijet vec bude razmisljao o mogucim uzrocima nove recesije. Ovdasnje trziste kapitala je najbolje zaboraviti.

Cekam lijek ili cjepivo, eventualnu korekciju preko ljeta na americkom trzistu, kad dodje totalno dno rezultata firmi, i onda se prebaciti tamo. Koja god cijena bude barem se neces razmisljati o pandemiji i utjecaju poteza Vlade RH na ulaganje.

• Best buy

• kupoprodajnik
    • April 29, 2020 at 9:16 AM

Ima

Quote from Ledica

Best buy je možda ( za)kupiti sef u banci na najmanje godinu dana , a burze samo pratiti i razgledavati pa mirno spavati dok se ne pronađe lijek ili cjepivo ?🤔

Imam sef vec godinama.

Jako smirujuca stvar.

• CORONA virus

• kupoprodajnik
    • April 28, 2020 at 8:45 PM

A koliki bi to imali minus od GDP-a kad bi cekali nulu u Zagrebu i Splitu tjedan dva dana i koliko bi ta nula bila odrziva ikada? Oboljeli su samo vrh vrha sante leda, doslovce svega par % nosioca virusa. Tako da ta nula u epidemioloskom smislu ne znaci mnogo. Naprosto se s tim mora zivjeti i to sve labavije jer inace nece kamen na kamenu ostati. Kad Zapad ponovno potegne prije nas ovdje ce ostati samo starcad. Otici ce svi.

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• kupoprodajnik
    • April 28, 2020 at 4:59 PM

Dok GDP u EU ne prebaci razine iz 2019 ne moze se smatrati normalnim sto god da se desava. Proizvodnja i prodaja svega stoje, rade samo utility kompanije i sve ostalo sitnis. Po meni, apsolutno je najvaznije za povratak normalnosti otvaranje kafica. Tek kad mozes otici i zabiti se sa sest sedam pivi nakon jutarnje kave mozes reci da je situacija normalna. I naravno, bez distanciranja, nego pjevanje zagrljeni.

• kupoprodajnik
    • April 28, 2020 at 4:54 PM

Kod nas je burza toliko jadna da postoji nesto sto se zove kontrola cijene. Ne mora to biti nesto zlokobno ili bilo sto lose nego naprosto jedan relativno nevelik prodavac ili kupac moze kontrolirati cijenu na sastavnici crobex-a.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• kupoprodajnik
    • April 28, 2020 at 11:09 AM

Barikb ima neke interese pa svima lijepi minuse na sasvim normalne i logicne postove. :D

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• kupoprodajnik
    • April 28, 2020 at 10:55 AM
    Quote from trial

Možda ipak ...

https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvats…ljucan-1459702/

Savrseno logicno i jako dobro. A dva su razloga:

1. Ne mozes pred kreditore izaci s pricom business as usual, a morat ces posuditi jos 100-150 mlrd kn minimalno, i

2. Nesto ce s tim izgubiti na uhljebnickim glasovima, ali bi mogao dobiti puno svugdje drugdje.

Odlicno, ako se ostvari. Ima moj glas. A nikad prije nisam glasao za HDZ.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• kupoprodajnik
    • April 27, 2020 at 9:54 PM

Kolega dragi, pa vi pitate pitanja na koja ne da nitko ne zeli cuti odgovor vec niti ne zeli da se postavljaju!

Upravo zato sad ide povijesna prilika za iskrcaj tko se jos nije iskrcao i to je to, jer slijedi kaos. Od silnog pada GDP-a, golemog rasta javnog duga pa sve do ozbiljnih drustvenih potresa i sukoba oko toga kako to financirati. Ovo zadnje je i ono najgore. Jer oni na strani moci su svjesni da love nema, ali ne daju svoje privilegije, i sve ce uciniti da nas sve zajedno sto dublje potope prije nego i sami potonu. A jedna od tih stvari bit ce napad na drugi stup. Sto se vec otvoreno najavljuje. A onda Crobex ide na 600 bodova i to je to.

Usput, prije toga svega, odrzat ce se i izbori. Tako da sve bude legalno i legitimno.

• kupoprodajnik
    • April 27, 2020 at 4:30 PM
    Quote from LeoNT
    Quote from kupoprodajnik

Ja pak mislim da ce primopredaja firme i kompletna isplata biti obavljena do 30.06.

Mislim da realno nema nikakve šanse za to. AZTN treba jos dati svoju dozvolu, a taj proces će vjerojatno trajati mjesecima. Pa onda, sam proces ponude i isplata... Mislim da je realnije negdje 10-12. mjesec i meni je to OK.

Bitnije mi je da se dogovore oko prodaje i da je cijena ok. Onda mogu čekati koliko treba.

AZTN to odobri za dva tjedna, ako je volja da tako bude. Nasa administracija je nevjerovatno brza kad je politicka volja. I isto tako spora kad nema te volje.

A s ovim zadnjim se slazem 100%.

• Turističke dionice i perspektive

• kupoprodajnik
    • April 27, 2020 at 1:20 PM
    Quote from D'artagnan

A vrag zna, nece bit obavezno, ali neces moci u BUS, koncerte, javne ustanove .... i svugdje gdje su masovna okupljanja 😒

Pa onda dalje, pracenje lokacije... sa druge strane onaj tko nista ne skriva ?. gdje je frka, kao i tocna lokacija osobe ako te policija trazi... osim ako nisi kriminalac ili nesto skrivas, muljas, bas me boli ona stvar sta MUP zna gdje sam. Bolje da trenutno zna gdje je osoba koja je napravila neko sranje, nego da trosi vrijeme i resurse trazeci ga mjesecima.

Ako ukinu gotovinu, ukinuli su i kriminal i sve nelegalne radnje, od droge, mafije, mita politicarima ...., sve racunala trenutno detektiraju i odrade korekciju

Vi isto ne shvacate da je dobra kontrola samo ona minimalno nuzna. Svaka veca od toga je zadiranje u tesko stecenu slobodu. A sloboda je ono najvrednije. Ni zivot ni sigurnost bez slobode ne vrijede ni pisljiva boba.

Osim toga, da li bas zelite koliko piva, cigareta, kondoma i cega vec ste ukupno kupili ove godine zna tamo neki kompjuter? Da nemate ni najmanji prostor diskrecije? Jer to vam je zivot bez gotovine. Pa da onda na razgovoru za posao budete odbijeni jer se nekome ne svidjaju vase potrosacke preferencije.

Ili sto netko ima znati gdje sam ja putovao prosle godine? Ok, vidi se po kupljenim aviokartama, ali ne mora znati bas sto sam sve posjetio i za sto se zanimao.

• kupoprodajnik
    • April 27, 2020 at 11:24 AM

Koga je zmija grizla taj se i gustera boji.

I dok nema CnB ne treba ocekivati porat cijene. Bar po mom misljenju. Iako bih volio da raste.

Na ovoj burzi imas ili visegodisnju letargiju uz ribolovacko burekovanje na pojedinim izdanjima, a svaki malo kvalitetniji rast se na kraju pokazao kao last minute iskrcaj prije katastrofe, citaj todex i pandemija. Naprosto na ovoj burzi se jedino isplati loviti poneke prilike, na osjecaj, glasine, info, sto vec...

• kupoprodajnik
    • April 27, 2020 at 10:41 AM

Ja pak mislim da ce primopredaja firme i kompletna isplata biti obavljena do 30.06.

Tako da od 01.07. pocne cisto pod novim vlasnikom.

Sto bi znacilo da bi neke vijesti trebale izaci ovih dana. Da se stigne odobriti ta transakcija, objava ponude za preuzimanje te isplata malih i kompletacija preuzimanja.

• Buy like Buffett

• kupoprodajnik
    • April 27, 2020 at 10:13 AM

Bas je bio neki clanak u kojem su spekulirali da li se mozda bacio u kupovinu. Jucer ili prekjucer, ne mogu sad naci. Na Yahoo Finance.

• Buy like Buffett

• kupoprodajnik
    • April 27, 2020 at 9:56 AM
    Quote from rambo_5

Ajmo gledati samo Ameriku. Prije Corone su bili na ATH. Poslije Corone će imati - 10% BDP i 30 mil. nezaposlenih. A vi se kladite da će se za koji mjesec vratiti na ATH... Evo zašto 95% ljudi na burzi izgubi novce

Ali prije tog ATH niste imali novih 3-4 bilijuna dolara u cirkulaciji plus jos barem toliko u najavi.

I mene je silno zbunilo to sve skupa. I sam ocekujem drugo dno u Americi. Ali nitko, ali ama bas nitko ne zna sto ce tocno biti. Treba vidjeti sto je Buffet radio ovih dana...

• OPTE prodaja - kladionica

• kupoprodajnik
    • April 20, 2020 at 12:26 PM

Kad dodje vijest ide raketa na 5% ispod prodajne cijene.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt