14.92 is my bet.
Pa da vidimo tko ce biti blizi.
14.92 is my bet.
Pa da vidimo tko ce biti blizi.
O hvalim te Boze da jos uvijek ima normalnih ljudi! Onaj dopis su istinabog zafrkafuljili da stvarno treba dumati sto hoce ili nece reci, ali jasno se razaznaje da prodaju guraju, da se nece vaditi na koronu i da je zapravo primarna briga cijena. Takodjer, da ponuda nije bilo ne bi imali temeljem cega nastaviti postupak.
Nekako mi taj Adris mirisi... Ili kao preuzimatelj, a mozda i samo kao zec.
Ukoliko uzmemo u obzir povijest Zabe i Adrisa, bit će da je Adris Zabin zec.
Vidis, ovo nije dosad palo na pamet...
A zvuci logicno.
Kalibriraju cijenu tako da ako ih se preskoci dobro, a ako ne opet dobro, kupili su nesto sto donosi Ebitda, bolju nego sada turizam.
A gle, u Zakonu piše tromjesečni prosjek cijene na burzi.
Pevec nije prethodno preuzet kao HUPZ. Da je Adris radio koju godinu kasnije squeez (a to nije isto sto i delist) vjerojatno bi i Adris uzeo trzisnu cijenu kao referencu.
Ja nigdje nisam spomenuo da je to sto su napravili u Pevecu pravedno, samo sam konstatirao da ako te netko ne želi, malo toga možeš učiniti da te cijeni i isplati po fer cijeni.
Na kraju, treba biti svjestan činjenice da se Pevec pojavio kad su slične firme otegnule papke... Obi, Brodomerkur, Baumax, Merkur pa elektroničari tipa Technomax, Technomarket, Konikom i slični i da oni svoj uspjeh mogu zahvaliti prvenstveno tome sto je tržište desetkovano jer vise manje... nema Pevec neku veliku komparativnu prednost niti razinu usluge odnosno asortimana koju ne bi mogla ispuniti i neka druga firma ili vise njih. Dostatan vlastiti kapital (ENNA), solidan menadžment i trzisne okolnosti napravili su solidan uspjeh pa ni manjinski dionicari ne bi trebali biti nezadovoljni. Iako, trgujući po oglasnicima i neformalnim tržištima, tesko da mogu postići cijenu koja bi se mogla postići na nekom uređenijem trzistu ili burzi.
Sve ste rekli.
S tim da svaki dionicar ima izbor da li cekati izlazak na burzu, ako ga doceka, ili cekati divku koja nekad dodje, a nekad ne, ili pak prodati.
Moguce je da neki mali izgube zivce i krenu s (ras)prodajom.
O hvalim te Boze da jos uvijek ima normalnih ljudi! Onaj dopis su istinabog zafrkafuljili da stvarno treba dumati sto hoce ili nece reci, ali jasno se razaznaje da prodaju guraju, da se nece vaditi na koronu i da je zapravo primarna briga cijena. Takodjer, da ponuda nije bilo ne bi imali temeljem cega nastaviti postupak.
Nekako mi taj Adris mirisi... Ili kao preuzimatelj, a mozda i samo kao zec.
Poslije Agrokora ovo je najveća sramota ovog navodno uređenog tržišta.
Nakon koliko su je delistirali, pet dana nakon obavijesti o delistiranju ?
A prethodno su se u tišini " dopisivali " oko LEI oznake ?
Da je trajalo dulje ekipa bi im prodala dionice jos jeftinije.
Ima ih sto jos uvijek misle da korona utjece na proces prodaje i konacnu cijenu.
Ma jasno. Tko nema zivaca za sacekati rezultat neka se ne petlja s ovim.
Molim vas lijepo, oni imaju neku svoju procjenu... Ono, da odvalis od smijeha.
Da su imali suvislu procjenu kupovali bi bili kad i Bakic, javno ih je prozivao da umjesto da kupuju turizam unazad deset godina oni su krcali junk obveznice, i vise negoli je bila zakonska obveza. Ali zato sad kad je silazna zona od 40 pa do 20-25 s izrazito velikom vjerovatnosti teskih problema e sad su najjaci, podmecu ledja s nasim penzijama. Ma stoka bezobrazna!
što ovo nije drukanje cijene umotane u frustraciju nedostižnog targeta? Sad je na 25 trnje a na 10 bila bi zvijezde...licemjerno. Do jucer ste trubili o propasti a sad bi ste nisko i povoljno ukrcali. Dječja posla.
Trcanje&meditacija (svjesno disanje) smanjuje napetost i nervozu😌
Ajde s prostenjem ne pricajte bestidne gluposti. Imate prazne hotele, prihodi nula, zivi se od drzavne pomoci, traze se odgode od dobavljaca na godinu i nesto dana, da gospodine, to znam iz najprvije ruke, spremaju se milijardski gubici povrh ionako ogromnih dugova, a vi gluparate o jeftinom ukrcaju mene. Sramotno i bestidno!! Sram vas bilo.
Potpuno je nejasno zasto drzava novcem poreznih obveznika spasava turisticke preinvestirane mastodonte u vlasnistvu stranaca. I zasto hrvatski mirovinski fondovi drze letvicu na 25-30 kn, skoro kao da krize ni nema, umjesto da omoguce svima kupovinu po 7 kn. I dokap po 10 kn.
To je jaka kupovina od strane trezora, barem 1.3 mil kn, a moguce i vise.
Jedan meni vrlo blizak covjek je doktor.
U provinciji. Pitam ga: ima li kod vas korone?
Kaze... Nema... Jer nismo trazili. Da smo trazili samo problemi.
Eto, sta reci.
P.S.
Mi smo turisticka zemlja. Nema korone. OK?
Ako i bude 2. vala najesen, a nadam se da nece uopce, nema vise zatvaranja gospodarstva, sto je dobra vijest. Sada su priznali da su panicarili u 1. valu Korona krize i uslijed panike sve zatvorili.
Zatvorili su zbog panike i to priznaju. Masala!
Znaci bio sam u pravu cijelo vrijeme.
Ah, sto ces, takav sam po cijelom tijelu...
Bit ce zesce kmecanje kad izadje 14.92.
Zvat ce se Hanfa, netransparentnost...
Strasno ce to biti, strasno, uzas jedan...
A samo zato jer bi mali đorđe htio da mu mi damo garanciju, a mi necemo, eh... Tako smo ti mi.
Bas ste prva sljedba. Jehovini svjedoci - nitko da odgovori i prisnazi tvrdnji "pitanje je koliko ce se zaraditi" , svojim kapitalom . Ja vas molim ne pisite demagoske postove, jednostavno odgovorite na tvrdnju. Ako kupim po 6 kao sto se pise (izvor gore naveden) je li to zagarantiran profit?
Ako ne mozete ili ne razumijete molim vas zaobidjite ovaj post. Ali molim vas, ne prosipajte demagogiju.
Kolega george ja sam uvijek za kemijanje. Molim vas objasnite mi sto zelite
pitao sam trgovca, pitao sam kupoprodajnika , od njih odgovora nema.Zasto mislite da bi sada vama odgovorio na xy po redu pitanje a da ni na jedno vlastito pitanje nisam dobio odgovor. Kad odgovorite, to ce biti znak da ste shvatili pitanje, moje dvojbe i onda mozemo razgovarati
Stari, ja sam ovdje jos od 1.60.
Izasao na 6 i kusur jesenas.
Vratio se malo da se poigram do kraja.
Jel ti sad jasno koliko si smijesan?
Tko si ti da se uopce potrudim replicirati tebi kad nemas pojma ni o cemu?
I da, neces vjerovati, ali Dow ide na 30k. Pred tvojim ocima. A korona nije puno jaca od obicne prehlade. To je vec svima jasno. Samo od sramote ne smiju reci, kakvo su njesra skuhali.
Ne slazem se. Ako meni forumas HH u svom postu garantira zaradu, moje je da to propitam i uvidim taj cvrsti stav.
Vas post kolega je malo puno promasen jer niti jedan visokoobrazovani nije isao studirati zato sto mu je netko, garantirao da ce placa biti 2x veca (to su ocekivanja). Ovo s ocjenama je zalosni fail, jer ocjene nisu mjerilo znanja, nimalo. Cak i netko sa solidnom trojkom moze zavrsiti prestizni fax ako se radi o kvalitetnoj gimanziji (5., MIOC, Prelog) ali netko sa 5 iz žblj gimnazije u spickovni nece proci prvu godinu . Sto se tice kirurga i direktora pbz stvarno ne znam meni osobno je kirurg puno vazniji i puno vise se ulozilo u njegovo obrazovanje nego u bankare ali to je siva zona za mene.
Nitko vam ne garantira nista. I tko ste vi da vam uopce padne na pamet traziti garanciju?
Ili igras ili ne.
Ocijenite sami... Imate dovoljno maste i pameti.
Netko je "pokleknuo" i prodao 2 komada 27.05. za 42.500,00 kom HITA
Zna se i tko je kupio.
Jedan dionicar iz Top10.
Iako vjerovatno nije bila ta cijena vec nesto visa. Moze se dogovarati cijena kod OTC transakcija. Povuci potegni preko brokera pa se nadjete ili ne.
Sama cinjenica da se u postkoronicnom vremenu s Crobijem na 1600 vrtimo oko 6 kn sugerira da trziste uracunava cijenu od preko 10 kn, s ukljucenim rizicima, nepoznanicama, cekanjem.
Da se ocekuje cijena od 7-8 kn cijena bi se stabilizirala znatno nize od 6 kn.