Sretno im bilo s tim skupljanjem.
Vjerovatno to rade za dijeljenje managerima. Pa treba proci sto jeftinije.
Bas me zanima kakve ce biti projekcije za ovu godinu. Obicno u listopadu pocnu komunicirati rezultate.
Sretno im bilo s tim skupljanjem.
Vjerovatno to rade za dijeljenje managerima. Pa treba proci sto jeftinije.
Bas me zanima kakve ce biti projekcije za ovu godinu. Obicno u listopadu pocnu komunicirati rezultate.
Ne bih se slozio s tim.
U Dalmaciji osim nesto Zagrepcana nema psa. Strava.
Pa vidite da nema ni turistickih emisija, ljetnih patrola, sve nesto krljavo. Nemaju sto pokazivati osim pustosi.
Plus Atpl, sitno.
Ako sutra okrene BDI u zeleno letjet ce perje.
Samo ce svi zinuti kad jednom ode na 400.
Plus Atpl.
Uskoro prelazim 4 znamenke.
Hrabro, kao i uvijek do sad...
Nadam se da ste detaljno odradili domacu zadacu jer NAV im je blizu 0...treba imat velika muda za uci ovdje s ozbiljnim novcima...
Ali dok guru gura sve je super i sve je za pet...
I Optima je prosle godine imala book ravan 0. I dalje ga ima. Pa je dogurala do 600 mil kn trzisne kapitalizacije.
A ovdje ipak imas brodove koji voze za cash, uvijek likvidno stanje i neke nekretnine kao sidro. Tako da je ta prica s NAV oko nule vrlo klimava.
Ali znas kaj, pusti to sve... Najesen, cim se pojave prve naznake cjepiva, krece totalni bull run. Investicija, prijevoza, svega... A trenutni orderbook je jako siromasan upravo zbog neizvjesnosti. Sto ce dati i vec daje cijenu postojecim brodovima.
Pravi ulaz za nekog je oko 170, ako sidje do tamo.
Pozdrav!
Skupljanje u padu.
Racunam zaokruziti prosjek na nekih 200-205 s najnizom cijenom oko 190, a onda strahovit odbijanac.
Plus Atpl.
Uskoro prelazim 4 znamenke.
[…]Bit ce 300kn kolega al tek dogodine.
Ocekujem povrat do 150-160kn razine ako je moj count valova dobar.
Sasvim moguce, ovo je burza.
Iako mi nije jasno koje valove vi gledate.
Ako gledate vozarine i one cikluse gore na onom grafu meni se nekako cini da ulazimo ili smo vec usli u naredni period solidnih vozarina. Nakon sto je odradjeno krvavo dno.
Ako vec brojimo valove...
Ipak je vise pala zbog nekog drugog.
+ Atpl 100 i nesto.
Definitivno ne bi preporucio kupnju Atpl na ovim cijenama. Kroz par mjeseci povratak na razinu 160 kn.
Niste li danas rekli 190?
Moze i 160. Kupovat cu i tada.
Ja naime nemam sposobnost nanjusiti bas samo dno i jace uci. Uspjelo mi je to na Optimi, 1.70, jednom daaavno i na Ingri, oko 2.50, ali inace ne uspijevam. Iniciram poziciju i pratim u rastu ili padu. Ali vjerujem da na najesen i kasnije vise nece biti na ovim razinama. Covid je proslost, u smislu novih ekonomskih padova. Sad ide stampanje love i oporavak.
Bar ja tako mislim.
Ovo je s BIMCO, graf iz svibnja.
Sad smo na ili iznad breakeven-a.
Uskoro ide zito, a i Kinezi krecu s infrastrukturom u srednjem i duljem roku.
Orderbook se ne puni pretjerano.
Pad je krenuo i treba ga iskoristiti.
Kolega, sve je moguce.
Kakve sam srece, cak i vjerovatno.:-)
Ipak je vise pala zbog nekog drugog.
+ Atpl 100 i nesto.
Ja sam nakupio 5xx ispod 230, bas dok se brckamo. Neki kolege su bili hrabriji i skupili na 150-160. Ali su dosta i rijesili.
Smatram da glavni rast tek ide. Pod uvjetom da ne bude novih masovnih lockdown-a najesen, sto nije iskljuceno, ali je vrlo malo vjerovatno. Osim sacice ljevicarskih aktivista cak ni u Brazilu nitko nije za to.
Vi kolega kao da ste sad nedavno procitali par clanaka i par knjiga te time otkrili Ameriku.
O kraju americke vladavine se prica vec desetljecima i jos ce desetljecima. I gle cuda, jednom ce se to i desiti, mozda. Jer nitko ne zna sto ce se desiti, kao sto nitko nije znao da ce doci majmunski ili sismiski virus prehlade i da ce se cijeli svijet ukakati od njega. Zamislite da je virus koji se tako siri, a ubija kao kuga. Pa to onda najbolje da se svi ubijemo preventivno.
Nije losa knjiga Why the West rules, for now. Kraj je dobar...
Mi smo u nebranom grozdju u smislu da zbog losih rezultata i lockdown-a ocekujemo novi veliki pad koji nikako da se desi, jer hrpa nove likvidnosti em podrzava market em daje nade i obecanja za bolje sutra, da ce je biti jos vise. Govorim o situaciji vani. A ovdje fondeki s malo bibera odrzavaju market na aparatima, iako da je po malim ulagacima to bi vec sa bilo na 3 znamenke Crobija.
Ti dobro pazi kako se razgovaras... Izgleda da je mama odgojila malog bezobraznog dr.keca.
Dragi kolega, ja ne znam zasto se vi odazivate na moj post i govorite o kućnom odgoju. Osim,ako niste nb ili kk koje sam spomenuo u postu. Morati cete ici na kontrolu zivaca jer vam ocito jer ne ide u zadnje vrijeme.
I pazite, bolje da platite pregled jeftino nego skupo. To mi je jedan genije prisapnuo😉
Decec, puno zganaca jos tu treba...
Da si kupio 6 znamenki Optime po 1.70 kao ja prosle godine i ti bi prosipao pamet, mali djoko. Ali nemas kaj prosipati.
Gospodine dragi, u svijetu zivi 7.7 milijardi ljudi, od kojih nesto manje od 1% godisnje umre, nekih 60-65 milijuna. Od svih uzroka. Taj broj nije veci jer je stanovnistvo u mnogim zemljama jos vrlo mlado.
Znaci da do kraja godine imamo pa i 2 milijuma mrtvih od koronavirusa ja doista ne vidim u cemu je razlog za uzbunu. To je povecanje od jedva 3%. I to medju populacijom u prosjeku 80 i kusur. Znaci cak i starijom od prosjeka svih smrti. Pa i da je 20%, so what the f...?!? Ti su se dobro nazivjeli. Vise nego li cemo i vi i ja.
Korona je opasna samo zbog ljudske histerije i gluposti.
Nista, sve je utihnulo, cekamo nasih 8 ebitda po dionici. To je zaglavni kamen svih zbivanja na burzi. Na sta smo spali...
U pravu ste.
Osim toga, gradjevina je, isto kao i moja bransa, ima veze s brodovima, jedan lopovski sektor u kojem se sve radi ispod zita i tu kuna do dionicara nece doci. Nastranu to da se mozda nece desiti veliki spekulativni rast cijene, sasvim moguce, i tu biste trebali biti manje tvrdi. Ali oslanjati se na to, ne.