Prodaja Optime bi preporodila burzu.
Cak i u ovo vrijeme.
Drzim fige iako sam out.
Prodaja Optime bi preporodila burzu.
Cak i u ovo vrijeme.
Drzim fige iako sam out.
Pa nije to sve neka mudrost.
Procijenite gubitke od ove godine, izcarobirajte konzervativno iducu, uracunajte neki bonus ili malus i eto.
I dobit ce se neki raspon cijene.
Ali to je sve bojim se mnogo nize od ovog sad. Naprosto hrpa vrijednosti je spaljena i jos ce biti.
Naravno, nista fondove ne sprecava da i dalje kupuju po 25, a realno je 5,10,15.
Izvjesno je samo to da ce iduci low biti znatno visi od onog koronicnog. Kad bi okrenulo sezonski up s razina od preko 1000 bodova to bi bilo zadovoljavajuce u smislu trenda i nekog buduceg prosjeka. Ali gruntam da nece sici ispod 1300. Naprosto ima previse tereta u najavama da bi islo ispod toga.
Neka ohladi malo. Treba skupiti jos prije nego ode preko 250.
I ja mislim. Samo ne znam kakvi su dilovi i da li ih ima. Mozda im je bolje za godinu ili vise ako bude bolja, nekoronicna cijena.
Ne znam...
Gle, izgleda da cijeli Zagreb zna da su tri kupca. Ono, kao, zna... Sto god to znacilo. Ali je fora u tome da se ne zna koji je iduci potez HT-a. Njihov strategijski interes je sto dulje otezati, pa makar i s bankom, a onda na kraju dogovoriti da to uzme A1, jer se tako nastavlja duopol.
Sretno dionicarima! Sto prije to bolje.
A ako ne vidimo se opet na 3 kn pa nova tura.
Ispod 10 nece biti.
Samo je pitanje KADA ce biti.
Zbog tog sam i izasao s par % minusa. Jer vise nemam zivaca.
Jedno je bilo uci na 1.70, to jesam i jesenas izasao, ali sad ponovno na 5.50-6.00 je nesto sasvim drugo.
I am too old for this...
Rekao sam vam lijepo: 6-7 kn. Trecina booka max. Ako ne ove onda sigurno iduce godine, kad se utvrdi gradivo.
Geografija determinira sto si.
Ako si Florida onda si Florida.
Nisi Njemacka, industrija itd.
Kakve su vozarine danas?
Jel to drzavna tajna?
Problem sa svim tim je sto stvarno nikad ne znas hoce li USKOK pohapsiti glavne i odgovorne i kako ce to utjecati na dionicu. Mozda cak i pozitivno!!
Naravno da ima.
Taj guverner je zapravo odmetnik protiv struje. Sad je djir otvaranje.
Naprosto se pokazalo da kad se na stol stave dvije krajnosti:
1) lockdown bez zarazenih, i
2) otvorenost sa 100% zarazenih,
nema apsolutno nikakve sumnje da je 1) potpuno neprihvatljivo, a 2) iako pomalo grdo ipak prihvatljivo.
Kolega Neo, to se zove bottoming out.
Pa vi kao trejder to znate, ne?
Nesto slicno imate i na Atpl, samo na bas na samom dnu nego blizu njega. Zbog nelikvidnosti mi vise propadnemo.
Jako lijepo.
Cak nam niti ne odgovara prebrzi rast vozarina jer odgadja scrap i daje poticaj narucivanju. Idealno bi bilo lagani rast uz sezonske korekcije uz supresirani orderbook zbog korone, sto je sve izgledno.
A na to kad se superponiraju infrastrukturni projekti za zakurblavanje ekonomija...
Vidjet cemo u kolovozu kakav nam se Q3 sprema, s tim da je Q2 vec prozvakan kao negativan. Ako Q3 bude pozitivan idemo na 400, sto je standardno za breakeven na ovoj dionici.
Nazalost ne znam njemacki.
Ali nekako naslucujem odgovor...
Hvala!
Tko zna neka iskomentira ovdje.
Upravo zbog kumulativa svih tih losih posljedica svijet ce relativno uskoro shvatiti da je naspram toga Covid19 zapravo ujac od ovce i staviti to ad acta, kao prehladu zbog koje se ne treba pretjerano uzbudjivati. Nece tako uskoro, vec kad vecina svijeta bude prokuzena i postigne imunitet krda, nestalan, ali obnovljiv, sezonski, djelomicno procjepljiv, kao gripe, razne.
Znaci iduce godine. Sigurno.
Ovim tempom uskoro cemo imati milijun slucajeva dnevno, a na 100 i nesto mil sluzbenih bit ce uglavnom postignut globalni imunitet krda, jer je broj asimptomatskih 30-40 puta veci. Tad ce to biti 5 mlrd.
Display MoreTuga, jad i bijeda ove ZSE burze.
- pružila mi se prilika na nekoj drugoj investiciji (nije burza), prodavač traži novac što prije.
- vadim eure iz banke, prodajem nešto Au, i rasprodajem raznorazne dionica, ove fondovske većinom idu bez problema ali kad sam stavila prodajne naloge na cca 3-4 dionice popularne na ovom forumu vidjela sam svu tugu, jad i bijedu ove burze.
- moji veći ili više većih naloga su bili ona gruda snijega koja stvori lavinu ili pad cijene dionica.
- to je bilo jadno za gledati, stvarno se ne radi o nekoj većoj lovi, tu se vidi koliko su investitori uplašeni.
- da ću ja prodavati dosta toga to nije mogao otkriti niti jedan graf ma koliko stručno bio nacrtan, prije tjedan dana nisam ni ja znala da ću prodavati pa kako bi onda to znali stručni grafolozi ???
- još mi je ostalo nešto otvorenih manjih naloga na nekim dionicama, keš za novu investiciju sam skupila, a ova sića koja je ostala ako se ostvari ide u keš poziciju ili koju jeftinu kupnju.
- znači idući tjedan s moje strane neće biti dodatnog rušenja burze.
- na jednoj dionici kada sam vidjela kako se kupnja povukla mislila sam se povući svoj prodajni nalog i realizirati prvu prodaju ispred sebe.
Jeste vi ono bili s 500 kom Atpl na asku?
Pa po bidu kad nije islo?
Ili ipak Socijalizam.
https://www.index.hr/vijesti/clanak…ti/2195480.aspx
O koroni i opširno i sažeto.
Napuhano i preuveličano. Daljne širenje straha, panike i beznađa.
Treba ih sve pozvati na odgovornost kad virus prođe. Nitko neće odgovarati za ovaj teror, bijedu i lookdown koji su širitelji panike izazvali.
Tocno tako.
Novinar je totalno dno dna.
Pa nije disrupcije u zdravstvu uzrokovao Covid19 nego zdravstvene vlasti!! Kako Covid19 moze uzrokovati odgodu operacije raka ili bubrega? Pa nije kirurg taj koji ce lijeciti covjeka od korone! Niti je to ta dvorana. Zatvarali su cak i zubarske ambulante.
Reakcija covjecanstva na koronu je sramotna, odvratna, kukavna, nistavna. Sramota. Fuj.
Mislim da je to za podjelu visem i srednjem managementu. Ali nebitno, to je mali broj dionica. Bitnije je kakvi su rezultati i kako ce najesen biti. Ako se ispostavi da nema novih lockdown-a, sto je gotovo izvjesno, iduce godine bi mogla poduplana divka.