1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. kupoprodajnik

Posts by kupoprodajnik

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• kupoprodajnik
    • August 7, 2020 at 11:04 PM

Imamo sigurno znacajno usporen rast flote u narednih dvije godine, s rastom tereta brzim od njega, samo je pitanje koliko.

Kratkorocno, trenutni prosjek BDI za Q3 2020 mi se cini za oko 200 bodova veci od istog u Q4 2019. Provjerite i ispravite me ako grijesim.

Tad je ostvaren marginalni plus.

• OPTE prodaja - kladionica

• kupoprodajnik
    • August 7, 2020 at 8:39 PM

Iskreno, nisam u papiru, ali bojim se todeksijanskog efekta na ostale papire. Naprosto spekulativni vrtlog tonuceg papira koji kakti predstavlja priliku ima snage usisati sve sto mu se nadje na putu. Srecom je ipak relativno mala dionica i burza je likvidnija nego prije, ali da podsjeca na todeks efekt, podsjeca.

Ponesto jos casha drzim za dokup Atpl, a ostalo je ili vec odradilo ili me ne zanima.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kupoprodajnik
    • August 7, 2020 at 4:54 PM

Srecom je burza usprkos krizi zadivljujuce likvidna. Lako je izaci iz bilo koje pozicije bez velikih gubitaka cak i s relativno nemalom kolicinom. Kad se sjetim onih olovnih godina 2012,2014 itd. Uzas... Znalo je proci po dva tri sata bez ijedne transakcije. Jedino si na Ingri mogao za burek zavrtiti.

• OPTE prodaja - kladionica

• kupoprodajnik
    • August 7, 2020 at 4:21 PM

Nazalost, a nekima i na srecu, opet ce se zavrtiti prica na Optimi. Samo je pitanje s kojih novih najnizih razina. I opet ce se cekati iduca godina, prodaja, vrtiti prica i sve ce opet biti kao nekada.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• kupoprodajnik
    • August 7, 2020 at 3:15 PM
    Quote from barbosa
    Quote from KultLicnosti

Kakva odvratna godina dosad, ovi u Opte neka prvo (sa) čuvaju zdravlje.

ja se držim pravila br.1- kupuj kada se prodaje, prodaj kada se kupuje i ja sam i više nego zadovoljan ovom godinom8)

To je to.

• PVCM (Pevex)

• kupoprodajnik
    • August 6, 2020 at 11:57 PM

Prikupili su 62 dionice u javnoj ponudi.

Sto i nije malo. Sasvim solidno zapravo. Nesto manje od 0.5% temeljnog kapitala. Sve je manje dionicara.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• kupoprodajnik
    • August 6, 2020 at 11:53 PM

Cestitke imaocima koji su na vrijeme kupili! Iskreno, nisam vjerovao u ovu dionicu, ali eto razuvjerili su me. Lijepa prica.

Svidja mi se sto rastu iz poslovanja, a ne kao Ingra papirnatim mesetarenjem.

• kupoprodajnik
    • August 6, 2020 at 11:51 PM
    Quote from Neo
    Quote from naim

Brodari “preko bare” i dalje slabo ili nikako reagiraju na bilo kakav oporavak indeksa. Sve je to i dalje vrlo mršavo.

Bolje receno opet na dnu. Ima jos razloga zasto se ne vracam u Atpl. Moguce da se malo odbije..do 215-218kn al smijer je kud i izvjesce.

Ja sam pak zivio u uvjerenju da je burza mjesto koje diskontira buduca ocekivanja, a ne prosle dogadjaje.

Izgleda da sam bio u krivu. Hvala vam sto ste me prosvijetlili! :D:D:D

• Birtija

• kupoprodajnik
    • July 30, 2020 at 6:08 PM

Ma naravno... Hehe

Nego, koliko puta sam polomio zube prodajuci u rastu, a ono krene i ne staje.

Taj trenutak nije daleko. Korona uskoro ide u povijest, stizu cjepiva i na samu potvrdu krece optimizam koji ce zahvatiti sve, pogotovo vlade koje ce se natjecati tko ce vise potrositi.

• kupoprodajnik
    • July 30, 2020 at 5:59 PM
    Quote from Marielena
    Quote from BudFox

Ok, moja isprika, zamijenio sam vas.

Nadam se da ste vi zensko, bar u mojim mislima :love:8)

Kolega moj, treba nabrojati sve promasaje, pa cu ja pobrojati svoje. Popusio sam ove godine na RIVP, ADPL, ATPL, DDJH (ovo sam vec otpisao davnih dana). Zaradio nesto sitno na trejdu Optimom i TPNG brutalna zarada (skoro 100% zahvaljujuci Neu, hvala jos jednom).

Bilo je prilika za spusiti pare ove godine i te kako... ne bi nikad rekao pocetkom godine da ce biti tako dok Kinezi nisu us.r.ali cijelu jubilarnu 2020. godinu sa svojim virusom X/:/||.

P.S. Vjerujem da ste vi bolje srece od mene, pa ste spusili samo na ATPL, a na ostalim dionicama ste zaradili... ;):thumbup:

Kolega, zensko sam. I prilicno nova u ovom poslu. A na ovom forumu i poslovnom pisem par mjeseci. Pa su pretpostavke da sam neki stari nick netocne.

Za ATPL sam jasno napisala jos prije mjesec dana da kupujem nakon 2Q, a zatim uzimam 30 posto i izlazim van.

Moze li ovo opet biti ozbiljna kompanija sa stabilnim rastom? Moze. Opisala sam kada.

Display More

Posteno.

Da bih rijec rekao.

Ja ipak tipujem na nesto mnogo vece: squeeze for tonnage iduce godine, kad sve vlade svijeta simultano potegnu infrastrukturne programe da podignu svoje potonule ekonomije. A onda je samo nebo granica.

Svatko za sebe neka ocijeni koliko to jest ili nije vjerovatno.

• Birtija

• kupoprodajnik
    • July 30, 2020 at 11:11 AM

Decki i cure, jos jednom: ako ne valja pa onda brate ne valja. Ne diraj.

• INGR (INGRA d.d.)

• kupoprodajnik
    • July 29, 2020 at 11:39 PM
    Quote from Ledica

Ingra je islužena raga koja živi na staroj slavi i poslovnim vezama još iz socijalističkih vremena , prazna ljuštura i paravan za lukrativne poslove ljudi iz vlasničke i upravljačke strukture preko svojih d.o.o i j d.o.o. što je u stvari njihov primarni interes , takav je barem moj dojam u kratkom i površnom kontaktu u vezi jedne moguće transakcije .

Kad se malo dublje pronikne u bit i počinješ otkrivati i povezivati osobe , razne male firme i njihove međusobno isprepletene iodnose onda postaje jasno zašto je Ingra danas to što jest .

Tako je. I jos ima takvih firmica. Stari socijalisticki direktori koji nikako da shvate da je vrijeme za penziju. Staracki dom. Executive pensioners club.

• Birtija

• kupoprodajnik
    • July 29, 2020 at 10:51 PM

Decki, ako ne valja slobodno zaobidjite.

Nista lakse od toga.

• Birtija

• kupoprodajnik
    • July 29, 2020 at 8:26 PM
    Quote from Neo

Ja ne ocekujem rast. Niti vjerujem u veci pad. Najvjerovatnike trgovanje u opsegu 180-210kn iduci period.

Vec u petak cete ocekivati rast preko 250 kn u narednom periodu. Cim se ukrcate.

• kupoprodajnik
    • July 29, 2020 at 8:04 PM
    Quote from Sokolic

Ovo je sad već lagano zrelo za predstečajnu nažalost

100 mil kn je reprogramirano u dugorocno cime je znacajno popravljen current ratio.

Tako da...

Not just yet. ^^

• kupoprodajnik
    • July 29, 2020 at 7:39 PM

Hahahahaha!!!

Presmijesan je mali Đorđe.

• kupoprodajnik
    • July 29, 2020 at 6:04 PM

Neki ce opet, kao i nekoc, propustiti bull run Atpl do 600-700 kn. Sad je vec gotovo izvjesno da je ovaj kvartal na nuli ili u nekom plusicu. A onda idemo dalje, rast tereta, orderbook at ATL...

• kupoprodajnik
    • July 29, 2020 at 4:57 PM

Gubitak znacajno manji od ocekivanog. Vozarine u q2 su bile ajme majko.

• kupoprodajnik
    • July 29, 2020 at 12:01 PM
    Quote from BudFox

Danas zaokret u Kini

Shanghai shipping index

Cape / Pmax / Supra + 17.54 / + 0.27 / - 0.36 %

I to kakav zaokret!!

• kupoprodajnik
    • July 28, 2020 at 3:45 PM

Odbijanac je tu negdje.

Samo je pitanje da li ce prije toga ici zaron pa onda odbijanac ili je ovo dno.

Ja nemam moc predvidjanja pa skupljam u padu i cekam preokret vozarina.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt