Ministar kaze da zdravstveni sustav nije niti blizu tocke pucanja. I to je tocno. 2000 hospitaliziranih naspram 16000 kreveta i nije mnogo. S tim da i najveci dio tih hospitaliziranih bi po nekadasnjim standardima rekao da odu doma i piju kamilicu. To znam jer su mi obadvoje roditelja medicinari. Temperatura ispod 41 i tesko disanje nisu indikacija za bolnicu. To je new age bullshit. Ako nisi za aparate i pri svijesti si, nisi u pripremi za operaciju ili na postoperativnom oporavku nemas sta raditi u bolnici.
Posts by kupoprodajnik
-
-
Emil
Tvrditi da netko na samrti vrijedi kao covjek u produktivnoj dobi, ili kao dijete koje tek treba poceti zivjeti, je matematicki netocno. Drustvo koje ce se rukovoditi takvom racunicom ce propasti, sto se upravo i dogadja. Ulazemo u proslost umjesto u buducnost.
Da, ne bih imao nista protiv da se umjesto mene spasava moje dijete, ili necije dijete. A pogotovo ne bih imao nista protiv da to bude za 30 godina kad vec budem gecrk.
I to je humano, to je ispravno. A traziti od mladih da na sebe i drustvo preuzimaju desetke milijardi dugova, zabranjivati im zivot i zabavu, optuzivati ih za sebicnost, e to je upravo najodvratnija sebicnost koju mogu zamisliti.
-
Moje razmišljanje se poklapa s Radmanovim.
https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…rizika-20201123
Rijetko viđen članak na tu temu gdje vaga nije na jednoj strani.
Rijetko viđena hrpa izrečenih gluposti od nekoga tko ima titulu znanstvenika .
A sto je krivo rekao?
Zar niste dosad shvatili da se tu ne radi o tome sto korona jest ili nije? Smrtnost ovolika ili onolika itd. Statistiku znaju svi. Prosjek dobi umrlih je 80+ na Zapadu uz vrlo maleno rasipanje oko te vrijednosti.
Ovdje je lom oko VRIJEDNOSNOG STAVA.
Da li je ovome drustvu vrijedno spasiti npr. 5.000 tih zivota sada, da bi dozivili jos godinicu dvije ili tri, i za to platiti npr. 30 ili 50 mlrd kuna in lockdown damages?
Ja tvrdim da ne. Da se taj novac moze puno korisnije upotrijebiti, na skolovanje i lijecenje mladih i zdravih, i to puuuno vise njih.
I ne, ne dozvoljavam da suprotna misljenja imaju jednaku vrijednost. Nemaju.
-
Ocekivan dobar rast panamaxa danas.
Kineski coal freight indeks narastao oko 2%.
-
Netko i kupuje...
-
Ma najzanimljivije je to da se nakon korone sve vraca na defaultne postavke, a to je Atpl na 400+.
I to je otprilike to zbog cega svi tu pecaju sta pecaju, samo se srame reci.
-
I ja isto. Vjerujem u najspektakularniji oporavak ikada. Po dolasku cjepiva, naravno.
-
Dobio je 4 mil glasova manje i pristojno bi bilo da ode doma. Ali taj ce cincariti do samoga kraja. Doslovce ce ga morati Tajna sluzba izbaciti van.
https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…-ureda-15030448
Tajna sluzba. Pa rekao sam vam, ne?
-
Dobio je 4 mil glasova manje i pristojno bi bilo da ode doma. Ali taj ce cincariti do samoga kraja. Doslovce ce ga morati Tajna sluzba izbaciti van.
-
Burza je diskontirajuci mehanizam.
Znaci sve potencijalno lose je vec uracunato, a ovo danas ce to sve prebrisati. Nada je golema.
-
Znam da sam mozda dosadan, ali ako cemo imati vozarine kao prosle godine, ili malo bolje, i desetak cjepiva na raspolaganju, ili malo vise, pa ne vidim zasto cijena dionice ne bi bila kao prosle godine? Ili malo bolja?
-
Sad kad je Pfizer najavio morat ce se i svi ostali pozuriti. Bit ce vec za Bozic 10ak u proizvodnji, a do ozujka milijarde doza.
Idemo up.
-
Ako niste dosad, svakako pogledajte film Social Dilemma. Opisuje kako drustvene mreze zarobljavaju korisnike i petrificiraju ih u njihovim uvjerenjima. Nekad si imao tv i novine i sto je u njima pisalo to je bilo to, citao si izmedju redova, ok, ali postojao je generalni konsenzus oko glavnih stvari, barem ne nekoj minimalnoj razini. Sad svatko ima priliku dobiti sadrzaj koji mu odgovara i ostane zarobljen u njemu. I onda se gubi konsenzus.
-
Istina. U Americi je sasvim moguce da bi nesto manje deregulacije, nesto vise poreza na ekstremna bogatstva, bolji pristup zdravstvu i skolstvu za siroke mase doveo do povecane drustvene kohezije i samim time veceg opceg prosperiteta. Kod njih bi stvarno mozda vise drzave znacilo bolje opce stanje. Tj. imaju sasvim suprotne probleme i potrebna rjesenja od nas. Kod nas je previse drzave.
-
Potpora za lipanj bi bila oko 8 mil kn.
Mozes misliti da ce si ustegnuti isplatu 120 mil divke zbog 8 mil potpora. Pih...
A mislim da ju nisu niti uzimali.
-
Treba skupiti sto se jos moze dok se jos moze...
-
Nema predaje: ako sad izgubi, Trump najavljuje kandidaturu na izborima 2024. godine
Evo dobrih vijesti za sve fanove...
Nažalost izgleda da se ni moj Split neće lako riješit Keruma...
Sve je moguce, a vremenom se sve mijenja.
Nigdje ne pise da ce Biden biti dobar predsjednik za dzep prosjecnog Amerikanca. Ako misli dizati poreze mora znati da ce dosta love pobjeci van, a onda ce oporezovati manji kolac, a s tim ide sve sto s tim ide. Sve vec vidjeno.
Plus korona, pa neka krene s jos jednim lockdown-om, mjere, pad gdp-a...
Tako da se ne bih iznenadio da mnogi na kraju budu jos i plakali za Trumpom.
-
Prejaki su, prejaki...
-
-