jel ja propuštam nešto ili ADRS još ne priča ne dividendi?
Prerano. Negdje u travnju, najkasnije svibnju će biti tek objavljen Poziv na glavnu skupštinu.
Skupština u lipnju.
Tako je bilo prethodnih godina.
jel ja propuštam nešto ili ADRS još ne priča ne dividendi?
Prerano. Negdje u travnju, najkasnije svibnju će biti tek objavljen Poziv na glavnu skupštinu.
Skupština u lipnju.
Tako je bilo prethodnih godina.
+INA
Više kao kolekcionar. Nekako sumnjam da može značajnije narasti.
DT banka kao i CS. Oduvijek milijun afera i sumnjivog poslovanja.
Zanimljvio kako Unicredit povlači dosta novca kroz dividende iz svojih podružnica. Zaba je najbolji primjer. Treba Unicreditu likvidnosti.
Dok ekipa misli kako je sjajna stvar velika dividenda kod ZABA-e i kupuje je isključivo radi dividende.
Ovo će na ex-dividend day i narednih dana nakon toliko zaroniti da će Dioki i Magma izgledati kao ozbiljne dionice.
Stvarno mi nije jasna kupovina ZABA po 12 EUR.
Ok, banka ima sasvim solidno poslovanje ali kupovina dionice na ovim razinama je siguran gubitak.
Meni je i Revolut krenuo smrditi sa pustim cashback-ovima i pilanjem da pozovem nekoga za 40 EUR... dok istovremeno dividendne dionice koje tamo posjedujem... čekam tjednima na isplatu zbog "tehničkih problema" što ranije nije bio slučaj. Moglo bi i to roknuti lagano.
Svaki petak krvoproliće vanka na burzama. Nitko ne želi dočekati vikend u dionicama.kod nas i da želiš ne možeš izaći jer nema voluma. haha
Nisam detaljno pratio jučer ZSE. Šmrknuo sam više nego inače pa me pokosilo. Uvijek na dane kad je FED treba malo povući.
Šta je to trgovalo u 16.15?
Skratio nešto sitno dionice.
Kupio Normabel, Zoloft, Helex i Xanax.
Kaže FED da će ove godine dizati još 0.25 a iduće 0.5
Kladim se da će ove još minimalno 0.5 a iduće 0.5-1%
Naposljetku, inflacija se ne može drukčije suzbiti.
A tehnički bankrot SAD-a iza ugla. Do kojeg se iskreni nadam neće doći.
Naravno da dionice, gle iznenađenja, opet padaju. Obveznice opet rastu. Naročito kratkoročne. Dakle prikazuju probleme.
Kako su prošle godine dionička tržišta padala, tako će nastaviti i ove. I tako sve dok se inflacija ne suzbije i kamate ne krenu padati.
Sve isto kao i zadnjih 50 godina.
Pa netko uleti i druka ma rast. A ne bi svoje novce uložio. Čeka na prvom offeru i 26 bidu. Drukeri
Nemam pojma o čemu ovaj gore specijalist teoretičar priča no kao i svake godine politika isplate dividendi ostaje ista.
Politika isplate dividende Društva će se provoditi u skladu s razvojnim planovima i stanjem na tržištu kapitala, odnosno, sukladno rastu neto dobiti, razine prihoda, očekivanom porastu vrijednosti imovine Atlantic Grupe, te drugim relevantnim čimbenicima. U slučaju ispunjenja gore opisanih uvjeta, namjera je Društva da dioničarima isplaćuje do 45% konsolidirane dobiti u obliku dividende.
Prvi kvartal je prava lutrija sa ovom inflacijom i divljanjem cijena.
Rast prihoda, dobit teška lutrija i rulet.
Ali mislim da po Statutu moraju isplatiti dividendu ako imaju dobiti. U svakom slučaju ovo se drži. Nadokupi ako padne značajnije.
Koja je baza sa LRHC? Ne valja im ni web stranica. Kakvi amateri.
Credit Suisse je toliko jaka banka da ju UBS kupuje za 3 milijarde švicarskih franaka, a nekoć joj je tržišna kapitalizacija bila 65 milijardi švicarskih franaka.
najnovije vijesti govore da će zaposlenicima isplatiti i bonuse
Ovima ni HDZ nije ravan.
Teško su nesposobni, sa svojim odlukama su uništili cjelokupno poslovanje Banke i narušili stabilnost cijelog bankarskog sektora... i dobiju miljunske bonuse za to. Ma treba se baciti sa mosta. Ovo je sve poludilo.
Naravno da je gubljenje vremena. Ovo je netko platio članak u nadi da pogura dionicu i izbavi ga iz gov*na.
Država je malo mahnita ali nije valjda toliko mahnita da će prodati Luka Rijeka po ovom iznosu za burek i krafne.
To je samo moje osobno mišljenje. Mislim da ništa neće biti od prodaje.
Jeli netko registrirao obveznice kod brokera? Vidljive na e-trade?
Ja sam prije 5 dana ali ništa još nije vidljivo...
Potencijalno odlična vijest. Jer nije 100% sigurno da će se realizirati. Ali da se realizira to je ODLIČNO.
Dionica pala 5%.
Trenutno ne vidim neku opasnost za ovu Firmu i dionicu. Eventualno ako neki Putinov podanik ne minira JANAF kao neko sjeverni tok. To bi bio strateški odličan potez ali se iskrenpo nadam da do toga neće doći. Da nitko nije baš toliko lud.
https://www.seebiz.eu/kolumne/invest…ke-krize/289435
Napokon kraj ovim nedaćama ,sad bi trebali nastavitbdi smo stali prije 10 dana!
S obzirom da su vani burze padale prije 10 dana i danas nastavljaju padati... Onda da. Pad se nastavlja.
Europa opet 1-2% u minusu danas.
Trebaju se malo ugledati na ZSE i mirno i hladne glave čekati vikend.
Dok ICF izađe izmasakrirat će dionicu.
Zna li se možda zašto ovako nasilno želi vanka?
I kako je moguće da u eri jeftinog novca nije mogao naći nekog i dogovoriti se. OTC ili dogovor na burzi sa fondom. kakva sve sra*a kupuju a neće KOTR koji je daleko od sra*a.
Barem se nadam jer nisu baš transparentni.
Makli se lažni nalozi sa bida. Sad je šupalj kao predizborna obećanja. I da želi NEXE izaći sada nema gdje. Zapeo je unutra i mi skupa s njim.
Srećom barem dobra firma sa potencijalom i vrlo vjerojatno dividendom. Da zapnem u nekom gubitašu tipa DDJJ ili VART bacio bih se s mosta...
Zašto neki fondovi trpaju u gubitaše a ne u firme sa potencijalom mi je uvijek bila nepoznanica. Jbg
Nova firma ima manje love od Luka Rijeka a želi preuzeti Luka Rijeka. Hahahaha. Američki san na hrvatski način.
a što je bio Mol u odnosu na Inu kada su je izdajnici isporučili,
mislite da slučajno ovdje stalno vršljaju neki Mađari, Česi, Poljaci, sve je to ista lova nepoznatog porijekla,
vidjeli su da u banana Africi sa strujom možeš uz par domaćih izdajnika i odvjetnika raditi što hoćeš, jer Vlada se bavi svinjskim vratovima i carskim mesom, da joj narod ne baulja gladan po europskim bespućima za koru kruha
Prodaja INA-e MOL za milijardu EUR u trenutkj kad je INA otkrila nalazišta u Siriji vrijedna 40 mlrd USD je najveća pljačka u povijesti ove zemlje.
Da itko u ovoj zemlji ima snage i hrabrosti, da postoje pravi domoljubi na vlasti... INA bi bila vraćena, naročito nakon presude Sanaderu. Nacionalizacija. Hvala i doviđenja.
Ne bi me čudilo i da LKRI otiđe po nekom simboličnom niskom iznosu, za ćevape da ostane.
Nova firma ima manje love od Luka Rijeka a želi preuzeti Luka Rijeka. Hahahaha. Američki san na hrvatski način.