Cijena raste zbog Preuzimanja i jeftinog ukrajinskog žita. Nema to veuze sa dividendom.
Ne mogu se pare isplatiti kad se ideu preuzimanje. To će samo dignuti cijenu u preuzimanju
Cijena raste zbog Preuzimanja i jeftinog ukrajinskog žita. Nema to veuze sa dividendom.
Ne mogu se pare isplatiti kad se ideu preuzimanje. To će samo dignuti cijenu u preuzimanju
Uzeo odmah CKML na otvaranju. Imao sam ga i prije pa samo nadodao.
Mislim da sam skratio malo JDPL.
Volio bih skratiti i VLEN ali nekako sumnjam da će to proći. Volio bih skratiti i KTJV i nadodati još CKML ali mi je muka skratiti KTJV na ovim razinama.
Jeftino Ukrajinsko žito preplavilo Hrvatsku. A ovdje imamo stabilnu firmu s masu keša koja s ebavi otkupom, preradom i prodajom istog.
Meni sve to smrdi na jako dobru godinu. Naročito Q2.
Inače, donedavno se situacija sa pet-šest brodova u brodogradilištu smatralo fantastičnom situacijom.
Istina, ali donedavno je i dionica bila 1-2 EUR, sada je >4 EUR.
4 broda više nisu dovoljna, sad su očekivanja velika. Volim vidjeti 6-7 brodova i brdo radnika. A ne da mi se smucaju ovdje po kafani i besposličare.
Nešto je tanak promet u luci zadnjih dana. Neki su otišli. Nema novih zasad. Da nema Trentona i Yuma-e izgledalo bi prazno.
Kad je najavljen dolazak novih?
Koliko je ovo loše za KTJV:
U Q1 se neće osjetiti ali za Q2 mislim da bi moglo biti problem.
Sjela i meni nakon 15, ZABA.
Nisam stigao kupiti CKML. Zanijelo me u neke druge stvari.
Ali čitajući ovo, ne znam jeli ovo dobro za CKML ili loše?
Previše sam zgažen da bih shvatio sada. Trebam mi odmor. Shvatit ću do ponedjeljka😅
Čekam pare od IKBA da nadokupim CKML.
Nije da je neka nestašica brašna nego je se pojeo nalog koji je već dugo kočio rast cijene. A sada nema nekog većeg prodajnog naloga, može odletiti u 3PM.
No bio je i neki veći prodajni na CKML pa se povukao. Nestao. Sakrio. Nema ga kao ni mojih para od IKBA. A dolazi vikend. Nemam ni za lajnu.
Ukoliko se nastavi ovolika popunjenost, dionica će bez imalo sumnje da 10 EUR.
Q1 2023 nisam siguran da li će biti dobar kao Q1 2022 ali nebitno jer mislim da će na kraju godišnje izvješće biti mnogo bolje.
Imao sam 2 puta takve trejdove. Ali nikad zapravo 6-8 puta već 2-3.
Jednom prošlo, drugi put kupac nazvao brokera/burzu i poništilo trgovinu. Mislim da je bio limit pola sata da se javi. Jbg
KTJV super firma ali dionica mi se čini grob.
Izvan TOP10 nekoliko njih šta ima 4-8k dionica prodaje. A da pritom ne spominjemo NEXE koji ima još 66k. Teška bara
Ili će te potrošiti na psihijatra i sedative kad ga vidite na 5-10 EUR
Zaje*ana je burza. Nikad čovjek ne može biti zadovoljan. Ili izgubi ili prerano izađe.
Ima li negdje neki podatak kolike su naknade za članove Nadzornog odbora?
Pronašao sam samo kako su još daleke 2016 bile oko 9600 kn mjesečno! Što je dosta.
Naročito što su tada bila samo 4 člana a sada ih je 7-8.
Čemu toliko članova NO?
Pa kompanije 100 puta veće od INGR imaju manje članova NO.
S obzirom da je i dalje jako zadužena kompanija, čovjek bi pomislio da neće bacati milijune tako olako.
+KTJV
Kad NEXE izađe, ovim tempom tamo negdje 2046 god, dionica će katapultirati i zaradit ću brdo para
Fundamentalno firma dosta dobro stoji. Ratarstvo, stočarstvo, vina. Sve šta se troši svakodnevno. Prihodi i dobit raste. Dividende. Sve ok.
Nedostaci vezani uglavnom za dionicu a ne firmu. Mala likvidnost, mali free float i NEXE koji izlazi vanka. Dok ne izađu, nekako sumnjam da će dionica lako krenuti rasti.
Možda zato jer u ovoj vukoje*ini uvijek netko zna nešto ranije. Pa krene prodavati. Tako da kad cijena dionice krene padati "bez razloga" vrlo brzo se vidi razlog kad izađe Izvješće.
Ja sam odmah makao novce sa brokerskog kad sam vidio ERNT situaciju. Jer znam da bih i ale odmah krenuo trpati ..i vjerojatno bi me pregazilo jer bih uletio na prvih par padova...a kako smrdi, vjerujem kako može nastaviti padati jer nema razloga da se trži na ovim razinama. Više nije klasična dividenda dionica.
Kako nemam sada love, tako ne mogu kupiti i miran sam.
Ovo šta već imam ERNT, ne namjeravam prodavati dok ne vidim malo Q1 i Q2.
Slažem se sa gore navedenim.
Ljudi odlaze za veće plaće. Premda sa bonusima i nagradama to i nisu toliko velike razlike. Ali eto. Pročitali smo danas na forumu da ni nagrada nisu kao prije i nepošteno podijeljene.
Također me brine pad dividendi zadnje dvije godine. Jer ERNT je oduvijek bio dividendna dionica. Zato se i tržila na višim razinama i rasla.
Ovako nema razloga da se trguje njome na ovim razinama. Tako da mi smrdi na daljnji pad vrijednosti dionice. A to mi kao malom dioničaru nije u interesu. ERNT mi je u top3 pozicije tako da kad ovako zasmrdi...nije baš ugodno.
Prošlih godina su bili dobri, uvijek iznad očekivanja i iznad inflacije. Ali ove zadnje dvije niti da pokrije inflaciju, niti burek.
Na ovi cijenu 2.6% prinos i to bez poreza. Koji vrag ono.
Ne mogu ni par lajni platiti.
Još malo pa će isplativije biti držati u banci nego li u ERNT.
Knjige ne čitam više. Nije da sam nepismen ali nije ni daleko. Zapeo u nekom drugom vremenu.
Stanova na moje ime nema.
Ali zato krcao ovih dana opet HPB. Pojma nemam zašto. Ali uz IKBA čini se najpodcjenjenija bankarska dionica trenutno.