Da bar ima short sell na ZSE. Napunio bih temu sa transakcijama. Počevši short ATPL, IGH i LKRI.
Posts by Dr.Kalica
-
-
Koliko sam shvatio. Dokapitalizacija je dobra. Uprava zna što radi. Cijena nakon ex dividend daya i dokapitalizacije neće pasti nego će rasti.
Na novi broj dionica da se isplati cijela prošlogodišnja dobit, dividenda po dionici na ovu cijenu dionice bi bila oko 2%. Trenutne vozarine ne odgovaraju bulkerima. Iz Kine nema povećane potražnje. Brdo novih brodova na tržištu te ih još novih stiže jer su ih svi naručivali kad su vozarine bile na vrhu... Ali dionica će rasti. Situacija je dobra. Genijalno. Ova ZSE je genijalna.
-
Najgora uprava ikada.
Dijele si dionice, bonuse, apartmane, dividendu...i onda prose novce da pokriju nadolazeće gubitke. Pa ovo je za zatvor.
Treba opet otvoriti Goli otok i puniti...
-
Ja sam kupio malo ATPL, poslije mogu za svake dvije jednu dokupiti ako sam dobro pročitao
Da, ali...
Ne znam koliko vam je pametno kupiti sada da bi nakon ex dividend daya mogli kupiti još dodatnu jednu po cijeni 53.50-60 EUR jer će vrlo vjerojatno cijena na burzi biti ionako ispod 54EUR, a ove dvije dionice izgube 1/3 glasačkih prava i pravo na dobit idućih godina.
Naravno, pod uvjetom da ova prevara prođe u punom razmjeru.
-
Samo se nadam da ih ne smeta onaj broj malih na skupštini što su se ujedinili.
Meni jedino to ima smisla.
Kako se tamo neki mali bezobraznici mogu ujediniti i pokušati uzeti dio zlatne koke. Kakve lopine
-
-INGR
+INGR
Smanjio pa podebljao.
Sitno burek trejdanje. Burek i jogurt. Možda bude i za krafnu.
-
Nije valjda da si kupio, ima ovdje kandidata za prosipanje, odradila je šta je trebala
Samo ti čekaj prosipanje. Možda i bude...sa 5 na 4.5 EUR.
Ali na ovim razinama možeš zaboraviti.
-
+KTJV po 5.50
I dalje mislim da je kanta od dionice ali vidim da ću je ovom klaunu iz TOP 10 prodati skuplje ionako.
Još kad bi ovaj drugi klaun šta je prodao vart na dnu i uzeo PODR na vrhu podebljao, gdje bi bio kraj rastu
-
+ERNT
Volim ova fondovska smeća koja žive na staroj slavi nadajući se ponovnoj slavi i dividendi jednoga dana koja obara s nogu.
Sad mi je to ujedno i najveća pozicija u portfelju. I jedna od rijetkih gubitničkih pozicija. Prosjek bez dividendi 224.
Kupit ćemo još. Smanjit ćemo prosjek. Mogu djeca i u javne škole, privatne su precjenjene.
-
Koja je baza sa ovim likovima koji šalju poruke da se stavimo na bid da kupnja izgleda jače. Koji vrag ono. Ovo je moguće samo na ZSE.
Da ne mislim da je KTJV nisko, najradije bih prodao sve i poklopio ih.
Sad gledam po 4-6 naloga različitih na bidu na istoj cijeni. Samo ZSE, samo Grobex.
-
Kolega izvukao citat gdje piše da je gotovo, ono ispred i poslije zanemario
Još će Ameri dignuti, za 0.25-0.5%.
Oni su pri kraju, možda već ove godine zgotove.
Europa tek negdje na pola puta. ECB će danas dignuti za 0.25%
-
+KODT2 Konačno se odlučio na toliko mi sumnjičav KODT. E, pa sad na koju će stranu.
+KTJV. Ovo mi izgleda dobra kupnja. Čekam na dokup.
Barem KTJV ne treba čekati za dokup, imate 10.000 komada do 6.2 EUR i onda NEXE koji će vam tu rado dati još 65.000 komada. Tu prodaje ne fali.
-
+VLEN
Ovo ostalo mi sve čami na bidu danima zakur*c.
-
Nemam namjeru prodavati ERNT.
Usporedbe sa Agrokorom ne stoje a pad me silno veseli.
Jeftinija kupovina sada za bolji povrat sutra.
Što se mene tiče, ovo držim do kraja života. Tako da trenutačne cijene su nebitne u ovoj igri.
A jednom kad odapnem, nadam se ne prije 2060-2070, neka djecu brine gdje je cijena.
-
Imam neki dojam ako prodaja pojede 5 EUR da će se urušiti gore od Jugoslavije...
-
+INGR
Stvarno je želim i više podebljati, naročito veće količine ako padne ispod 3 EUR. Ali ne ide i ne ide.
Ne mogu se naviknuti da više nije riječ o stečajuši već o traženoj robi.
-
od dosadne dionice u 3 godine x 10.... pa tko je šta uhvatio....
Treba se makniti sa bida i pustiti da ovo padne ispod 3 EUR opet. Nadati se da padne.
Ne zato jer ne vrijedi nego da dođem do još većih količina ispod 3 EUR
-
Ova poplava zbog rušenja brane mogla bi opet poljuljati cijene žitarica na tržištu. Lani je zbog rasta cijena žitarica Kutjevo dosta profitiralo, vidjet ćemo kako će biti ovaj put
Na svjetskim burzama se cijena nije pomakla. Kao da su već uračunali gubitak svih tih žitnica na području Ukrajine pod okupacijom.
Zanimljivija je ova jaka kiša kod nas koja je izazvala poplave kao i pojavak žute hrđe.
Ali osobno smartam kako trenutno ništa neće pozitivno djelovati na pomak dionice. Prodaja jaka i izostanak dividende nam ne daj baš krila.
-
Bilo mi draže da naprave nešto u vezi ove pušione od dionice. Makar je delistirali. Nego li da se opijaju na Festivalu. Ne volim kad drugi piju dok ja ne mogu.
-
Bid i dalje izgleda mnogo bolje od 10-o godišnjeg prosjeka. Uvijek je bio prazan. Otkako pamtim. Ali ako padne, ako zatreba. Pojave se igrači. Nema panike za one koji žele izaći. Premda bih radije HOLD nego li izašao no neka svatko odluči za sebe.