1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Dr.Kalica

Posts by Dr.Kalica

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 27, 2023 at 5:15 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Dr.Kalica

Mnogo ste lepog teksta napisali.

Ali na kraju godine ERNT će imat rast prihoda i dobru dobit. Ne znam kako tu može biti otpuštanja s obzirom da im i dalje nedostaje kadra.

I zašto ste uopće spominjali Indiju, mogli ste ubaciti Tanzaniju ili Papu novi gvineju. Još jeftinije. Evo svi će sada pohrliti u Tanzaniju tražiti programere jer je to cijena radne snage još niža. Što je očito jedina stavka pri izboru posla.

Ne brinem se za hrvatku podružnicu. Tkogod tu radi zna o čemu pričam.

Kolega Dr.Kalica, vi čini se ne znate da je glavni konkurent Ericsson Nikoli Tesli za dobivanje internih projekata druga interna Ericsson firma, a to je Ericsson Indija, čija je radna snaga jeftinija i u tom kontekstu sam ih spominjao. Inače super vam je novi nick, pravo za ozbać lajkam kolega Yieldchaser:thumbup:.

https://www.ericsson.com/en/about-us/co…worldwide/india

Display More

A kolega Bud vi očito ne znate da podružnica u Splitu stalno posluje sa odjelima u Indiji i KIni te da zbog aljkavosti istih, hrvatski dio mora često odraditi više.

Ne brinem se zbog Indijaca.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 27, 2023 at 2:59 PM
    Quote from barbosa 2.0

budu se krave zdebelile još o-ho, ovo je tek početak, prvo vaganje na FI 1.Q a operativno poslovanje teške 2022. u plusu, bilanca očišćena, dugovi smanjeni a travica već zelenija za 57,2m eur a još nije ni proljeće :)

eto, 2025 divka u iznosu 0.004% na današnju ulaznu cijenu. Moram brže bolje rasprodati svu imovinu i kupiti ADPL da ne bih propustio ovu jedinstvenu priliku.

• Dr.Kalica
    • February 27, 2023 at 2:56 PM
    Quote from BudFox
    Quote from plavi05

Poslovi ERNT i SPANA su različiti i u ničemu se ne preklapaju, to je kao da uspoređuje te Autohrvatska ili ATGR ili MEDIKU svi su oni trgovci ali sa različitom robom

Ono koliko ja znam je da ERNT tj. Ericsson Nikola Tesla odrađuje dosta internog posla za globalni Ericsson i time nadoknađuje prihod koji će mu nedostajati sa npr. Bjeloruskog i Ruskog tržišta, ali te marže nisu ni približno iste, a ukoliko stvarno dođe do otkaza ugovora radnicima zbog globalnog smanjenja potražnje za uslugama od Ericsson-a, ne vjerujem da će ERNT time biti zaobiđen, što sa otkazima radnicima, a što gubitkom internih Ericsson poslova zbog racionalizacije poslovanja, jer ne možeš svoju poslovnu politiku temeljiti samo na internim uslugama za matičnu firmu, već moraš tražiti nova tržišta kada si stara tradicionalna kao Bjelorusija i Rusija privremeno ili trajno izgubio. Teza da su hrvatski radnici jeftini također pada u vodu, jer u usporedbi sa Indijom hrvatski radnici su duplo, ako ne trostruko skuplji. Možda su prije 10 godina i bili jeftiniji nego u EU, ali ta se razlika dosta približila, pogotovo jer je krajem prošle godine svim radnicima Ericsson Nikola Tesla povećana plaća, te je sada prosječna plaća u ERNT puno veća (i do nekoliko puta) od hrvatskog prosjeka.

Mnogo ste lepog teksta napisali.

Ali na kraju godine ERNT će imat rast prihoda i dobru dobit. Ne znam kako tu može biti otpuštanja s obzirom da im i dalje nedostaje kadra.

I zašto ste uopće spominjali Indiju, mogli ste ubaciti Tanzaniju ili Papu novi gvineju. Još jeftinije. Evo svi će sada pohrliti u Tanzaniju tražiti programere jer je to cijena radne snage još niža. Što je očito jedina stavka pri izboru posla.

Ne brinem se za hrvatku podružnicu. Tkogod tu radi zna o čemu pričam.

• Dr.Kalica
    • February 27, 2023 at 8:10 AM

Zarađuju 3 puta više nego za isti posao u RH. Naravno da če prvi oni dobiti nogom.

Ionako sve više poslova globalnog Eriscssona ide na naš Nikola Tesla zbog niže cijene radne snage.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 24, 2023 at 1:51 PM
    Quote from LodeRunner

Plastik ne toliko fantastik.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…3277f49efa2.pdf

Plastik Grobastik.

Uvjerljivo najgore izvješće na ZSE. Na prvu sam pomislio da gledam Magma ili Dioki.

Ni najvećim pesimistima ne bi ovo palo na pamet da je moguće.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 24, 2023 at 1:48 PM

Imam IKBA i ZABA.

Ali ovi iz ZABA bolje razumiju: "Nije Beg Cicija".

Mogli su i ovdje malo više odriješiti kesu. Premda niti20% povećanje ne zvuči loše, čovjek se zapita zašto akumuliraju toliko dobiti.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 24, 2023 at 1:43 PM
    Quote from Manu

Znači 16% na sadašnju cijenu.

Pa vi kupujte obveznice plenkuše sa 3.25% prinosa.

Srećom pa neće pasti na ex dividend day, niti imaju problema sa CHF i korupcijom u redovima.

• KTJV (Kutjevo d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 23, 2023 at 10:47 AM

Dosta promjena u TOP 10

3. NEXE 92.849 (-17.012)

5. Stepić Ivan 15.405 (+43)

8. Ispao Vukadin Zvonimir, upao Markulin Andrej (10.800)

9. Kovačić Marin 8.800 (+2.200)

Moje dionice to ažurno prenose. Ne kasne uopće par tjedana :D

• Ulaganje u obveznice

• Dr.Kalica
    • February 23, 2023 at 10:33 AM

Eto. Bio u poslovnici banke, Kupio obveznice. Pogurao malo državu. Treba sanirati sve te gubitaše ipak. Škverove, šume, HŽ, Croatia Airlines...

• Ulaganje u obveznice

• Dr.Kalica
    • February 22, 2023 at 10:02 AM

S obzirom da se već neko vrijeme šuška o tehničkom bankrotu SAD-a i da se najveći igrači polagano rješavaju njihovih obveznica. Sumnjam da su naše sigurnije. Ali opet. U koji ku*ac uložiti da bi bili sigurni?

Jer ukoliko dođe do tog scenarija, apsolutno sve će zaroniti

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 22, 2023 at 7:52 AM
    Quote from Brunos
    Quote from Marielena

Tko to kupuje? Da nije procurilo po koliko je Cerpov paket prodan?

A da nije netko krenuo u lov na kontrolni paket ili vise od toga ponukam izlaskom CERPa? Svasta je tu moguce, tako je i Kras krenuo na mala vrata pa nikome nije bilo jasno sto se desava u pocetku... u svakom slucaju ja ovo imam na hold do daljnjega.

S obzirom da su vozarine na najvišim razinama u zadnjih 10-15 godina, FED najavljuje 3 dizanja kamata ove godine... ovdje bi mogao biti slučaj po prvi put u povijesti da CERP nešto izađe po dobrim cijenam i zaradi. Sve ostalo su prodali za siću.

A vjerujem da ima zainteresiranih za kupovinu CERP paketa. Dovraga, Da ga stave na burzu po nekoj diskontnoj cijeni mi bismo ga kupili u par sati...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 21, 2023 at 12:02 PM

Ja sam ipak skratio dio. Imam još neke naloge na prodaji iznad 3. Pola mislim izaći, pola ostati.

Previše ste počeli pisati hvalospjeve sa istih računa. "Rast će prije izvješća, izvješće odlično, rast će i poslije".

Hvalospjevi a nitko od navedenih ne kupuje.

I dalje mislim da je dobro ulaganje.

• Ulaganje u obveznice

• Dr.Kalica
    • February 20, 2023 at 3:29 PM

Mislim da se više isplate dionice tipa ERNT, IKBA, KTJV, KODT, JDGT i sl. koji imaju slične prinose i dobro poslovanje. Imam ih sve prethodno nabrojane ali uzet ću i obveznice. Diverzifikacija...a opet i nije neka s obzirom da je sve u RH.

• Dr.Kalica
    • February 20, 2023 at 3:22 PM

Jeli ovo netko dobio izvješće i informaciju o dividendi ranije?

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 17, 2023 at 7:44 AM
    Quote from harpun

idući tjedan ćemo znati sve

https://slobodnadalmacija.hr/split/upamtite…-obnovu-1265312

Bili su mi u stanu. Slikavali zidove i sl. Jer kako ide rušenje/implozija tako da budu sigurni za oštećenje okolnih zgrada. Zbog osiguranja.

Mogao bih povući par liniija po zidu ovih dana da mi poprave :D

• Ulaganje u obveznice

• Dr.Kalica
    • February 16, 2023 at 2:03 PM

Osobno ću uložiti, naročito bude li 4%.

Nije da imam nekog izbora. Obveznice su poprilično sigurne. Ako država bankrotira ili rat eskalira, onda nije bitno ionako. Sve će propasti. Mlatit ćemo se po ulici za komad kruha. Nadam se da do toga neće doći. Da smo dovoljno razumni,

U svakom slučaju, kupujem. Ne vidim bolju alternativu trenutno.

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Dr.Kalica
    • February 14, 2023 at 9:34 AM

Znam da se ovaj sa 100 dionica na prvom offeru moli da mu se nalog ne izvrši nego se nada još kupiti :)

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Dr.Kalica
    • November 7, 2022 at 3:13 PM

Ne znam baš koliko je poštena usporedba propalog gubitaša Optime i ove zlatne koke. Sve u svijetu pada, tako i ATGR.

Tako neka samo prodaju.

Tko kupi i misli kratkoročno zaraditi, bojim se da nema tu kruha. Samo će popušiti.

Dugoročno, nemam brige s ovim papirom. Kupovat ću dokle god je ispod 330 kn. Mirno

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Dr.Kalica
    • November 4, 2022 at 8:12 AM

Ja sam jučer nadokupio 120 dionica 328-330 kn.

Tu mi je negdje i ulaz od prije par godina.

Nije me neka panika, a iskreno ako nastavi padati i naročito ako padne ispod 300kn, ubacit ću sve šta imam unutra. Mirno. Ovo mi je mirovina. Prehrana, farmacija, voda.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• Dr.Kalica
    • October 28, 2022 at 8:54 AM

78 kn i moram sam otići do javnog bilježnika?

Pa da mi se da išta raditi ne bih vrijeme ovako gubio po burzi.

Ja ovo ostavim pa neka me izbace. Baš kao i kod Excelsa nekretnine.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt