1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. walletnetwork.crypto

Posts by walletnetwork.crypto

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• walletnetwork.crypto
    • March 16, 2021 at 1:00 PM
    Quote from mitkko

Tether prica je prije mjesec dana razjasnjena, poanta je da nije prevara. Dobili su samo neku malu kaznu od par milijuna dolara radi neke banalnosti.

Da tocno, samo ipak postoji mogucnost da bas neka od drugih njihovih nadzornih tijela upre prstom ponovo u Tether, jednostavno jer mogu i jer time mogu uzburkati trziste kada im se cefne. Svako od nadzornih tijela zapravo ima pravo provesti svoju istragu.

Mozda je bolja opcija USDC.

Druga stvar je dolar koji ako ne krajem ove godine, onda definitivno iza toga moze upasti u inflaciju. Ta inflacija bi se odmah prelila i na stablecoine koji su na njega vezani. Ostaje Goldcoin koji je upitan. Naposlijetku, moguc je cak i super cycle pa mozda bude totalna greska ocekivati bilo kakakv bear market.

• walletnetwork.crypto
    • March 15, 2021 at 12:20 PM

Zanima me ako cete izlaziti na kraju bull runa iz crypta u stablecoine, koji bi to stablecoinovi bili najsigurniji po Vama, s obzirom na Tether pricu i s obzirom na mogucu super inflaciju dolara u to vrijeme. Puno hvala :)

• walletnetwork.crypto
    • March 15, 2021 at 10:17 AM

Puno Vam hvala svima :) Razrijesili ste misterij:thumbup:Mislim da je onda mozda sigurnije reci da je kupljen davno , a ne izrudaren tj zapravo ne znam kako se na rudarenje gledalo davnih dana u smislu poreza i zakonskih obveza, ali sa druge strane ipak porez od 10% ne mogu izbjeći nikako, no ajde. Ovo sa karticom isto super, ne moze bolje. Mozda necu moci sve sto planiram kupiti platiti sa BTC, ali opcije su tu.

• walletnetwork.crypto
    • March 12, 2021 at 8:33 AM

Mogucnosti su razne, kupili ste na bankomatu prije xy godina i niste sacuvali racun, dao Vam je neko bitcoin davnih dana i te osobe ni nema vise niti imate bilo kakav ugovor. Nisu samo exchangevi put do bitcoina, a kamoli da je tada nekada davno iko razmisljao o porezima i slicno.

Mislila sam posto ste ovdje vec dugo i profesionalci ste ;) , da bas necu morati u detalje, jer stvarno nacini za doci do bitcoina su razni i situacije su razne i sada a kamoli nekada, kad su se pice placale sa njim. Uglavnom imas ga i ne mozes dokazati pa evo znaci jedino sto sam ovdje procitala je da je porez na imovinu kojoj ne mozes dokazati porijeklo 60%. Porezna nije odgovorila na milijun situacija koje su moguce pri trgovini kripto valutama. Ali niko nije lud da plati 60% poreza na nesto sto tada nekada nije ni trebalo biti oporezovano i nije tada bio duzan niti imati dokaz o kupnji. To je isto kao da sam 2012 kupila par dolara u mjenjacnici i bacila sam racun jer who cares. i sad cuvala ja te dolare do danas, a danas je druga situacija. Tada nisam bila duzna nista, zasto danas nesto moram. Kao da je ovo nemoguca situacija i kao da nema ljudi koji imaju ovakve situacije. :S

• walletnetwork.crypto
    • March 11, 2021 at 11:19 AM
    Quote from vlad1111
    Quote from walletnetwork.crypto

Pozdrav svima, imam pitanje vezano za porez. Recimo kupila sam davno Bitcoin kada je bio ne znam par dolara, nemam dokaz, drzala sam ga sve ove godine i sad ga prodajem. Kako porezna gleda na to ? Izlaz znamo ali koji mi je ulaz, koja je dobit?

nema poreza ako držiš duže od 2 godine i ako imaš dokaz kada si ga kupila.

p.s.

ako si kupila par desetaka btc, sada si bogata...

Niste mi bas pomogli uopce. Mislim ljudi izgube i sam bitcoin, a kamoli dokaz o kupnji nekada davno, a ovo da ako ga drzim dulje od dvije godine znaju vec svi sto u tom slucaju. Napisala sam znaci situaciju nema dokaza o kupnji, niti bilo cega drugog. Znaci postoji 1 bitcoin koji zelis prodati. Dokaz o ulazu nemas i kako ce to porezna u tom slucaju oporezovati. Hvala

• walletnetwork.crypto
    • March 10, 2021 at 2:03 PM

Pozdrav svima, imam pitanje vezano za porez. Recimo kupila sam davno Bitcoin kada je bio ne znam par dolara, nemam dokaz, drzala sam ga sve ove godine i sad ga prodajem. Kako porezna gleda na to ? Izlaz znamo ali koji mi je ulaz, koja je dobit?

1. Privacy Policy
  2. Kontakt