Pozdrav svima! Zamolio bih Vas ako znate da mi razjasnite par stvari...
Otvorio sam investicijski račun na Revolutu u listopadu 2019. no nisam imao neke veće uloge sve do siječnja ove godine...Uglavnom se taj iznos kretao oko 100$ max...Početkom godine sam uložio oko 1000kn u kripto i 1000 u dionice te planiram ulagati i dalje. Proučavam druge trading platforme te bih volio nešto s dobrim interfacom poput Coinbase-a za kripto sa širokim spektrom mogućnosti ulaganja (dionice, etf-ove, opcije itd.) Muči me što sad s porezom na dobit koju nisam prijavljivao do sada te preporuke za trading platforme...Robinhood, Webull ne možemo koristiti kod nas? 212, etoro, plus500 što od toga preporučate? Novac nisam prebacivao na račun u banci do sad s Revoluta pa vjerojatno mogu proći bez sankcija te se radi o sitnim parama (iako se gleda preko 112kn dobiti ako se ne varam)...Sve u svemu je li mi dobro nastaviti tradat na Revolutu i savjet oko poreza bi dobro došao...Preuzeo sam sve izvatke s Revoluta od prvog ulaganja do današnjeg datuma...Ako se prebacim u međuvremenu na neko platformu volio bih ubuduće porezna pitanja rješavati preko egrađani portala u predviđenom roku (pronašao sam kako se ispunjava obrazac)...Hvala unaprijed i oprostite ako spammam...