Velike banke kupit će male (problematične ) banke i idemo dalje.
Posts by Jure
-
-
Što mislite dali je Kandit na prodaju ?
-
Bez poziva na skupštinu. Traži se dostava poštom, osobno u poslovnicu banke i email : likvidnost@ikb.hr
kontakt tel: 052 702343, 702344. 702340
-
Da li je još netko dobio zahtjev od strane IKBA za dostavom IBAN-a radi isplate dividende? Mislim, što ne ide isplata na žiro račun preko SKDD-a.
Ja sam isto dobio zahtjev mada sam ranije bio dioničar i primio divku, kasnije sam prodao pa opet kupio. U zahtjevu se traži potvrda od banke s IBAN i osobnim podacima.
-
Ništa od novog izdanja narodnih obveznica.
Novu obveznicu vlada planirala krajem ožujka, ali to nije bilo moguće s obzirom na raspuštanje Sabora.
Premijer Plenković novu "narodnu" obveznicu sada najavljuje za svibanj
Premijer Plenković "narodnu" obveznicu sad najavljuje za svibanjObveznica je ranije bila najavljivana za ožujak, a ministar financija je nedavno izjavio kako je njeno izdavanje sada nemoguće radi raspuštanja Sabora.hr.bloombergadria.com -
Molim , ako neko može pomoći. Kako na IBKR pronaći mjesecna i godišnja izvješća o trgovanju.
-
Gdje je predsjednica. jeli još u Afganu brani Hrvatsku.
-
Čini mi se da se potkrala greška u dobiti u ad 3. Dali se tu misli samo na fin dobit ili ukupnu dobit Ukupna dobit Nije 8 mil (to je bilo 2022 ) nego 12 mil .
Dali neko može pojasniti
-
Sjećate li se kako su nama trubili da smo neuki, da ne znamo ništa o slobodnom protoku, ljudi, roba i kaptala u kapitalizmu, Mesić i ekipa. Da velike firme moraju propasti kaki bi nastale male obiteljske koje će faćati korak s financijski tokovi, S Europu i svet. Dolazi vreme reformi, transformacije, sistematizacije...
Pročitajte, jako poučno
PRIJETNJA ZAPADU
Njihova jeftina roba preplavila je svijet, panika raste: ‘Pa pogledajte što se dogodilo od 2019.‘
nisam stavio link gore
Njihova jeftina roba preplavila je svijet, panika raste: ‘Pa pogledajte što se dogodilo od 2019.‘Proizvodi više nego SAD, Njemačka, Japan i Južna Koreja zajedno, a od 2019. industrijska proizvodnja skočila je skoro za četvrtinuwww.jutarnji.hr -
Može se lijepo zaraditi i na etf-ovima.
SBI TOP je ojačao više od 15 posto od početka ove godine.
Ljubljanska burza u zelenom: Petrol se vraća na profit, Krka s rekordnom dobitiLjubljanska burza je zabilježila pozitivan tjedan s rastom indeksa i snažnim pokazateljima vodećih tvrtki. Petrol se uspješno vratio na put profitabilnosti, a…www.fondovi.hr -
SBI TOP danas "divlja". Trenutno u plusu 2,2 %.
-
Ja isto kad kupujem ETF idem na just ETF i onda selektiram akumulirajuće etf ove koji ne isplaćuju divku.
Evo i link za one koji slično razmišljaju.
ETF portfolios made simple | justETFInvest broadly diversified at low cost. justETF will guide you there.www.justetf.com -
Ja ne znam koliko g Kneževic ima godina ali u zadnje vrijeme je dosta kupovao pa valjda smije i nešto prodati po možda nešto pokloniti ženi, sinovima, kćerima , unucima, otići na put oko svijeta i slično.
-
Slavi obljetnicu ovu, onu iz prošlosti slavne, da se zamažu sadašnji problemi. Kruha, nogometa i igara.
-
Kad se cijena primakne njegovom nalogu, on ga makne tj podigne na višu cijenu.
-
Evo info i za slo market.
Na slovenskom tržištu dionica vlada optimizam potaknut atraktivnim vrednovanjem dionica i stabilnim poslovanjem kompanija. Ovaj pozitivan sentiment dodatno pojačava očekivanje smanjenja kamatnih stopa u prvoj polovici tekuće godine, što je dovelo do zamjetnog povećanja obujma trgovanja u veljači.
Veliki optimizam na Ljubljanskoj borzi, hoće li SBI TOP dosegnuti 1.500 bodova?ANALIZA - Na slovenskom tržištu dionica vlada optimizam potaknut atraktivnim vrednovanjem dionica i stabilnim poslovanjem kompanija. Ovaj pozitivan sentiment…www.seebiz.eu -
Sve je bitnije nego korupcija i hvatanje lopova.
Stiglo upozorenje: Čak 67 posto hrvatskih kompanija izlistanih na Burzi nema niti jednu ženu u upraviZagrebačka burza i ove godine ‘zazvonila‘ za ravnopravnost spolovanovac.jutarnji.hrUnatoč činjenici da Grad Makarska zapošljava više osoba sa završenim Pravnim fakultetom, gradonačelnik Zoran Paunović se za pravne savjete i zastupanja uglavnom obraća odvjetničkim društvima
Zoran Paunović u manje od 3 godine mandata spiskao 160.000 € na odvjetnike! | MegamediaUnatoč činjenici da Grad Makarska zapošljava više osoba sa završenim Pravnim fakultetom, gradonačelnik Zoran Paunović se za pravne savjete i zastupanja…mega-media.hr -
Najprije hvala uvaženom kolegama s foruma na iscrpnim analizama.
Ali evo i od mene nešto što se zbilo jučer na Dan žena točnije sinoć sasvim slučajno prolazeći blizu škuri bande di piva klapa ispod volta.
Momak Disto Končar dovikuje Prima Mediki: Sačekaj me, dolazim brzo ( jer ti prsten nosim ja).
A klapa zapiva: Disto i Medika zaljubljeni par kad se budu vjenčali ....
E dalje nastavite sami.
Ugodan vikend !!
-
Evo nešto zanimljivo. Cijena zlata na tržištu stalno se mijenja slično kao i kod dionica. Malo čudno ali otkupna cijena kod Auro Domusa je veća nego na tržištu. Pa to je moguće jer vjerojatno kod kupnje zaračunaju nešto veću maržu, a onda kod otkupa nude malo veću cijenu od tržišne. Evo web stranice pa se može sami uvjeriti i pratiti cijena unce zlata.
Nisam provjeravo kakva je trgovačka politika drugih firmi u HR koje trguju zlatom.
Live Gold Prices | Gold News And Analysis | Mining News | KITCO
Zlatna poluga 1 unca 31.1g - Auro DomusZlatna poluga 1 unca 31.1g - Unca je povijesna mjera izražavanja cijene zlata, iako se posljednjih godina sve češće plemeniti metali...aurodomus.hr -
Disperzija ulaganja.
Cijena zlata u srijedu je dosegnula 2141 dolar u rano poslijepodne, odnosno oko 1967 eura po unci. Dio je to dugogodišnjeg trenda rasta cijene plemenitog metala: u proteklih godinu dana radi se o rastu cijene od 17,6 posto.