ZIM ima cash 20$+eps za ovu godinu oko 40$.
Cijena trenutno 61.60$.
Kupio upravo ZIM,prvi put ikad.
ZIM ima cash 20$+eps za ovu godinu oko 40$.
Cijena trenutno 61.60$.
Kupio upravo ZIM,prvi put ikad.
Da,loši retail reporti sigurno nisu dobri za ekonomiju općenito.Baš me zanima kako će se market ponašati ,ako nekim čudom ne padne nešto se valja iza brda.Market ne reagira na loše vijesti.
CPI 0.3% MoM; Exp. 0.2%
CPI 8.3% YoY, Exp. 8.1%
CPI Core 0.6%, Exp. 0.4%
CPI Core 6.2% Y/Y, Exp. 6.0%
Taj Upstart, jel to za uletit? Pitam za prijatelja dinosaura.
Trenutni sentiment je takav da skoro nijedan earnings nije dovoljno dobar.Svaki,i najmanja negativnost se oštro kažnjava,suprotno od onoga što je bilo u prvom kvartalu prošle godine,kad se puno opraštalo jer je sve prštalo od optimizma.Npr. GPRO je u petak izbacio izvještaj,iznad očekivanja,outlook za sljedeći kvartal nije bio dovoljno dobar za wall street i dionica pala skoro 20%.
I to bi sve bilo ok više manje da ne trži na p/e 3 i p/S ispod 1.Tu se već uračunava katastrofalan pad potrošnje,iako,čini mi se oko 78% kompanija imala reporte iznad očekivanja.
Gledam fw P/E za S&P 600 SmallCap,trenutno je oko 12,Za vrijeme Covid brzog pada 2020 bilo na 10,isto kao 2008g najniže.
Kad je bog hodao po zemlji i marketu na vrhuncu euforije skoro na 28.
Po ovome bi dno bilo oko fw P/E 10 ako ćemo po zadnjih 22 godine.
Ja samo vidim da medvjeda ima ko u priči.Uključujući i ovaj forum.I Kolanović koga citirate je prvenstveno davao preporuke kupovati energiju i EM(osim Kine koji su sami sebe sj...)..Tko ga je poslušao dobro je prošao.
Ma nemas problema. Bajadip je uvijek najbolja strategija.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Pa i jest,do sad barem za mnoge dionice.Ali nemam pojma zašto daješ primjer NFLX.?
Ima dionica koje su sasvim dobro prošle ove godine,a NFLX niti je energy stocks niti EM koliko znam.
Ja samo vidim da medvjeda ima ko u priči.Uključujući i ovaj forum.I Kolanović koga citirate je prvenstveno davao preporuke kupovati energiju i EM(osim Kine koji su sami sebe sj...)..Tko ga je poslušao dobro je prošao.
Ajde svi !
Uvođenjem eura izgleda da će mjenjačnice izgubiti svrhu postojanja
Pa bi se mogle zatvoriti.
Gdje ćemo onda prodavati teško stečene dolare ? U Fini po tečaju 5% manjem od sadašnjeg ?
A ?
Revolut.
How do stocks perform around recessions:
https://pbs.twimg.com/media/FPmhOC_XsAAnv3A?format=jpg&name=small
https://www.zerohedge.com/markets/retail…verge-recession
Ovo sa transportom je strašljivo-
Moram priznati da sam pod utjecajem tabora Beara.
A stvarnost me svaki dan demantira. Sve je zeleno.
Dok ne bude.
RH ceo je jedan vrlo osebujan lik,svašta je tu nadrobio,dionica je rasla u AH(q4),skoro na 400$, dok nije krenuo sa katastrofama u cc.
I onda unatoč svemu ispada da će im marža u 1q2022 biti još veća,iako je već od prije bila super,još kaže da im se najbolje prodaje najskuplja sofa(ona od 10 000 usd).
Inače jasno je da kad su ljudi uplašeni,bilo zbog rata ili recesija prvo što režu je novi namještaj i odjeća.
First quarter net revenue growth in the range of 7% to 8%, versus 78% last year, with adjusted operating margin in the range of 23.0% to 23.5%, versus 22.6% a year ago.
Zerohedge je medvjeđi portal već dugi niz godina,citiran bezbroj puta na portalima kao relevantan izvor i mnogi su slušajući ih u potpunosti propustili desetljeće bull marketa.
Daniel Ivandjiiski (Bulgarian: Даниел Иванджийски, born 8 November 1978) is a Bulgarian-born, U.S.-based former investment banker and capital-markets trader, and currently financial blogger, who founded the website Zero Hedge in January 2009, and remains its publisher and main editor.
Uostalom.Koja je alternativa?Čuvati keš doma i gledati kako se topi.
Kao što Kardum kaže u Nu2,kod visoke inflacije novce treba okretati i ulagati,a ne sjediti na guzici i novcu ispod..
U.S. stock futures jumped and safe-haven currencies including the Japanese yen and the Swiss franc fell on Tuesday after a reports that some Russian troops in areas near Ukraine have started returning to their bases.
*U.S. DOES NOT BELIEVE PUTIN HAS MADE FINAL DECISION ON INVASION
ma sljedeća dva tjedna su ključna........ukoliko na tržište budu dolazile loše vijesti koje market nebude mogao progutati psihologija i margini će odraditi svoje.........
Koliko su sve napuhali mogli bi bar malo ispuhat.
Jedino su Rusi fundamentalno ok za kupit, ali tamo je psihologija katastrofa.
Rusi opet previše ovise o cijenama energenata,ako padne cijena nafte i plina bit će još puno više fundamentalno ok.
Display MoreBilo je i vrijeme da se neke dione ispušu. Valuacije su u nebu već odavno, konačno izgleda da se "bubble" na tim dionama ispuhuje. Hrpa je diona koje su otišle u nebo a ne zarađuju ništa ili nešto malo samo zbog "vjere" da budu u budućnosti. Ja navijam da se taj pad nastavi sve dok ne budemo više na zemlji sa valuacijama.
Sve 5 kolega ali ne ispuhuje se samo prenapuhano nego sve redom. Ja imam samo niske p/e i to value dionice a jucer me dobro nagazilo. Ne mogu biti dalje nego jesam od nekih netfliksa i pelotona pa opet krv.
U ratu bi ovo nazvali neselektivno granatiranje
P.S. ovaj je to lijepo sazeo:
https://www.cnbc.com/2022/01/20/sto…close-news.html
“Until a level is reached in this collapse... fundamentals like bond yields, economic reports and even earnings releases will not likely have much impact. Fear now must be extinguished by some stock market stability before traders and investors again start to consider fundamental drivers,”
Ne ispuhuje se baš sve redom,ima dionica koje se dobro drže unatoč svemu i čak su rasle ove godine.Jučer smo imali i paničnu rekciju,posebno pri kraju trgovanja kad je bilo jasno da se probija support.Ima puno margina na tržištu koji neizbježno dovodi do rasprodaje posebno growth dionica,potrebno je vrijeme da se iskristalizira što je balon a što ima perspektivu.
Kiyosaki.Lik je ono...ne znam šta da kažem, sjećam se kad je s..o isto na ljeto prošle godine, i 2019...i 2018/2017...dalje nisam ni tražio,meni bi neugodno bilo pisati više.
Q4 is bullish, period. As BofA notes, "75 of past 95 years = Q4 rally in S&P".
According to BofA we have only had 7 negative Q4's since the 1987 crash...almost all were associated with some sort of a "wobble" in credit.