Možda LPLH kupuje njih?
Posts by TwinSpark18
-
-
Što se događa s Adrisom?
-
Kakvo je ovo sad posipavanje pepelom?
Šta nisu i oni imali slične apokaliptične članke?!
U jednom članku napadaš a u drugome pišeš obranu za istu stvar. Nije bitna istina, bitno je da se skupljaju klikovi...
“Trebalo bi biti što? Milijun turista koji dolaze u jeftine oblike smještaja u vlasništvu ljudi koji tu ne žive, kupuju po velikim šoping centrima i jedu “pizza cut” tip hrane u lošim lokalima kojima upravljaju nerezidenti destinacije?”, pita (se) Kukurin u objavi na Linkedinu
Ovih dana mediji izvještavaju o najsvježijim fizičkim pokazateljima turističke sezone u Istri. One su uglavnom praćene ocjenama o kolovoškom podbačaju i nabrajanjem iz kojih je zemalja turista trenutno manje u usporedbi s prošlom godinom, ali počesto se pritom potenciraju cijene kao mogući “krivac”.
Neki od napisa potaknuli su prilično oštru reakciju Željka Kukurina, predsjednika Uprave porečke Valamar Riviere. Njegovu objavu na Linkedin profilu prenosimo u cijelosti:
Istra trenutno ostvaruje +2% noćenja u odnosu na prošlu godinu kumulativno (+5 posto u odnosu na 2019.). To sve uz ozbiljno lošu evidenciju boravka u tzv. nekomercijalnom smještaju, odnosno stanovima, kućama, nelegalnim građevinama u kojima borave turisti koji se ne prijavljuju- u Istri trenutno ima oko 250.000 takvih ležajeva koji su, prema evidenciji, tek 12% popunjeni!.
Trenutno u Istri zapravo boravi oko 500.000 do 600.000 turista, i svi smo svjedoci gužve na plažama, nedostatka parkinga, iskakanja struje, “pucanja” interneta, bacanja smeća u šumu… dakle, boravi vjerojatno više turista nego ikada.
Imali smo odličnu pred-sezonu, vjerujem da će i post-sezona biti solidna. Svi kvalitetni hoteli, kampovi, vile za odmor su ljeti puni – po cijenama koje su konkurentne na Mediteranu.
Zaista ne mogu shvatiti kako netko može to što u kolovozu nemamo dvoznamenkast rast turista proglasiti problemom koji je uzrokovan visokim cijenama. Jer bi treblo biti što? Milijun turista koji dolaze u jeftine oblike smještaja u vlasništvu ljudi koji tu ne žive, kupuju po velikim šoping centrima i jedu “pizza cut” tip hrane u lošim lokalima kojima upravljaju nerezidenti destinacije?
Održivi turizam u Hrvatskoj znači čuvanje prostora, zaštita lokalnog načina života, podizanje kvalitete turizma i produljenje turističke sezone. To je ono što trebamo napraviti – ako želimo biti uspješni, a ne (ras)prodavati našu obalu, more, prirodu za male novce.
Ušli smo u Schengenski prostor, dio smo Europe – imamo priliku podignuti turizam na višu razinu kvalitete cjelogodišnjeg održivog turizma, a mi vodimo javnu raspravu o tome bi li trebalo smanjiti cijene kako bi u kolovozu došlo još više turista!
Čovjek je potpuno u pravu... AIi to su mediji, nije njima bitna istina, samo da se pišu breaking news i šokantni naslovi, nema tu više kvalitete. Kad čitam Financial Times ili Bloomberg (i to ne samo članke u vezi financija, nego o svim temama) pa kad usporedim s našim člancima, dođe mi za plakati.
-
Sve skupa, u bull marketu smo, a pokreće ga inflacija. Novac mora negdje ići , a ide tamo gdje donosi novac, pa makar i na burzu
Ja bih rekao da se na burzi samo preljeva ista novčana masa iz jedne dionice u drugu pa onda u treću a onda iz treće u onu prvu.
Malo friškog novca dolazi.
-
Porez ćete vidjeti nikada, kao i zabranu apartmanizacije
Što je, tu je.
Još jedan primjer razmišljanja kojem se žestoko opirem!
Nije istina da se ništa ne da promijeniti i miriti se sa "što je, tu je" sigurno nije put u napredak.
Inače, fun fact, matematika kaže da je većina dugoročno uvijek u krivu, jer napredak nosi 3-5% entuzijasta, inovatora!
A ovi koji razmišljaju ko zlocesti sigurno nisu među njima.
A koja će to politička stranka donijeti takav zakon? Pa kod nas vlada teška populistička politika, nema tu realnosti... Imali su šansu zadnjih 10 godina to uvesti pa ništa. Kao i ukidanje općina...
-
Kad samo pomislimo koliko je novca na godišnjoj razini išlo u gradnje apartmana, i sad kad se to smiri, kamo sa svim tim EUR? Ide li to onda samo u depozite banaka (da će na kraju zapljusniti viškom likvidnosti morati uvesti negativnu kamatu, naknadu za čuvanje)? Ili bi možda bilo dobro dio tog plasirati u dionice...
Zašto bi uvele negativnu kamatu kad samo od tog novca na računu HNBa zarađuju ogromnu lovu?
-
Kakvo je stanje s turistima na Lošinju u lipnju? Koliko vidim, na dosta mjesta na obali imamo pad brojki...
-
zanimljivo kako nitko nikad ne reagira na načine kako se kreiraju npr. cijene goriva, je li tu možda ima nekih mutnih radnji, nabijanja cijena, je li netko uzeo više negoi što je trebao i sličnog. a tu se radi o milijardama i to na godišnjoj razini a ne o par sto milijuna u nekoliko godina. Očito su jedino bankari lopovi, svi drugi su poštenjačine par excellence...
Heh, pa tema je Zaba pa većinom linkamo i pišemo o njoj što ne znači da u drugim branšama ili kompanijama nema sumnjivih radnji.
Moj komentar nije bio direktna replika na vaš. Više sam se nadovezao na njega komentirajući generalnu atmosferu u društvu po kojoj su banke najveći i skoro jedini lopovi i samo one pokušavaju opljačkati narod.
-
https://www.poslovni.hr/hrvatska/presu…-na-sud-4299266
Vječito nešto mute i natežu se po sudovima, bankarska posla...
zanimljivo kako nitko nikad ne reagira na načine kako se kreiraju npr. cijene goriva, je li tu možda ima nekih mutnih radnji, nabijanja cijena, je li netko uzeo više negoi što je trebao i sličnog. a tu se radi o milijardama i to na godišnjoj razini a ne o par sto milijuna u nekoliko godina. Očito su jedino bankari lopovi, svi drugi su poštenjačine par excellence...
-
Kažu u SPANu da će ponuditi dionice zaposlenicima, maksimalno 1500 komada. Možda bi to mogao biti orijentir za cijenu po komadu? Koliko bi moglo biti 1500 komada a da zaposleniku to bude prihvatljiva cijena?
-
-
Dojam je da nas ima manje nego prstiju na jednoj ruci
Ima nas, niste sami!
-
Opa, zbilja nisam očekivao da će ove godine isplaćivati nešto... Lijepo od Adrisa. Očito su im najave za sezonu dobre.
-
Ekipa, što mislite o ulaganju u "bakrene" firme? Rio Tinto, BHP, Vale, Glencore i slične? Kažu da je bakar nova nafta.
-
-
Gdje politika uđe u kompaniju ja iz nje bježim i kao radnik i kao dioničar iz više loših životnih iskustava, ni njegova pojava mi ne odaje ni iskrenost ni poštenje
Političar koji dođe u firmu u kojoj nema udjela političkim dekretom i političar koji dobije neku funkciju u vlasti a ima udjel u toj firmi nije isto. Ako me kužite.
-
Svaka čast, zaslužio si nagradu foruma za tablicu množenja.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Moj komentar je bio vezan za tvrdnju da će svaki menadžer dobiti 45.000 dionica. Znači ekipa tvrdi da će menadžeri u HT-u dobiti 8,3 milijuna kuna svaki.
-
Zar nije bilo rečeno da će kupiti ukupno 45 tisuća dionica u tu svrhu, i to je bilo ocijenjeno minornim ?
A sada pišete da će svaki menager dobiti toliko dionica ?
Valjda pravo kupnje po cijeni iz ugovora, opcijski ugovor
A koliko oni imaju menagera ?
45000 dionica je cca 8,3 milijuna kuna. Dovoljno je to napisati...
-
Agram brokeri. Stara verzija je bila posve funkcionalna i pregledna.
Stop nalozi itd. Novu verziju nisam otvorila. Dobra i urgent korisnička podrška
Ja sam na dva tjedna prešao na novu verziju i onda se vratio na staru. Puno bolja i brža od nove verzije. Inače Agram, kao brokeri, moja preporuka.
-