Ja vjerujem da će i kineske tvornice koje se otvaraju u našoj blizini trebati neke plastične dijelove koje će biti neisplativo prevoziti na velike udaljenosti. Možda je i tu šansa za AD?
Posts by TwinSpark18
-
-
Analiza za ADPL sa MarketScreenera.
Za razliku od prije nisu ponudili očekivanja (2Q 2024 - 2027.), već samo analizu poznatih podataka.
Njihova preprouka je: SELLPreporuka je sell ali je donja granica cijene projicirana na oko 12,20 eura. Ili ja nešto krivo čitam? I zašto je još u kunama?
-
Znači 12% poreza na kapitalnu plus prirez za prošlu godinu?
NE.
Porez na kapitalnu dobit za 2023 je 10% + prirez.
Slijedece godine ce biti 12% i nema prireza.
A zašto onda u plaći za prosinac 2023. koja je isplaćena u siječnu 2024. nije bilo prireza?
-
Trebalo je sve biti srušeno još u lipnju 2023, evo još i danas stoji
Netočno. Do ljeta je trebao biti srušen samo aneks i to je napravljeno. Radovi su zaustavljeni po planu, zbog sezone i nastavili su nakon nje.
-
Neće biti poreza...
Upis samo u Fini?! Hoće li se potvrda za uplatu dobiti isklesana u kamenu ploču?
-
Totalni preokret sentimenta na trzištu. I kod nas i vani. Većina kompanija objavljuje odlične rezultate.
Opet su neki prodali u panici nepotrebno i to sve zbog priče o teškoj recesiju.
Kod nas kad vidiš da firma ostvaruje odlične rezultate i to službeno objavi treba odmah dionicu prodati pošto poto jer slijedi potop. Ali ako čuješ da se priča da nepoznati šeik za kojeg nitko nije nikad čuo i ne zna se je li uopće postoji hoće uložiti u xy firmu, odmah brže bolje kupi jer će ta dionica odletjeti u nebo.
-
Eto nam i izvješća... 15 eua keša po dionici ... hoće li kome pasti na pamet podjeliti nešto dioničarima?
5 eura bi bilo ok
Točno tako. Oni sve svoje obveze isplate kešom. I još im ga ostane... Bolje da taj višak isplate dioničarima.
-
U našem crony kapitalizmu, gdje se posluje po babi i stričevima a ne ekonomski, burza je suvišna institucija...
-
https://fenix-magazin.de/vozaci-u-njema…je-od-70-posto/
Mislim da je bilo komentara da je i AD Plastik dignuo cijene, vidjeti ćemo na izvješću prihode.
DIgnuo je cijene, to je sam Došen napisao u polugodišnjem izvješću. Moguće je da je i u drugom polugodištu došlo od dodatne korekcije.
-
Poprilično neugodno blago rečeno. Je li tako kod svih brokera ili samo erste?
Na Agram brokerima se obveznice uredno kupuju/prodaju online...
-
"HT d.d. - Obavijest o provedbi otkupa vlastitih dionica putem ubrzanog prikupljanja ponuda"
Hoće li se ovo uspjeti realizirati na tom rasponu cijene?
Da li to onda znači daljnju stagnaciju cijene, možda na novoj razini, recimo 27, ili porast?
Upravo su ovo odradili. Po 26,90.
-
Ako se tu radi o novcu u banci, baš sam to pogledao danas u jutro, onda izgleda ovako;
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. To je konsolidirano? Pogledajte nekonsolidirano, koliko stvarno Adris drži, ne kćeri. Pa usporedite to sa prije.
Dani zajmovi i depoziti su im sa 0 narasli na 57 milijuna eura. Plus, potraživanja od članica grupe su narasli za 50 milljuna. Tu se možda krije odgovor na vaše pitanje.
-
Čini se da će se obje dionice vratiti na početne položaje.
-
Da, zato možda i je ovakva razlika. Možda su se Braća Pivac uključila i tu?
https://www.glasistre.hr/istra/2023/09/…posezoni-883806
a mozda su samo dobre vijesti iz turizma.
To bi utjecalo i na adrs2 dionicu... Bar tako mislim.
-
Možda netko kupuje Adris?
Mozda, u tom scenariju kupac mora ponuditi lovu za redovne dionice, za povlastene ne mora, ali moze .
Da, zato možda i je ovakva razlika. Možda su se Braća Pivac uključila i tu?
-
Možda netko kupuje Adris?
-
Što se događa s Adrisom?
I lplh rast od 7,87 % , da ne kupuju lplh ?
Možda LPLH kupuje njih?
-
Što se događa s Adrisom?
-
Kakvo je ovo sad posipavanje pepelom?
Šta nisu i oni imali slične apokaliptične članke?!
U jednom članku napadaš a u drugome pišeš obranu za istu stvar. Nije bitna istina, bitno je da se skupljaju klikovi...
“Trebalo bi biti što? Milijun turista koji dolaze u jeftine oblike smještaja u vlasništvu ljudi koji tu ne žive, kupuju po velikim šoping centrima i jedu “pizza cut” tip hrane u lošim lokalima kojima upravljaju nerezidenti destinacije?”, pita (se) Kukurin u objavi na Linkedinu
Ovih dana mediji izvještavaju o najsvježijim fizičkim pokazateljima turističke sezone u Istri. One su uglavnom praćene ocjenama o kolovoškom podbačaju i nabrajanjem iz kojih je zemalja turista trenutno manje u usporedbi s prošlom godinom, ali počesto se pritom potenciraju cijene kao mogući “krivac”.
Neki od napisa potaknuli su prilično oštru reakciju Željka Kukurina, predsjednika Uprave porečke Valamar Riviere. Njegovu objavu na Linkedin profilu prenosimo u cijelosti:
Istra trenutno ostvaruje +2% noćenja u odnosu na prošlu godinu kumulativno (+5 posto u odnosu na 2019.). To sve uz ozbiljno lošu evidenciju boravka u tzv. nekomercijalnom smještaju, odnosno stanovima, kućama, nelegalnim građevinama u kojima borave turisti koji se ne prijavljuju- u Istri trenutno ima oko 250.000 takvih ležajeva koji su, prema evidenciji, tek 12% popunjeni!.
Trenutno u Istri zapravo boravi oko 500.000 do 600.000 turista, i svi smo svjedoci gužve na plažama, nedostatka parkinga, iskakanja struje, “pucanja” interneta, bacanja smeća u šumu… dakle, boravi vjerojatno više turista nego ikada.
Imali smo odličnu pred-sezonu, vjerujem da će i post-sezona biti solidna. Svi kvalitetni hoteli, kampovi, vile za odmor su ljeti puni – po cijenama koje su konkurentne na Mediteranu.
Zaista ne mogu shvatiti kako netko može to što u kolovozu nemamo dvoznamenkast rast turista proglasiti problemom koji je uzrokovan visokim cijenama. Jer bi treblo biti što? Milijun turista koji dolaze u jeftine oblike smještaja u vlasništvu ljudi koji tu ne žive, kupuju po velikim šoping centrima i jedu “pizza cut” tip hrane u lošim lokalima kojima upravljaju nerezidenti destinacije?
Održivi turizam u Hrvatskoj znači čuvanje prostora, zaštita lokalnog načina života, podizanje kvalitete turizma i produljenje turističke sezone. To je ono što trebamo napraviti – ako želimo biti uspješni, a ne (ras)prodavati našu obalu, more, prirodu za male novce.
Ušli smo u Schengenski prostor, dio smo Europe – imamo priliku podignuti turizam na višu razinu kvalitete cjelogodišnjeg održivog turizma, a mi vodimo javnu raspravu o tome bi li trebalo smanjiti cijene kako bi u kolovozu došlo još više turista!
Čovjek je potpuno u pravu... AIi to su mediji, nije njima bitna istina, samo da se pišu breaking news i šokantni naslovi, nema tu više kvalitete. Kad čitam Financial Times ili Bloomberg (i to ne samo članke u vezi financija, nego o svim temama) pa kad usporedim s našim člancima, dođe mi za plakati.
-
Sve skupa, u bull marketu smo, a pokreće ga inflacija. Novac mora negdje ići , a ide tamo gdje donosi novac, pa makar i na burzu
Ja bih rekao da se na burzi samo preljeva ista novčana masa iz jedne dionice u drugu pa onda u treću a onda iz treće u onu prvu.
Malo friškog novca dolazi.