1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. boca

Posts by boca

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• boca
    • October 5, 2021 at 9:57 AM

Možda je EBITDA bila 5 mil za neku godinu, ne znam zašto mi je taj broj u glavi, očito sam pogriješio.

Uglavnom, očekujem nakon svih ulaganja (ne ove godine, ova će biti možda samo putokaz, iako je još dosta posla pred nama), EBITDA oko 20mil kn (ne bi me iznenadilo i puno više).

• boca
    • October 5, 2021 at 8:03 AM

Nije li oko 5 milijuna bilo 2019. (neda mi se provjeravati)?
    Kada kamp Lopari nije imao 4* i prije svih ulaganja.

Sve osim rekordnog poslovanja bi me razoračaralo, iako još će se dosta ulagati i širiti.

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• boca
    • August 3, 2021 at 12:50 PM

Kolega, zato gledajte novčane tokove, koliko čistog novca tvrtka generira, a ne koliku računovodstvenu dobit prikazuje.

Pomoću novca koji ostane (FCF) se plaća i dividenda i otkup dionica.

• boca
    • June 14, 2021 at 5:24 PM

Sve po planu, idemo dalje. :)

• MDKA (Medika d.d.)

• boca
    • June 4, 2021 at 9:36 PM

Ovo je baš razočaravajuće!

Trebali su ovo barem na nekoj aukciji ponuditi.

Svašta si u HR tvrtke i vlasnici dopuštaju, nije niti čudno da nema likvidnosti na burzi.

• boca
    • June 2, 2021 at 5:41 PM

Ne smeta me što su odustali od hotela. Toliki potencijal u kampovima je stajao ne iskorišten, a oni bi skupi hotel radili. Kada se kampovi dovrše hotel će se lagano financirati.

• boca
    • June 2, 2021 at 10:57 AM

Kada bi još koji postotak toga kampa uboli da imamo preko 50% pa da ga konsolidiramo, bilo bi zanimljivo jer ovako sa tom mizernom dobiti se ne vidi u RDG neki učinak, samo ona stara cifra u bilanci. Da se konsolidira, barem bi EBITDA bila veća. Ako se dobro sjećam kada sam gledao radili su otprilike 500 000-1 000 000 € EBITDA u tom kampu.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• boca
    • May 28, 2021 at 4:17 PM

Što vas tu buni? :)
    Lijepo piše, ono što se privatiziralo se trguje po cca 4 puta većoj multipli, dakle kao HPB na cca 2000. :)

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• boca
    • May 16, 2021 at 7:52 AM

Ako Adris nastavi kako je obećao, isplata dividende od oko 20kn (ili malo manje) uz rast od 4% godišnje to daje skoro 10% povrata godišnje ako dividenda ostane na visokih 4-5% yield (ako yield bude manji, znači da je dionica još više porasla).

Uz silni otkup dionica, rast turizma, rast CROS dobiti (iako tu postoji rizik inflacije) pa i Cromaris... meni sasvim dovoljno.

• boca
    • April 30, 2021 at 2:26 PM
    Quote from nimimada

Vrijeme je za financijske izvještaje sa sličicama.

Dotjerali su službene stranice pa kada se već fotografiralo ... :)

Ali stvarno bi se mogli potruditi malo bolje u izvještajima, barem nekakve prognoze ubaciti, a ne copy/paste jedan te isti tekst stalno. :)

• boca
    • April 28, 2021 at 2:46 PM
    Quote from nimimada

Brodogradilište je u prvom kvartalu bilo puno, biti će zanimljivo FI . Ili se zaradilo za kikiriki ili se misli za ozbiljno :)

:thumbup:

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• boca
    • April 16, 2021 at 9:37 PM

Kupovati će HPB nakon skupštine. :)

• boca
    • April 16, 2021 at 9:31 PM

Ledica dogovoreno ! :)

• boca
    • April 16, 2021 at 4:12 PM

Moram se zaletiti do Lošinja na skupštinu ove godine.

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• boca
    • April 5, 2021 at 12:12 PM

Hvala Sheriff i plavi!

• boca
    • April 5, 2021 at 10:47 AM

Izdanje od subote?

Mogu li se ta stara izdanja negdje pogledati ili ako možete uslikati? :)

• boca
    • April 5, 2021 at 8:08 AM

Sheriff, može li se negdje pročitati intervju?

• boca
    • February 24, 2021 at 9:59 PM

Stvar je u tome da ne možemo više gledati staro stanje sa kampovima, a novo se još ne vidi zbog corone.

Sigurno je teško doći do razine jednog Zatona, ali nam on može biti pokazatelj kako može poslovati jedan kamp od 4*, što Lopari postaje.

Hvala za MDKA, možda pogledam opet, prije mi se nije sviđala vrlo niska profitabilnost. Ako imate još koju, slobodno podijelite.

• boca
    • February 24, 2021 at 4:27 PM
    Quote from Muzakus

Ako bi imali neto profitnu marzu na solidnih (i trenutno nedostiznih za njih) 10%, dobit bi im bila oko 9 milijuna, sto daje P/E oko 10 na trenutnu cijenu. Ima na burzi dionica koje su i ispod te vrijednosti, a k tome isplacuju i dividendu. Tak da trenutna cijena i nije neka bagatela, čak i solidno visoka.

A ako bi sa kapacitetom od 4.500 osoba imali nešto više od pola TUHO Ili ako bi imali prihod i EBITDA kao pola TUHO u predcorona razdoblje (otprilike koliko prihoda TUHO ima na pranju robe, LPLH ima u popravljanju brodova, tako da možemo gledati slično (valjda)), onda bi LPLH vrijedio preko pola milijarde kn. Ili možda trećinu jer je Zaton kamp mislim 100Ha.
    Ne kažem da će tako biti, ali potencijal je puno veći od tih 10% marže na prihod od prije obnavljanja kampova.
    A možda i corona ostati još godinama pa da cijena bude i niža.
    Tko će ga znati...
    Imam imam LPLH i ne nagovaram nikoga na kupnju/prodaju.

Btw Muzakus, slabo pratim u zadnje vrijeme, koje su dionice ispod P/E 10 i isplaćuju dividendu?

• boca
    • February 22, 2021 at 11:17 AM

Sve je više/manje poznato, ali evo da i ja podijelim svoje informacije oko turističkog dijela (prvi puta na ovom forumu).
    Iako mislim da nije baš pametno pisati o ovoj dionici da cijena ne pobjegne, a kupujem konstantno. :)

Kampovi općenito:

• Unatrag 2 godine počeli sa ulaganjima u kampove, kada je došla nova predsjednica uprave
    • Najveći dio ulaganja odrađen (sanitarni čvor)

Lopari

• kapacitet trenutno 1000 ljudi, slj. nekoliko godina dignuti na 3.500 ljudi
    • nova zona mobilnih kućica (Premium)
    • predali zahtjev za 4*
    • pošumili 100 borova (autohtono)
    • optimistični sa najavama za 2021 godinu (barem 10%-20% više od prošle s obzirom na upite)
    • 32Ha zemljišta, a koristi se 3.5Ha, dugoročno će se širiti da ne ostanu na 3.5Ha
    • cesta obnovljena (gosti se žalili)
    • broj mobilnih kućica: 90
    • broj apartmana: 10
    • broj parcela: 285 (različitih dimenzija)

Rapoća

• 3.5Ha (to je to, ne može se širiti više, nema kuda
    • 1000 ljudi kapacitet
    • broj mobilnih kućica: 18
    • broj apartmana: 10 ili 18 (nisam siguran, ali mislim da je 18, isto kao i mob. kućica)
    • broj parcela: 285 (kao Lopari) - mislim da su sve 80-100 m2

Hotel nije u nikakvim skorim planovima, unapređuju se polako kampovi.

• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt