1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • August 1, 2022 at 7:59 PM

Evo me doma:

‘Split‘ se nakon 24 godine vratio u svoj grad, posjetili smo ga u Sjevernoj luci. Svašta je prošao, nedavno je i spašavao pomorce: ‘Giuseppe se još nije javija...‘
    Evo me doma, bolje volje san odma… Nema boljeg stiha od legendarnog versa "Leuta Magnetik" kojim bismo opisali dug put kući starog našeg "Splita",…
    more.slobodnadalmacija.hr
  • Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • July 30, 2022 at 5:36 PM
    Quote from Milijarder
    Quote from gta1

Čast svim rizicima & co., ali sa ovakvim brutalno odličnim rezultatima, Jadroplov je trenutno jedna od najpodcjenjenijih dionica u regiji. Ne znam ima li išta podcjenjenije. Ovo je zlatna koka.

Keš mašina. :) :S

Neka netko iskopa dionicu koja u pola godine zaradi 50% svoje trenutne vrijednosti na burzi! 8)

Pa evo recimo GLBS i ZIM 8)

Ako nismo ograniceni na zse naravno :S

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• looserst
    • July 30, 2022 at 2:13 PM
    Quote from havi

Ja ne znam sto se piše i priča al ovaj će kvartal biit daleko bolji od drugog, pa će se neka lova (prilična) sjatiti i na račun TPNG. TPNG je tenutno u boljem segmentu od TNPL, a kes može biti konsolidirani kes koji uključuje i onaj od TPNG i iz nekih drugih operacija.

Da, u pravu ste kolega. Malo smo prestrogi jer su nas vani tankerasi razmazili. Iduci kvartal ce to biti bolje :thumbup:

• looserst
    • July 30, 2022 at 12:31 AM
    Quote from Marielena
    Quote from ejpox

Koliko je bilo razumno početkom trećeg mjeseca potpisati dugoročni ugovor za Dalmaciju po 16 tisuća usd za iduće 4 godine (do 2026.) ?

A odakle vi znate kakve će biti vozarine 2026?

Je li bilo razumno potpisivati dugoročne ugovore s svibnju 2020? Je

To ih je spasilo prošle godine.

Meni je tu problem trenutak potpisivanja (pocetak ozujka).

Kad je ono vladimir vladimirovic putin pokrenuo specijalnu vojnu operaciju?

• looserst
    • July 30, 2022 at 12:15 AM
    Quote from ejpox

Koliko je bilo razumno početkom trećeg mjeseca potpisati dugoročni ugovor za Dalmaciju po 16 tisuća usd za iduće 4 godine (do 2026.) ?

Razumno je, razumno...ovima iz kompanije Hartree. A jazavac iz tpng koji je analizom trzista dosao do toga da treba potpisati takav TC bi iz pristojnosti trebao obaviti sepukku!

• looserst
    • July 30, 2022 at 12:06 AM
    Quote from Marielena

Godine 2021. su vozarine za tankere bile katastrofalne i ja ne znam niti jednu firmu koja je dobro poslovala.

Tpng je konzervativno vodjena firma koja uglavnom ugovara dugoročne ugovore. To ih je spasilo prošle godine, a ove je teret. Treba proći više kvartala visokih vozarina da se to implementira u njihove vozarine. Isto je bilo prošle godine i na Atpl i Jdpl.

Tpng je oduvijek bila nelikvidna i podcijenjena dionica jer ne isplaćuju dividendu. Tako će i ostati. Uvijek sam govorila dobra firma, loša dionica.

Nezadovoljne koji su tu zaglibili može jedino spasiti trezor otkupom vlastitih dionica. Ne znam hoće li se to dogoditi ili neće.

Sve 5, imali smo takvu situaciju na atpl i jdpl lani ali u tpng izvjescu imamo ovo:

Znatna izloženost TNG flote potpuno oporavljenim razinama vozarina na spot tržištu od kraja veljače

Ali ajde Pag i Vinjerac tek sada dolaze u igru na spotu pa ce biti bolje nakon Q3. Do tada... bagholding :sleeping:

• looserst
    • July 29, 2022 at 9:50 PM
    Quote from havi
    Quote from Manu

Dobro? 17400 prosječan TCE a Ardmore ima preko 30000 u istom kvartalu i to na puno više brodova.

Kolega u pravu ste. I oni sami na 9. str. izvješća prikazuju MR prosječne ekvivalente brodskih ugovora na vrijeme (TCE)) i to za Atlantic i Pacific) koji bitno odstupaju od njihovih rezultata.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…07567766fea.pdf

U sridu. Opale svoje fensi smensi izvjesce u kojem se lijepo vidi ovo sta znamo a to je da su vozarine za mr-ove bombon i onda...ajmo malo hladnog tusa, kao nase su eto....katrastofa od onoga sta se moglo ubrati. Monty python. Je i ja svasta kupujem :rolleyes:

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 29, 2022 at 1:20 PM

Bomba!

A ulozilo se nesto usput i u staru ragu:

Na povećanje vrijednosti imovine utjecala je, također, i ugradnja

uređaja za balastne vode na brodu Trogir, u iznosu od 3.155.019 kuna. Na ostale brodove

Peristil, Sv Dujam i Solin u tijeku je investicija ugradnje uređaja za balastne vode, u koju je

do sada uloženo 3.376.836 kuna. Završetak radova očekuje se u trećem tromjesečju ove

godine.

• DRY BULK

• looserst
    • July 29, 2022 at 1:10 PM

Ekipa vezite se, polijecemo :S

https://twitter.com/jimcramer/status/1552926481147363328/

• Što smo danas tržili

• looserst
    • July 28, 2022 at 4:05 PM

+atpl na 451

+tankeri iduca generacija po 50

• DRY BULK

• looserst
    • July 28, 2022 at 3:52 PM
    Quote from Shogun

Posto imam pozamasan broj dionica NMM nisam subjektivan ali.... :

- AF jednostavno tjera svoju spiku i tko hoce moze se pridruziti a tko ne ok,

- AF stvara brodarsku korporaciju baziranu na razlicitim segmentima brodarstva, dugorocnim ugovorima, relativno malim dugom a sve s ciljem ublazavanja volativnosti pojedinih sektora i konstantnim rastom vrijednosti,

- do sada sve radi kako je rekla (najava buybacka a doci ce i dividenda s vremenom)

- ako uspije napravit ce cudo, za sada ulagaci ne puse spiku ali....

Zbog svega gore, ja je duboko postujem i pridruzio sam se jos od 2020 do nedavno sam kupovao.

Pozdrav

Display More

Evo isplatilo se cekati taj navios, cestitam kolega! Kod mene sitna kolicina pa je lijepo a ako ste nakrcani kako kazete... :love:

• DRY BULK

• looserst
    • July 28, 2022 at 8:38 AM

Evo i malo novosti iz navios kuhinje:

12ft |

• DRY BULK

• looserst
    • July 28, 2022 at 8:18 AM
    Quote from jasko
    Quote from hugh

kad kreću izvještaji brodara vani?......

dsx?......

genco?......

eagle?....

sblk?......

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Display More

Zanemareni SB je vec raportirao:

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • July 27, 2022 at 4:33 PM
    Quote from hugh

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/44893

nisu mogli gledati ove prodavače danas pa su pustili izvještaj ranije......napokon da nešto naprave i prije vremena a razlog za to vrlo je uvjerljiv......pogledo u 10 sekundi i vidim da je dobit u prvom polugodištu oko 100 kn po dionici.......dal to moje oči dobro vide? ......i to s 3 broda na dokovanju?........koliko ljepog vidjeh u10 sekundi......

idem sad još malo prelistat.......

ajd nek dotle netko nacrta koju raketu......

A imaju i objasnjenje za ovaj sramotan rezultat :S

Tijekom prvog polugodišta odrađena su redovna dokovanja na tri broda u trajanju od

ukupno 106 dana i to na AP Argosy, AP Astarea i AP Slano, od čega su u drugom kvartalu

83 dana, a na što su značajno utjecali Covid protokoli u kineskim brodogradilištima,

te su slijedom toga u predmetnom periodu smanjeni prihodi.

• Tankerasi strani i domaci

• looserst
    • July 27, 2022 at 3:04 PM

ASC Q2:

Yahooist Teil der Yahoo Markenfamilie

• MR tankers earned an average TCE rate of $30,480 per day for the three months ended June 30, 2022. Chemical tankers earned an average TCE rate of $20,254 per day for the three months ended June 30, 2022. With approximately 45% total revenue days fixed for the third quarter of 2022, the average TCE rate has increased to approximately $46,600 per day for MR tankers and $33,000 per day for Chemical tankers.
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • July 20, 2022 at 10:03 PM
    Quote from KultLicnosti

Stavljaju 63% dobiti u zadržanu i dijele nam 20kn divke. Ma fala vam lipa škrtice. Zdravi i veseli bili.

Da je moja firma (sta djelomicno i je :S ) nebi vam dao ni tih 20. Jucer nismo imali za smece odvest a sad vam 20 krznenih dividende nije dosta. Megalomani :P

• Što smo danas tržili

• looserst
    • July 19, 2022 at 12:50 PM

+tpng. Sitno. Zaokruzivanje

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • July 16, 2022 at 2:03 PM

Ekipa...ne treba gledati grafove, bitkojn, fjucrse ni barele... we are doomed

Files

20220716_140136.jpg 109.77 kB – 0 Downloads
  • JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 16, 2022 at 12:15 PM

Dok sebi trazim jahtu (20m minimum) u otvoreno more :S naletio na clanak pa i sliku jdpl prinove pa je evo na uvid. Moram priznat da meni ne izgleda lose, japanac je to na kraju krajeva. 8)

Files

IMG_20220716_120721.jpg 243.25 kB – 0 Downloads
  • DRY BULK

• looserst
    • July 15, 2022 at 7:22 PM

Neko je nedavno pitao za secondhand cijene pa evo saljem Cleaves report friski. Obicno bi jaskan nas to zalijepio ali navodno je baniran?

I kakvi to ljudi baniraju jaska?!?! Gdje ce vam dusa :evil:

Files

fda195_b40fa850cd6743138d7115d73471cb9c.pdf 13.61 MB – 31 Downloads IMG_20220715_192149.jpg 132.17 kB – 0 Downloads
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt