1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• DRY BULK

• looserst
    • July 1, 2021 at 9:42 AM

Malo sam se rugao s ovim idejama pa se posipam pepelom :S :

Large amount of containers being lobbed on dry bulkers (ie hatches/deck) hearing quite a few operators installing container shoes to capitalize on the current high box costs

Inače vidimo kako su naši škverovi bili vizionari, 3 maj je 1981 napravio bulk/container carriera. Ovo bi sad bila optimalna keš mašina 8)

http://hb.hr/wp-content/uploads/2014/12/bulk.pdf

• DRY BULK

• looserst
    • June 30, 2021 at 10:16 PM

Za rubriku zanimljivosti iz svijeta dry bulka:

https://www.seatrade-maritime.com/dry-cargo/pion…-and-close-shop

9 handya na bubanj i zatvaraj bravu :huh:

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • June 30, 2021 at 9:37 AM
    Quote from trial
    Quote from StatusQuo

Za komentar sa tim stranim brodarima kazu da su oni mali brodar i da se oni ne mogu postavljat u pregovorima kao i ti veci, ne vezano za to trebalo bi mozda vidit da li ti US listed brodari mozda imaju podrsku u US regulativi koja ih sili na to pa je mozda radi toga njima lakse s takvim stvarima se odnosit.

Nije bilo pitanja o dokupu, obnavljanju itd

Vezano za turizam grad je poprilicno prazan barem u 22:30

Popunit će se grad. Prava sezona još nije ni počela. :)

Lako je meni za njihov turizam nego šta ćemo mi sa panamaxima :/

• looserst
    • June 29, 2021 at 2:49 PM

Nešto mi se vi puno ku..ite, da vam se nebi ispunile želje? ^^

• DRY BULK

• looserst
    • June 29, 2021 at 11:39 AM

Off topic ali evo slika one mrcine koju se nekidan spominjalo ovdje ili na atpl temi:

https://more.slobodnadalmacija.hr/om/vijesti/grk…neretve-1109115

• looserst
    • June 28, 2021 at 4:26 PM
    Quote from trial

Stvar je u tome da mi to ne trebamo znati. Ali znaju ovi na Wall Streetu koji trguju bulk brodarima. Na nama je samo da pratimo njihovo bilo i time se ravnamo. U petak su zatvorili crveno, danas ponovo otvorili crveno.

Ako biram između znanja i neznanja radije bi znao. Obično se nešto valja u pozadini ako imamo crveno otvaranje sa zelenim futuresima :/

Ali kako ne vidimo neke vijesti koje bi ovo objasnile i ovako na prvu, površno mi se čini "jedan od onih dana" koje najbolje opisujemo sa BTFD (buy the fu..in dip)

• looserst
    • June 28, 2021 at 3:58 PM
    Quote from trial
    Quote from brajakica

Idemo dalje... 😁

Panamaxi raketa

BDI Index 3324 +69

BCI 5 T/C routes 180000 33348 279
    BPI 5 T/C routes 82500 34447 1673
    BSI 10 T/C routes 58328 31885 241
    BHSI 7 T/C routes 38200 27318 260

I norvezani okrecu na zeleno

Ovi se oglušuju na to

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

Display More

Čemu ova rasprodaja danas? Opet FED, dolar, rat neki, ima li nekih vijesti preko bare?

• looserst
    • June 28, 2021 at 12:05 PM
    Quote from trial
    Quote from BabaLuji

Jel ovo kalkulator ipak nije izbacio 30 milja pa lagana bežanija dok se moze ili slucajni prolaznici uz pjesmu time will tell 🤔 Mozda je to ipak samo stresni ponedjeljak :)

Očekuje se korekcija BDI-a (makar i blaga), pa se trejda. :S

Tko ocekuje korekciju BDI i zasto? :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • June 27, 2021 at 2:11 PM

Da, na safe bulkers sam mislio. Preporuceni su u paketu panl i sb (pa i tu na forumu). Panl radi specific flote a sb je valjda nazesci spot igrac.

• looserst
    • June 27, 2021 at 12:15 PM
    Quote from my moon

PII iskače iz paštete.... To i ne morabiti dobro.....

Budem motrio sutra i Pangeu a i solarci vriju. dakle csiq.

Kad se vec Pangea gleda zasto ne i SB? Igra r'nr oko 4 usd vec 2 mjeseca. Mislim da nece jos dugo :/ Grafolozi, misljenje?

• looserst
    • June 26, 2021 at 9:44 AM

PANL se zna cudno ponasati u odnosu na ostale brodare. Potegne kad futuresi padnu i obrnuto, evo jucer je zavrsila u dobrom minusu. Ako se ne varam zlocesti je crtala graf? Pretpostavljam da bi trebalo ponoviti radnju ako ima vremena i volje?

• looserst
    • June 25, 2021 at 6:47 PM
    Quote from trial

Nebitno za ATPL, ali kao zanimljivost. Jedan ozbiljan Capesize.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ad/2286204.aspx

Ovo bi trebao biti newcastlemax, popularno zvan nuke 8)

• DRY BULK

• looserst
    • June 24, 2021 at 1:31 PM
    Quote from Kvark
    Quote from mitkko

Dobar podcast, preporucam. Jedna gospodja iz Clarksonsa ima prezentaciju gdje secira trziste bulkera.

A Golden Age for Dry Bulk Shipping

Quote from Kvark

Ako imate 15ak min vremena, pogledajte prezentaciju jucer objavljenu.

A Golden Age for Dry Bulk Shipping

Pregled malog dijela navedenog:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

U prezentaciji se navode i eventualni rizici. Jedan od rizika, koje navode, su i anti-inflacijske mjere. Cini se da inflacija, koja se najavljuje, ce dodatno pogodovati ovom segmentu.

Display More

Ej, mi smo ti ovo gledali prije 20ak dana, al bi rado culi i tvoj osvrt.

Ja sam realno :)) uocila samo pozitivu u ovoj prezentaciji. :))

Display More

Za fanove videa evo nesto friskije:

https://vimeo.com/user126484151

Klik na Videos pa Dry Bulk shipping: Supercyle or...

Moderator Randy Giveans iz Jeffries sa CEOs SB, GRIN, 2020bulkers... Ima i super videa o ostalim sektorima ako nekoga zanima, LNG, containers itd

Nadam se da link radi, ako ne sljaka javite pa cemo nesto iskemijati

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • June 23, 2021 at 10:06 PM
    Quote from barbosa 2.0

aha...znaći samo bajkice prolaze, ništa za stvarno, odmah kritike i neuroza...zašto ako je sve tako ružičasto...

a kol. BabaLuji, fučka se meni za brodare, uopće se ne kužim u to i meni je to sve isto a i svejedno... iz dosade sam pogledao što se piše na forumu i samo prenio nedavni razgovor sa terena i ništa više a što se tiće tvojih 150% ulaz izlaz i sve to što si naveo, ma doslovce me :sleeping: , to je tvoja stvar a iz moje pozicije, ja prihodujem od pravog posla prema kojemu su prinosi na zse, toliko sitni s obzirom na vremensku komponentu i rizik, da je to najobičnija zahebancija i šteta kvalitetnog vremena X/

toliko i adio :*

Bi li nam objasnio zasto uopce pises na temi atpl ako (kako sam kazes) ne kuzis se u brodare i sve ti je isto? Meni kad je dosadno odem do frizidera :S

• looserst
    • June 23, 2021 at 9:41 PM

Pangea? No comment?

• looserst
    • June 23, 2021 at 8:47 PM
    Quote from KicanCRO

Moze netko link koji smo bili postali, koliko vozarine trebaju biti visoko da se ne bi isplatilo prevoziti, rijec je o nekoliko stotina tisuca. Ne da mi se listati unazad ali pisati da su vozarine od 30 k neisplative narucivacima su gluposti.

Negdje je pisalo cca 300k za capeove ali isto tako sam na forumu procitao zazivanje milje i pozivanje na exxi (roze cvike) ;)

• looserst
    • June 23, 2021 at 8:19 PM
    Quote from barbosa 2.0

Flight, koje ti gluposti pišeš, daj se malo informiraj prije nego bubneš i tako se sramotiš, drvena građa je u hr zadnjih 4 mj. poskupila preko 30% kao i tehničko drvo i trupci ali to nije bitno u ovom slučaju jer su vrijednosti i količine ugovorene u 02.2020. X/

Kolega flight je u pravu. Drvo je u teskoj korekciji a hr je bitan faktor u svjetskoj trgovini...nesto kao kad slona ubode komarac.

• looserst
    • June 23, 2021 at 3:51 PM
    Quote from forumas

Ja samo iznosim neke činjenice koje neki prešućuju, tako da bi se dobio realniji pregled.

Jer neki su kupovali misleći da će vozarine do kraja godine ići valjda na 60.000, tako da znaju da je ovo zapravo vrh i da će do kraja godine vjerojatno dalje padati.

Pa neka onda svatko računa zarade, projekcije i sl.

Ne iznosite nikakve cinjenice. Sve su to projekcije, misljenja, prognoze. Tvrdnja da ce sigurno doci do pada od 50% je zla namjera, nista drugo. Ovo je dry bulk, rijec sigurno tu nema sta raditi, sigurno je jedino da nista nije sigurno.

(Inace ste mi simpaticni kako kolegica Kvark kaze, treba imati volje i energije za beskonacno trolanje ali ovaj put ste iskoristili moj link i raspravu sa kolegom za svoj crni rizot) :evil:

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

Zeleno otvaranje (kako i treba)

• looserst
    • June 23, 2021 at 3:29 PM
    Quote from forumas

Ali neće biti blizu tome, vidjelo se na 1.kvartalu.

Kad se vi kolega javite to je obicno znak da ce dionica rasti :thumbup:

Isto kako neki gledaju ruzicastim naocalama vi pustate crnilo kao divovska lignja. A ja iz nekog nepoznatog razloga imam potrebu raspravljati i s jednima i drugima :rolleyes: Admine...nosi me u birtiju :*

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • June 22, 2021 at 5:04 PM

@mittko: Zasto je mv trogir u *uposlenost flote out cijeli srpanj? Na jdpl kretanje brodova stoji do 29.06 :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt