Display MoreNije to ni prvi ni zadnji graf koji se nije ostvario. Uostalom, draže mi je kada zbog lošeg grafa propustim dobit nego kada izgubim
Tada sam propustio ostvariti dobit. Ali ok, hoće to tako
Stvar je u tome da se zbog jake navijačke atmosfere na temi ATPL osjećam kao heretik ako nacrtam nekakav nepoželjan graf. Ljudima nikako ne možeš objasniti razliku između kratkoročne projekcije cijene koju prikazujem na grafu i dugoročnog/šireg trenda.
Evo ga ažurirani graf. Prije 20 dana smo vidjeli breakout iz pennanta, cijena je školski došla do targeta na 447 kn, tu smo vidjeli zabrinjavajuću bearish divergenciju na RSI i MACD te opadajući volumen što naznačuje potencijalni pad cijene, cijena je potom pokušala još jednom probiti tu zonu 447 kn ali bezuspješno (opet opadajući volumen, bearish RSI i MACD cross) i time formirala opet zabrinjavajući "double top". Cijena od tada (zadnjih 10 dana) pada i sada je blizu 406 kn, zona koja bi trebala biti zona podrške, barem kratkoročna. Ako cijena padne ispod te zone, vjerujem da će otići do 375 kn, što je target te "double top" formacije, a tu je ujedno i 50EMA.
Širi trend je i dalje bullish.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Moram jos nadodati da ovo nikako nije preporuka za prodaju. Uvijek je moguce i da vozarine opet potegnu jace gore pa onda ovo sve skupa na grafu vise nece biti relevantno. Vozarine su kao neke vijesti na drugim dionicama koje fundamentalno mijenjaju sliku dionice. Graf u takvim slucajevima prestaje biti relevantan. U slucaju stagnirajucih vozarina kao sto su sada, graf dolazi do izrazaja.
Sorry mitkko ali meni nema logike da atpl pada na stagnirajucim vozarinama 2 ili 3x breakeven. Svaki dan koji se vozimo po ovim cijenama je kes u kasicu, smanjenje dugova, korak blize izvjescu itd. Zamislimo da imamo ove vozarine iducih par godina i redovito kvartale sa dobrom dobiti, pa nije to sve uracunato u trenutnu cijenu? Ukratko ocekivao bi da pad vozarina spusta cijenu a ne stagnacija
Do sada smo 100 puta rekli: "samo neka ostanu ovakve vozarine, ne trebaju rasti"...nebi rekao da smo ciljali na ovu varijantu iz grafa tada