1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • July 13, 2021 at 7:42 AM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

Nije to ni prvi ni zadnji graf koji se nije ostvario. Uostalom, draže mi je kada zbog lošeg grafa propustim dobit nego kada izgubim :) Tada sam propustio ostvariti dobit. Ali ok, hoće to tako :)

Stvar je u tome da se zbog jake navijačke atmosfere na temi ATPL osjećam kao heretik ako nacrtam nekakav nepoželjan graf. Ljudima nikako ne možeš objasniti razliku između kratkoročne projekcije cijene koju prikazujem na grafu i dugoročnog/šireg trenda.

Evo ga ažurirani graf. Prije 20 dana smo vidjeli breakout iz pennanta, cijena je školski došla do targeta na 447 kn, tu smo vidjeli zabrinjavajuću bearish divergenciju na RSI i MACD te opadajući volumen što naznačuje potencijalni pad cijene, cijena je potom pokušala još jednom probiti tu zonu 447 kn ali bezuspješno (opet opadajući volumen, bearish RSI i MACD cross) i time formirala opet zabrinjavajući "double top". Cijena od tada (zadnjih 10 dana) pada i sada je blizu 406 kn, zona koja bi trebala biti zona podrške, barem kratkoročna. Ako cijena padne ispod te zone, vjerujem da će otići do 375 kn, što je target te "double top" formacije, a tu je ujedno i 50EMA.

Širi trend je i dalje bullish.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Moram jos nadodati da ovo nikako nije preporuka za prodaju. Uvijek je moguce i da vozarine opet potegnu jace gore pa onda ovo sve skupa na grafu vise nece biti relevantno. Vozarine su kao neke vijesti na drugim dionicama koje fundamentalno mijenjaju sliku dionice. Graf u takvim slucajevima prestaje biti relevantan. U slucaju stagnirajucih vozarina kao sto su sada, graf dolazi do izrazaja.

Display More

Sorry mitkko ali meni nema logike da atpl pada na stagnirajucim vozarinama 2 ili 3x breakeven. Svaki dan koji se vozimo po ovim cijenama je kes u kasicu, smanjenje dugova, korak blize izvjescu itd. Zamislimo da imamo ove vozarine iducih par godina i redovito kvartale sa dobrom dobiti, pa nije to sve uracunato u trenutnu cijenu? Ukratko ocekivao bi da pad vozarina spusta cijenu a ne stagnacija :/

Do sada smo 100 puta rekli: "samo neka ostanu ovakve vozarine, ne trebaju rasti"...nebi rekao da smo ciljali na ovu varijantu iz grafa tada :rolleyes:

• looserst
    • July 9, 2021 at 9:21 AM
    Quote from D_artagnan
    Quote from looserst

Bacih oko ofrlje na famu da je "vanka sve raslo" dok je jadna atpl nepravedno zapostavljena, diskriminirana i ostecena. Time period uzeh koleginih "od pocetka godine"

Otprilike ovako to bjese od starta 2021:

Dija: 2.35-4.29

Guglo 5.42-10.07

Genko: 8.18-17.71

Starbalkeri: 11.47-20.01....

Atpl:179-415

(Discaimer: nijednog od navedenih ne smatram peer atpl ali pretpostavljam da se na neke od njih misli kao primjere brutalnog rasta)

I sad pitanje koje se namece samo po sebi... Koja je to tocno dry bulk kompanija rasla previse od pocetka godine?

Moj odgovor je: nijedna i sve trebaju jos puno narasti :S ...ali atpl nije nimalo zapostavljena, naprotiv, samo je imala fazni pomak kojeg smo naravno svi iskoristili, hvala ti zse 8)

Display More

Ma svejedno, gledaj kako ti pase i period kako ti pase. Ja sam mislio rast od minimima zadnjih godinu do dvije.

Display More

Napisali ste od pocetka godine, stoji da to drugacije izgleda kad se gleda duze.

Pravog peera atpl inace jos trazimo, do tada mijesamo kruske i dinje (dinja bi bila recimo capesize)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• looserst
    • July 9, 2021 at 1:38 AM
    Quote from Marin83
    Quote from looserst

Cijepljeni iz autodestuktivne Dalmacije i pozdrav cijepljenom Rovinju :thumbup:

Ja uopće ne provociram, nego sam samo objektivan, cijepljen(dvaput) i iz Dalmacije(rodom i živim tu),jer vidim da ne kontaš.

Do 1.7., deset kilometara zračne linije od obale trebalo je biti cijepljeno ama baš sve što hoda, uključujući i domaće životinje. Normalne države i normalne populacije tako rezoniraju, kada ovisiš o tako osjetljivoj uslužnoj djelatnosti.

Nemam ja sta s tebom raspravljat sta je trebalo i nije trebalo, reagirao sam odvratno na odvratan komentar i ispricao se. Off topic smo i ne zelim dalje. Admin brisi ili baniraj ili sta vec. Laku noc

• looserst
    • July 9, 2021 at 1:21 AM
    Quote from Marin83
    Quote from looserst

Znam da idem u birtiju ili jos gore ali...gori u paklu!

Pozdrav iz Dalmacije :*

Pozdrav iz glavnog grada Dalmacije. I zato sve napisano ima još veću težinu^^ Pogotovo kad na drugu stranu vidiš jedan Rovinj sa gotovo 100% procijepljenošću odraslih.

Isprika za post, crvenim se. Nebi trebao nasjedati na ovakve provokacije likova kao ti ali nekad je tesko suzdrzati se.

Cijepljeni iz autodestuktivne Dalmacije i pozdrav cijepljenom Rovinju :thumbup:

• looserst
    • July 9, 2021 at 12:44 AM
    Quote from Marin83
    Quote from Parica

Sto ne znaci da nece bit i skuplji😉😉😉

Plitko smo trziste i nema se izbora...ako se sezona ne prekine idu turisti bar jos 10%-20% gore...neselektivno...

Vecinu sam prodao prosli tjedan jer su me stresirali svakodnevni clanci o n-tom soju...dobro se zaradilo ove godine i nemam potrebe kockat se...a ide i vruce, mrtvo ljeto...

Ali bi bilo super, za sve, da sezona odradi kako treba...

Trebalo bi barem izbjegavat turiste koji imaju znatne kapacitete u Dalmaciji, jer ako ljosnemo radi Corone, ljosnit ćemo tamo, čisto zbog mizerne procijepljenosti i autodestruktivnog mentaliteta većine Dalmatinaca.

Znam da idem u birtiju ili jos gore ali...gori u paklu!

Pozdrav iz Dalmacije :*

• looserst
    • July 9, 2021 at 12:41 AM
    Quote from looserst
    Quote from D_artagnan

Ne vidim problem da vani padaju, tamo su rasli i previše od početka godine

Usporedi sa atpl pa vidi a ako pada vanka past ce i tvoja miljenica. Pises gluposti

Bacih oko ofrlje na famu da je "vanka sve raslo" dok je jadna atpl nepravedno zapostavljena, diskriminirana i ostecena. Time period uzeh koleginih "od pocetka godine"

Otprilike ovako to bjese od starta 2021:

Dija: 2.35-4.29

Guglo 5.42-10.07

Genko: 8.18-17.71

Starbalkeri: 11.47-20.01....

Atpl:179-415

(Discaimer: nijednog od navedenih ne smatram peer atpl ali pretpostavljam da se na neke od njih misli kao primjere brutalnog rasta)

I sad pitanje koje se namece samo po sebi... Koja je to tocno dry bulk kompanija rasla previse od pocetka godine?

Moj odgovor je: nijedna i sve trebaju jos puno narasti :S ...ali atpl nije nimalo zapostavljena, naprotiv, samo je imala fazni pomak kojeg smo naravno svi iskoristili, hvala ti zse 8)

• looserst
    • July 8, 2021 at 10:47 PM
    Quote from Flight
    Quote from looserst

Da li je bilo stock splittova u medjuvremenu i da li ih yahoo graf uzima u obzir?

U kojem razdoblju?

U razdoblju grafa bi bilo logicno kad se vec kur..mo s grafom. Dakle

https://m.splithistory.com/gogl/

Kultni site za ljubitelje splitova i reverse splitova. Sad ostaje dilema...sta kaze yahoo, uracunato ili ne?

• looserst
    • July 8, 2021 at 5:57 PM
    Quote from ejpox

Malo iz povijesti:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
    Hoće li se ponovit?

Da li je bilo stock splittova u medjuvremenu i da li ih yahoo graf uzima u obzir?

• looserst
    • July 8, 2021 at 4:26 PM
    Quote from jasko

Prognoza stranih brodarskih analitičara za period od 02.11.2020. do 02.11.2023. je rast od 2000% do 10000% Živi bili, pa vidjeli....... :)                                                                                                                                             

Jasko moze link na cijeli clanak? Unaprijed hvala!

• looserst
    • July 8, 2021 at 3:59 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from BudFox

Vani već tjedan dana padaju brodari(cca -20%) i razmišljam da prodam dok sam još u plusu, ali da je lijepo nije.

Ne znam što se događa i zašto padaju, možda je samo opći sentiment negativan, koliko vidim NASDAQ

futurese. Vozarine su dobre i to je ok, ali nešto se drugo valja iza brda. Naravno to sve nema nikakve

veze sa ATPL koja je u Hrvatskoj i koja samo raste i nemoš omanuti ako je kupiš :)

Ne vidim problem da vani padaju, tamo su rasli i previše od početka godine

Usporedi sa atpl pa vidi a ako pada vanka past ce i tvoja miljenica. Pises gluposti

• DRY BULK

• looserst
    • July 8, 2021 at 3:56 PM

Sad jos i biden joe zaj..ava:

https://www.wsj.com/articles/biden…der-11625736601

• looserst
    • July 8, 2021 at 3:35 PM

Sharks in the water:

https://finance.yahoo.com/quotes/gogl%2C…%2Cgnk/view/v1/

• DRY BULK

• looserst
    • July 8, 2021 at 2:19 PM
    Quote from goldfinger

Nešto je danas manje nervoze na topicu.

Neznam da li vi čujete zujanje klima uređaja na sjevernoj hemisferi kao ja...divota.

https://www.braemarscreen.com/

Mozds nema na forumu ali ima nervoze preko bare, baci oko za jedno sat vremena pa ces vidjeti =O

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • July 7, 2021 at 10:00 PM
    Quote from my moon

oduvijek sam govorio da je PANL dionica i pol. psmtr

Dobro je povukla Pangea popodne.

Generalno je cudno stanje sa brodovima danas vanka, i kontejneri i bulkeri. Trebalo bi kao gore ali..ne ide :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • July 7, 2021 at 3:13 PM
    Quote from my moon

moram priznat da su me uvatli souštenih gaća tj. naloga.

oćel dno danas?

Postavio sam se nisko na PANL I PoLarisu a ruke mi krvave :)

Nije mi bas bio jasan onoliki pad na PANL jucer ali sad sam iskopao ovo, evo razloga zasto te poklopilo:

https://fintel.io/doc/sec-pangae…y-02-18811-7441

• looserst
    • July 7, 2021 at 1:01 PM
    Quote from trial
    Quote from Kvark
    […]

Quote from looserst

Dosta je pogledati gogl u premarketu 8)

Premarket jedno i onda kad u 15,30 h otvore, nešto sasvim drugo.

Inace bi se slozio ali gogl je poprilicno stabilan i premarket se obicno prelije na 15:30+

Vjerojatno radi oslo børs. Ali da ne gatamo pricekajmo jos 2 ipo sata :rolleyes:

• looserst
    • July 7, 2021 at 12:01 PM
    Quote from trial
    Quote from Sheriff

Nisi mi djelovao bez stresa na temi vozarina. Al dobro, svak zasebe određuje granice.

Znači sad navijaš za pad da dokupiš :/

Ma ništa ja ne navijam. Samo pratim situaciju. I napišem koliki je BDI i ostali indexi (što neke smeta kad su u padu). I prema vijestima iz Kine pokušavam procijeniti kuda će.

:) Ako počne padati, dokupljivat ću sve više. Počne li rasti, opet ću dokupljivati, ali tada u istim paketima. I time će moja ulazna cijena biti niža od trenutne na tržištu. A to je ležerna situacija.

Sad čekamo u 14 h da vidimo što će ovi u Londonu sračunati za današnji BDI. I što će popodne na to reći vanjski brodari. 8o

Dosta je pogledati gogl u premarketu 8)

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • July 7, 2021 at 11:59 AM
    Quote from harpun

evo info iz prve ruke , pomorac sa broda Peristil mi upravo govori kako su vozili za 25 k $

Pozdravi ga, zahvali u ime nas s foruma i mirno mu more!

• DRY BULK

• looserst
    • July 6, 2021 at 11:50 PM
    Quote from Flight

Danas je bilo zanimljivo trgovanje preko bare…

https://finance.yahoo.com/quotes/DSX,SB,…GOGL,NM/view/v1

Važe se smjer. Postoje neke prepreke po putu al dosta brzo bi mogli znati kojim smjerom ćemo.

Prati se ffa,nista drugo. Jucer minus, danas plus. Rezultat je ovo u linku

• DRY BULK

• looserst
    • July 6, 2021 at 12:14 PM
    Quote from goldfinger
    Quote from looserst

Pa ako su sve zalihe nisko i potrosnja ce rasti iduca dva mjeseca zasto onda stabilni cekamo kasnu jesen?

Vozarine cega nebi trebale ispod 25k?

Od feda nisam ocekivao nista zadnju sjednicu pa sam pozalio X/

Ma na kraju što ti očekuješ, kakvog potopa se plašiš/nadaš?

Zna se koje vozarine ovdje spominju... cape-ovi se prate kao indikator, premda ove godine na prate pravilo.

Niti se plasim niti nadam potopu ali moram reagirati na gluposti (bez da nekoga proglasavam glupim, to ni slucajno) da smo mirni i nista se nece dogoditi do kasne jeseni. To jednostavno ne stoji, ne zna se i ne volim da se tako lupaju izjave

1. Privacy Policy
  2. Kontakt