1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. looserst

Posts by looserst

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• looserst
    • September 28, 2021 at 11:42 AM
    Quote from zlocesti

Brodari, plin...snazan reli

fali ti nafta ;)

• DRY BULK

• looserst
    • September 27, 2021 at 2:02 PM
    Quote from Manu

O ovome se radi

https://www.investing.com/news/economic-…outlook-2626893

Po ovome kako sad stoji premarket samo na gogl paničare, sblk mali minus i to je to. Nije mi jasno zašto baš gogl ali otvore li stvarno oko 10 udaram po dipu pa ko živ ko mrtav :rolleyes:

• DRY BULK

• looserst
    • September 27, 2021 at 11:33 AM
    Quote from NaBiduAsku

koja je fora s Goglom danas?

Dobro pitanje. BELCO i JINH također u malome minusu :/

Šta je s Vikinzima, ima li neko informaciju kakvu?

• DRY BULK

• looserst
    • September 26, 2021 at 3:15 PM
    Quote from mitkko

:D :D :D

Gledam ovo na mobitelu i klebarim se. Zena me pogleda i pita sta je toliko smijesno. Ja joj odusevljeno pokazem ovu sliku, a ona samo kaze: Ne kuzim, u cemu je fora, sta je "capes". :)

Morao bih zeni vise pricati o tome sto mi se dogadja u zivotu :)))

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Klebarim=?

Pucam od smijeha? Tako nesto? Mislim od stubokom i ono sicavanje kako vec bijase nismo naucili novu rijec :D

• looserst
    • September 25, 2021 at 4:45 PM
    Quote from Jure

Warren Buffett: S ove tri dionice ne možete promašiti

Ovo su tri tvrtke s povratom uloženog kapitala iznad 20 posto. Ako imate viška kapitala, ovdje leže vaše prilike

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…i-foto-20210924

Ja kad vidim ove P/E 30 dode mi slabo. I to su prilike? :/

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • September 24, 2021 at 9:34 PM
    Quote from mitkko
    Quote from looserst

Ne podcjenjujem tu brojku kao takvu, sve 5 ali kad vidim gdje smo suze mi krenu, pomorska zemlja sa 20 bulkera i market maker sa cifrom osrednjeg bmw-a.

Imamo lokalnog buffeta, bravo zse! ;( I bravo Tonci 8)

Nemoj tako, za te novce se da naci vec i fini BMW :)

Mozda lani mitkko, sada imamo INFLACIJU 8o

(pojma nemam koliko kosta osrednji bmw ali imam osjecaj da nas tonci lagano krstari u nekoj takvoj pili, ray ban na ocima, crveni marlboro u ustima, lakat preko vrata...)

• looserst
    • September 24, 2021 at 9:28 PM
    Quote from zlocesti

Hm.

Trgovanje je cjeloživotni posao.

A milenijumska generaciaj se ne sjeća 2008. na marketu

:)

1. Not if you ask me

2. E to su bili dani, imam osjecaj da ih necemo jos bar 2 tjedna vidjeti :P

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • September 24, 2021 at 8:59 PM

Samo na bari zvanoj zse se uopce prica imenom i prezimenom o liku koji posjeduje nekih 300k kuna ili 50k usd neke dionice.

Ne podcjenjujem tu brojku kao takvu, sve 5 ali kad vidim gdje smo suze mi krenu, pomorska zemlja sa 20 bulkera i market maker sa cifrom osrednjeg bmw-a.

Imamo lokalnog buffeta, bravo zse! ;( I bravo Tonci 8)

• looserst
    • September 24, 2021 at 8:50 PM
    Quote from zlocesti

Ja sam se vratila osnovama.

Elder, Trading for a Living

Risk menagment

Pravilo 2%

Piše ovako. Ako imate račun od 50 000 dolara, pravilo 2% ograničava Vaš maksimalni rizik po trejdu na 1000 dolara. To je iznos kojeg stavljate u rizik, spremni ste izgubiti, počevši od točke ulazne cijene do stop naloga

Ako odlučite, npr, kupiti papir od 40 dolara, a stop je ispod prvog suporta na 38 dolara, u riziku ste 2 dolara po papiru, a to ograničava Vašu kupnju na maksimalni broj od 500 dionica. i to ako ste jako bullish

A iznad toga je pravilo 6%.

Ono pak zabranjuje ulaz u nove pozicije kad god je zbroj gubitaka u tekućem mjesecu i rizik u otvorenim pozicijama dosegao 6% sredstava računa,

Ako imamo na računima prosječno 5 000 dolara, treba izračunati koliko smijemo kupovati papira po trejdu, i koliko smijemo imati otvorenih trejdova.

A ? :S

Za početak, trgujemo prevelike lotove. Kažu da je to kao golemo jedro na maloj jedrilici. Malo jači je vjetar prevrne

Display More

Nemam ja vremena za to sestro. Tim tempom mogu do penzije pokusati zaraditi za penziju a onda mi ni ne treba. Treba to malo zesce, prilagoditi milenijcima s kojima i dijelimo market

Danny Glover bi rekao: I am too old for this shit!

:rolleyes:

• DRY BULK

• looserst
    • September 24, 2021 at 4:07 PM

Neznam jel vec neko postao ali evo malo i dobrih vijesti iz kine nakon svih pi..rija koje su nam nedavno priustili:

More Chinese Infrastructure Investments Will Benefit Tonnage Demand — Breakwave Advisors
    The outlook for dry bulk charter rates remains positive
    www.breakwaveadvisors.com

On Wednesday, the Chinese cabinet accordingly approved the 2021-25 plan for infrastructure investments, which seeks to stimulate domestic demand, promote economic transformation, and increase the growth potential. According to an estimate from the Industrial and Commercial Bank of China, the spending on infrastructure could reach 10 trillion yuan, 1.5 trillion US dollars, over the next five years

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• looserst
    • September 23, 2021 at 8:30 PM
    Quote from zlocesti

Sada kada je Sunce ponovno granulo, a crni se oblak čini već davna prošlost, možemo se ponovno baviti crtkarijama.

Užifancija :S

Ajde, grafove na vidjelo !

Za domaci imas ponovo sb, sblk i panl. Zadnji put je bilo jedva prolazno, minus 2. Da ti pomognem, sb mora do 6.5, sblk do 35 i panl..smisli sama ali nemoj da je ispod 6 8o

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• looserst
    • September 22, 2021 at 9:36 PM
    Quote from mitkko
    Quote from bubimir

dok se mi šalimo, počinje lagano pretjecanje na dnu top 10... zauzimanje pozicija.

Nisam dugo gledao top10, imamo neka nova lica. Btw, Boban i dalje kupuje.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Idem ja po glogov kolac i pravac lovrinac! Sa restom cesnjaka oko vrata. Dosta mi ga je vise! 8)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• looserst
    • September 22, 2021 at 9:32 PM
    Quote from 5. Element
    Quote from Junak

Lijepo sroceno kolega. Ali kao sto je podsmjehivanje svojstveno hrvatskom puku, tako je pretjerivanje na n-tu jos svojstvenije. Ismijavanje toga i ridikulacija takvih debelo nerealnih ocekivanja je jedini nacin kako se boriti protiv te anomalije, najsvojstvenije hrvatskom puku.

Ne postoji niti jedna grupa ljudi na svijetu koja se nada uspjehu od danas do sutra vise nego prosjecni Hrvat, sa vjecnom ''to je taj dan''. Mi ne poznajemo dugogodisnji trud i ne postujemo dugogodisnje znanje/istrazivanje/ulaganje.... Samo od danas do sutra

Toliko smjesno a toliko svojstveno nama, pa kako da se stim ne sprdam?! Kako ^^ :D

Kolega, ovo je dry bulk. Nakon kriptovaluta mozda najvolatilnije trziste koje postoji. A krenulo je u uptrend. Tako da je i ono sto mozda smatrate nerealnim pretjerivanjem zapravo samo rezultat nelinearnih efekata koji se rolaju. Apsolutno je moguce da se nadmase vozarine iz 2008 iz prostog razloga sto je sad baza mnogo sira. Onda je uglavnom sve visilo na kineskoj Olimpijadi, sad vuku svi kapilarno.

Nebi zelio kvariti zabavu ali nema sanse. Razlog? Jednostavno danas ima puuuuno vise dwt na moru nego onda. Nedavno se potegla ta prica pa je jedan u sali rekao da ali ako se nastavi port congestion i zareda 5-6 tajfuna... 8o

Naravno da se vi necete sloziti i to je ok.

• DRY BULK

• looserst
    • September 21, 2021 at 9:51 PM

Paradoks ali mislim da je evergrande dosao fedu kao narucen da odgodi tapering. Ima nesto i dobroga u tom sra..u iz kine ;)

• DRY BULK

• looserst
    • September 21, 2021 at 4:42 PM
    Quote from hugh

dragi moj @loosert.....meni to baš i ne izgleda smiješno......daj napiši nešto umjesto što se smiješ..... =O ;) :/ :D ......

Prika posli onoga masakra jucer ja skroz zadovoljan samo sta vidin zeleno 8)

• looserst
    • September 21, 2021 at 4:12 PM
    Quote from mitkko

Evo i ATPL narucila novogradnju, 2+2 panamaxa.

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/39735

Ima se, može se 8)

• DRY BULK

• looserst
    • September 21, 2021 at 4:12 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from hugh

prilično slab bounce brodara vani s obzirom na ogroman pad jučer.......još je čudnije da se sve to događa nakon današnje objave daljnjeg rasta bdi-a......zna li netko što bi mogao biti razlog?.....ili se samo još nisu dovoljno zagrijani za današnju tekmu?.....

Vjerovatno risk off dok se ne sazvaka FED veceras i eventulno jos evergradeovo placanje kamata za koji dan

Mislim da je razlog taj šta tek sutra otvara Shangai pa se čeka njihova reakcija, možda da neko iz partije kaže šta planiraju. Zanimljivo Hong Kong sutra ne radi.

• looserst
    • September 21, 2021 at 2:34 PM
    Quote from Junak
    Quote from looserst

Ne znam gdje je dežurni viking updater ali jesu li zeleni?

https://live.euronext.com/nb/product/equ…G396372051-XOSL

cini se da nisu, u zadnjih par dana pad od kojih 15-ak posto....

+5% je USA gogl (premarket) pa će valjda i vikinge pred kraj trgovine okrenuti. Ovi baš vole biti posebni i kad se raste i kad se pada :/

• looserst
    • September 21, 2021 at 2:14 PM
    Quote from MickeyM

Evo ovdje su me jucer "potaracali" na toj vrijednosti... danas nema glasnika za "vikinge" oni su u zelenom bome!

Ne znam gdje je dežurni viking updater ali jesu li zeleni?

| live

• DRY BULK

• looserst
    • September 20, 2021 at 10:52 PM
    Quote from 5. Element

Logika veli slijedece:

1. Ako je ta firma jako bitna Kinezima, spasit ce ju. I idemo up.

2. Ako pak nije bitna, pustit ce ju niz vodu jer nije bitna. I opet idemo up.

Kako su to komunisti, skroz netrzisni likovi, njihov modus operandi je kontrola, ocekujem kontroliranu reakciju.

Naravno, inace, vise bih volio da se trzisno ponasaju.

Odlicna logika. Idemo up ili up, I like it 8)

"Ako je ta firma bitna kinezima"... pa reklo bi se da je od danas ta firma bitna cijelome svijetu ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt