Ovo kako je partija losa u kontroliranju cijena vidimo na primjeru iron ore (malo smo ga zapostavili radi ugljena, a?). Dakle ta partija je toliko losa u pokusaju da spusta cijene da ni sama nezna kako je uspjela spustiti cijene rude toliko nisko da je stanoviti Vale iz dalekog Brazila odlucio smanjiti proizvodnju u Q4 jer su cijene kako oni kazu... preniske
Posts by looserst
-
-
Kakva je bila situacija? Nisam pratio ako se radi o H12020
Recimo da su capeovi imali kasnije paljenje
-
No dobro. Slažemo li se da su ffa pretjerali na capeovima?
Evo ih za November još malo pa jeftiniji od Pmax i Smax
Pa dobar dio H1 je bila ta situacija a trenutno za November sve pada, mrtva trka
-
DWAC kao Digital World Acquisition Corp?
Pa valjda je raslo radi ovoga:
https://finance.yahoo.com/news/shares-sp…-181011243.html
Sad kakve veze taj neki SPAC ima sa brodarima meni nije jasno. Koja je tu paralela?
USA brodari su jučer reagirali na jaki pad ffa, konkretno cape. Sad se odjednom svi tome čude, kao zašto se šorta i zašto pada? Bilo je nelogičnih dana i pada i rasta ali jučer nije bio jedan od njih
da, raslo je radi toga naravno... a zašto je padalo sa 20 na 10... ista vijest, isto sve ali sa 20 pada na 10... i tek onda raste na 75? paralela ti je zadnja moja rečenica.
Respect kolega ali ja nebi uspoređivao brodare sa SPACom koji je odradio 300% u jedan dan i sad je u premaketu na valjda 100% i nekako sumnjam da su isti ljudi trgovali brodovima i tim trumpovim social mrežama.
-
tim više je čudno ovo bacanje papira na brodarskim dionicama dok su im trenutni targeti 50% više od sadašnjih cijena........
u toj ponzi americi ništa nije čudno... eno jučer DWAC u premarketu otišao na otvaranju sa 10 na 20 na malom volumenu i onda teški šort sve do 15 sati po našem vremenu i zrokali su ga na 10.30$ ... i onda kad su ga pustili su ga napucali do 75 dolara... e sad zašto je porastao s 10 na 20 pa onda padao do 10 na velikom volumenu da bi ga onda napucali na 75 na još većem... i sve to u 10 sati trgovine. Hoću reći... gore se sve brzo promijeni... i sad ovi što šortaju brodare to su ti isti koji su bijesno šortali DWAC sa 20 sve do 10... kad je stalo napucali su ga do 75... jel to normalno, nije, jel legalno, je.
DWAC kao Digital World Acquisition Corp?
Pa valjda je raslo radi ovoga:
https://finance.yahoo.com/news/shares-spac-tied-donald-trump-181011243.html
Sad kakve veze taj neki SPAC ima sa brodarima meni nije jasno. Koja je tu paralela?
USA brodari su jučer reagirali na jaki pad ffa, konkretno cape. Sad se odjednom svi tome čude, kao zašto se šorta i zašto pada? Bilo je nelogičnih dana i pada i rasta ali jučer nije bio jedan od njih
-
Ako se uporedi sa 2020 3QoQ
Kina je proizvela thermal coal +6,7% ali manje u odnosu na 2019,2018, 2017
U vrijeme kada ocajnicki treba ugljen?
Koji je najlogicniji zakljucak?
Kolegice ovo su rudnici u Montani i Wyomingu. Zadnji put kad sam pogledao atlas te zemlje nisu bili u Kini
-
Za kolege koji trguju ZIM, novih 7 SH kupljeno, 320 milja. Valjda ce ostat za dividende
ZIM Announces Acquisitions of Seven Secondhand Vessels During October 2021Transactions Complement Principal Chartering-in Strategy ZIM Integrated Shipping Services Ltd. (NYSE: ZIM), announced today that during the month of October…investors.zim.com -
Hahaha, dogovoreno!
Idemo na skupstinu, damo prijedlog Dedi da uvrsti na dnevni red na izglasavanje
Imaju sada para, ne bi trebao biti problem. Taman ih stignu otiskati do Bozica i poslati postom svim dionicarima. To ce biti primjer drugima na ZSE kako se treba ophoditi sa dionicarima
PS. Jest da me Deda zahebo sa ponistenjem dokapa, ali spreman sam mu oprostiti... majica bi bila prvi korak u pravom smjeru
Nemam bas nekog smisla za dizajn, ali evo moj mali doprinos. Obratite paznju na ovaj "raketni" detalj.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Kolegice brajakica, ovako se druka... gledaj i uci
Predlazem da majica bude "slim fit", to se danas tako nosi
PS. Bilo bi lijepo od Admina kada ovo ne bi obrisao, ali bilo bi u redu da se prebaci na temu JDPL.
Slim fit za onog kolegu koji je presao sa cvaraka na chia sjemenke
mitkko ukrao sam ti design za avatara, hope you don't mind
Malo smo uzurpirali atpl temu pa ja bjezim i otvaram put to the moon i dalje
-
Zla sestro, sta cemo sa naviosom? Probio 30 i sad treba dole ili crtas ponovo?
-
Ja volim stecajusu. Nadam se da ce mi biti prvi 10 bagger u zivotu
Ok su mi i dija i atpl ali stecajusa u srcu
Moramo tiskati majice i kape: "Stecajusa u srcu"
Moj prijedlog: "Make jdpl great again!"
-
Strasno se prate. Dija u mjesec dana +/- 20% odradi.
Sad ce ispast da nas jdpl ex stecajusa nije popularan
PSN i stecajuse su popularne kod nekih ljudi.
Ali neki od nas smo ipak ziherasi😅
Ma, DSX dnevno odradi sto Atpl ne moze u mjesec dana pa mala smo mi burza kolega.
Ja volim stecajusu. Nadam se da ce mi biti prvi 10 bagger u zivotu
Ok su mi i dija i atpl ali stecajusa u srcu
-
Atpl niti prati dsx niti bi trebala.
DSX ima Capeove, ali prati s velikom tocnoscu rast/pad.
Ima vani bas "Atpl firmi" i jeftinije su od Atpl ali nema to smisla tako pratiti jer je Atpl kod nas jedina ozbiljna dry bulk firma i jos je popularna. Vani je to druga prica.
Strasno se prate. Dija u mjesec dana +/- 20% odradi.
Sad ce ispast da nas jdpl ex stecajusa nije popularan
-
hoće li ovo pogurati našu kraljicu do 546 kn? https://www.jutarnji.hr/video/news/nes…agdane-15111335
a možda je bolje okrenuti se mlađem bratu, tamo je član Mitkko izračunao dobit samo od ove godine naspram cijene na burzi... i tko je simpatija JDPL-a ako su DSX i ATPL zaljubljeni golupčići?
Piskaralo iz jutarnjeg stavlja bombasticni naslov. Naime to njegovo "sto ce biti za blagdane" je upravo sada. Peak kontejnerskih narudzbi krece iza ljeta upravo radi blagdana. Pa nece brod krenut za bozic iz kine i donjet mu pleju za novu godinu.
-
Neki se vrag zbiva na tankerima, i Scorpio je otvorio sa gapom na gore
Scorpio plus 4%. Satni graf.
Nije. da ima sličnosti sa našom bebom, al' valjda se trend stvarno preokrenuo
Euronav gap, 3% gore
Teekay sa 0,5% minusa, pa daj ga ti znaj
Morat cemo odvajati pljave i ciste tankere, nece nuzno u isto vrijeme istim smijerom
-
koliko je bijo diesex kad je Bilbija napucao ATPL na 700 kn?
Nisam tada bila na burzi ali mislim da su se pratile.
Prosle godine dno DSX bilo na 1.30$.
Atpl niti prati dsx niti bi trebala.
-
-
-
Cocaine found in Capesize bulk carrier chain locker, Rotterdam – Maritime Bulletin
Idemo dalje jako. Buy gogl
Plata o plomo
-
Mislis bull trapa? Skoro je godinu dana proslo od bear trapa, tj. blokade racuna.
Ajde stavi graf ATPL zadnjih godinu dana
.
P.S. Na provokacije ne odgovaram jer sam ozbiljan pojedinac, a ne dijete, ali vidim spominjanje lisice, Foxa, labudova i slicnog u svakom postu, te nemam komentara.
Gospodine lisce opet pogresno😂
Prije godinu dana je poceo kupovati smart money a to nismo ni Vi ni ja
Konacno da se i ja slozim. Daleko, ali daleko najbolje sta ste do sada napisali
-
Tpng ima clean tankere koji prevoze naftne derivate kao prirodni plin, a ne raw naftu. To prevoze dirty tankeri.
Ne zapravo, cijena nafte je narasla zbog toga jer su zemlje OPECa ogranicile izvoz, a ne zbog veće potražnje za naftom.
Clean tankeri nužno ovise o avioprijevozu.
kažeš prirodni plin je derivat nafte...koliko ja znam derivat nafte je propan-butan plin(plin koji koristiš u plinskim bocama za kuhanje), a prirodni plin je sasvim zaseban energent i nije naftni derivat,već se može naći skupa sa naftom, uglavno se pali na licu mjesta( brojne baklje na naftnim poljima itd).
Glavnina ležišta prirodnog plina se nalazi u zasebnim plinskim poljima i nema veze sa naftom.
Sintetski benzin i dizel se može dobiti iz zemnog plina Fischer-Tropschov postupkom, to su radili Njemci u ww2 jer mi je očajnički trebala nafta, čisto sumnjat da to danas to itko radi, jer je skupo samo tako.
I kakave veze ima što TPNG tankeri prevoze naftne derivate, a ne naftu?!! Kad se kaže potražnja za naftom raste, onda u prevodu to znači da raste potražnja za naftnim derivatima.
Koliko znam od 1970-tih zemlje OPEC-a gledaju da svu proizvedenu naftu rafiniraju u zemlji te izvoze isključivo naftne derivate, iznimka je jedino Venezula koja svu svoju proizvedenu sirovu naftu izveze u SAD, te je potom vrati nazad, jer samo par američkih rafinerija je opremljeno da rafinira njihovu tešku naftu.
Ovo prvo je ok, prirodni plin nema veze sa tankerima niti naftom a i propan-butan koji stvarno je nusprodukt kod busenja nafte se ne vozi tankerima nego LPG brodovima.
Ali ovo drugo ja vas ne kuzim. Ako opec zemlje sve rafiniraju zasto postoje dirty tankeri?!
Pa ovdje su izlistane rute gdje prljavci putuju npr iz kuwaita u singapur:
TD8
Route
80,000mt crude and/or DPP, heat 135F. Kuwait to Singapore (Mena al Ahmadi to Singapore). Laydays/cancelling 20/25 days from index date. Double hull, age max 15 yrs. 2.5% total commission