Posts by looserst
-
-
ZIM 3,80 % gore
Da li je tko uletio ?
Ili su brodari Out ?
Ja sam ponovo in od 44, ZIM mi nikako nije out. Pokusat cu se sjetit ovog posta i nasladjivat nakon Q3
-
Ovo danas je ludnica, pa nema loseg izvjestaja.... Nestrpljivo cekamo jdpl za nastavak slavlja...
Mislim da se kolege sa tpng nebi slozile s vama
-
mitkko bi li nam odma objavio Q3 rezultate po mogućnosti precizno kao za Q2 da ne čekamo tetu sa zapadne obale?
Veliki, veliki plusić. 😎
Do sada ste kolega insider bili točni pa vas i ovaj put držim za info
-
mitkko bi li nam odma objavio Q3 rezultate po mogućnosti precizno kao za Q2 da ne čekamo tetu sa zapadne obale?
-
Cape, okrenuli futuresi oko + 2000
vidim da nema baš puno spremnih ispod 500 za izuvanje
Da nije ina stara što je izuveno izuveno je, idemo dalje
A da nije + 4250
A sad su vam dobri capeovi, a? Do nekidan ste piskili po njima. Samo supre ovo ono
-
dobro čime je izazvan ovakav pad, slabo pratim jer puno trgujem
p.s. unatoč ogromnom padu kejpova graf GOGL-a kaže stagnacija zadnjih 5 dana. Nisu se dodatno iskorigirali.
Neznamo, od pustih raketa i ugljena smo propustili vidjeti zasto pada
-
Ustvari dosta je teško raditi usporedbe između kompanija...možemo pričati o nekakvim trendovima....npr jučer je ESEA rastao 12 % imaju 15brodova...izgleda da su konternejaši...rasli su 1200 % u zadnjih godinu dana....
Izgleda da su kontejnerasi?? Ja se mislim kako neki capeove brljaju sa atpl ali ovo je jos jace.
Dobro kolega hugh kaze, za neke od vas se treba bojati. S druge strane... ma neka vas
-
A panamaxi i supre rastu?
Sve ove dane su rasli, pa zar je čudno ako malo i padnu?
Zar su ove sadašnje vozarine, odjednom tako loše?
Koje sve ove dane?
Nisu lose ali pad je pad, ne kuzim cemu pitanja zasto sad pada ako ffa pada,sta bi trebala atpl pratiti vremensku prognozu?
-
Da. Ask se tak stanjio kao da je sve spremno za objavu FI. A smijer je samo jedan. Prije ćemo probit prethodni vrh od 576 kn, nego pasti ispod razine otpora od cca 520 kn.
Svako malo kad pogledam manje je naloga na asku! To je to. Vrag je odnio šalu.
Nisu mi samo jasni današnji prodavači na tako niskim razinama!
Pa nemamo cape-ove u portfelju!
A panamaxi i supre rastu?
-
Tako su neki sirili teze i na dry bulku, da neki bulkeri voze samo IO a neki grain,coal i da je to velika razlika.🤭Vidimo danas koliko je vazno tko je sta vozio😂
Dirty i clean su spojene posude
Tko zeli neka tvrdi suprotno, doci ce trenutak istine.
Blamirate se kolegice iz dana u dan. Ako je nevazno koji bulker sta vozi zasto postoje bci, bpi, bsi, bhsi a ne samo bdi? Naravno da je vazno koji sta vozi. Ista je stvar i za tankere.
-
Dobro jutro.
TA nije kristalna kugla, i stvarno je nemoguće odrediti u kom će pravcu market.
Zaheklano je to sa grafovima.
Navios je odradio spektakularan rast, od 5 dolara na 36 dolara. U ljudskoj je naravi uvijek misliti da će se rast nastaviti. A prava je istina da ne znamo. Tapering, kamatne stope, Evergrande, vozarine, usporavanje ekonomije, veliki demand, sve se to isprepliće
Nakon tako spektakularnog rasta, na svojevrsnom vrhu, meni je uvijek na umu i ovo
A možda lajem na pogrešno drvo. Al' opreza nikad dosta. Vječno pitanje, da li je ovo vrh ?
I da li kupujemo dip ili kupujemo pad. Kako god okreneš, ulazak u poziciju je uvijek nepoznata voda. Više ili manje
Pa se onda zavaravaš, da si postavio safety net i realne ciljeve.
Da, rast sa 5 na 36 zvuci strasno i kao nece dalje ali paradoksalno vjerojatno bi FA rekla da je nmm sada "jeftiniji" nego kad je bio 5. Necu reci da sam racunao fundamente kad je bio 5 ali u tom truntku su vozarine bile nikakve, vrijednost brodova puuuuno manja, dobit nepostojeca (citaj minus) itd.
Inace na pitanje bi ti odgovorio da su meni grafovi pomocno sredstvo, sporedno ali ja i nisam za kratki trade i izbjegavam ga. Najcesce sam kratko u dionici kad me izbije stop loss
-
Nema ništa fundamentalno u TA.
Moguć slijed događaja prema obrascima iz prošlosti, dakle pogled u retrovizor.
To ne znači ništa loše za TA ali da, fali taj element zarade koji dolijeva ulje na vatru.
Na IBD (investors.com) kombiniraju upravo to dvoje pa u proizvodu koji se zove Marketsmith sinteziraju TA i kvartalnu zaradu te po definiranom ključu ocjena, određuju 'jake' dionice koje su spremne za breakout. I opet, često dionica ne odradi svoj dio: tržište okrene smijer, veći dioničar izlazi ili se javi neki crni labud.
No meni su te Zloćkine 'crtarije' vrlo korisne, iz njih puno učim o ponašanju krda. Dionicu koja je u trendu na dolje, ne tržim i gotovo. Postoje stvari koje su vjerojatne ali ništa nije uklesano u kamen. Uvijek treba zrno soli. Zato Zloćka samo naprijed! Čitamo se!
Apsolutno se slazem, kombinacija FA i TA je idealna. Pitam jer sam citao od nekih TA likova da je u grafu SVE. Dakle smatraju da su svi fundamenti, inside informacije, apsolutno sve sadrzani u grafu i samo na temelju grafa i trguju. Meni to ima smisla samo za crypto jer jos nisam naletio na fundamentalnu analizu blockchain igracki
Usput naletio na ovaj info:
Cargo ship on fire off Victoria, B.C., while combustible containers float in Strait of Juan de FucaA cargo ship anchored off Victoria, B.C., caught fire Saturday and authorities advised the crew to abandon ship. Containers that had fallen from the ship were…www.seattletimes.comPozar i gubitak kontejnera na zim kingstonu
-
Zlo imam par pitanja/komentara, zapravo mi je drago da si bas nmm i zim sad nacrtala. Dakle:
nmm "Ako padne na 20 dolara nije za kupnju ? , teško se oporavi što toliko padne."
1) Ovo ljeto je u nekih dvadesetak dana navios okvirno tresnuo sa 30 na 20 pa u iducih dvadesetak dana nazad na 30 usd. Luda dionica, firma, ceo... Fundamentalno to vrijedi nekih ...stajaznam 70
zasto se nebi vratila ako padne? Jer graf kaze da nebi trebao?
2) zim...pazi njega: opet dugo toplo ljeto. Sa 50 na 34 usd i to mi nije bilo ugodno gledati ali onda je doslo na svoje i u nekih mjesec ipo up na 60 usd. Jos jedan dokaz da se nekad lako oporavi sto toliko padne, zar ne?
Sad mene zanima koliko se otprilike vi crtaci, grafolozi, tehnicari oslanjate na fundamente a koliko na TA? Nemam reprezentativni uzorak pa pitam tebe, mozda cu jos nekoga
-
U Japanskom moru nestao pomorac s područja Metkovića, pokrenuta opsežna potraga! Radi se o članu posade broda ‘Miho Pracat‘ koji plovi u sastavu flote dubrovačkog brodaraDubrovački brodoprijevoznik "Atlantska plovidba d.d." upravo je izvijestila kako je danas, u subotu 23. listopada oko 9 sati po lokalnom vremenu, primijećen…slobodnadalmacija.hr
Fingers crossed da ga nadju
-
Kinesko smanjenje proiz celika je privremeno.
Oni ne mogu bez te proizvodnje radi GDP,vec je pao ispod 5 a to je tek pocetak, biti ce to losije vec u 4Q
Pocetkom godine ide scenarij sa pocetka 2021.
nadoknadivanje velikih zaostataka za iron ore i vrh sezone za ugljen.
Oni koji su prodali ili shortali bulkere sad su im puna usta "dobronamjernog" ukazivanja na potreban "oprez".
Da sto jeftinije izuju one koje su drukali da kupuju.
TA je dobar dodatni alat za uvjeravanje.
Ima toga i kod nas.
Ja ne prodajem do mojeg targeta ili do 2023 kada ce se bas sve poklopiti istovremeno.
Eexi,carbon tax
Najniza isporuka brodova
Najveci demand
Najveca cijena goriva
Najveci scrapping
Vozarine za smax i pmax >100k
Dobit >1Mlrd
Ako bi bila div 40% od dobiti to je>300kn po dionici.
Za razliku od vas kolegice mislim da je vecina forumasa svjesna da pisanje ovdje ne dize niti spusta cijene brodara i koristi forum za informiranje i diskusiju a ne signale za kupnju i prodaju radi necijeg posta. Postoje malo vaznije stvari kao bdi, ffa, cijene commodities, supply, demand...Meni osobno je to smijesno da bi neko kupovao ili prodavao jer je neko na forumu bullish ili bearish postao. To sta vi svojim frendicama preporucujete kupnju ili prodaju pa vas slijepo slusaju jer valjda nemaju pojma sta rade ne znaci da su svi takvi, malo ste podcijenili forumase.
Sta se tice drukanja to vam je srednje ime i degutantno je da bas vi nekoga optuzujete za druk.
P.S. admine ovo ide gdje vec treba
-
Ovo kako je partija losa u kontroliranju cijena vidimo na primjeru iron ore (malo smo ga zapostavili radi ugljena, a?). Dakle ta partija je toliko losa u pokusaju da spusta cijene da ni sama nezna kako je uspjela spustiti cijene rude toliko nisko da je stanoviti Vale iz dalekog Brazila odlucio smanjiti proizvodnju u Q4 jer su cijene kako oni kazu... preniske
Pa jest, iznimno je i ekstremno losa. Svaka budala moze ugasiti proizvodnju celika i na taj nacin smanjiti cijenu rudace. Da su majstori onda bi zadrzali proizvodnju celika i usprkos tome smanjili cijenu rudace. Ali to naravno ne ide. A htjeli su.
I kako eto jel te to ne ide, a to im je svatko mogao reci, da su pitali, radije su odlucili pucati sebi u nogu gaseci proizvodnju celika. Cijena kojeg se ne smanjuje, pa sad po skuplje prodaju strance celicane, a ne kineske.
Kolega, nikad necete uspjeti dokazati suprotno. Jer trziste je u pravu. Partija nije i ne moze biti. Zato jer je jednoumna. Kompletno jednodimenzionalna. Navikla ne svevlast doma. A svijet je ipak mrvicu kompleksniji od toga.
Sto se vidi i na primjeru Tajvana. Oni tupe to je nase. Nije. 24 mil ljudi NE ZELI zivjeti pod vlascu komunistickih smradova, u tiraniji i diktaturi. Prema tome to NIJE VASE.
KRAJ PRICE.
Sta nije bila teza da oni to uopce ne mogu? Pa onda ako kinezi nece povuc ce ostatak svijeta? Evo vidimo kako vuku. Prodje li im isto na ugljenu bit ce veselo
Politika i tajvan me ne zanimaju, samo drybulk
-
Usporedba nekih ytd peak i trenutnih cijena:
Scorpio u 6 mjesec 24 usd danas 17 usd
Oet 6 mjesec 92 krune a sada 90
Insw 5 mjesec 21 a sada 18
Fro 8.9 a sada 9.2
Eurn 9.6 a sada 11
Teekay 5 mjesec 15.7 a sada 13.6
Mozda su krenuli i prije ljeta pa zapeli
-
Bi li meni neko rekao koji to strani tankerasi rastu sad odjednom?! Osim eurn i fro sa malim rastom a to je zbog posebne situacije
-
Još će neki brodari okrenuti u zeleno
Dobra osnova za drugi tjedan
Prvo u utorak imamo na meniju zaradu TRTN, izvješće Q3
To će nam biti pokazatelj za ono što nas čeka u narednih mjesec dana
Nije triton brodar ali mislim da ce izvjesce biti bomba. Nebi bilo lose odraditi ukrcaj u ponedjeljak