1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Iknow

Posts by Iknow

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 5:54 PM

Pa puno vise od prosjeka industrije.

Quote from BabaLuji

izvjesce odlicno, lenac ide dobrim stopama samo da nastavi ovako. Ovi talijani su mozda i najbolje sta se dogodilo, domaci bi izvukli poticaje i kljuc u bravu ovako jos ima nade u brodogradnju.

Iskreno sumnjam da su oni najbolje sto se dogodilo. Lenac šara od kvartala do kvartala. Ja se nadam da će zadržati ovako dobre rezultate, al uložio ne bih. Ne vidim potencijal značajnijeg rasta poslovanja, a ni velik nesklad u vrednovanju.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 5:34 PM

A kako ti misliš da će oni loše prodati Marasku?

Ja mislim da prema vlastitom samopriznanju vi ne razumijete stosta i da je očito da uglavnom brojite lovu u tudjem novčaniku. To vam je losa navada.

Saponija ima daleko vecu vrijendost od trenutne, a to će vam uskoro nadam se pokazati prodaja Maraske. Ako me shvaćate... ako ne, opet dobro.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 5:03 PM

Ebitda je ravno cca 300 milijuna kuna, a EV oko 4,18 milijardi kuna. Dakle EV/Ebitda cca 13,8-13,9.

To ja računam iz njihovog izvješća. Oni su izvjestili da je Ebitda 279, a prije njihova uskladjenja 348.

Ev/Ebitda je koliko sam imao ranije primijetiti značajno iznad prosjeka industrije i to mnogo vece, znatno opremljenije i poznatije.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 4:24 PM
    Quote from greenhorn
    Quote from KressoM

Ako se ne varam, slučaj Agrokor: od ukupno 124 milijuna kuna dobili smo 29 milijuna. To je oko 23%.

Nadam se da su bolji trgovci po pitanju (profitabilne) Maraske. Inače...

Sto inače?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 3:05 PM

To su gluposti.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 2:53 PM

Pa naravno da ne sakupljaju malecki. Očito dio ekipe ima vlastitu procjenu da to vise vrijedi, a natječaj je otovoren do pon. u podne. Ne kažem da se neće još neko vrijeme i nakon toga roka moći kupovati i prodavati, samo da je taj dan blizu. A ozbiljniju količinu nije bas tako lako sakupiti. Govorim o milijun ili vise kuna.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 2:46 PM

Mislim da je nešto prije naplaćeno u nekretninama na kojima su bila razlučna prava u korist Saponije

Sve je dakle bilo ostalo na matici. Cijeli udjel. Agrokor je isknjizen. Prodali su u rangu svih ostalih jer ruku na srce, Agrokorov equity dok god je unutra vise od milijarda eura dugova, nije bas jako jako vrijedna imovina. Defacto su vlasnici Agrokora vlasnici duga. Vlasnici equitya preko vlasništva nad njime ostvaruju kontrolu, a kako su prelaskom 50% vlasništva VTB, SBER i Vujnovac ostvarili većinsku kontrolu, prilično je jasno da dulje vrijeme manjinski vlasnici neće moći postići cijene koje su postigli prodavači koji su svoje udjele prodali Vujnovcu.

Dakle, kad su nam premijer i Borgovci priopćili da su riješili problem Agrokora i uklonili sistemski rizik, lagali su nam. Samo su ga defacto prebacili na budućnost. Odnosno glavninu dugova i dubioza.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 2:26 PM

Kupi dok još možeš. Cijena ide gore.

Ovo sto gledamo je pometanje starih dubioza, nova godina, nove prilike.

Maraska.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 2:22 PM

39 miljuna je umanjenje financijske imovine.

izvjece je nekonsolidirano pa pune efekte treba gledati kroz konsolidaciju.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 2:19 PM

I to je to. Agrokor je izgleda vani.

Ajd fala Bogu. Sad će ipak dosta toga biti jednostavnije. Barem iz perspektive ulagaca.

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 11:17 AM

Ja mislim da će cijena dolje nakon objave jer je barem tako bilo u dva posljednja kvartala. Malen je tu freefloat, a gubitnici brojni, sa nenadoknadivim povijesnim gubitcima pa se s relativno malo novaca može stvarati privid sjajnih rezultata i velikog rasta.

• PODR (Podravka d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 7:54 AM

Dajte mi molim vas pojasnite kako ste vi iz P/E 14 i kusur (ili koliko već jest) zaključili da li je Podravka povoljna ili nepovoljna, jeftina ili skupa?

A koliki je EV/Ebitda?

A kod konkurenata?

Unaprijed zahvaljujem.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Iknow
    • February 26, 2020 at 7:50 AM

https://www.poslovni.hr/kolumne/nesto-…no-sute-4214604

Glavosječa se nastavlja.

• Best buy

• Iknow
    • February 25, 2020 at 10:00 PM
    Quote from greenhorn

Ne treba pretjerivati, ali ovako veliki promet (45 milijuna) bi trebao zabrinuti. Mislim na burzu, na bolesti nemam utjecaja.

Zabrinuti?

Pa ja bih što se tiče prometa htio biti svaki dan ovako “zabrinut”?

Fantazira se oko virusa. Virus je nepoznat i nije trivijalan, al izgleda da ipak neće značajno prorjediiti populaciju pa shodno tome ne treba mu davati znacaj, koji nema. Ne?

• ERNT (ERICSSON NIKOLA TESLA d.d.)

• Iknow
    • February 25, 2020 at 7:02 PM

Ja osobno mislim da je Covid19 daleko ozbiljniji virus od gripe. Ne bi Kinezi radili masovne karantene kada bi bio nazovimo to - bezazlen - poput gripe.

Vrijeme će pokazati, ali moramo svi vise raditi na prevenciji i pridržavati se pravila ponašanja i izbjegavati kontakte i potencijalno suspektna mjesta. I svakako biti razumni i ne paničariti.

• Iknow
    • February 25, 2020 at 5:02 PM

A Pavle se već izjasnio sto misli o virusu i problemima građana s njime....

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…irusa/10016359/

A navodno je “tenkić” ostavio Banderasu da se može sakriti i zaštititi pod njegovom kupolom. 😁

• Iknow
    • February 25, 2020 at 3:49 PM
    Quote from Festival

Ovo nema veze sa poslovanjem ali ipak:

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…lipsi/10016284/

Da, da... oboljeli mladić radi u ERNT.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2159730

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Iknow
    • February 25, 2020 at 1:45 PM
    Quote from hromax
    Quote from Iknow

Pa moguće je da virus izgubi svoj zarazni ili smrtonosni potencijal zbog promjene vremena, nekih okolnosti ili specificne mutacije. Upravo se to dogodilo sa Sars-om i nije nastala pandemija.

Zaustavljeni su tokovi širenja i virus se povukao defacto za sada iščezao.

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Te%C5%A1k…ratorni_sindrom

SARS je bio lokaliziran na puno manjem području te je od njega oboljelo 10-ak puta manje ljudi. Zato je uspješno spriječeno njegovo širenje te nije uspio poprimiti pandemijski razmjer. S Coronom to za sada nije slučaj, a mogućnosti za spriječavanje pandemije sve su manje iako još postoje. Ne bi bilo dobro da Corona postane sezonski oblik bolesti zbog visoke smrtnosti među starijom populacijom i kroničnim bolesnicima.

Pa zato će vjerojatno ljudska vrsta naći neko rješenje za liječenje i prevenciju. GILD (Gilead Sciences) već ima lijek u pipelineu koji ide u skoro ubrzano kliničko ispitivanje za suzbijanje simptoma i olakšavanje bolesti. Već se zapravo primjenjuje na pacijentima.

Sars I Mers su se sami povukli jer su izgubili potencijal za daljnje širenje. Slično kao sto se i Ebola povukla i zadržala u endemskim prostorima odakle ugoavnom i potječe.

Covid19 se brže širi jer se lakše širi i ne pokazuje simptome, čak ni u akutnoj fazi. Ne na svim pacijentima. I zato ga je problem identificirati i primjereno liječiti. Pogotovo u sezoni gripe i ostalih virulentnih oboljenja na Sjev zemljinoj hemisferi.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Iknow
    • February 25, 2020 at 1:20 PM
    Quote from hromax

Što će se riješiti do proljeća ?

Pa moguće je da virus izgubi svoj zarazni ili smrtonosni potencijal zbog promjene vremena, nekih okolnosti ili specificne mutacije. Upravo se to dogodilo sa Sars-om i nije nastala pandemija.

Zaustavljeni su tokovi širenja i virus se povukao defacto za sada iščezao.

https://hr.m.wikipedia.org/wiki/Te%C5%A1k…ratorni_sindrom

• CORONA virus

• Iknow
    • February 25, 2020 at 12:52 PM

Koji je došao iz Italije i zbrinut je. Ne treba širiti paniku.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt