Molio bih znalce za objašnjenje: zašto danas ovoliki pad?
Posts by tute
-
-
Šta reći na ovo??
Uprava i Nadzorni odbor Petrokemije dali zeleno svjetlo za povlačenje dionica sa Zagrebačke burze - Novi listZAGREB - Petrokemija je danas izvijestila da je na sjednicama uprave i nadzornog odbora prihvaćen prijedlog o povlačenju dionica te tvrtke sa Zagrebačke burze,www.novilist.hr -
Bez drukeraja molim..
Istinu imat ćemo u skorom izvješću, a koliko pratim dionicu izvješća su sve bolja i bolja.
-
Ne razumijem pojedince koji zadnju lovu upucaju u dionicu. Sad kad im fali pred blagdane hoće to unovčiti. Netreba se čuditi ako IGI trenutno padne ispod 100kn
-
Poštovani kolege: Sretan Božić i Novu Godinu želim Vama i Vašim obiteljima. Sretnu i uspješnu Staru kao i Novu godinu želim našem IGIJU i njegovim djelatnicima..
-
Split dobiva novi ulaz u grad: Pogledajte videoanimaciju ceste vrijedne 900 mil. kuna!Kreće i obilaznica prema Omišu. Imat će 13 vijadukata, mostove, sedam tunela, četiri čvorišta... Stajat će 2,5 milijardi kunawww.jutarnji.hr
Ima li neki info o ovom poslu?
-
MACD x prva stanica 130kn
-
Vjerujem da ste primjetili kako su i jači igrači bacili oko na IGH pokušavajući srušiti cijenu. Pitam se pitam
-
Izvješće, izvješće, čekamo izvješće a ne prazna naklapanja..
-
Mislim da ovaj pokušaj rušenja cijene u konačnici neće dati željeni efekat jer kako kaže gopon TRIAL pri pokušaju kupnje čeka ih " usko grlo" tako da preporučam malo strpljenja.
-
Kad neka neperspektivna dionica mene ne interesira ja na nju ne obraćam pažnju niti na forumu ne gubim vrijeme na nju.
Ali kod većine dioničara jako brzo razvije se dodatni filing, intuicija da nespominjem dostupni info. Kako narod kaže: Iza brda se nešto krupno valja. Sačekajmo sledeće izvješće..
-
Kolega svaka čast na oprezu, možda je za vas najbolje da nastavite pratiti igu još dve-tri godine.
-
Pitam se pitam, koliki udio u ovom poslu će odraditi IGH
Split dobiva novi ulaz u grad: Pogledajte videoanimaciju ceste vrijedne 900 mil. kuna!Kreće i obilaznica prema Omišu. Imat će 13 vijadukata, mostove, sedam tunela, četiri čvorišta... Stajat će 2,5 milijardi kunawww.jutarnji.hr -
Atlanska, number 2
-
Konačno, napuštamo ove razine.
Institut IGH nastavlja s ugovaranjem novih poslovaTrendovi ugovaranja novih poslova uspješno se nastavljaju za IGH. Samo u 8 mjesecu ugovoreno je gotovo trećinu novih ugov...www.nacional.hr -
Poštovani, pokušajte na trenutak zamisliti da ste Vi vlasnik firme i da osjetite potrebu da morate i možete zaposliti novih 100 visoko obrazovanih kadrova iz struke.
Valjda g. Robertom Petrosijan i uprava imaju širu sliku što će sa tolikim kadrovima. Pa pogledajte samo posljednja dva izvješća i koliki je pozitivan pomak napravljen. Ja više nevidim IGH kao nekog regionalnog igrača nego puno šireg uskoro bez i jedne lipe duga, uz gomilu novih poslova. Pa i sama izjava g Petrosijana da ga citiram:
Brojka od 1,7 milijardi kuna podmirenih obveza jasno dočarava našu predanost da u skorije vrijeme podmirimo sve naše preostale obaveze, i tako rasterećeni se posvetimo onome po čemu smo na tržištu i poznati.
govori o tome u prilog.
Neželim nikoga nagovarati na kupnju. IGH je moj izbor i odabir.
-
Sve što ste naveli u prethodnom postu stoji ALI sačekajmo sledeće izvješće pa ako treba i ono sledeće. Uvjeren sam da je IGH trenutno najpotentnija dionica na ZESu čega ste i vi čini mi se svjesni.
-
Respektabilne brojke ali sa utegom oko vrata.
Luka Rijeka povećala promet za 35 posto: U luci se intenzivno gradi, ali odbijanja tereta gotovo da i nema - Novi listRIJEKA - Luka Rijeka d.d., najstariji koncesionar u riječkoj luci, u prvoj je polovini ove godine povećala promet za 35 posto, prema podacima objavljenim na Zagwww.novilist.hr -
Vidim da pojedinci imaju kratko pamćenje pa je potrebno da djelomično ponovimo gradivo tj intervju sa g. Robertom Petrosijanom.
Zaposlili smo 100 novih ljudi od čega 75% stručnjaka u core businessu, dok smo ukupnu zaposlenost povećali na 525.
Institut IGH ima zdrav core business koji iz godine u godinu bilježi dobre rezultate; sudjeluje u nekim od najvećih infrastrukturnih projekta na domaćem tržištu, ali i u inozemstvu, pa to olakšava da sve svoje obaveze ispunjava sukladno zakonu.
Preostali iznos obveza iz predstečajne nagodbe iz 2013. nešto je manji od 190 milijuna kuna, dok je dosad podmireno više od 1,7 milijarde kuna obveza, ističe predsjednik Uprave Instituta IGH-a Robert Petrosian.
U intervjuu ekskluzivno predstavlja strateške smjernice kompanije za ovo desetljeće, te se referira na dugoočekivanu digitalnu transformaciju građevine i ulogu IGH-a u obnovi.
Što donose novi sporazumi s pojedinim vjerovnicima, posebice s B2 Kapitalom kao jednim od zadnjih velikih vjerovnika?
Potpisanim sporazumom regulira se način podmirenja obveza prema vjerovniku B2 Kapitalu, a sve u skladu s predstečajnom nagodbom. Pritom ističem kako Institut IGH ispunjava svoje obveze i prema ostalim vjerovnicima, i tako djeluje u najboljem interesu dioničara te njegujući profesionalan pristup prema klijentima i partnerima.
Brojka od 1,7 milijardi kuna podmirenih obveza jasno dočarava našu predanost da u skorije vrijeme podmirimo sve naše preostale obaveze, i tako rasterećeni se posvetimo onome po čemu smo na tržištu i poznati.
A to je vrhunska kvaliteta naših usluga i stručnjaka na projektima koji imaju veliko značenje za države u kojima djelujemo. Dodatno, postignuti dogovor olakšat će nam suradnju i s bankama, naročito u pogledu dobivanja potrebnih garancija za projekte.
Koja su obilježja poslovanja u 2020. pod utjecajem Covid pandemije na domaćem tržištu?
Iako se u javnosti često može čuti kako građevinski sektor nije u tolikoj mjeri osjetio posljedice pandemije, moram istaknuti kako to ipak nije baš tako. Točno je da možda industrija nije pogođena u tolikoj mjeri kao neke druge, ali posljedice se vide.
Tu prije svega mislim na smanjeni opseg nuđenja i ugovaranja projekata, kao i privatnih investicijskih inicijativa. Unatoč tome, tijekom 2020. potpisali smo 261 novi ugovor u iznosu nešto većem od 170 milijuna kuna, što je rezultat s kojim možemo biti zadovoljni.
S druge strane, godinu smo iskoristili kako bismo pojačali interne kapacitete u skladu s našim strateškim pravcem 2020.-2030., i to prije svega mislim na novo zapošljavanje.
Zaposlili smo 100 novih ljudi od čega 75% stručnjaka u core businessu, dok smo ukupnu zaposlenost povećali za 10%, na 525 trenutno zaposlenih.
Želim samo naglasiti: Ovo kvartalno izvješće je u skladu sa intervjuom s g. Petrosijanom.
-
Da..pogotovo ako izbace kao staro izvjesce gubitak 50 milja. Bude li negativno izvjesce bit ce i po 80 kn.
I kakav komentar dati na ovakve nesuvisle pretpostavke?